Anlattığınız tarzda Arkadaşlarım var yapayalnız değilim yahuBen de mesela protokole hitap eder tarzda arkadaşlık sevmem.
Arkadaş ortamı bence özellikle günümüz ülke şartlarında temiz hava ihtiyacı gibi.
O havada is, toz, nem olmasını nasıl istemezsek arkadaş ortamında da aynı şekilde isli, tozlu, nemli ortam istememek en doğal hakkımız.
İnsanlar kendi gibi veya benzeri birileriyle arkadaşlık kurmalı ama hep bana, sadece bana, sadece ben diyen birileri yalnız kalmaya mahkumdur.
Arkadaşlarla dertleşilir ama günün tamamında karşınızdaki kişi yada kişileri ağlama duvarına çevirerek değil. Her şeyin azı karar çoğu zarar.
Siz öylesinizdir, değilsinizdir diyemem ama protokol arkadaşlıksa istediğiniz kolay kolay bulamayacağınız için ya dertlerinizi chatgpt tarzı uygulamalara, ya terapiste yada günlüğe yazın. Neşeli tarafınızıda arkadaşlarınızla paylaşın. Belki o zaman hayatınızda bir şeyler değişebilir.
Bütün kusurlarınla, crop sandığın sütyenlerinle, fingirdemelerinle, yanlış adam seçimlerinle, çingenliğinle hatta ve hatta böbrek dekoltelerinle bile seviyorum seniStockholm sendromu yasiyorum bence
Ben lya, ben bir linç bağımlısıyım.
Bu not verme olayı bende de çok var belki de ondan yalnız kalıyorum
Misal argo ağızlı insan sevmem fark ettiğim anda bi daha görüşmem ya da kıskançlık sezdiğim birini ve ya her mevzuyu siyasete getirenleri..
Ama bu kadar seçici olmak da yoruyor çünkü öyle kafamdaki bi arkadaş yok bulamıyorumha bende de eksikler kusurlar vardır ama genel olarak saygı çerçevesinde ilişkiler kuran biriyim bu da beni yalnızlaştırdı
Aradığınız tüm kriterlerin bir arada olduğu insanı bulamazsınız maalesef.Aslında temkinli olmam şöyle oluyor misal küfürlü konuşan biriyle arkadaş olamıyorum ya da haddinden fazla eleştirel yapıdakilerle..
Yha şapşalll.Bütün kusurlarınla, crop sandığın sütyenlerinle, fingirdemelerinle, yanlış adam seçimlerinle, çingenliğinle hatta ve hatta böbrek dekoltelerinle bile seviyorum seni
Eyvah bütün sırlarını yabancıların içinde ortaya döktüm
İşte bahsettiğim olay buAradığınız tüm kriterlerin bir arada olduğu insanı bulamazsınız maalesef.
Arkadaşımla konuşurken yeri gelmişse küfürü basarım yeri gelmişse siyaset konuşurum, yaptığı hataları da söylerim, geyik de yaparım gülerim de, ağlayınca üzülürüm derdini dinlerim, bazen de odunumdur yeni aldığı elbiseyi fark etmeyebilirim, ince düşünemeyebilirim, odunluklarım hödüklüklerim vardır, arada onun üzüldüğü şeyler bana basit sıkıntılar gibi gelir velhasıl sizin de dediğiniz gibi herkesin kusurları vardır.
Eğer genel olarak birinin yakınlığından memnunsanız eksilerini tolere edebilmelisiniz zira karşı taraf da sizin eksilerinizi tolere ediyor.
Sorunuza gelince çabuk arkadaş edinirim, plajda, giyim mağazasında, markette sıra beklerken laf atıp sohbete başladığım çok insan var.
Genel olarak sıkıntınız dert anlatmak değilse bir kıyafet için fikir soracaksanız mağazada alışveriş yapan diğer kadınlara da fikir sorabilirsiniz, ben olaya lap diye atlayanlardanım, bu yakıştı bu olmadı şu renk daha güzelmiş diye dalıyorum hemen keza ben kıyafet denerken de hatunlar fikir veriyor.
Bizim yazlığımızda kalan kişinin benim için kart basmaması (elim dolu o an kart çıkaracak gibi değildim ve nasıl olsa o basar rahatlığı içinde de istifimi bozmadım ama basmadı ve benim az kalmış sen kendin bas dedi) cimrilik ve bu bana ağır geliyor mesela içim almıyor bi daha eskisi gibi olamıyorum bu durumda siz ne yaparsınız? Bu arkadaş 10yıllık arkadaşım arada cimrilikleri olurdu ama benim ailemin evine gelip bedava tatil yapıp bana onu yapması aşırı saçma mide bulandırıcı gelmişti.Bu arada konu sahibi, arkadaşlık, hele de yakın arkadaşlık, insan idare edebilme sanatıdır bence.
Kendi beklentilerinize %100 uyan kimseyi bulamazsınız. Hepimiz farklı karakterleriz, insanlardaki bazı şeyleri tolore edebilmeniz gerekiyor. Tabii ki bize uymayan insanları hayatımızda tutmuyoruz ama artı-eksi dengesinde artıları fazla basıyorsa eksileri görmezden gelirsiniz.
Siz insanlardaki eksilere fazla odaklanıp direkt eliyorsunuz. Böyle yapmayı tercih edebilirsiniz tabii ki, ama o zaman da neden yakın arkadaş bulamıyorum diye dertlenmeniz gereksiz, çünkü bu sizin seçiminiz oluyor.
Bizim yazlığımızda kalan kişinin benim için kart basmaması (elim dolu o an kart çıkaracak gibi değildim ve nasıl olsa o basar rahatlığı içinde de istifimi bozmadım ama basmadı ve benim az kalmış sen kendin bas dedi) cimrilik ve bu bana ağır geliyor mesela içim almıyor bi daha eskisi gibi olamıyorum bu durumda siz ne yaparsınız? Bu arkadaş 10yıllık arkadaşım arada cimrilikleri olurdu ama benim ailemin evine gelip bedava tatil yapıp bana onu yapması aşırı saçma mide bulandırıcı gelmişti.
Yüzüne vurur devam mı edersiniz eskisi gibi ?
Evime gelip kalacak kadar yakınımsa evet yüzüne vururum. "La insan bi' kart basar insafsız, tamam beş yıldızlı otel hizmeti sunamadık ama bir kartı da hak etmedik mi" derim, sonraki davranışlarına göre de karar veririm.Bizim yazlığımızda kalan kişinin benim için kart basmaması (elim dolu o an kart çıkaracak gibi değildim ve nasıl olsa o basar rahatlığı içinde de istifimi bozmadım ama basmadı ve benim az kalmış sen kendin bas dedi) cimrilik ve bu bana ağır geliyor mesela içim almıyor bi daha eskisi gibi olamıyorum bu durumda siz ne yaparsınız? Bu arkadaş 10yıllık arkadaşım arada cimrilikleri olurdu ama benim ailemin evine gelip bedava tatil yapıp bana onu yapması aşırı saçma mide bulandırıcı gelmişti.
Yüzüne vurur devam mı edersiniz eskisi gibi ?
Temeli sağlam güçlü arkadaşlık bağı için geç kalmışsın. bu yaştan sonra ancak merhaba merhaba tipi arkadaşlar edinebilirsin.Merhaba
Ben ailemin yetiştirme tarzı yüzünden sanki herkes “kötü” “güvenilmez” miş gibi yaşadım bu yaşa geldim.(36)
Çevremde canım dost diyebildiğim kimsem yok.3-5 normal arkadaşım var ama asla mesafemi aşamıyorum çoğunlukla haksız da çıkmıyorum güvenmemekle ancak bazen şöyle çok yakın bi dostum olsa da içimi döksem gerektiğinde de birlikte gülsek eğlensek dediğim oluyor..
Eşim iyidir arkadaş gibiyiz bazen ama bazen de beni sadece geçiştiriyor, halbuki o an o kadar konuşmaya ihtiyacım vardır ki..
Ailem var çok da kalabalıklar ama kuru kalabalık hatta en büyük sıkıntılarım hep onlar yüzünden yani onları onlara anlatmam boşa..
Kısaca siz nasıl arkadaş ediniyorsunuz hemen güveniyor musunuz aşırı mesafeli biriyim her an hainlik görecekmişim gibi geliyor dediğim gibi hem ailemin yetiştirme tarzı hem de çevremde gerçekten böyle saçma sapan sebeplerle biten dostlukları görüyorum ve kendime hak verip bu döngü içinde debelenip duruyorum..
Bu yaşa kadar iyiydi ama sanki artık kaldıramıyorum konuşmak istiyorum tek başıma düşündüğüm şeyi biriyle konuşursam hafiflerim ve belki başkasının bakış açısı ile daha farklı düşüneceğim bilemiyorum (defter tutuyorum psikoloğa gittim anlatmak için ama bunlar geçici çözümler bence)
Anladım, konuşmayı sevmeyen biri misiniz acaba veya girdiğiniz ortamdaki insanlardan çekinip geri planda kalan biri misiniz?İşte bahsettiğim olay bu
Hemen kaynaşabilmek hemen sohbet edebilmek bazen sürdürebilmek vs ben bunu yapamıyorum ve bazen bunun eksikliğini hissediyorum
E sizinki hem pastam dursun hem karnım doysun misali.Merhaba
Ben ailemin yetiştirme tarzı yüzünden sanki herkes “kötü” “güvenilmez” miş gibi yaşadım bu yaşa geldim.(36)
Çevremde canım dost diyebildiğim kimsem yok.3-5 normal arkadaşım var ama asla mesafemi aşamıyorum çoğunlukla haksız da çıkmıyorum güvenmemekle ancak bazen şöyle çok yakın bi dostum olsa da içimi döksem gerektiğinde de birlikte gülsek eğlensek dediğim oluyor..
Eşim iyidir arkadaş gibiyiz bazen ama bazen de beni sadece geçiştiriyor, halbuki o an o kadar konuşmaya ihtiyacım vardır ki..
Ailem var çok da kalabalıklar ama kuru kalabalık hatta en büyük sıkıntılarım hep onlar yüzünden yani onları onlara anlatmam boşa..
Kısaca siz nasıl arkadaş ediniyorsunuz hemen güveniyor musunuz aşırı mesafeli biriyim her an hainlik görecekmişim gibi geliyor dediğim gibi hem ailemin yetiştirme tarzı hem de çevremde gerçekten böyle saçma sapan sebeplerle biten dostlukları görüyorum ve kendime hak verip bu döngü içinde debelenip duruyorum..
Bu yaşa kadar iyiydi ama sanki artık kaldıramıyorum konuşmak istiyorum tek başıma düşündüğüm şeyi biriyle konuşursam hafiflerim sadece dert anlamında değil bazı arkadaşlar sen dert dinleyecek adam arıyorsun demiş de insan bazen sıkılıyor kös kös oturmaktan gündemi de konuşmak istiyor okuduğu bi kitabı da.. belki başkasının bakış açısı ile daha farklı düşüneceğim bazı durum ve olayları..
bilemiyorum (defter tutuyorum psikoloğa gittim anlatmak için ama bunlar geçici çözümler bence ve asla samimi gelmiyor psikolog vs iş sonuçta ben de müşteriyim onlar için.
Ay ben bu ara çok arkadaş buluyorum şansa. Hemen tecrübelerimi aktarayım, birincisi eşimin arkadaşlarının ayd abir kahvaltısı oluyor eşli çocuklu. O iyi geliyor. Kafam uyanla özelde de görüşüyorum , hepsi iyi insanlar ama özelde uyumsuz olduklarımla da kahvaltıd ahavadan sudan konuşuyorum.Merhaba
Bu yaşa kadar iyiydi ama sanki artık kaldıramıyorum konuşmak istiyorum tek başıma düşündüğüm şeyi biriyle konuşursam hafiflerim sadece dert anlamında değil bazı arkadaşlar sen dert dinleyecek adam arıyorsun demiş de insan bazen sıkılıyor kös kös oturmaktan gündemi de konuşmak istiyor okuduğu bi kitabı da.. belki başkasının bakış açısı ile daha farklı düşüneceğim bazı durum ve olayları..
bilemiyorum (defter tutuyorum psikoloğa gittim anlatmak için ama bunlar geçici çözümler bence ve asla samimi gelmiyor psikolog vs iş sonuçta ben de müşteriyim onlar için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?