Annemin umursamazlığı kaynananın herşeyin içinde oluşu

Benim kızdığım annenin öyle olduğunu biliyor üstelik sen hamilesin bir de o zayıf noktandan vuruyor..eşin haksız
sen zaten üzülüyorsun

Anneniz yardıma gelmek zorunda değil, ömür boyu her işinize bedava emek harcamak zorunda değil. Anne o, temizlikçi ya da bakıcı değil. Yarın bir gün bebeğime bakmıyor diye de gönül koyarsınız gibime geliyor.
Kayınvalide temizliğe hevesli diye de gıcık oluyorsunuz. Neymiş efendim, kadın aşırı titizmiş, temizlik deyince gözleri parlıyormuş.
Acaba size niye yaranılmıyor bir türlü? Kocanız annenize laf ediyor, siz annenize içerliyorsunuz. Kayınvalide iş yapıyor diye kuruluyorsunuz. Valla iki annede de sorun yok, sorun eşinizle ikinizin beklentilerinizde.

İnanın hep istedim ama bir türlü adam gibi bir destek almaya bütçe ayiramadim. Yoksa az çok çoğu şeyin benim psikolojimle alakalı olduğunun farkındayım.
Kuzucum bak hamişsin, bir sürü insan yüklenmiş, haklısın veya değilsin, konuyu yorumlara kapatmanı öneririm. Ruhuna yazık.

Olmasını arzu ettiklerinizi anlayabiliyorum. Ama annenizi değiştiremezsiniz maalesef, hep böyleymiş. Belki de, kayınvalideniz annenizden beklediğiniz performansı sergilediği için de bu kadar rahatsız oluyorsunuz.
Ülke şartları ortada, üstelik hamileymişsiniz de. Sağlıkla alın kucağınıza zamanı geldiğinde. Kayınvalide ile ilgili bir şey dikkatimi çekti. Yapıyor, ediyor ama anneninizin tavrıyla da dalga geçmeyi ihmal etmiyor. Bu da çok iyi niyetli gelmedi açıkçası. Başka söyleyenler de olmuş, bence de bundan sonraki her türlü süreçte, kontrol sizin elinizde olmalı. Kayınvalidenin tavrı iyi niyetli olsa dahi, sizin hayatınızla ilgili konularda bu kadar sorumluluk almak istemesi (ve o iznin kendisine verilmesi) ilerleyen zamanlarda daha büyük sorunlara neden olabilir.

Maddi sıkıştığıniz durumda yardım istemeniz normal. Ama şikayet etmeniz üzücü. Anneniz karşımıyor kötü, KV karışıyor o da kötü. Annenizi ne eşe ne KV yem yapmayın.

Kuzucum bak hamişsin, bir sürü insan yüklenmiş, haklısın veya değilsin, konuyu yorumlara kapatmanı öneririm. Ruhuna yazık.
Yoruma kapattirmayi düşünmedim ama anlasilamadigimi anladığım için daha cevap vermicem. Çünkü olmuyor. İnsan içini tanımadığı insanlara anlatamiyor daha çok şişiyor.

Ceren ben seni anlıyorum, annesi vurdumduymaz olmayan anlamaz seni.

Benim annemde öyle, gelir evime zar zor çamaşır katlar onu bile arkasından düzeltirim, insan yamuk yumuk çamaşır mı katlar yahu? Hemde normalde öyle yapmaz. yakın zamanda taşınacağım ve direkt “sen taşındıktan sonra gel, babamlarla hallederim” dedim çünkü tıpkı senin annen gibi. Bana 2 günlüğüne güya çocuk bakmaya gelip 24 saatin 14 saati uyuyan insan annem.

Arkadaşlar, burada mevzu kek değil. Annesi tarafından önemsenmiyor bu kadın. İstiyor ki herkesin annesini övdüğü ortamda, eşiyle otururken, eş ailesiyleyken “ya cerenin de annesi ne çok uğraştı.” Densin. Çünkü kaç yaşında olursak olalım annemizin, babamızın bizim arkamızda olduğunu bilmek bizi gururlandırıyor.

Canım Ceren, annenin yapmadıklarını kayınvaliden yaptığı için kadına gıcık oluyorsun, yapma kadının suçu yok, bak ne güzel yardım etmeye çalışıyor, sinirlendiğin kişi kendi annen, kayınvalidenden çıkarma bunu.

Bazı anneler böyle, napalım? Değişmez, boşver

Sizinle aynı fikirdeyim. Evlendirsek bile dert bitmiyor mu? Damat arkamdan ileri geri söylenecek kızım da dinleyecek mi? Kadın resmen söylemiş temizlik yapmak istemediğini. Beni kırmıyor yine de yaptığı kadar yapacak denmiyor da çok belli ediyor zordan yaptığını deniyor.

O yaştan sonra insanlar dinlenmek istiyor annelerin de bir canı var bazı evlatlar çok talepkar. Konu sahibi benim kızım olsaydı ben temizlik yapamam yavrum bütçeni ayarlasaydın keşke derdim temizlik de yapmazdım. Annelikten reddecekti sanırım beni.

Nadir de olsa böyle yaşadığı için anlayanlarin çıkması iyi geliyor insana kv gıcık olmamın asıl sebebi herşeyi çok fazla büyütmesi aslında. Tek isteğim orta yol. Çünkü gerçekten insanı her anlamda yoran bi kadın kendisi. Niyetinden bağımsız söylüyorum bunu.

Anneniz gelip temizlik yapmak zorunda degil kvde temizlik hastasiysa o onun sorunu sizde buldunuzda begenmiyosunuz ozaman kiyamadiginiz paraniza kiysaydiniz yazik degilmi yasli insanlara temizlik yaptirip bide ikisinede laf ediyosunuz ya bu nasil bir kafa? Kv hele annenize laf etmeye hakki yok kendi cok seviyo yapiyo diye oda kendini yirtmak zorunda degik

okumaya başladığım direkt ilk dikkatimi çeken 1 - boş eve hangi temizlikçi 2 bin istiyor? Nerede yaşıyorsunuz böyle anlayamadım. çevremde çok insan var ,daha geçen hafta geldi dolu ev 3+1, 850 tam gün,2 bin diyen kim bence burda bı abartı var . Doğru olduğunda düşünmüyorum.
2- anneniz bikmistir belki kv den uzak durmak istiyordur ,kaldiki kadın yardım etmek zorunda değil yani.
3- Siz neden rahatsizsiniz anlamadım,annenizin huyu bu bir ,iki kv ve esiniz neden bu durumdan zevk alıp size laf sokuyor.benim.annem boyle çok karışmak istemez diyip asıl siz onları susturacaksinuz.siz altttan aldıkça bunlar çok başınıza kakilir,bak anası yapmadı ben yaptım,kendi anası bile ilgilenmiyor vs diyecekler hazır olun.

He bu kadar şeyi hele hele hamileyken çekeceğime ,kafama takacagima tutarım bı kadın kimseyide karistirmam bitti gitti. 2 bin falan da hikaye yani ne o 500 metrekare evmi temizleniyor.helede boş ev.siz para vermek istememisiniz onlara yaptırmak istiyorsunuz ama yine sonuçtan sizlaniyorsunuz.kendiniz için en azından annenizi savunun laf soyletmeyin sakın.

Senin bugün kötü hissletmenin tek sebebi kocan olacak herif. Adam anasını evliliğinin ortasına oturtturduğu için annenin mesafeli duruşu sana hatalı geliyor. Adam seni annenden dolayı dalga geçerek laf sokarak eksik hissettirdiği için sen kötü hissediyorsun.

Kocaya gık diyemeyip annene kinlenme.

Adam, adam olsaydı da iş çıkışları gidip azar azar kendi evini temizleseydi, koca kadın onun evini temizlemek zorunda mı? Kek yapıp getirecekmiş teşekkür edileceği yerde birde dalga geçiliyor şaka gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…