- Konu Sahibi baklavacheesecake
-
Bahsettiginiz tutarlar su an tr de de ayni, eskiden 100 lira olan market sepeti artik 300 lira olarak cikiyoruz marketten. Canim yemek yapmak filan istemiyor, ay sonuna dogru sadece patates ve yumurtayla makarnayla besleniyoruz harcamamak icin, onlar bile ates pahasi... bir yumurta 1,5 lira, patatesin kilosu 5 liraArkadaşlar TCde nasıl bilmiyorum ama burada mesela tavuk olmuş 20 küsür tl. Et zaten alamıyorum pahalı. Donmuş köfte falan 40 küsür tl onlardan da alamıyorum.
Ayrıca ilaçları burada SGK karşılamıyor. Mesela affedersiniz mantar geçirdim üç tane ilaca 70 küsür tl ödedim
Elektrik çok geliyor, internet çok pahalı. Su zaten sabit fiyat her ay 80 tl.
Annem diyor ki işte yemeklerini güzel ye mutlaka et ye ama et pahalı. Düşük gramda alsam da tek porsiyonluk almak da çok mantıklı değil bence.
Ayrıca okul yemekleri de çok pahalı. Bir hamburger menü olmuş 20 tlhani tek çözümü yemek yememek Ya da vegan olmak onu da doktor yasakladı mesela ton balığını çok severdim ama burada üç kutusu 14 tl diye yemeyi bıraktım. Bir yoğurt alsam zaten 10 tl.
Kira on aylık peşin ödendi yurdun. Aslında 14.000 10 aylık ama tanıdık olduğu için 10.000e düşürüldü.
Yemin ederim size çıkıp gezemiyorum bile. Burası gece kulüplerinin, kumarhanenin başı olduğu halde hiçbirine gitmem gidemem. Alkol zaten artık kullanamıyorum midem mahvolduannem zaten beğendiğim bir şey olursa almama izin vermiyor hani önce söyleyeceksin parasını ben vereceğim diyor. E bir şey beğenebilmem için çıkıp gezmek lazım.
Zaten sabah 9da başlıyor dersler ve benim eve girmem en az bir 5-6. O yüzden aaa okulda yemesem de olur diyemiyorum. Kafeye falan gitmiyorum çünkü öyle bir zamanım ve enerjim yok. Bazen düşünüyorum acaba banka benden defter harcı falan mı kesiyor da para bitiyor diye ama hesap geçmişinde çıkar değil mi?
Hani gerçekten kart harcamalarıma bakıyorum evet şuraya gitmeyebilirmişim evet şunu almayabilirmişim diyebileceğim hiçbir şey yok.
Dışarıda yemek yeneceği zaman erkek arkadaşım karşılıyor. Annesinin sanal kartından. Hani o da elini cebine atmayan bir tip asla değil.
Aslında sorun burada paranın bitmesi değil. Benim evladım böyle ciddi bir şey yapsa (ki garsonluk diye küçümsememek lazım, iş sonuçta) ben onunla gurur duyardım. Ama annemin aklına bu gelmeyecekhem diyor ki her şeyi anlatabilmeliyiz birbirimize hem de doğruyu söyleyince böyle oluyor. Annemden böyle güzel bir şeyi saklamak çok büyük bir sorun bence.
Sadece alkol ucuz. Gıdalar Türkiye den geliyor o yüzden pahalı. Bide elektrik rum kesiminden geldiği için daha pahalı. Kıbrısta kyk yurdunda kalıyorsan ve burs/kredi alabilmişsen senden mutlu mesutu yokHem kıbrısta okuyanlardan bildiğim kadarıyla hemde internetten tekrar açıp bakmam üzerine yazdım o yorumu. İnandırıcı gelmiyor bana bir yerde lükse kaçıyorsun bence.
Kıbrıs pahalı algısı oluşmuş insanlarda ama bu pahalılık dışarıda yeme içme ve bazı şeyler için geçerli. Markette bu kadar değişken değil. Bir öğrenci için aylık 250-350 mutfak masrafı hayli hayli yetmesi lazım.
Merhaba, paranızın yetmemesi tabi ki normal, hayat pahalılığı ortada sonuçta, kendinizi hiç suçlamayın, dediğiniz gibi daha kurumsal bir yerde şansınızı denersiniz, o zaman kafanız daha rahat olur. Annenizin de tepkileri değişkenlik gösteriyorsa boşverin şimdilik birşey söylemeyin. Bir de ileride Türkiye’de bir üniversiteye yatay geçiş imkanı olur mu acaba, belki ekonomik açıdan biraz daha rahatlarsınız olursa, hakkınızda hayırlısı olsun.Arkadaşlar TCde nasıl bilmiyorum ama burada mesela tavuk olmuş 20 küsür tl. Et zaten alamıyorum pahalı. Donmuş köfte falan 40 küsür tl onlardan da alamıyorum.
Ayrıca ilaçları burada SGK karşılamıyor. Mesela affedersiniz mantar geçirdim üç tane ilaca 70 küsür tl ödedim
Elektrik çok geliyor, internet çok pahalı. Su zaten sabit fiyat her ay 80 tl.
Annem diyor ki işte yemeklerini güzel ye mutlaka et ye ama et pahalı. Düşük gramda alsam da tek porsiyonluk almak da çok mantıklı değil bence.
Ayrıca okul yemekleri de çok pahalı. Bir hamburger menü olmuş 20 tlhani tek çözümü yemek yememek Ya da vegan olmak onu da doktor yasakladı mesela ton balığını çok severdim ama burada üç kutusu 14 tl diye yemeyi bıraktım. Bir yoğurt alsam zaten 10 tl.
Kira on aylık peşin ödendi yurdun. Aslında 14.000 10 aylık ama tanıdık olduğu için 10.000e düşürüldü.
Yemin ederim size çıkıp gezemiyorum bile. Burası gece kulüplerinin, kumarhanenin başı olduğu halde hiçbirine gitmem gidemem. Alkol zaten artık kullanamıyorum midem mahvolduannem zaten beğendiğim bir şey olursa almama izin vermiyor hani önce söyleyeceksin parasını ben vereceğim diyor. E bir şey beğenebilmem için çıkıp gezmek lazım.
Zaten sabah 9da başlıyor dersler ve benim eve girmem en az bir 5-6. O yüzden aaa okulda yemesem de olur diyemiyorum. Kafeye falan gitmiyorum çünkü öyle bir zamanım ve enerjim yok. Bazen düşünüyorum acaba banka benden defter harcı falan mı kesiyor da para bitiyor diye ama hesap geçmişinde çıkar değil mi?
Hani gerçekten kart harcamalarıma bakıyorum evet şuraya gitmeyebilirmişim evet şunu almayabilirmişim diyebileceğim hiçbir şey yok.
Dışarıda yemek yeneceği zaman erkek arkadaşım karşılıyor. Annesinin sanal kartından. Hani o da elini cebine atmayan bir tip asla değil.
Aslında sorun burada paranın bitmesi değil. Benim evladım böyle ciddi bir şey yapsa (ki garsonluk diye küçümsememek lazım, iş sonuçta) ben onunla gurur duyardım. Ama annemin aklına bu gelmeyecekhem diyor ki her şeyi anlatabilmeliyiz birbirimize hem de doğruyu söyleyince böyle oluyor. Annemden böyle güzel bir şeyi saklamak çok büyük bir sorun bence.
arkadaşınız evin giderlerine ortak mi?Annemin derdi o değil ki.. Annem sanıyor ben ona para veriyorum özel olarak.
Elektrik su internete tabii ki ortak, durumu oldukça hepsini kendi karşılar. Onun dışında tek sorun market alışverişleriarkadaşınız evin giderlerine ortak mi?
üzgünüm ama anneniz haklı. iki kişi yaşıyorsanız herşey ortak olmalı. sonuçta o para sizin paranız değil. annenizin eğitiminiz için ayırdığı para.Elektrik su internete tabii ki ortak, durumu oldukça hepsini kendi karşılar. Onun dışında tek sorun market alışverişleri
kendini kandiriyorsun maalesef. kim ne derse desin yasamadan da inanmayacaksin. bana da derlerdi. inanmadim. onun hep bahaneleri vardi. benim de hep ona inancim vardi. artik bu yil emin oldum.Elektrik su internete tabii ki ortak, durumu oldukça hepsini kendi karşılar. Onun dışında tek sorun market alışverişleri
aklı basında kendi ayakları üstünde duran kadınlar olarak biz böyle konuşmuyoruz. aklı beş karış havada olanlar böyle konuşuyorsa demek.Arkadaşlar “iiii sivgilisini siviniyiiiii” demeyin ama benim sorduğum soru anneme nasıl söyleyeceğim oldu çalıştığımı.
Aslında onun ailesi para gönderiyor ama benimki kadar değil. Mesela 200 tl gönderiyorlar ama elektrik su zaten o kadar geliyor. Mesela bugün para geldiyse ve tüm parayı faturalara harcadıysa en az bir kaç gün para isteyemiyor ama ben para harcadıysam para gelince bana o parayı veriyor. Misal et aldım 20 tl ödedim dimi o parayı aynen teslime diyor. Az aralıklarla para isteyince de annesi sorguluyor bir dünya.Ben çalıştığın için anneni arayamaman bunun krize dönüp bir daha çalışırsan bunu anneye söyleme aşamasına takıldım
Her gün düzenli olarak anneni mi arıyorsun neden
Yani bağımsız Hayatlarınız var arada sohbete aranır da hergün belirli bir Zaman diliminde düzenli neden arayasınız ki
Adli kontrol mü bu her gün düzenli git imza ver
Bu arada sevgilin faturalara vs ortak da yenilene içilene neden değil
Yani onun ailesi para göndermiyor mu
Okudum şimdi:/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?