Anneye çalıştığını söylemek

ben gene anlayamadim konuyu ya,

simdi zaten isten ayrilacaksiniz,
taa aylar sonra ise girebilirsiniz bir ihtimal, onu mu annenize soylemek istiyorsunuz?
soylemeyin, ona o zaman bakarsiniz,
hem ise girince maasiniza gore belki ailenizden aldiginiz tutari azaltirsiniz, o zaman annenizin de hosuna gider.

Anlatayım, annem aramadığıım zaman sitem ediyor beni istemiyor musun falan diye. Hatta bir kere cevap vermeyi unutmuşum fazla tehdit etti işte böyle devam edersen seni oradan alırım babana da söylerim yurt parasını çektiririm. Hem bana diyor ki her şeyi konuşabilmeliyiz, söyleyince de yanlış düşünecek eminim.

Anne haklı geldi bana da. Burada da fiyatlar yazdıklarınızdan farklı değil bizim aylık market alışverişimiz 2 kişi için 500 lira civarı. Size tek başınıza ailenizin gönderdiği miktarın yetmesi gerek. Ama ailenizin gönderdiği parayla erkek arkadaşınız da geçiniyorsa (birlikte yaşıyormuşsunuz) yetmeyebilir tabi ki. Bu durumda yine anne haklı, harçlığınızla erkek arkadaşınızı geçindiriyorsunuz. Anladığım kadarıyla kira yok, elektrik su ve internet faturaları 250 lira, market 500 lira, olsa size geriye 750 lira kalır ki bir öğrenci için muazzam bir bütçe bence.

Çalışıp çalışmamak sizin kararınız ama ben olsam sevgilimi beslemek için kendimi yormaz, derslerimi ihmal etmezdim. Bunu okurken de çalışmış bir eski öğrenci olarak yazıyorum.

tamam da taaa seneyenin konusu bu.
yani suan nisandayiz, istifa edeceksiniz,
seneye okulunuz eylulde acilacak, o zaman is bakacaksiniz,
olme esegim olme,
dert ettiginize degmez su anda.

tatilde ailenize gitmeyecek misiniz?
o zaman dertlesin annenizle, arkadaslarinizin hepsinin bir yerlerde calistigindan, sizin de istekli oldugunuzdan bahsedin, bu fikre alisacaktir, sonra da is bulunca ise girdiginizi soylersiniz.

aylık 1.500 gıder tek kısı ıcın mı
İçinde konaklama fatura vs varsa bence az bile kuzu
Biz kardeşimle aynı şehirdeydik
1600 babam gönderiyordu
Part çalışıp 750 ben 600 kadar kardeşim kazanıyordu
Kira faturalar mutfak okul harçlıkları özel giderler
Ucu ucuna yetiyordu
Ki 6 yıl önce

Aslında çalışma amacım kimseyi beslemek değil. Benim de değişikliğe ihtiyacım var. Hep yurttayım. Dışarı çıksam en az 50 tl gider. Ayrıca bazen kendi kazandığım parayla beğendiğim bir şeyi almama karışamazlar diye düşünüyorum biraz da o yüzden.

Yani anlattıgına göre markete max 400-500ödüyorsun
Faturalarında 200-300 olsa
E 500de harclıgın olsa
Gercektende kenara atabilecegin 200-300 bi bütce kalıyor ki ona bile yetmiyor diyorsun
Bir ayını aldıklarını vs kısaca özetlermisin?
Tamam bulasık deterjanı mendil tuvalet kagıdı vs vs alıyorsundur ama bunlar her ay alınan veya her ay biten seyler değil en azından iki kişilik bi evde
Banada erkek arkadasını doyuruyorsun gibi geldi

Annemin derdi o değil ki.. Annem sanıyor ben ona para veriyorum özel olarak.
Tatlım kendin harcaman gereken parayla erkek arkadaşını doyuruyorsun sonrada tavuk bu kadar,köfte bu kadar diyorsun...Sadece sen kendine harcıyor olsan etini de yersin sütünü de içersin.İllaha erkek arkadasinin seninle yaşamasını istiyorsan git çalış adamın yiyeceğini ,harcadigi elektriği ,kaldığı yerin kirasını tamamen sen öde.Bir kız arkadaş ile birlikte yaşıyor olsan tüm masrafları ikiye bolerdin .Ben senin eski konunu da hatırlıyorum erkek arkadaşın annesi ile kumarhane tarzında bir yere girmis saatlerce seni kapının önünde bırakmıştı.Ye iç gez buna lafım yok ama elin tembelini besleme

Konaklama yokmus

dogrudur kuzum sımdı bende bır hesaplayınca esım 2010 yılında muhendıslıkten mezun aylık gıderı (yurtda kalıyordu) 1000 tl ımıs
hesaplayınca konu sahıbı aslında ıdare edıyormus
sozumu gerı aldım konu sahıbı haklısın

Ama işte benim KKTC’den çıkışım Haziran sonunu bulacak o zamana kadar boş kalmak da istemiyorum

Bu gidişle bizim bebelerinki 6 bin falan olcak heralde :)
Çalış çalış çalış :)

2010 yılında ilk işimdi yaklasık 1000tl kazanıp her ay kenara yarım yada tam altın atıyordum iyi paraydı yani :)

Çalış kazan o ayrı mesele. Ama kendin için kazan. Erkek arkadaşın seni çok güzel kullanıyor. Bir gözünü aç, bir kendine gel. Elin adamını niye besliyorsun sen? Bir de bilgisayar mezunuymuş, garsonluk yapamazmış paşam. Sen beslemezsen bak nasıl yapacak. Bulmuş senin gibi safı, sen çalışacaksın o keyfine bakacak. Bu yeni nesil neden böyle?

2010 yılında ilk işimdi yaklasık 1000tl kazanıp her ay kenara yarım yada tam altın atıyordum iyi paraydı yani :)
gelsin gelsin paracıklar
keske hayat ucretsız olsa dusunsenıze oyle bır dunya yasadıgınız aldıgınız yaptıgınız hersey ucretsız
egıtım saglık zorunlu gıda elektrık su :)
ben hayal kurmaya devam edeyım

Savunmak istemiyorum ama aslında kendisi hiç istemedi işe girmemi. Benim girmem lazım dedi. Mesela bakıyoruz sosyal medyadaki iş ilanlarını takip ediyoruz, genelde bayan (bu tabiri de hiç sevmem ama yazan bu) eleman istiyorlar. Çalıştığım yerin sahipleri de onun tanıdığı onlara sordum hayır sadece bayan eleman istiyoruz dediler.

Küba da bicok sey ücretsiz :)
Var böyle milletlerde bizim icin imkansız malesef
Olsun calısıp kazandıgın parayı harcamanında ayrı bi keyfi var :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…