Annemin yaptığı

Loser9

Düzelicez inşallah, şu olaylar bi bitsin.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2019
1.384
3.912
63
İyi akşamlar arkadaşlar. Anneme çok kırıldım ve sinir oldum haksız mıyım diye sormak istiyorum sizlere.

33 haftalık hamileyim, annemlerden 10 saat uzakta bir şehirde yaşıyorum. Annem doğumu kendi olduğu şehirde yapmamı istiyor çünkü iki kardeşim sınava hazırlanıyor memlekette ve doğumda ben çok kalamam çocukların sınavı var düzenleri bozuluyor diyor. Çok dediği de 1 hafta bile kalamazmış, birkaç gün kalabilirim o yüzden sen gel burada doğur diyor. Kardeşlerimden biri üniversite sınavına diğeri lise sınavına hazırlanıyor ve annem yanıma gelirse dedemlerde kalacaklar ve iki ev arası 1 dk. Bilemiyorum ben mi bencil düşünüyorum ama 1 hafta bile kalamayacak bir durumda mı sizce sormak istedim.

Bana gelecek olursak, eşim burada kalmak zorunda ve ben memlekete gidersem benimle gelemez haliyle. Üstelik uçuş izni yüzünden en geç 35.hafta sonunda gitmem lazım ki nerden baksan 1 ay orada kalmak zorunda olurum. Doğumdan sonrası da var bi de düşünün. Eşimin işleri yüzünden doğuma bile hemen gelemeyebilir, babasının doğumda olmaması garip olmaz mı? Hem bilmiyorum ben mi duygusal bakıyorum ama eşimden ayrı olmak istemiyorum son haftalarda.

İlla annen gelmek zorunda mı tek başına idare et diyecek olanlara da şöyle söyleyeyim. Eşimin annesiyle problemliyiz biraz. Doğuma gelecek kendisi, torun diye şimdiden çıldırıyor zaten. O gelmeyecek olsa neyse ama kayınvalidem ile yalnız kalmak istemiyorum. Lohusa psikolojisi ile çekemem onu, başka birileri olsun istiyorum yanımda. E eşime annen gelmesin diyemiyorum çünkü onun da torunu ayrıca sana yardımcı olsun tek yapamazsın diyecek biliyorum. Tüm bunları, eşimin annesiyle yalnız kalmak istemediğimi annem biliyor üstelik, buna ne kadar önem verdiğimi de.

Şimdi kalkmış bana çocukların düzeni bozulur sınavları var 1 hafta kalamam gel sen burada doğur diye tutturuyor. Allah aşkına kolay mı eşimden ayrı olmak, hamile halimle yolculuk sonra ufacık bebekle geri dönmek? Ben mi bencillik ediyorum?

İlk dogum saniyorum o yuzden boyle hissediyorsun. Ben ikinci dogumda her seyi tek yaptim ve kimseyi bilerek istemedim. Cunku ilk dogumda baktim çok ta gerek yokmus.
Esinin izni olur zaten 1 haftaya toparlarsin , iyi düşün. Ve kayinviden icin sabırlı ol.
Esinin yillik izni varsa 1 hafta da oyle kullansin. En büyük destek esten gelir.

Annen kendince haklı olabilir. Siz evlenmişsiniz sorumluluk düşmüş kadından ama o küçük daha mühim. Başka evde kalmaları onları etkileyebilir. Normal şartlarda 40 gün kalması lazım. O da zor. Bence bilenmeyin kadına.

1 ay doğuma kadar, 1 ay da lohusalık desen 2 ay eşinizden ayrı olmaz. Hele de doğumda herkes tepenize çöker hani babası diye. Bunalırsınız. Anneniz de 2 çocuktan dolayı sizle ilgileneyebilir yine. Ben olsam gitmezdim zaten yarım ağız davet etmiş bana kalırsa.

Evinizde, eşinizin yanında doğurdun.
Anneniz de daha şimdiden bu tür bir pazarlık ile kırıcı olmuş ama yapacak bir şey yok. Kendisi bilir.
Eşiniz de yardımcı olacaktır ve inanın yeterli de olacaktır.
Tabii insan annesini de ister ama gelirse birkaç gün yeter sonrasında alışırsınız zaten.

Annenin yanina gitme bence bir hafta toparlanmana yeter biraz da kv yardım eder iki hafta içinde normal hayatina dönersin annenin yaptığı bencillik olmuş biraz benim annem ilk doğumda 1 aydan fazla kalmisti ikinci doğumda 2 hafta kaldı...sende çok düşünme canını sıkma inan kendin daha rahat edersin bebeğine çabuk alışırsın

Seninle aynı durumdayım, hem anne hem kv konuşun da, ama ben bu güzel duyguyu eşimle yaşamak istiyorum asla gitmem, kv de gelip otursun boşver sen yatak odan da yat bebek ztn beşiğin de yanın da olur biraz toparlayıp düzen oturup sen çocuğuna alışıp herseyini napinca gider ztn, eğer ağlayan zor çocuk olursa da annen de hiç rahat edemezsin yok sınav bilmem ne diyorlarsa şimdiden çocuk bazen sabaha kdr agliyor huzursuz olursun, evde ağlarsa da ver kv kucağına kadın ztn pert olur kısa zaman da kaçar

İlla annen gelmek zorunda mı tek başına idare et diyecek olanlardan biriyim. Kayınvalideniz eşinizin annesi, doğacak çocuğunuzun babaannesi hayatınız boyunca onunla yalnız kalmamak için hep yanınızda birisi olsun diye mi bekleyeceksiniz? 10 saat uzaklıktan anneniz mi gelecek hep? Ya yalnız kalmaya alışın ona göre davranın ya hiç görüşmeyin.

Annenizin tavrini gereksiz buldum, evet cocuklarinin gelecegi onemli ama bir haftadan da kimse olmez yani, sadece doguma bile gelebilir 3-4 gunlugune, en azindan dogumda ve 3-4 gunu atlatmis olursunuz

Canm sen eşinin yannda kal annen kalabildigu kadar kalsin allah yardim edecek sana yanliz kalirsan insallah normal doğum yapar hemen ayaklanirsin kimseye de ihtiyacin olmaz tabi herkesin pskolojik destege ihtiyaci var lohusayken o ayri ..
Allah bir sancida kurtarsin seni cnm

Ben sizi haksız buldum.
Diyorsunuz ki;
Kayınvalidem doğuma gelecek onunla yalnız kalamam hastanede annem gelsin..
Eşimden de ayrılmak kolay mı ?? Diye de ekliyorsunuz ..
Böyle saçma sebeplere anneyi çağırıyorsunuz.
Diğer çocukların önünde de gelecekleri var ??
Üniversite ve lise.
Sence eşden ayrı kalmak mı?
Kavınvali ile hastanede yalnız kalmamayı istemek mi?
Hangisi kapışır..

Bence çocukların gelecekleri ...

Öyle bir ortama doğum için gitmeniz doğru olmaz zaten, kardeşleriniz ders çalışıyorken bebeğin ağlamasından, gelen gidenden rahatsız olabilirler. Bu durum size yansır. Doğum sonrası hiç çekilmez. Anneniz 1 hafta kalabiliyorsa gayet yeterli, daha fazlası doğum sonrasına gerek yok. 1 haftada bayağı toparlanırsınız, eşinizde izin alır zaten. Ev işi için bir yardımcı ayarlayın, bebekle siz yada eşiniz zaten kendiniz ilgilenceksiniz başkasına gerek yok.
Ben annenizi de haklı buldum, sınav senesi olmasa neyse ama önemli bir sene gelip uzun uzun nasıl kalsın.

Merhaba. Şahsi görüşüm bebekler ilk 10 gün emip uyuyup pek gaz sancısı da yaşamadıkları için annenizin doğuma gelip 3 gün kalması gereksiz. Siz de gitmeyin. Kendi düzeniniz oluşsun. Zaten gece bebek ağlayınca kardeşlerinizin uykusu aksar. Kv çok sevmeyebilirsiniz. Yanınızda tutabildiğiniz kadar tutun ve bol bol uyuyun. Bebekle yalnız kalınca ben hiç uyuyamamıştım.

Ama doğum farklı bir olay malum, lohusalık hali bedenen ve ruhen zayıf bir dönem.

İyi de gelip aylarca kalsın demiyorum ki bir hafta alt tarafı, dedemler 1 dk uzakta. Yatmaya gitseler yeter.

Sizi anliyorum.. Boyle durumlarda cidden kirilacak cok seyler yasaniyor. Benim de annem doguma gelmedi, lohusaligimda yanimda degildi. Kizsam bilensem kime ne faydasi var? Gelse iyi olurdu evet ama gelmek zorunda degil diye telkin ettim kendimi hep. Siz de kadina bilenmeyin. Bu dogum, cocuk bakimi olaylarinda her koyun kendi bacagindan asiliyor. Bunu ne kadar cabuk kabul etsek o kadar iyi.

"Lohusa psikolojisi" diyerek şimdiden kendini sartliyorsun. Ben öyle bir psikoloji yaşamadım mesela kimseye sinir olmadım, çok zorlandım ama kimseye bilenmedim. Bebegim olduğu, sağlıklı sıhhatli olduğu için, ben sağ salim doğumu anlattığım için bebegimin ilk günlerinin tadını çıkardım. Ikincisinde de durum aynıydı. Kayınvalidem çok kalamam diye pazarlık ederek geldi. Hiç lafın ardını önünü, ona sinir olmayi aklımdan bile geçirmedim. Bu sefer de ailemin genişlemesini keyifle izledim, tadını çıkardım. Dusunun ki cok sevdiginiz birine omrunde alabilecegi en guzel ve buyuk hediyeyi sunuyorsunuz. O ise hediyenin paketine, posetine, kurdelesinin rengine takilip dirdir ediyor. Hediyenin muhtesemliginin farkinda bile degil. O insana alev puskurmek istersiniz. Nankor cunku. Bu hediyeyi size gondereni dusunun, hediyeyi dusunun, ne kadar sansli oldugunuzu dusunun ve odaklamaniz gereken noktaya iyi karar verin.Evinize bir güneş doğuyor, bir küçük mucizeniz oluyor, hayatınızın hediyesini almak üzeresiniz farkında mısınız acaba?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…