• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin yaptığı

Anne resmen ayrımcılık yapmış ya çok sinir bozucu bir durum. "Eğer anneliğe çok düşkünsen gel büyük kızına destek ol" derim, halen gelmezse daha da arayıp konuşmam. biz de lise üni sınavına girdik. iki üç haftayla dersleri, moralleri bozulacaksa zaten bi cacık okumamışlar demektir. bu sınavlarla doğumu asla bir tutmuyorum.

Herkes kendi doğumuna göre örnek verir ama şöyle ki tam teşekküllü bir hastahanede doğum yaparsanız emin olun eşten başka kimseye gerek yokmuş ben onu anladım.

Eşiniz sizi yalnız bırakmayacaksa olduğunuz yerde doğum yapın. Anneniz eve gelene kadar durup gitsin. Emin olun yeterli.
Eşim, annem/kv kalsa bile eve gitmedi arabada yattı. Kimse olmasa baya yardımcı olacakmış demek ki..
Ben tuvalete annemin değil eşimin yardımıyla girdim. Dikişim çoktu, kan takviyesi yapılıyordu. Yalnız girmemem lazımdı.

Hastahanede herşeyle hemşireler, bebek hemşireleri bir düğmeyle ilgileniyorlar zaten. Kafanıza takılanı söylerseniz doktorlar gelip bakıyor.
1 hafta sonra yalnız kaldım tek başıma yıkadım vs. İş başa düşünce insan çok güzel kotarıyor.

Bebek görmeye gelecekler için bayatlamayan ikramlık falan yapın. O gün yanına bir kek, bir salata tamam.

Kendinize yemek olsun diye de bir kaç çeşit yapıp kaynarken kavanoza koyup konserve yapın. Açıp ısıtıp yersiniz.

İnsan yaşadıkça tecrübe kazanıyor. O dönem zor gelen şeyler şimdi kolay..

3-4 gun icin anne 10 saat yola gelmesin, kv gelecekmis zaten. Esinizin de izni olur halledersiniz.
Anne hakli bence, sizin basinizda kayinvalideniz ve esiniz olacak en azindan.

Onlarin gelecegini etkileyecek bir donem vakit daraliyor ben biraz hak verdim biraz gelsin sonra yine gelir gider 1. Ayda tekrar kisa sure gelir mesela olmazmi sizin en buyuk destekciniz esiniz yapabilirsiniz korkmayin
+1
konu sahibi evet kardeşleriniz çocuk değil ama maalesef bu sınavlar sıkıntılı
lise sınavına girecek kızım var ordan biliyorum
babanız gözetebilir takip edebilirse o zaman gelebilir anneniz
müsait kardeşiniz ablanız vs yok mu o gelse

eşinizin yanında olun anneniz de 3 5 gün gelsin madem

Benimde iki kızım biri lise biri üniversite sınavına hazırlanıyor en kucugum de 1 e başladı bu sene cidden evde bir maraton var
Ama bir hafta içinde düzen bozulur mu bence bozulmaz çünkü çalışma düzenleri onların elinde bir hafta ben olmasam aksamaz sanmıyorum yani anneniz gelebilirdi

Size gelirsek oraya gitmeyin derim evinize düzeninize ilk günden alışmak en doğrusu sırf eşiniz size yeter kv gelsin on yargılı olmayın şu an ona ihtiyacım var diye düşünün şimdiden bilenmeyin yani

Herşey güzel olacak ben öyle hissettim hayırlı doğumlar diliyorum kucaginizda bebeğinizle sağ sağlim evinize dönmek nasip etsin rabbim amin

Şöyle ki normalde de pek anlaşamıyoruz kv ile. Bir de çok cahil bir kadın maalesef, geçen gün göğüs ucunu görebilir miyim diye sordu düşünün. Saçma sapan şeyler yapıp sinir edecek potansiyeli var o yüzden tedirgin oluyorum zaten. Uykusuzluk gibi bedensel etkiler de insanı daha sinirli yapabiliyor malum.

Sinir olmayın sizde. Duymamak zor olmasa gerek. Doğum, lohusalık bunlar bahane sizin kayınvalide ile yalnız kalasınız yok. Daha yaşanmamış bir durum için ben kesin o zaman böyle olurum diye yorum yapıyorsunuz. Hayatınız boyunca kayınvalideniz ile yalnız kalacağınız çok yer, zaman olacak. Lohusalığı da gözünüzde büyütüp kendinizi şartlamayın şimdiden.

Seninle aynı durumdayım, hem anne hem kv konuşun da, ama ben bu güzel duyguyu eşimle yaşamak istiyorum asla gitmem, kv de gelip otursun boşver sen yatak odan da yat bebek ztn beşiğin de yanın da olur biraz toparlayıp düzen oturup sen çocuğuna alışıp herseyini napinca gider ztn, eğer ağlayan zor çocuk olursa da annen de hiç rahat edemezsin yok sınav bilmem ne diyorlarsa şimdiden çocuk bazen sabaha kdr agliyor huzursuz olursun, evde ağlarsa da ver kv kucağına kadın ztn pert olur kısa zaman da kaçar 😂

Hevesli hevesli gelen, nasıl evine kaçacağını şaşırıyor. :KK48:

İyi akşamlar arkadaşlar. Anneme çok kırıldım ve sinir oldum haksız mıyım diye sormak istiyorum sizlere.

33 haftalık hamileyim, annemlerden 10 saat uzakta bir şehirde yaşıyorum. Annem doğumu kendi olduğu şehirde yapmamı istiyor çünkü iki kardeşim sınava hazırlanıyor memlekette ve doğumda ben çok kalamam çocukların sınavı var düzenleri bozuluyor diyor. Çok dediği de 1 hafta bile kalamazmış, birkaç gün kalabilirim o yüzden sen gel burada doğur diyor. Kardeşlerimden biri üniversite sınavına diğeri lise sınavına hazırlanıyor ve annem yanıma gelirse dedemlerde kalacaklar ve iki ev arası 1 dk. Bilemiyorum ben mi bencil düşünüyorum ama 1 hafta bile kalamayacak bir durumda mı sizce sormak istedim.

Bana gelecek olursak, eşim burada kalmak zorunda ve ben memlekete gidersem benimle gelemez haliyle. Üstelik uçuş izni yüzünden en geç 35.hafta sonunda gitmem lazım ki nerden baksan 1 ay orada kalmak zorunda olurum. Doğumdan sonrası da var bi de düşünün. Eşimin işleri yüzünden doğuma bile hemen gelemeyebilir, babasının doğumda olmaması garip olmaz mı? Hem bilmiyorum ben mi duygusal bakıyorum ama eşimden ayrı olmak istemiyorum son haftalarda.

İlla annen gelmek zorunda mı tek başına idare et diyecek olanlara da şöyle söyleyeyim. Eşimin annesiyle problemliyiz biraz. Doğuma gelecek kendisi, torun diye şimdiden çıldırıyor zaten. O gelmeyecek olsa neyse ama kayınvalidem ile yalnız kalmak istemiyorum. Lohusa psikolojisi ile çekemem onu, başka birileri olsun istiyorum yanımda. E eşime annen gelmesin diyemiyorum çünkü onun da torunu ayrıca sana yardımcı olsun tek yapamazsın diyecek biliyorum. Tüm bunları, eşimin annesiyle yalnız kalmak istemediğimi annem biliyor üstelik, buna ne kadar önem verdiğimi de.

Şimdi kalkmış bana çocukların düzeni bozulur sınavları var 1 hafta kalamam gel sen burada doğur diye tutturuyor. Allah aşkına kolay mı eşimden ayrı olmak, hamile halimle yolculuk sonra ufacık bebekle geri dönmek? Ben mi bencillik ediyorum?

Ben sizi haksız buldum. Tamamen yalnız olsanız bu siteminizde haklısınız. Ama yanınızda hem eşiniz hem de kayınvalideniz olacak. Annenizin gerekçeleri de gayet mantıklı. O sınavlar o çocukların bütün bir hayatını etkileyecek. Siz 1 2 hafta kv ile yalnız kalmamak için o çocukların geleceğine sebep olmayın. 1 soru bile nelere sebep oluyorken 1 2 hafta o çocukların düzenlerinin bozulması bir sürü yanlış soruya sebep olabilir.

Anneniz sizi kendi evine davet etmiş. Siz de sırf eşinizden ayrı kalmamak için gitmiyorsunuz. kendi ve eşinizin düzenini çocukların geleceğinden önde tutuyorsunuz.

Sizi üzmek istemem ama biraz bencilce düşünüyorsunuz. Kendi keyif ve rahatınız için kardeşlerinizin düzenini bozmayın.

Bu arada sağlıklı kolay doğum dilerim. Umarım kimseye ihtiyacınız olmaz, rahat atlatırsınız.

Şöyle ki normalde de pek anlaşamıyoruz kv ile. Bir de çok cahil bir kadın maalesef, geçen gün göğüs ucunu görebilir miyim diye sordu düşünün. Saçma sapan şeyler yapıp sinir edecek potansiyeli var o yüzden tedirgin oluyorum zaten. Uykusuzluk gibi bedensel etkiler de insanı daha sinirli yapabiliyor malum.

daha iyi ya o anki Lohusa piskolojinin verdiği yetkiye dayanarak sizde ağzının payını verin baktınız ki saçma sapan konuşuyor. Muhtemelen kendiliğinden küser gider sizde rahat edersiniz. Taktığınıza değmez gerçekten.

İyi akşamlar arkadaşlar. Anneme çok kırıldım ve sinir oldum haksız mıyım diye sormak istiyorum sizlere.

33 haftalık hamileyim, annemlerden 10 saat uzakta bir şehirde yaşıyorum. Annem doğumu kendi olduğu şehirde yapmamı istiyor çünkü iki kardeşim sınava hazırlanıyor memlekette ve doğumda ben çok kalamam çocukların sınavı var düzenleri bozuluyor diyor. Çok dediği de 1 hafta bile kalamazmış, birkaç gün kalabilirim o yüzden sen gel burada doğur diyor. Kardeşlerimden biri üniversite sınavına diğeri lise sınavına hazırlanıyor ve annem yanıma gelirse dedemlerde kalacaklar ve iki ev arası 1 dk. Bilemiyorum ben mi bencil düşünüyorum ama 1 hafta bile kalamayacak bir durumda mı sizce sormak istedim.

Bana gelecek olursak, eşim burada kalmak zorunda ve ben memlekete gidersem benimle gelemez haliyle. Üstelik uçuş izni yüzünden en geç 35.hafta sonunda gitmem lazım ki nerden baksan 1 ay orada kalmak zorunda olurum. Doğumdan sonrası da var bi de düşünün. Eşimin işleri yüzünden doğuma bile hemen gelemeyebilir, babasının doğumda olmaması garip olmaz mı? Hem bilmiyorum ben mi duygusal bakıyorum ama eşimden ayrı olmak istemiyorum son haftalarda.

İlla annen gelmek zorunda mı tek başına idare et diyecek olanlara da şöyle söyleyeyim. Eşimin annesiyle problemliyiz biraz. Doğuma gelecek kendisi, torun diye şimdiden çıldırıyor zaten. O gelmeyecek olsa neyse ama kayınvalidem ile yalnız kalmak istemiyorum. Lohusa psikolojisi ile çekemem onu, başka birileri olsun istiyorum yanımda. E eşime annen gelmesin diyemiyorum çünkü onun da torunu ayrıca sana yardımcı olsun tek yapamazsın diyecek biliyorum. Tüm bunları, eşimin annesiyle yalnız kalmak istemediğimi annem biliyor üstelik, buna ne kadar önem verdiğimi de.

Şimdi kalkmış bana çocukların düzeni bozulur sınavları var 1 hafta kalamam gel sen burada doğur diye tutturuyor. Allah aşkına kolay mı eşimden ayrı olmak, hamile halimle yolculuk sonra ufacık bebekle geri dönmek? Ben mi bencillik ediyorum?
Çocuklar nasıl uyuyacakmış sonuçta küçük bir bebek olacak ağlayacak ses yapacak gece uykusuz kalacak koca gençler kendini idare edebilir bir ay. Anneler bazen umursamaz olabiliyor.

annen de gelmesin kv de gelmesin. eşin izin alsın bir süre. 3 gün doğum izni olmuyor mu zaten?

kolay işi zor yapmayın sülalecek. kaynananı istemiyorsan eşine söyleyebilmen lazım.

Kusura bakma ama sen gaz çıkarmayacaksın,doğum yapacaksın,ne demek gel burada doğur? Sanki çok basit bir konu,33 haftadır gittiğin doktor hastahane illa ki vardır. Kolay mı öyle yahu? Ben de 29 haftalık hamileyim,eşim olmadan aslaaaaa.. size benzer sorunum yok bz aynı yerdeyiz herkesle ama, gelen gelir kapım açık, gelmeyen gelemeyen de sağolsun der geçerim. Kocalarımız yeter bize.

Evinizden sakın ayrılmayın benim annemde 2 hafta kaldı ki böyle sonuca fln hazırlanan yok bi babam birde erkek kardeşim var oda babamla çalışıyor kendi işleri yani hiç sebepsiz az durdu bebeğim 1800 gr dı annem evine döndüğünde uzaklığımızda 4-5 saat

sizin ilk cocugunuz sanirim haliyle acemilik cekmekten korkuyorsunuz.
benim lohusaligimda kaynanam ve annem 15 gun birlikte daha sonra 40 i cikana kadar annemle tek kaldik burnumdan geldi o lohusalik.
lohusalik cocuk bakmaktan daha zor annen yaninda 1 hafta kalsa yeter bence.
bir seyleri halledip rutine baglamaniz icin oda.
etrafiniz ne kadar kalabalik olursa okadar cok buhran yasiyorsunuz.
cocuga sekerli su vermeye calisanlar lohusa serbetinden icirmeye calisanlar aman cocuk kabiz diyip 10 gunluk cocuga kayisi suyu icirenler hemde konsantre yani bunlari hemen hemen her dogum uapan yeni anne yasiyor.
hayirdan cok zararlari dokunuyor cidden
hic cocuk bakmamislar bile profesor kesiliyor basina oyuzden en guzeli tek bakmak 1 hafta kalsin gitsin anneniz bence bulunmaz bir nimeti tepip aliniyorsunuz

Asıl düşüncesizliği annen ediyor, sen değil. Gösterme kız çocuğu. Ciddiyim. Kapat kapını. İnsanlar böyle böyle deliriyor demekki. Hiç değil insan bir torununu görmeye gelir heyecanla. Ne bu nemrutluk. Diğer çocukların eşek kadar olmuş bıkmadınmı peşlerinde koşmaktan bırak kendileri düşünsün sınavlarını. Git azcık torun sev. Zorla sinirlendiriyorlar

O kadın da bir kere doğuruyor. Çocukları kendine yetecek şekilde büyütmeli anneler. Ben 12 yaşımda çoğu işimi kendim yapıyordum annem çalıştığı için. Kaldı ki dedelerinin evi çok yakınmış. Diğer tarafta ise yalnız bir kadın var. Bir hafta on gün kalabilir gayet. Bu kadar dramatize etmeye gerek yok. 12 yaşındaki çocuk kendini bir hafta idare edebilir.

Çelişkiyi fark ediyor musunuz? Kendi işimi kendim yaparım, 12 yaşımdaki kardeşimden bunu beklerim ama iş kendi doğurduğum çocuğuma eşimle bakmaya geldiğimde yardım beklerim diyorsunuz.
Ayrıca belki üç çocuk yapacaksınız? Nereden belli? Tek doğum diyorsunuz?
Siz yetişkin olarak bir bebek sorumluluğunu almaya karar vermişsiniz, bir zahmet kendiniz bakabilin.
Bu çocuk lise sınavını kazanamazsa kötü bir liseye yerleşip üniversite sınavını da etkileyecek. Seneye bir daha girerim diyemiyor lise sınavında.
Çok bencilsiniz

Çelişkiyi fark ediyor musunuz? Kendi işimi kendim yaparım, 12 yaşımdaki kardeşimden bunu beklerim ama iş kendi doğurduğum çocuğuma eşimle bakmaya geldiğimde yardım beklerim diyorsunuz.
Ayrıca belki üç çocuk yapacaksınız? Nereden belli? Tek doğum diyorsunuz?
Siz yetişkin olarak bir bebek sorumluluğunu almaya karar vermişsiniz, bir zahmet kendiniz bakabilin.
Bu çocuk lise sınavını kazanamazsa kötü bir liseye yerleşip üniversite sınavını da etkileyecek. Seneye bir daha girerim diyemiyor lise sınavında.
Çok bencilsiniz

Bencil demeyelim de, insan her düştüğünde annesini ister bence. Gelsin elini tutaun cesaret versin ister. Evlat arasında ayrım yapamaz tabi kadın ama, doğum bu ne yaşanır bilinmez. Yanında olması gerek. Bakım yardım demiyorum. Yanında olup destek olması cesaret vermesi yakışmaz mı bir anneye? Gelebilse keşke.

Bencil demeyelim de, insan her düştüğünde annesini ister bence. Gelsin elini tutaun cesaret versin ister. Evlat arasında ayrım yapamaz tabi kadın ama, doğum bu ne yaşanır bilinmez. Yanında olması gerek. Bakım yardım demiyorum. Yanında olup destek olması cesaret vermesi yakışmaz mı bir anneye? Gelebilse keşke.

Gelecektir zaten bir hafta kalmayacağını söylemiş. Gelip görüp hemen gitmek istiyor anladığım kadarıyla.
Ben kardeşim lise sınavına hazırlansa anneme gel bir hafta kal demezdim. Kardeşimin de geleceğini düşünürdüm.
Şimdi yeğenim seneye girecek sınava, üniversite sınavından dahi önemli bizim için. Bir hakkı var. Kazandı kazandı, kazanamazsa kötü liseye gidecek. Koleje gönderecek durumları uok ne yazık ki.
Hedefi olan liseyi tutturması için bir sene önceden başladık bizden özel ders alıyor hatta.
Bu kadar önemli iki sınav arifesinde herkes kendi çocuğunun sorumluluğunu almakı.
Zaten bir haftada adapte oluyorsun.
Abartmamak lazım

Anneniz haklı. Sınav dönemi çok kritik. O çocuklar ders mi çalışacak; yemek mi yapacak; ortalığı mı toparlayacak? Sonuçta kocaman kadınsınız ve eşiniz de yanınız da. Kendiniz halledebilirsiniz.
Yemek falan dışarıda yiyorlar zaten geç saate kadar etütteler. Akşam gelip yemek yiyip yatıyorlar ki dedemler 1 dk uzakta zaten yani uzun süre tabiki sıkıntı ama 1 haftaya bile çok demesi moralimi bozdu.

Benim annem hayatta degil kizim 3 yasinda esim dogumdan iki gun sonra gelebildi yurtdisindaydi. Iki gun hastanede bebek gibi baktilar esim geldi evimize goturdu bir tane kiz kardesim var yardimci olur dedim olmadi 2 3 gun kaldi gitti. Kv ile klasik kavga falan 3 gun anca kaldi saat oglen 12 de uyandi esime dedim annen tatil yapti resmen cunku yemek falan esim halletti neyse bikac ay once kiz kardesim dogum yapti bebek kuvezde falan kaldi esiyle hastanede kaldi ben evinde kaldim. Sonra eve geldiler biraz yardimci oldum ama benim de kucuk cocugum var kiskandi evde durmak istemedi disari cikardim. Yani esin yeter ve tirnagin varsa kafani kasirsin. Ac kalacak haliniz de yok disardan hazir al pisir ama stresten uzak dur

Back
X