Arkadaşlar çalıştığım ortamı sevmiyorum.Katlanıyorum desem yeridir.Zaten hemen herkes iş ortamındaki durumundan hiç memnun değil.Fakat konu tamamıyle bu değil.Ben öğretmenim.Geçen dönem atandığım bu okula hala ısınamadım.Çok fazla dedikodu dönüyor gereksiz,samimi bir ortam yok.Okula gidip gelme biraz sorun oluyo yani minibüs yolu değil,minibüse kadar biraz yürümek gerekiyor.Okulun önü de galeri gibi,çoğu arabasıyla geliyor,kimse kimseye de demez ki biz seni dolmuşa kadar bırakalım,yanından geçer gider.Bu benlik bir olay değil,okula yeni gelen herkes kurbanlık koyun gibi tek başına kalıyor değişik bir ortam.Çocuğunun dersine girdiğim için sınav dönemi "hadi benle gel seni bırakayım" diyene şahidim,çocuğu 100 değil 96 alınca da aldığı puana burun kıvırıp birdaha bu teklifi yapmayan.neyse konuyu özetleyeyim derken sanırım uzattım biraz.Yazın bebeğimden vakit ayırıp araba kullanmayı öğrendim.Ehliyetim vardı ama kullanmayı hiç düşünmüyordum.Ben de arabayla gidip gelmeye başladım.Bu dönem yeni gelen bir arkadaşım bir de okulda 6 senedir çalışan herkesi çok iyi bilen bir arkadaşla dönüyorum eve.Bu arkadaş biraz ileri geri laf taşıyan,biraz haset ruhlu biri.Arabama binip ileri geri herkesi çekiştirir,kimseyi sevmez,herkese kafayı takar ama yüzlerine hiçbirşey olmamış gibi güler,muhabbetini yapar.Bence herkes de bunun farkında zaten ortamın özelliği bu :) ama kimse gıkını çıkarmaz.
Eşimle aynı arabayı kullanıyoruz,eşim geçen haftalarda arabayı yıkatmaya gitti,eve geldi,bana arabaya "ped mi koydun" dedi,hayır dedim ne oldu.Aarabada yan cepte pede benzettiği bir şey bulmuş,tarif ediyor hatta biraz da kirliymiş sanırım,buruşturup atmış oraya,yanında da çöp poşeti yine bitmiş bisküvi paketi falan.Aceleyle çıkarıp oraya falan koyduğunu düşündüm dedi.Çok incelemedim alıp çöpe attım dedi.Şok olmuştum.Arabaya sadece 2 kişi biniyor,birisinin yapmayacağından eminim,ama diğer arkadaş onu çok da istemediğimi bile bile bindiği için ondan şüphelendim.Bir gün eşimin yanına uğriycam dediğim halde yine gelmişti ve inerken de para sokuşturmuştu al paranı da veririm ne olucak gibi.
Bir de en son gelmede bir arkadaşın ağzından senin için böyle böyle diyor dedi.Aaynadan baktığımda da sırıtıp duruyor.sorucam ona falan dedim,kızdan nefret ediyor demediği laf yok ama okulda değişen bişey yok.yüzde yüz inanmadım tabi.doğdu da olabilir,yalan da.ama bu insana hiç mi hiç güvenim yok.zaten bu ped olayından sonra artık hiçbirşeye şaşırmıyorum.Eşim "bu ne anlama geliyor biliyormusun,bugün bunu koyan,yarın prezervatif de koyar,haftada bir gün geliyor Allahtan ama içime dert oldu inanın.Biraz da yumuşak yüzlüyüm evt,nasıl davranıcamı şaşırdım artk,hislerim bu insan hakkında hiç iyi şeyler söylemiyor..Başına böyle şeyler gelenler oldu mu?Ya da siz olsanız ne yapardınız?Sorayım mı ona doğrudan..Valla başkalarına başka türlü şeyler uydurur diye korkuyorum kötü olmaya da gelmiyor bu tür insanlarla.
Yaptıkları işin hakkını verebilseler keşke amaçları doğruyu öğretmek olması gerekirken bu cirkinlikler ne ayıp Allah yardımcıniz olsun uzak durun bu art niyetlilerdenArkadaşlar çalıştığım ortamı sevmiyorum.Katlanıyorum desem yeridir.Zaten hemen herkes iş ortamındaki durumundan hiç memnun değil.Fakat konu tamamıyle bu değil.Ben öğretmenim.Geçen dönem atandığım bu okula hala ısınamadım.Çok fazla dedikodu dönüyor gereksiz,samimi bir ortam yok.Okula gidip gelme biraz sorun oluyo yani minibüs yolu değil,minibüse kadar biraz yürümek gerekiyor.Okulun önü de galeri gibi,çoğu arabasıyla geliyor,kimse kimseye de demez ki biz seni dolmuşa kadar bırakalım,yanından geçer gider.Bu benlik bir olay değil,okula yeni gelen herkes kurbanlık koyun gibi tek başına kalıyor değişik bir ortam.Çocuğunun dersine girdiğim için sınav dönemi "hadi benle gel seni bırakayım" diyene şahidim,çocuğu 100 değil 96 alınca da aldığı puana burun kıvırıp birdaha bu teklifi yapmayan.neyse konuyu özetleyeyim derken sanırım uzattım biraz.Yazın bebeğimden vakit ayırıp araba kullanmayı öğrendim.Ehliyetim vardı ama kullanmayı hiç düşünmüyordum.Ben de arabayla gidip gelmeye başladım.Bu dönem yeni gelen bir arkadaşım bir de okulda 6 senedir çalışan herkesi çok iyi bilen bir arkadaşla dönüyorum eve.Bu arkadaş biraz ileri geri laf taşıyan,biraz haset ruhlu biri.Arabama binip ileri geri herkesi çekiştirir,kimseyi sevmez,herkese kafayı takar ama yüzlerine hiçbirşey olmamış gibi güler,muhabbetini yapar.Bence herkes de bunun farkında zaten ortamın özelliği bu :) ama kimse gıkını çıkarmaz.
Eşimle aynı arabayı kullanıyoruz,eşim geçen haftalarda arabayı yıkatmaya gitti,eve geldi,bana arabaya "ped mi koydun" dedi,hayır dedim ne oldu.Aarabada yan cepte pede benzettiği bir şey bulmuş,tarif ediyor hatta biraz da kirliymiş sanırım,buruşturup atmış oraya,yanında da çöp poşeti yine bitmiş bisküvi paketi falan.Aceleyle çıkarıp oraya falan koyduğunu düşündüm dedi.Çok incelemedim alıp çöpe attım dedi.Şok olmuştum.Arabaya sadece 2 kişi biniyor,birisinin yapmayacağından eminim,ama diğer arkadaş onu çok da istemediğimi bile bile bindiği için ondan şüphelendim.Bir gün eşimin yanına uğriycam dediğim halde yine gelmişti ve inerken de para sokuşturmuştu al paranı da veririm ne olucak gibi.
Bir de en son gelmede bir arkadaşın ağzından senin için böyle böyle diyor dedi.Aaynadan baktığımda da sırıtıp duruyor.sorucam ona falan dedim,kızdan nefret ediyor demediği laf yok ama okulda değişen bişey yok.yüzde yüz inanmadım tabi.doğdu da olabilir,yalan da.ama bu insana hiç mi hiç güvenim yok.zaten bu ped olayından sonra artık hiçbirşeye şaşırmıyorum.Eşim "bu ne anlama geliyor biliyormusun,bugün bunu koyan,yarın prezervatif de koyar,haftada bir gün geliyor Allahtan ama içime dert oldu inanın.Biraz da yumuşak yüzlüyüm evt,nasıl davranıcamı şaşırdım artk,hislerim bu insan hakkında hiç iyi şeyler söylemiyor..Başına böyle şeyler gelenler oldu mu?Ya da siz olsanız ne yapardınız?Sorayım mı ona doğrudan..Valla başkalarına başka türlü şeyler uydurur diye korkuyorum kötü olmaya da gelmiyor bu tür insanlarla.