Annemin yaptığı

Annenize en çok sizin ihtiyacınız olcak çocuklar sınava hazirlaniyo deyip sınava hazırlanan çocuklara saçını süpürge edip, aman siz yerinizden kalkmayın ben herseyinizi yaparım zihniyetine tamamennn karşıyım bu kadar net yani. Koca koca insanlara sorumluluk vermeyip sadece bı sınava odaklamak nedir yahu sen o insanı önce hayata hazirla,sorumluluk bilmeyen birey olamayan kişiler yüksek mevkilere de gelse sonuçları ortada.

Yani özetle siz eşinizin yanından bı yere ayrılmayın anneniz kalsın biraz yanınızda açıklayın durumu kalmazsa da inanın bebeğinizin zaten en çok size ihtiyacı olcak eşinizle birlikte atlatırsıniz bu süreci çok stres yapmayın sağlıklı doğumlar
 
İyi de gelip aylarca kalsın demiyorum ki bir hafta alt tarafı, dedemler 1 dk uzakta. Yatmaya gitseler yeter.
O 1 haftayı küçümsemeyin lütfen az bir zaman değil hele ki sınav stresi için dakikaların bile kıymeti çok büyük.10 saat yol çekip gelicek 1 hafta kalıcak 10 saat tekrar yol yapacak.
Bu insanın evinde de sorumlulukları var tabii ki düzeni bozulur.
Tek evladı siz değilsiniz ayrıca.
Geleceğe hazırladığı 2 evladı daha var.
 
Anneniz haklı bence. Hayatlarını çok ciddi anlamda etkileyecek sınavlara hazırlanan iki çocuğu daha var sizin dışınızda. Sizin yanınızda da yardımcı olmak için kayınvalideniz olacakmış zaten. Şu durumda sırf kayınvalideyle yalnız kalmamak için kardeşlerinizin düzeninin bozulmasına aldırış etmemeniz ve bu konuda kendinizi haklı görüyor olmanız biraz şımarıklık bence. Ama bence öyle, belki hamilelik psikolojisi böyle bir şeydir, bilemiyorum.
 
İsteğinde haklısın bence.
Ama gelmeyecekse de zorla olmaz zaten.
Eşiniz yada kv bence bol yemek yapsın, gerisi kolay.
Emzirmek ve uyutmak.
Oğlum sarilik olmuştu, ve sürekli uyuyordu, bende uyandırmak ve emzirmek için hiç uyuyamıyordum, haliyle de çok yorgundum.
En ihtiyacım olan şey yemek oluyordu.
Sağlıklı doğum olsun inşallah.
 
Annene gitmeni tavsiye etmem,gidisin donusu de var kucuck bebekle zor olur.Annene bakarsan hakli bence sana gelmesi sadece kendini degil diger kardesleri de etkiliyor.Sen gidersen bebegin aglamasi vs. Kardeslerininin duzenini etkilersin gibime geliyor.Ote yandan esinden ayrilmani da tavsiye etmem ki bence bir kadinin esine en ihtiyaci oldugu donemi yeni anne oldugu donemidir,yaninizda olmamasi seni huzursuz edicektir.Kayinvalide cok huysuz biri degilse eger bir hafta on gun kadar bence gelip destek olsun,illede anlasamam diyorsan kari koca beraber idare etmeyi dusunun.
 
Esasen annenizin düzenini pek bozası yok gibi geldi bana konunuzu okuyunca.
Böyle şeyler çok tuhafıma gidiyor, sınavdı işti bilmem neydi, insan peşinden koşarken hayatı kaçırıyor, kazanacak olan kazanır zaten sınavını.

Kardeşleriniz daha ufak olsa anlayacağım da, bildiğiniz bahane işte.
Sağlıklı doğumlar dilerim, takmayın.
 
Canim eğer normal doğum olacaksa çok zorlanmassin inşaallah ama seseryan biraz daha zor olabiliyor... normal olursa annenin ve KV gelmesine bile gerek kalmaz ama diğer türlü yanında biri olması lazım...ayrıca sen çok haklısın kardeşler kendilerini idare edebilirler emzikli bebek değiller sonuçta...bve bu özel bir durum sonuçta ...ayrıca dedenler varmış bilemedim simdi
 
Ben KPSS'ye hazırlanırken ablam doğurdu üstelik aynı sehirdeydik. Ona rağmen annem 40 güne yakın kaldı. Kalabilir, senin gitmen eziyet olur. Haklısın ama işte bazen anneler yapıyor böyle saçmalıklar.
 
1 haftadan kimseye bi şey olmaz . Kardeşleriniz çocuk değilmiş ki idare edebilirler . Anneniz gelmek istemiyor açıkça . Kv ye gelme diyemezsiniz mecbur idare edeceksiniz eşiniz babalık iznini mutlaka kullansın. Lohusayım diye kendinizi de etkilemeyin . İlk günler evet zor ama bebek bakımından dolayı değil emzirme ve uyku düzensiz olduğu için yorucu .
 
Kadınların çoğunun kötü doğum hikayelerini duya duya etkileniyorum sanırım elimde değil.
 
Lohusalık geçirdim ruhen hiçbir fark görmedim. Bedenen yaşanan durumdan kaynaklı bir insanla problem yaşayacak ne olabilir? Gerçekten anlamadığım için soruyorum.
Şöyle ki normalde de pek anlaşamıyoruz kv ile. Bir de çok cahil bir kadın maalesef, geçen gün göğüs ucunu görebilir miyim diye sordu düşünün. Saçma sapan şeyler yapıp sinir edecek potansiyeli var o yüzden tedirgin oluyorum zaten. Uykusuzluk gibi bedensel etkiler de insanı daha sinirli yapabiliyor malum.
 
Bir haftalığına ders çalışamayacak bir durumda olmayacaklar ama. Normalde de gece 10 a kadar etütteler evde durmuyorlar bile gelip dedemlerde yatacaklar neden düzenleri bozulsun ki sanki aylarca kal dedim bir hafta da kalmaz mı insan ya.
 
Evler arası 1 dk imiş
Orda yemek yiyip evlerine geçip ders çalışabilirler pekala
1 haftayla düzenleri bozulacak insanların sınavda biri burnunu çekse yine dikkatleri dağılır o zaman
Annen saçmalamış
 

gerçekten ihtiyacınız olsa size hak verebilirdim. Ama siz şu an kendi konforunuz için kardeşlerinizin konfor alanlarından üstelik stresli bir dönemdeyken çıkmalarını istiyorsunuz.
 
Üstelik çocuklar okuldan sonra da etüte kalıyorlar geç saate kadar. Eve gelip yemek yiyip yatıyorlar genelde, bunu dedemlerde de yapabilirler bir hafta diye düşünüyorum.
 
Kadınların çoğunun kötü doğum hikayelerini duya duya etkileniyorum sanırım elimde değil.
Malesef böyle depresif, agresif ve kolay etkilenen bir toplumuz biz. Siz hediyeyi vereni hayal kırıklığına ugratmazsaniz ve pozitif enerjinizle guzel dusunur, "iyi olacak" derseniz bakın hayatta ayaklarınıza neler serilecek! Bakın lohusalık nasıl duyguymuş.. lohusalık hayatta yaşanacak en yüce duygulardan, bu dönem de en keyifli dönemlerden biri. Olumsuz hikayelere kulaklarınızı tıkayın. Bu sizin hayatınız ve sizin doğumunuz , lohusaliginiz çok güzel geçecek. Pozitif olmayı bebeğinize de öğretin. Olur mu?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…