- 8 Kasım 2018
- 5.882
- 14.297
- 248
Altı kişi ne temizliği ya. Ben evimi taşırken hamileydim üç kişi temizledik hiç öyle yorulmadık. Boş ev temizliğinde ne var. Biri siler diğeri süpürür öbürü de kutu açar yerleştirir.Çok şükür biri beni anlamış. Ben kimseye evimi temizleyin yemeği de yapın diyip kenara cekilmedim. Tüm fikir ağırlıklı kv den cikiyor. Bütçenize yazık kuzularım hallederiz adı altında ama ben annemin ilgisizliği altında eziliyorum
Olur mu hic oyle seyKv temizlik hastasi diye anneniz de olmak zorunda degil. Esinizin annenize olan tavri cok itici. Bi kere onu susturun. Annenizi savunmaya ihtiyaciniz yok. Kadin yanlis bir sey yapmiyor. Kadin gelip evinizi temizleyecek daha ne yapsin? Getirecegi keki bile kucumsemeniz cok ayip. Oysa yasli insanlar yorulacak deyip sizin onlara yemek ismarlamaniz ya da yapmaniz gerekiyor.
bir dakikaHep dert olun millete e mi? Evliliginiz dert olsun, eviniz dert olsun, evinizin temizligi dert olsun.
Gün mü yapiliyor hayirdir? Ne kisiri, ne keki, ne böreği?
Evi tek basiniza bile, bos zamanlarinizda azar azar gidip temizleyebilirdiniz.
Her seyi tek gune sigdirmak ve milleti germek hosunuza gidiyor tabi.
Ayricaa; anneme laf soyleyecek,ima da bulunacak, küçük düşürecek/görecek ve uyuz olacak kocayi bilmem ne yaparim:)
O once her seye burnunu sokan annesine baksin, siz de hangi yone bakmasi gerektiğini öğretin:)
Yine kabak kaynanaya patladı desenize.Kızlar selam. Beni iyice bunaltan bir konuyla daha burdayım. 1-2 hafta içinde geçici olarak yaşadığımız kv evinden kurtuluyoruz. Kendi evime taşınıyorum çok şükür. Yarını yeni tuttuğumuz ev için temizlik günü ilan ettik ve boş eve anlamsız temizlikçi paraları ödememek için kalabalık bir şekilde el birligiyle evi temizleyeceğiz. Günlerdir temizlik hastası kv herşeyi en ince ayrıntısına kadar organize ediyor. Eve kaç poşet deterjan bez vs taşıdık bilmem. En son orda ne yicez ne iccez diye konuşurken ben börek ve kısır yapayım annen de kek yapsın dedi. Tamam dedim anneme söyledim oda yaparim dedi. Gel gelelim bu süreçte annem bildiğiniz yok. Görev verilirse tamam diyor ama bişey lazım mı ben ne yapayım vs hiç bir adım yok. En son az önce eşim annesi yapılacakları anlatırken annen ne yapacak dedi kek dedim ve tam da beklediğim gibi dalga geçti. Çok yorar o ya ugrasmasin o kadar vs diye konuştu. Dalga geçiyor çünkü annemin ilgisizligine aşırı derecede uyuz oluyor. Bende oluyorum ama ben idare edicem diye uğraşmaktan helak olmuş durumdayim. Normalde belki idare etmeye çalışmam ama kaynananın herşeyin tam içinde oluşuna o kadar uyuz oluyorum ki artık bide ağzına kendi annemle ilgili laf vermek istemiyorum. Annemde muhtemelen kv bu kadar herşeyin içinde olduğu için kendini uzak tutuyor. Yarın temizlikte beni neler bekliyor onu da bilmiyorum. Bir tarafta ince yerleri nasıl silecegine kadar düşünüp temizlik malzemelerinin arasına kulak pamuğu bile koyan kv diğer tarafta temizlik anlayışı süpürüp silmekten ibaret olan asla detaylara takılmayan ve elinde bir kuru kekiyle gelecek olan annem. Gerçekten iyice çıkmaza girdim. Annem bu kadar ilgisiz oldukça kv daha çok coşuyor ve herşeye daha çok dahil oluyor. Konuyla ilgili öneriniz olur mu bilmem ama içimi dokeyim istedim.
Konu sahibinin annesinin kek yapacağını duyunca, cok zormuş, yorulmasin vs diye zotturu zotturu konuşmuş.bir dakika
eşimi dalga geçmiş yanlış okumuşum ben
o lafları eşime tek tek yedirirdim konu sahibicrn_21
sustun mu öylece?
Hep dert olun millete e mi? Evliliginiz dert olsun, eviniz dert olsun, evinizin temizligi dert olsun.
Gün mü yapiliyor hayirdir? Ne kisiri, ne keki, ne böreği?
Evi tek basiniza bile, bos zamanlarinizda azar azar gidip temizleyebilirdiniz.
Her seyi tek gune sigdirmak ve milleti germek hosunuza gidiyor tabi.
Ayricaa; anneme laf soyleyecek,ima da bulunacak, küçük düşürecek/görecek ve uyuz olacak kocayi bilmem ne yaparim:)
O once her seye burnunu sokan annesine baksin, siz de hangi yone bakmasi gerektiğini öğretin:)
Pardonda konuyu tam olarak neresinden anladınız da böyle bir yorum yapıyorsunuz. Kim kimi birbirine düşürüyor ? Ne yapmışım da birileri birbirine düşmüş ? Yada birbirine düşenleri bu konunun neresinde buldunuz? Yapılan ve yapilacak hiç birşeyi ben böyle olsun diye istemedim. İnanın temizliğe kadın gelsin onada gerekirse yemeği de dahil 5bin vereyim ama kafam rahat olsun herkesten çok isterdim. Tekrar söylüyorum en yakın arkadaşım bile hem ev tasiyonuz hem bebek geliyor herşeyi el birliğiyle hallederiz derken ben çıkıp hayır ben masraf yapicam mi deseydim üzgünüm ama diyemiyorum. Zaten girtlagimiza kadar borca girdik eşim gözümün önünde kivraniyor. Şartlar beni bunalttı onla alakalı dertleşmek istedim sadece. Nasıl da hemen oturduğum yerden herşeyi ben karistiriyormusum gibi yorum yapıyorsunuz gerçekten pes. Kısır kek ve börek de evde buzdolabı olmadığı için ortaklaşa ortaya atılmış bir yemek menüsü. Gün yapıp insanları birbirine dusurucem evet.Olur mu hic oyle sey
Temizlige para vermesinler
yemege para vermesinler
Anca milleti birbirine düşürsünler.
Şu an insanlar sizi haksız bulduğu için böyle söylüyorsunuz. Topu başkalarına atıyosunuz ama başta elbirliğiyle temizlik fikri ben ve eşimden çıktı dediniz. Siz insanlara teklif etmişsiniz.Pardonda konuyu tam olarak neresinden anladınız da böyle bir yorum yapıyorsunuz. Kim kimi birbirine düşürüyor ? Ne yapmışım da birileri birbirine düşmüş ? Yada birbirine düşenleri bu konunun neresinde buldunuz? Yapılan ve yapilacak hiç birşeyi ben böyle olsun diye istemedim. İnanın temizliğe kadın gelsin onada gerekirse yemeği de dahil 5bin vereyim ama kafam rahat olsun herkesten çok isterdim. Tekrar söylüyorum en yakın arkadaşım bile hem ev tasiyonuz hem bebek geliyor herşeyi el birliğiyle hallederiz derken ben çıkıp hayır ben masraf yapicam mi deseydim üzgünüm ama diyemiyorum. Zaten girtlagimiza kadar borca girdik eşim gözümün önünde kivraniyor. Şartlar beni bunalttı onla alakalı dertleşmek istedim sadece. Nasıl da hemen oturduğum yerden herşeyi ben karistiriyormusum gibi yorum yapıyorsunuz gerçekten pes. Kısır kek ve börek de evde buzdolabı olmadığı için ortaklaşa ortaya atılmış bir yemek menüsü. Gün yapıp insanları birbirine dusurucem evet.
Taşınma ve bir takım yeni eşya masrafı iyice sarsinca temizligi el birliğiyle yapalım fikri ben ve eşimden çıktı.
Ev arama süreci de dahil bir kez naptınız diye aramadığı için kek sadece son damla oldu. Kv bana yaranamayacak çünkü hiç bir hareketi normal değil. Evin mutfak dolaplarını hortum takip yıkamayı planlıyordu kavga dövüş vazgeçirdik. Herkes gibi normal bir temizlik yapmayacak. İğne ucu kadar pislik görse evi b.k goturuyormus gibi feryat figan koparacak. O iğne ucu kadar pisliği annem bile biraktiysa ona bile ne biçim yapmışsın deme potansiyeli var ve belki de birbirlerine girecekler. Kendi evinde de aynı böyle ve başıma gelecekleri biliyorum. Geçen gün ocağı akşam silmeden yatmisiz diye bunu kimin yaptığını sorguluyordu. Gel gelelim naptimsa vazgeciremedim temizliğe dahil olmasından. Temizlik diyince gözleri parlıyor.iyide kayınvaliden kek yapsın demiş kadın tamam demiş . Eşiniz kucumsediyse neden annem kek yapsın diye söyledi demediniz. Başka.bisey istense onuda yapacak kadın belli. Söylemeyle yapıyor sa huyu öyle kabul edeceksiniz.
Kayinvalideniz konusunda da kadin ne yapsa size yaranamayacak. Uyuz olmaya devam edin kadın yorulsun sizi düşünsün felan. Muhtemelen oğlu için diyor düşüncesini iyiliğini üstünüze alinmiyorsunuz
Bizden çıktı evet çıkmadı demiyorum ama çevreden gelen fikirler üzerine bizden çıktı. Eşim hep 7 aylık hamilesin nasıl yapacaksın derken aynı anda herkesten bizim dusuncemizi bilmeden destek geldi bir anda annem hariç. Biz bu kararı alıp kapı kapı dolasmadik bize yardım edin evimizi temizleyin diye.Şu an insanlar sizi haksız bulduğu için böyle söylüyorsunuz. Topu başkalarına atıyosunuz ama başta elbirliğiyle temizlik fikri ben ve eşimden çıktı dediniz. Siz insanlara teklif etmişsiniz.
Hayır madem insanlardan iş istiyorsunuz bari şikayet etmeyin, biraz minnet duyun. Satırlarca hem anne hem kayınvalidenizi gömmüşsünüz.
elbirliği ile yapalım diyince tabii kendisi de dahil olmak istemiştirEv arama süreci de dahil bir kez naptınız diye aramadığı için kek sadece son damla oldu. Kv bana yaranamayacak çünkü hiç bir hareketi normal değil. Evin mutfak dolaplarını hortum takip yıkamayı planlıyordu kavga dövüş vazgeçirdik. Herkes gibi normal bir temizlik yapmayacak. İğne ucu kadar pislik görse evi b.k goturuyormus gibi feryat figan koparacak. O iğne ucu kadar pisliği annem bile biraktiysa ona bile ne biçim yapmışsın deme potansiyeli var ve belki de birbirlerine girecekler. Kendi evinde de aynı böyle ve başıma gelecekleri biliyorum. Geçen gün ocağı akşam silmeden yatmisiz diye bunu kimin yaptığını sorguluyordu. Gel gelelim naptimsa vazgeciremedim temizliğe dahil olmasından. Temizlik diyince gözleri parlıyor.
Hayır siz böyle konuşmuyosunuz. Sanki insanlar sizi zorla ikna etmiş, siz temizlikçi çağırmak isteseniz linç edilecekmişsiniz gibi konuştunuz. Halbuki fikir siz ve eşinizden çıkmış, kimse sizi ikna etmedi yani. Bana çok nankörce geliyor bu yaptığınız (ki yorumlara göre hemen hemen herkes hemfikir) hem insanlar sırf siz para ödemeyin diye hiçbir mecburiyetleri olmamasına rağmen yardıma geliyor hem de beğenmiyosunuz. Şurda yazdıklarınızı görse kimse yardıma falan da gelmez.Bizden çıktı evet çıkmadı demiyorum ama çevreden gelen fikirler üzerine bizden çıktı. Eşim hep 7 aylık hamilesin nasıl yapacaksın derken aynı anda herkesten bizim dusuncemizi bilmeden destek geldi bir anda annem hariç. Biz bu kararı alıp kapı kapı dolasmadik bize yardım edin evimizi temizleyin diye.
Biz bunu kendisiyle baştan paylasmadik. Biz kendi aramızda konuşurken kendisi de temizlik işini hep birlikte yapalım size ekstra masraf çıkmasın dedi. Masraf söz konusu olunca da eşimin zorlandigini bildiğimden itiraz edemedim.elbirliği ile yapalım diyince tabii kendisi de dahil olmak istemiştir
e dahil olmasa bu ne biçim anne denilir o da suç
Dusurmussunuz, ya da dusecekler sayenizde zaten.Pardonda konuyu tam olarak neresinden anladınız da böyle bir yorum yapıyorsunuz. Kim kimi birbirine düşürüyor ? Ne yapmışım da birileri birbirine düşmüş ? Yada birbirine düşenleri bu konunun neresinde buldunuz? Yapılan ve yapilacak hiç birşeyi ben böyle olsun diye istemedim. İnanın temizliğe kadın gelsin onada gerekirse yemeği de dahil 5bin vereyim ama kafam rahat olsun herkesten çok isterdim. Tekrar söylüyorum en yakın arkadaşım bile hem ev tasiyonuz hem bebek geliyor herşeyi el birliğiyle hallederiz derken ben çıkıp hayır ben masraf yapicam mi deseydim üzgünüm ama diyemiyorum. Zaten girtlagimiza kadar borca girdik eşim gözümün önünde kivraniyor. Şartlar beni bunalttı onla alakalı dertleşmek istedim sadece. Nasıl da hemen oturduğum yerden herşeyi ben karistiriyormusum gibi yorum yapıyorsunuz gerçekten pes. Kısır kek ve börek de evde buzdolabı olmadığı için ortaklaşa ortaya atılmış bir yemek menüsü. Gün yapıp insanları birbirine dusurucem evet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?