Annemin yaptığı

Ben öğrenebilirsem ona da öğreticem inşallah :)

Bence bulunduğunuz yerde yapın doğumunuzu annenizde birkaç gün kalır artık yapcak bisey yok .giderseniz sizde kardeslerinizde daha çok etkilenirler. Ki annenizinde sebebi haklı önemli bir dönem hemde 2 kardeş birden sınava hazırlanıyor o yuzden uzun kalamaz ki 1 haftadan fazla kimse kalmamalı zaten. Kv ilede konuşun max 1 hafta kalıp gitsin eşinizle halledersiniz bence. Cok daha iyi olur alışma surecinizde

Üstelik çocuklar okuldan sonra da etüte kalıyorlar geç saate kadar. Eve gelip yemek yiyip yatıyorlar genelde, bunu dedemlerde de yapabilirler bir hafta diye düşünüyorum.

1 ay falan olsa neyse diyeceğim de.. hepi topu 1 hafta sonuçta.. sınav dönemini ne şekilde etkileyebilir? Asıl siz bebekle orada 1 ay kalırsanız bak gör nasıl etkileniyor o dönem :)))

Peki alınmaz mı sadece bir hafta kal sonra git dersem? Nasıl ifade edebilirim bunu

Bence haklı sınav döneminde evde annenin bulunması ilaç gibi geliyor....
Moral destek oluyor
Keza dede evi farklı anne evi farklı...
Çok önemli onlar için bu sene ben sizi bencil buldum....

ha annem sanki ne yapacak onlara diyeceksiniz de moral olacak
Çoğu insan bu dönemde evine kimseyi kabul etmiyor böyle dönem....
Siz de bebeğiniz o döneme geldıgınde anlarsınız....

ayrıca anneler olmadan da çocuk bakabilen çok insan gördüm....
Kuzenim yeni doğum yaptı ve eşi izin aldı birlikte bakıyorlar bebeğe....
Çok da güzel bakıyorlar bence hem baba da öğrensin yani....

Sezaryen olacak sanırım doğum insana göre değişiyor ama benim kuzenim çabuk toparlandı
Onun da ilk doğumuydu

Peki alınmaz mı sadece bir hafta kal sonra git dersem? Nasıl ifade edebilirim bunu
Bastan konuşun şimdiden ne kadar kalacağını. Tatlı bir dille söylersiniz yada eşiniz söyler biz bebegimize kendimiz odaklanmak istiyoruz 1 hafta yardımınız yeter bana sizide daha fazla yormak istemeyiz falan dersiniz .aranızdaki diyalog çeşidine göre sekillendirin artık ama net olun yani net max 1 hafta istediğinizi belli edin yuvarlak cümlelerden öte. Ha zaten alınası olan insan yanınızda kalıncada birsuru şeye takıp alınır anlayışlı insanda zaten anlar ne demek istediğinizi . Cok zorlanacaksaniz eşiniz konuşsun .

annenin gelesi yok canim, gelmek istese kesin gelir bir hafta kalir gideri ama ap acik cani gelmek istemiyo. ha bana kalirsa birak gelmesin de zaten bu lafi dedikden sonra, kardesleri calismaz derslerine yapamazlar sonra da olan sana olur, sen dedin de ben geldim de onlarda yapamadi da diye basina kalkar. gelsede rahat vermez zaten.

Evet bencillik ediyorsunuz. Diğerleri daha çocuk. Özellikle lise sınavına girecek olan. Siz eşinizi bırakamıyorsunuz. Haklisiniz ama annenizde çok hakli

Kayın validen de gelemeyecek olsa ,yalniz kalacak olsan tamam annen gelmeli hatta 1 hafta bile az .
Ama yalniz olmayacaksın, sırf onunla yalnız kalmayayım diye anneni de zora sokmak olmaz .1 haftadan bana göre de bisey olmaz kardeşlerin idare edebilir .Ama belli ki annen telaş yapacak sınav önemli, kontrol kendinde olsun istiyor .
Yapman gereken kayın valideni takmamak .
Belki de herşey kolay olacak şimdiden de çok düşünmemek lazım, belki de sandığın gibi sıkıntılı olmayacak kayınvalidenle. Zaten insan bebeği kimseye bırakmak istemiyor .
Yemeğini yapsa evini süpürse yeter .Yatar dinlenirsin ,
Kolay bir doğum ve lohusalık diliyorum ,anlatılanlara bakma herkeste olmuyor lohusa bunalımı ben hiç bilmedim bile ,bebeklerin kolikti, benim huznume sıra gelmedi hiç.
Demem o ki güzele odaklan ,güzel olsun .

Annenin yanina gitme kendi evinde kal baba evide olsa kendi evindeki gibi rahat edemezsin. Birak kv gelsin yardim etsin sorun cikarirsa gonderirsin esinde yaninda olur. Annen cok ayip etmis bana annem boyle bisey yapsa degil yanina gitmek arayip sormam bile kardeslerin ilkokul cocugu degil kendi evlerinde bile kalabilirler

anneniz hakli bence sonucta ikisi icin onemli bi yil ve bi hafta bile onlari etkiler.ben dogurdum kimse gelmedi hic beklentim de olmadi kimseden.

O sinav stresini gecen sene biz de yasadij. Oglumla birlikte sani sinava ben de hazirlandim, ki annenizin iki tane sinava girecek evladi var. Hepi topu 1 hafta deyip gecmeyin. Bir hafta bile cok onemli o donemde. Yasayan bilir.
Esiniz dogumda yaninizda olacakmis zaten. Ben olsam yasadigim sehirde dogum yapardim. Esinize bir hafta izin verilir zaten.

yapcak bişey yok kayınvalidenle idare ediceksin :) niye canını sıksın ki ? sen kendine ve çocuğuna baktırcaksın boş boş oturmaya gelmiyor sonuçta evin işidi yemekti senle uğraşcak zamanı yok o yüzden evinde kal bence

sizin yerinizde olsam anneme gel demezdim ama içimdekileri de bi güzel dökerdim."onlar senin çocuğun bir haftada düzenleri bozulur diye düşünüyorsun kaldı ki sınav zamanına daha var ben senin çocuğun değil miyim sizin bir haftalık düzeniniz bozulmasın diye benim iki aylık düzenimin bozulmasını bekliyorsun herşey bi yanı babası çocuğunu bu süre zarfında göremeyecek" derdim üstüne de "gelme istemem bakarım ben başımın çaresine" derdim ve gerçekten de bakardım.
ilk çocuk acemiliktir yanınızda birisi olmalı hele ki sezeryan ise bir hafta kesin biri olmalı.bence kayınvalideniz gelsin yanınıza.becerikli,anlayışlı, merhametli biri lazım o dönemde.eğer ne yapıp edip annenizi getirirseniz bunu yüzünüze çok vuracak daha çok sinirlerinizi bozacak sizi çağırdığınıza pişman edecek gibi geldi bana

İşte kayınvalidem de bu tanıma pek uymuyor :) beni sinir edebilecek biri, o yüzden onla çok yalnız kalmak istemiyorum maalesef. Bir haftadan fazla kalma demeyi düşünüyorum.

Siz çocuğuysanız onlar da çocuğu ama.
Üstelik ufaklar da.
Ortaokul öğrencisi bir çocuğu sınav öncesi yalnız bırakmak istemeyebilir.
Bölünmüş kadıncağız.
Bence de sizin gitmeniz mantıklı değil. Eşiniz nefen evladının en güzel zamanlarını kaçırsın.
Eşinizle konuşun. Annesi gelsin 10 gün kalsın gitsin, siz de o arada düzeni az çok kurarsınız.
Açıkçası büyükler o dönemde iyice işi zorlaştırıyor.
İlk bir haftadan sonra zaten yavaş yavaş alışır yaparsınız.
Emin olun o dönemde asıl büyükler kafa karıştıryor. Sürekli giydirmek, daha da çok giydirmek, ay üşür, ay bu çocuk aç, gece ağlasa belki siz emzirip uyuyuverecekken gelip kucaklamayla uyku açma gibi bir sürü şeye sebep oluyorlar.
Benim annem aynı şehirdeydi. Kayınvalidem geldi bir hafta kaldı gitti. Sonrasında geceler yalnız bakmaya başladım. Çok daha kolay geçti. Kayınvalide yada anne yanındayken annelikten ziyade dadılık ediyorsun. Zira seni tecürbesiz görüp çok akıl veriyor darlıyorlar.
Yani korkmayın. Bir hafta içinde kendi başınıza zaten halledersiniz

Annemin üç tane üniversiteye giden çocuğu var. Hepimiz yaşamımızı kendimiz idame ettirebiliyoruz. Ama sinav dönemi olmasa bile evde annemin olmaması bütün yaşantıyı bozuyor. Sınav dönemi annemin evde olmadığını düşünmek bile istemiyorum. Sağladığı motivasyon bile bir iki adım ileri götürüyor. Bence bencillik ediyorsunuz. Sınav stresi içindeki iki çocuk bırakılmaz.

Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın.

Bırakın kayınvalideniz istiyorsa gelsin..Eviniz de Eşinizin yanında doğumunuzu yapın.

Bebeginize odaklanacaksiniz gerisini kulak arkası olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…