Annemin umursamazlığı kaynananın herşeyin içinde oluşu

Kv temizlik hastasi diye anneniz de olmak zorunda degil. Esinizin annenize olan tavri cok itici. Bi kere onu susturun. Annenizi savunmaya ihtiyaciniz yok. Kadin yanlis bir sey yapmiyor. Kadin gelip evinizi temizleyecek daha ne yapsin? Getirecegi keki bile kucumsemeniz cok ayip. Oysa yasli insanlar yorulacak deyip sizin onlara yemek ismarlamaniz ya da yapmaniz gerekiyor.

Altı kişi ne temizliği ya. Ben evimi taşırken hamileydim üç kişi temizledik hiç öyle yorulmadık. Boş ev temizliğinde ne var. Biri siler diğeri süpürür öbürü de kutu açar yerleştirir.
Hem evi sil hem yemek yap. Oldu.
Ay çocukları evlendirsen bile rahat huzur yok ne kötü

Hep dert olun millete e mi? Evliliginiz dert olsun, eviniz dert olsun, evinizin temizligi dert olsun.
Gün mü yapiliyor hayirdir? Ne kisiri, ne keki, ne böreği?
Evi tek basiniza bile, bos zamanlarinizda azar azar gidip temizleyebilirdiniz.
Her seyi tek gune sigdirmak ve milleti germek hosunuza gidiyor tabi.
Ayricaa; anneme laf soyleyecek,ima da bulunacak, küçük düşürecek/görecek ve uyuz olacak kocayi bilmem ne yaparim:)
O once her seye burnunu sokan annesine baksin, siz de hangi yone bakmasi gerektiğini öğretin:)

Olur mu hic oyle sey
Temizlige para vermesinler
yemege para vermesinler
Anca milleti birbirine düşürsünler.

bir dakika
eşimi dalga geçmiş yanlış okumuşum ben
o lafları eşime tek tek yedirirdim konu sahibi crn_21
sustun mu öylece?

Yine kabak kaynanaya patladı desenize. Kadının ne suçu var uyuz oluyorsunuz? Onda kabahat, ne diye kendini yoruyorsun her türlü kaynanasın zaten. Her türlü elin kızı seni benimsemiyor.

bir dakika
eşimi dalga geçmiş yanlış okumuşum ben
o lafları eşime tek tek yedirirdim konu sahibi crn_21
sustun mu öylece?
Konu sahibinin annesinin kek yapacağını duyunca, cok zormuş, yorulmasin vs diye zotturu zotturu konuşmuş.

Susmustur muhtemelen, sonucta kocasinin annesi hakkinda bu sekil terbiyesizce konusmasina zemin hazırlayan kendisi.

Her lafı yiyip, sindirip nasil devam ediyorlar hic anlamam.
Ben annemle anlasamasam bile esim tek laf soyleyemez, ve soylemez de zaten efendi olan insan.

iyide kayınvaliden kek yapsın demiş kadın tamam demiş . Eşiniz kucumsediyse neden annem kek yapsın diye söyledi demediniz. Başka.bisey istense onuda yapacak kadın belli. Söylemeyle yapıyor sa huyu öyle kabul edeceksiniz.

Kayinvalideniz konusunda da kadin ne yapsa size yaranamayacak. Uyuz olmaya devam edin kadın yorulsun sizi düşünsün felan. Muhtemelen oğlu için diyor düşüncesini iyiliğini üstünüze alinmiyorsunuz

Olur mu hic oyle sey
Temizlige para vermesinler
yemege para vermesinler
Anca milleti birbirine düşürsünler.
Pardonda konuyu tam olarak neresinden anladınız da böyle bir yorum yapıyorsunuz. Kim kimi birbirine düşürüyor ? Ne yapmışım da birileri birbirine düşmüş ? Yada birbirine düşenleri bu konunun neresinde buldunuz? Yapılan ve yapilacak hiç birşeyi ben böyle olsun diye istemedim. İnanın temizliğe kadın gelsin onada gerekirse yemeği de dahil 5bin vereyim ama kafam rahat olsun herkesten çok isterdim. Tekrar söylüyorum en yakın arkadaşım bile hem ev tasiyonuz hem bebek geliyor herşeyi el birliğiyle hallederiz derken ben çıkıp hayır ben masraf yapicam mi deseydim üzgünüm ama diyemiyorum. Zaten girtlagimiza kadar borca girdik eşim gözümün önünde kivraniyor. Şartlar beni bunalttı onla alakalı dertleşmek istedim sadece. Nasıl da hemen oturduğum yerden herşeyi ben karistiriyormusum gibi yorum yapıyorsunuz gerçekten pes. Kısır kek ve börek de evde buzdolabı olmadığı için ortaklaşa ortaya atılmış bir yemek menüsü. Gün yapıp insanları birbirine dusurucem evet.

Birincisi kaynananiza annenizle dalga gecme hakkini asla vermemelisiniz. Dunyanin en kotu annesi de olsa kaynana dis kapinin mandalidir ve asla sizin anneniz hakkinda size yorum yapma hakki yoktur. Aman ne yorulacak mi dedi diyeceksiniz ki evet yorulacak sen de yorulacaksan hic zahmete girmeyelim. Ikincisi kaynanaya sinir cizemeyen yine sizsiniz. Defalarca konu aciyorsunuz her seyin icinde diye ama disina cikarmak icin gercek bir cabaniz hic yok. Bence siz icten ice istiyorsunuz ki anneniz sizin yerinize kaynanayla mucadele edip sizi kurtarsin ama annenizden aradiginiz destegi bulamadikca annenize olan kizginliginizi da kaynanaya dalga gecme izni vererek cikariyorsunuz. Size tavsiyem biraz yetiskin olup kendi sorumlulugunuzu alin. Temizlige para verin ne kaynanayi karistirin ne annenizi. Ikisi de zaten yapmak zorunda degil yani anneniz kuru keki bile yapmasa kimse niye yapmadin diyemez. Kaynananiz da saygidan anlasa size gelip annenizi kotulemez. Bakin istedigi kadar hakli sebebi olsun bir derdi varsa annenizle birebir konusmali size onun dedikodusunu yapmamali. Ben uzuluyorum sizin icin. Gun sonunda psikolojiniz cok bozulacak cunku.

Şu an insanlar sizi haksız bulduğu için böyle söylüyorsunuz. Topu başkalarına atıyosunuz ama başta elbirliğiyle temizlik fikri ben ve eşimden çıktı dediniz. Siz insanlara teklif etmişsiniz.

Taşınma ve bir takım yeni eşya masrafı iyice sarsinca temizligi el birliğiyle yapalım fikri ben ve eşimden çıktı.

Hayır madem insanlardan iş istiyorsunuz bari şikayet etmeyin, biraz minnet duyun. Satırlarca hem anne hem kayınvalidenizi gömmüşsünüz.

Birbirinden farklı karakterdeki insanların hele ki bunlar dünür ise mümkünse bir araya gelmemesi kanaatindeyim.Temizlik zaten kisinin kıstasına göre degişen bir sey ben mesela birine yardım olsun diye temizlik yapilacaksa(anneannem babaannem yasli akraba gibi) cok geriliyorum yaptıgım belki yanlıs gelecek diye.Annene dogru olan kv yanlıs gelecek gereksiz gerginlik keşke temizlik icin yardımcı tutsaydınız.Ya da yemek icin corba makarna fix menu yapıp gecseydiniz.

Ev arama süreci de dahil bir kez naptınız diye aramadığı için kek sadece son damla oldu. Kv bana yaranamayacak çünkü hiç bir hareketi normal değil. Evin mutfak dolaplarını hortum takip yıkamayı planlıyordu kavga dövüş vazgeçirdik. Herkes gibi normal bir temizlik yapmayacak. İğne ucu kadar pislik görse evi b.k goturuyormus gibi feryat figan koparacak. O iğne ucu kadar pisliği annem bile biraktiysa ona bile ne biçim yapmışsın deme potansiyeli var ve belki de birbirlerine girecekler. Kendi evinde de aynı böyle ve başıma gelecekleri biliyorum. Geçen gün ocağı akşam silmeden yatmisiz diye bunu kimin yaptığını sorguluyordu. Gel gelelim naptimsa vazgeciremedim temizliğe dahil olmasından. Temizlik diyince gözleri parlıyor.

Bizden çıktı evet çıkmadı demiyorum ama çevreden gelen fikirler üzerine bizden çıktı. Eşim hep 7 aylık hamilesin nasıl yapacaksın derken aynı anda herkesten bizim dusuncemizi bilmeden destek geldi bir anda annem hariç. Biz bu kararı alıp kapı kapı dolasmadik bize yardım edin evimizi temizleyin diye.

elbirliği ile yapalım diyince tabii kendisi de dahil olmak istemiştir
e dahil olmasa bu ne biçim anne denilir o da suç

Hayır siz böyle konuşmuyosunuz. Sanki insanlar sizi zorla ikna etmiş, siz temizlikçi çağırmak isteseniz linç edilecekmişsiniz gibi konuştunuz. Halbuki fikir siz ve eşinizden çıkmış, kimse sizi ikna etmedi yani. Bana çok nankörce geliyor bu yaptığınız (ki yorumlara göre hemen hemen herkes hemfikir) hem insanlar sırf siz para ödemeyin diye hiçbir mecburiyetleri olmamasına rağmen yardıma geliyor hem de beğenmiyosunuz. Şurda yazdıklarınızı görse kimse yardıma falan da gelmez.

O çok sevgili eşiniz hem hamile karısını çalıştırmak istemiyor hem de masraf yapmak istemiyorsa annenize laf atacağına kendisi yapsaymış temizliği.

elbirliği ile yapalım diyince tabii kendisi de dahil olmak istemiştir
e dahil olmasa bu ne biçim anne denilir o da suç
Biz bunu kendisiyle baştan paylasmadik. Biz kendi aramızda konuşurken kendisi de temizlik işini hep birlikte yapalım size ekstra masraf çıkmasın dedi. Masraf söz konusu olunca da eşimin zorlandigini bildiğimden itiraz edemedim.

Burada sorun annenizde değil, herşeyin içinde en ince ayrintisiyla olmasına müsade ettiginiz için sizde ve anneniz eleştirme hakkını kendinde gören esinizde. Bakın bu sizin patlama noktanız olabilir ama yanlış yapıyorsunuz. Anneniz böyle kabullenip her alanda sizden daha çok söz sahibi olma gayretindeki kv sinir cizmeniz daha doğru bir yaklaşım gibi geliyor bana.

Annenizle kv kiyaslamayin, bebeğe daha çok şey alabilir alsın size çok ilgilidir olsun ama annenizden de kv orantili tutumlar beklemeyin.Yaparsa ne mutlu yapmazsa eşinin eleştirme gibi hakkı yok. Demişsiniz ya kendim aldığım halde annem aldı diyorum diye. Tamamen kendinizi yıpratıyor kv ve anneniz yaptıkları yönünden esitlemeye çalışıyorsunuz. Bu sizi yipratmaktan başka hiçbir işe yaramaz. Bu arada anneniz baştan aşağı bebeğinizi donatsa, elinde pasta borekle gelse o eşiniz yine de eleştirir demedi demeyin.

Ah tecrübe, ah gençlik. Şimdiki aklım olsa on yıl önce uzulduklerime kafa tutuyor olurdum, geç oldu ama tam oldu.

Dusurmussunuz, ya da dusecekler sayenizde zaten.
Annenize laf söyleyen esinizle gidip temizleseydiniz bos gunlerinizde madem.
Siz onun annesinin her seye karismasina uyuz oluyorsunuz
O da sizin annenize uyuz oluyor.
Madem kimseyi bulaştırmadan temizliginizi yapsaydiniz.
Bos evin ne temizligi olacak ki hem?
Bir gun gider kari koca cam silerdiniz, diger gun mutfak dolabi vs siler, wc temizlerdiniz bitti gitti yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…