Arkadaş gerekli mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bı elbıseyı arkadaşlarınıza da sorarsınız arkadaşlarım var diyorsunuz misalll , atın kk ya bizde burda yorumlarız . Bunun ıcın dert gibi görüp konu açmazsınız dostum yok die .

Yani arkadaşla dost arasında çok fark yok aslında görüşüp yanınıza yakıştırdığınız insanlar sonuçta arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyim demişler .

Dost zor gün ıcındir arkadaşlar hergun ıcın mi nasıl sizde , ben mi algılayamıyorum ?

Kitap okumasını önerdiğiniz üyenin tek bir yazım hatası, noktalama yanlışı/eksiği yok. Sizin mesajlarınızda imlayı, noktalamayı geçtim sadece cümle sonlarında nokta bile yok, kelimeler bile yanlış yazılmış. Önerdiğinize göre iyi bir okur olduğunuzu varsayarak okuduklarınızın nereye gittiğini merak ediyorum?

Siz çağırın, çağırıyor musunuz? Daha çok karşı taraftan adım bekler gibisiniz.
Ben size daha önceki konularınızda da yazdım diye hatırlıyorum, genel tavrınız hep bir şeylerden şikayet edip aksiyon almamak üzerine. Sürekli bu tarz şeyleri anlatarak bir arkadaşlık, dostluk kuramazsınız zaten. Konuyu illa bunun için açtınız demiyorum ama böyle bir tavrınız var.

Eşin yeri ayrı arkadaşın yeri ayrı kesinlikle. Ben eşimle iyi anlaşırım ama kız arkadaşlarımın yeri başka. Onun içinde erkek arkadaşlarının yeri ayrıdır. Bu olması gereken, sağlıklı olan diye düşünüyorum.

Tabi tabi eşimle dedikodu yapamıyorum beni günaha sokma diyor herşeyime yetse dedikoduma yetmiyor

İkisi aynı şey olsa isimleri farklı olmazdı sanırım.Yakınluk olarak değişiyor tabii ki.

Hayır tabii ki o konularla bunun hiç alakası yok
O konularımda da aksine beklentim yok hep benden bişeyler bekleyen kv kb annem babam var
Kv Kb hizmet bekler annem babam para bekler vs
Ben şundan şunu bekliyorum ama ben hep yapan tarafsam isterim de o başka..(annem misal hep para bekler ama ona ihtiyacım olduğunda kendisi gelmez destek olmaz)
Ha birde Çoğunlukla Çağıran tarafım beklenti içine girmem bu konuda da.(arkadaşlarım konusunda)

Son düzenleme:
İnsanın dertleşecek birini araması çok normal ve anlaşılır. Taş değiliz sonuçta. Ama herkesin de derdi çok. Bir dokunsan bin ah işitiyorsun. İnsanlar da artık sadece eğlenebileceği kişilerle arkadaş oluyor. Dost olayım, sırdaş olayım modu eskilerde kaldı. Artık birlikte eğlenebildiğin arkadaş grupları var. Siz seçici olduğunuz için biraz yalnız kalmış olabilirsiniz. Kurallarınızı esnetebilirsiniz.
Dert anlatmak için ise terapist önerebilirim. Ülkemizde çok yaygın değil ve terapistler psikolog gibi algılanıyor. Terapiste psikolojik sorunları olanlar gider gibi bi algı var. Ama yurtdışında, özellikle ABD'de nerdeyse herkesin bir terapisti var ve dert anlatma, danışmanlık alma kısmını yapıyorlar.
Zaten bu yaştan sonra yeni arkadaş edinmek de zor gerçekten

Tek derdim Dert anlatmak olsa gittim ben de evet bu yaştan sonra dost edinemem belki ama hemencecik sohbet açıp döndürenlere de hayranım
Benim yakın arkadaşlarım 10-15yıllık falan onlar da uzakta,sanırım yakın çevremden birileriyle arkadaşlık kurma isteği benimki..

Ben tam bir sosyal kelebegim. Dolmuşta, yolda yururken sokakta, kitapcida, her an herkesle arkadas olabilirim.
Dost kapsamında da şanslıyım, cok cok yakin arkadasim diyebilecegim takribi 5 kişim var.

Dertlesirim, ben anlatirim, onlar anlatir. Teselli ederiz veya cozum bulmaya calisiriz. Sonra geceriz, cunku dert seansi uzatilacak veya her an konusulacak seyler degil.

Beraber egleniriz, cok egleniriz. Kimse lafini tartmaz, ay bunu soylesem alinir mi veya hii bana bunu dediii moduna girmez. Cunku her kelimeyi dusunerek ederseniz o is yurumez. Dost dedigin birbirinin her lafini kaldirir cunku art niyetli olmadigini bilir. Kolay kolay alinmaz, alinirsa da acik acik soyler, konu cozulur, biter gider.

Ben cogu insanin cogu ozelligini tolore edebilirim, genel olarak cok da sabirliyim insanlara. Ama surada biraktiginiz intibaya gore ben bile sizinle yakin arkadaslik edemem cunku o samimiyeti vermiyorsunuz. Daha ziyade hep aman yanlis yapmayayim diye diken ustunde hissettiriyorsunuz gibi geliyor.

Zorbalığımdan en çok nasibini alan da Lyanna Mormont olabilir. Gelsin de içini döksün. Daha dün akşam zorbaladım
Bez-dum ahshhd
Cimere şikayet edeceğim artik.

Ya bir insan arkadaslarina "bisi anlaticam ama linçlemeyin he" diye lafa girer mi ya, cok mağdurum ahshhd

Hayatıma baktığımda benimde böyle fiti fiti olduğum arkadaşım yok. En son 2021 yılı da bitten bir dostluğum oldu nir daha kimseyle fiti fiti olmadım. Genel olarak sevilen bir insanım ortamlara davet edilirim ama hepsine gitmem sınır koyduğumdan değilde canımda istemiyor. Şöyle bir eğe kasabasına yerleşene kadar da arkadaş istemiyorum hayatımda. Herkes benim için geçici. Şayet kalıcı bir yerde olsaydım dışa açılırdım davetlerde bulunurdum insanları olduğu gibi kabullenir hoşuma gideni bir tarafa gitmeyeni diğer tarafa koyardım

Bez-dum ahshhd
Cimere şikayet edeceğim artik.

Ya bir insan arkadaslarina "bisi anlaticam ama linçlemeyin he" diye lafa girer mi ya, cok mağdurum ahshhd
Cevap olarak da her seferinde “linçlicez” diyor olmamız ve senin her seferinde bile bile anlatman

Ben de mesela protokole hitap eder tarzda arkadaşlık sevmem.

Arkadaş ortamı bence özellikle günümüz ülke şartlarında temiz hava ihtiyacı gibi.

O havada is, toz, nem olmasını nasıl istemezsek arkadaş ortamında da aynı şekilde isli, tozlu, nemli ortam istememek en doğal hakkımız.

İnsanlar kendi gibi veya benzeri birileriyle arkadaşlık kurmalı ama hep bana, sadece bana, sadece ben diyen birileri yalnız kalmaya mahkumdur.

Arkadaşlarla dertleşilir ama günün tamamında karşınızdaki kişi yada kişileri ağlama duvarına çevirerek değil. Her şeyin azı karar çoğu zarar.

Siz öylesinizdir, değilsinizdir diyemem ama protokol arkadaşlıksa istediğiniz kolay kolay bulamayacağınız için ya dertlerinizi chatgpt tarzı uygulamalara, ya terapiste yada günlüğe yazın. Neşeli tarafınızıda arkadaşlarınızla paylaşın. Belki o zaman hayatınızda bir şeyler değişebilir.

Çocuklarım var girdiğim ortamlarda çocuklarım varken olsun be küfür etsin yeterki benimle arkadaş olsun diyemiyorum ben sorry
bizim de çocuklarımız var.. Onların yanında dikkat ediyoruz mesela
ağzımızdan da kaçsa kıvırıyoruz :)

biraz relaks olmaz idare etmezseniz hep yalnız olursunuz

bu arada yazlık ve kart olayında haklısınız.. cimri çıkarcı insana hiç tahammülüm yok benim de

Ben severim arkadaşlıkları, maalesef kaç senelik arkadaşlarımla uzaklaşmalı oldum son senelerde. Biriyle tanışırım, dünyaya bakış açımız benzerse numara alırım, bir tanıdıklık varsa eve davet ederim sonrası geliyor zaten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…