Anneye çalıştığını söylemek

Aslında geçen sene daha rahat gibiydim yine yetmezdi bundan daha azdı. Buradaki arkadaşlarımla da konuştum Kıbrıslı arkadaşlarımla. Bu Euro sterlin yükseldikten sonra işler bozulmuş. Her şey o zaman zamlanmış.

Biz cezayirde yaşadık ya bir süre
Orda öyle
Kira yok devlet ev veriyor
Fatura yok
Benzin su parasına
Ama git gör 1950 türkiyesi bile değil :)
Avukatla inşaat işçisinin maaşı arasında 50 dolar bile yok
Bir kilo mandalina 29 tl idi hiç unutmam :)

eksik dilek dılemeyeyım ozaman

bence o paranın sana gerçekten yetmesi lazım.

o paranın 3 te birine ay bitiriyor insanlar.

bence biraz ev alışlverisinde dikkatli olmalısın.

biz 4 kişiye 500 liralık alışveriş yapıyosak senin 2 kişiyle 250 liraya geçinmen laızm

ama lüks yaşamak herkesin hakkı tabiki kimsee bişe diyemez bu konuda tabi

yapma canım, yapma kuzum kendini kandırma.(ben kandırdım oradan biliyorum) istese bal gibi de iş bulur çalışır. ne demek garsonluk yapamaz? ama garsonluk yapan kız arkadaşının parasını yer. ne münasebet! özellikle para vermiyor olabilirsin ama 1 kişi yerine 2 kişilık hane geçindiriyorsun.
ailenin gönderdiği para çok değil, zorlanmakta haklısın ama çalışıp idare edebilirsin. okulda dışarıdan yemek yerine evden hazırlamanı tavsiye ederim. sigara falan varsa bırakmaya bak. erkek arkadaşın ve maddi konuları da şöyle bir uzaktan objektif bakıp değerlendir olur mu? çok benzer şeyler yaptım üniversite yıllarımda, şimdi kendime totomla gülüyorum.
bilgisayar mezunuymuş, garsonluk yapamazmış vah vah!

Aynen
Konu sahibesi sen neden eli ayağı tutan herifi besliyorsun??
1500TL tek kişiye gayet yeter sen 2 kişi besliyorsun yapma.

Lüks değil ama mesela deterjan olmazsa olmaz. Çamaşırhaneye götürsem en az 20 tl ödeyeceğim. Bulaşık makinem yok. Ya da tavuk yemesem salt sebzeyle beslensem olmaz.

Yapamamasının sebebi zorlanması ya da küçük görmesi değil. Mesela geçen gün müşteriler beni çok kötü iğnelediler. O iğneleme ona yapılsa o tepsi müşterinin kafasına geçerdi

geçirmeyecek efendim. kendini frenlemeyi öğrenecek. şu an hayat şartları bunu gerektiriyor. sen olmasan ne yapacaktı? nerede yaşayıp ne yiyip içecekti? çamaşırları hangi deterjanla yıkanacaktı? mecbur bir iş yapacakti değil mi?

Tansu Çiller'in başbakan olduğu zamanlardan bahsediyor olmalısınız. Şu an ülkemizde asgari ücret 2020 tl ama çoğu yer o paranın altında çalıştırıyor. İşçinin senesi dolmadan son veriyorlar işine. Dolar 2019 yılında 5.60 ı geçti. Ülkemizin çoğu bir otele sadece en ucuz 1500 tl(bir haftalık) veremezken Helga sadece 200 Euro veriyor. Öğrenci 550 tl(bazı yerlerde verilmiyor) staj yapmak isterken(şu an yasamız staj parasını zorunlu kıldı) işyeri almıyor. Staj sigortası emekliliğe sayılmıyor. 1 Nisanda şaka gibi zam geldi:Elektiriğe %37 zam. Ben TC de öğrenciyim. İki kişi ev kirasını faturaları ve ev eksiği,okula giderken yol parası,okulda yenecek yemek parası,evdeki gıda parası derken elimizde çok az para kalıyor. Ben 2018 yılında ilacıma 4,5 tl verirken 2019 yılında aynı ilacıma muayene+ilaç 23 TL veriyorum. Ben pedime tamponuma 40 tl veriyorum,benim yaşıtlarım Fransa'da ayda sırf kültür sanat için 400 Euro para alırken ben dersim için aldığım kitaba içim acıyor. Bir genç gezmeli,kendisini geliştirmeli,sağlık koşullarına ulaşabilmeli,bunlar Lüks değil HAKTIR

Sonuçta sen çalışmasan da bu adam senin ailenin gönderdiğiyle geçinmiyor mu? Genel giderlere ortak olmuyor öyle değil mi?

Kusura bakmayın ama anneniz haklı
Elin asalağını (erkek arkadaşınız biliyorum ama maalesef başka sıfat yok) neden beslemeye devam ediyorsunuz?
Yok mühendismiş, garsonluk yapamazmış, yapsa da tepsiyi kafasına geçirirmiş. Biz neden geçirmiyoruz acaba??? İşe ihtiyacımız olduğu için olabilir mi? Hayat pahalı ve bizim de şımarıklık yapma lüksümüz olmadığı için olabilir mi?

Anneniz haklı.

Senin canın yok mu peki? Adam paşalık taslıyor, sen besliyorsun. Helal para kazanmayı kendine yediremiyor ama öğrenci kızın parasını yemeyi kendine yediremiyor. Annen gayet zeki bir insan sana peşinen binbir zorlukla kazandığın parayı yedirme demiş işte. Sen anneni dinle. Sevgilin bir asalak.

ben kötü anlamda demedim bu mesajımı. lüks derken iyi düzeyden bahsetmek istedim aslında.

ayrıca 3te biri ile geçinen kısım yine üni. öğrencileriydi. başta benim kardeşim mersinde okudu geçen yıl bitti okulu. aylık 500 lira yollayabiliyorduk sadece. devlet yurdunda kalıyodu bide yurt parasını ödendi ayrıca ama yoktu bu kadar destek olabildik. demek istediğim yeter bu size. yoksa olsada aylık 5000 harcasa daha ne.

Ben 2015'te üniversite 1. Sınıfa başladım. O zaman yemek dahil özel yurtlar 300-400 tl falandı. Bir haftada maksimum 100 tl harcıyordum. Tekirdağ'dan Kocaeli'ye gitmek 15 tl idi. Eskiye göre şimdi herşey pahalı. Otobüs param 60 tl,gıda da arttı. Eskiden geçim kolay olabilir ama şu an sadece bir odayı yaktığımız halde 300 tl doğalgaz geliyor. Yurt parası da yemeksiz 750 tl oldu bizim burda. Ben bir regl olduğumda pedin tekine 15 TL veriyorum. Artık sporcu olduğum için antremanda tampon kullanıyorum. Ona da para veriyorum. Staj yeri araştırıyorum. Kaç yere cv bıraktım. Belki de para almıcam ama sırf zorunlu stajı bitirmek için başvuruyorum. Hiç kimse geri dönmedi

haklısınız herşey aşırı pahalılaştı.

elimizi attığımız zam şampiyonu olmuş resmen..

Allah herkese yardım etsin. konu sahibine tek tavsiyem erkek arkadaşınız sizi sömürüyor izin vermeyin. oda katkı sağlasın eve.

Kurumsal firmada calisinca da isiniz belli olmuyor ki. Ozel sektor sonucta. İs hayatindan buyuk beklentileriniz var anliyorum da ogrenciliginize veriyorum bunu. Ancak 10 yil calisirsaniz is begenmeme luksunu elde edebiliyorsunuz maalesef

Ahahah benim sevgilim öyle değil. Biz bölüşüyoruz masrafları. Konu sahibi iki kişinin giderini tek ödüyor.

Erkek arkadaşınla aynı evde yaşıyorsun, giderlerini karşılıyorsun ve diyorsun ki "ona para vermiyorum". Şaka yapıyor olmalısın...

Bu devirde insanlar evlendikleri eşlerine dahi sorumluluk gütmüyor ve kadın, erkek evin giderine ortak giriyor. El harçlığı vermiyorum diye kendini kandırıyorsun. PES. Bir de altını bezlemiyorum dersen "TAMAM" diyeceğim. Annen seni Kıbrıs'a iyi göndermiş. Kızlarımız okusun diyoruz ailenin sana verdiği parayı elin oğluna yediriyorsun. Yazık. Bir de işe girmişsin ama o çalışamaz diye savunuyorsun. Okudukça kendimi kaybettim. Çünkü herkes bir eli yağda, bir eli balda çalışıyor..

O adam sana minneti kalmadığı anda çekip gidecek haberin olsun. Evden uzaklaştır, biraz da sen ondan iste bakalım ne yapacak? Seni sadece kullanıyor. Kullanmaya devam ederse hayat boyu da inmez sırtından. Gözünü aç acilen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…