Arkadaşıma,kocasının kendisini aldattığını söylemeli miyim?

arkadaşınızın eşiyle konuşsanız ne gibi bir tepki verir acaba?

bende bunu demek istiyorum.
arkadasin esiyle konussun once. Adam iknar ederse resim gosterir ve karisini uzmemisini soylesin, bu is boyle cozulse olmazmi. uyuyanprenses arkadasina soylemesin ama eli kolu bagli mi dursun

kızlar adamı iki kez dediğim şekillerde gördüm kesinlikle

ama resim felan yok o anda ne bileyim aklıma gelmediki

adamla konuşsam seni gördüm ve resminizi çektim desem,ssonuçta kesin gördüğüm yerleri dediğimde o da inkar etmez herhalde
bu durumu düzelt yoksa eşinle konuşurum felanmı desem

Bu tür durumlarda hep empati yaparım ben.
Eğer o kadının yerinde ben olsaydım diye sorarım kendi kendime.
Ben olsaydım ve arkadaşım görseydi...
Evet yıkılırdım.
Sevdiğim erkekten de o kadından da arkadaşımdan da kendimden de nefret ederdim.
Ama yine de bilmek isterdim.
Aptal yerine konulmaktansa bir dostum geldin beni uyarsın isterdim.

Defalarca böyle durumlar yaşadım ve hepsinde de sakin ve makul bir şekilde durumu arkadaşımla paylaştım.
Herkes aşık olduğu kişiyi daha iyi tanısın, sevdiği tarafından aptal yerine konulduğunu görsün diye çabaladım.
Kimisi teşekkür etti
Kimisi küfür etti
Kimisi hem sevgilisiyle hem benimle kaldığı yerden devam etti
Kimisi hem sevgilisini hem beni hayatından çıkardı.
Ama ne var biliyor musunuz vicdan azabından kurtuldum.
Ne olursa olsun görevimi yapmanın huzurunu yaşadım.
Gerçekler acıdır ve dost acı söyler

ben bunu oneriyorum, en azindan birsey yapmis olursun..
Eger diger arkadas daha mantikli bir cozum biliyorlarsa sunsunlar cunku benim aklima birtek bu geliyor.

birde evlerinde görseniz varya allahım allahım
ne iyi eş,ne iyi baba dersiniz
hiç ummazdım yaa
o kadar iyi o kadar kibar eşine öyle bir bakışı vardır ki normalde
evde karısı çay getirse kendisi başka bişey getirir
hep yardımcı olur
böyle bir adam

Bence adamla konuşma.
Sen adamın değil karısının arkadaşısın.
Karısından utanmayıp boynuzlayan adam senden mi utanıp aldatmaktan vazgeçecek

aslında ne güzelde yazmışsın bunu bende düşündüm
bende olsam tamam acı bişey ama aptal yerine konulmaktansa dostum bana söylesin isterim
ama yapamadım
bunu ona nasıl bir şekilde anlatsam bilmiyorum
nasıl bir yol çizsem bilemiyorum
ilk defa böyle bişey geldi başıma

Arkadaşınızı evinize davet edin ve mutlaka belirtin önemli birşey konuşacağınızı.
Sakin bir dille gördüklerinizi tüm detaylarıyla anlatın.
Ona değer verdiğinizi ve onun bu haksızlığa uğramasına göz yumamadığınızı söyleyin.

En azından ben bu şekilde hallediyorum bu tür işleri.
Evet çok zor ama birinin bu kadına gerçekleri söylemesi gerekiyor.
Siz aldatılıyor olsanız ve arkadaşlarınız bunu bilse ama sizinle paylaşmasalar nasıl hissedersiniz?
Bence insan 2 kere ihanete uğramış hisseder: hem sevgilisi hem de sevgilisine göz yuman arkadaşı tarafından!

arkadasina soylemek istiyorsan once elinde delil bulundurman lazim

bunuda düşündüm ama yokki sadece gördüklerim var o kadar

ben arkadaşımın evliliğini ve aramızdaki dostulu gözden çıkarıp bunu söyleyecem

yada

bu işi unutmaya çalışacam,ama ömür boyu vicdanım rahat olmayacak
ve arkadaşımda saf saf hiçbişey bilmeden yaşayacak
belki adam bunu hep yapacak bir ders almazsa

off çok karıştı kafam

Çok zor bi durum ama şunu sorun kendinize. Eğer aynı şey sizin başınıza gelseydi arkadaşınızın size söylemesinimi isterdiniz yoksa evliliğin yıkılmaması için söylememesinimi? Buna cevap verirseniz önce daha iyi çözüm bulursunuz..
He bide eklemek istedim. Eğer söylemesseniz bunu belki adam devam edicek hani kimsenin haberi yok ya güya rahat olucak adam. Ama söylerseniz yapcağını hiç sanmıyorum korkar en azından.

Son düzenleme:

Tam bunu yazcaktım.. Aynen katılıyorum arkadaşa..

Bu şekilde düşünün ve kararınızı verin ...

çok yakın bi arkadasınsa başka şekilde konuşabilirsin. ne biliym şey de mesela ''bizim işyerinde bi kadın anlattı eşi gözünün içine baka baka aldatıyomuş, nasıl şok oldum, dikkat etmek lazım gercekten'' gibi, yani bunu daha uygun bir dille söylemelisin tabiki.
belki bunun sonucunda kendisi öğrenir ve sende arada kalmamış olursun

Arkadaşım ben de böyle bir olay yaşadım. Biz iki arkadaş geziyorduk diğer arkadaşın eşini bir kızla el ele kızın elinde çiçek geziyorlardı. Şok olduk tabii görmezden geldik. Arkadaşımla oturup konuştuk söylesek mi söylemesek mi aslında doğu olan söylemek ama işteeee (söylenecek insan var söylenmeyecek insan var) neyse ben açıkçası söylemeye cesaret etmedemedim kolay değil yuva dağılacak korktum yani.. Benile birlikte olan arkadaşım diğer arkadaşa sabah kahveye gidiyor herşeyi anlatıyor tabii kadın ağlamış inanmamış sonra kocasını arıyor telefonda adam akşam konuşalım olur mu hayatım felan akşam konuşuyorlar Kadın inanmak istemediği düzenini bozmak istemediği için belki kocasına inanıyor.. Arkadaşımla bir daha görüşmüyorlar .. Sonra kadın kendi de öğrendi çnkü kocasına inansa da bi kere işkillendi neyse sonuç ; Kadın öğrendi ve adam evi terketti o kızla yaşadı sonra kız adamı terketti adam karısına geri döndü kadın kocasını affetti zaten dönmesini de bekledi.. Olan dürüstlükle ona yardım etmek isteyen arkadaşa oldu hala konuşmuyor.. Ben arkadaşı tanıdığım ververeci olduğunu ve kocasına kondurmayacağını kocasının onu ikna edebileceğini bildiğim için konuşmadım ki iyi ki konuşmadım gerekten karı koca arasına bu tip olaylarla olumsuzlukla girilmeyeceğini bir kez daha anladım.. Diyeceğim o ki bi defa iyi ki söyledin artık en iyi dostum sensin diye kimse demez bir defa kötü olacaksın belki sonra anlayacak vs.. bilemiyorum ama arkadaşının kişiliği çok önemli bunu söyleyebilmek için ne kadar samimisiniz felan.. Bence söyleme derim hiç bir sır gizli kalmaz mutlaka öğrenecek bence sizden duymasın derim.. yinede size kalmış

benim kocam böyle bişey yapsa ve arkadaşımda bilse
sonu ne olursa olsun bende bilmek isterim
tamam belki evliliğim tehlikeye girecek ama
yinede bilmek isterim

benim görüşüm böyle

evet zor bi durum ama bence söylemelisin
ama kesin bi dille söyleme bence
arkadaşına ne kadar değer verdiğini
onun zarar görmesini istemediğini söyle önce
sonra bize anlattığın gibi onada anlat
sadece gördüğünü aklına bişey getirmek istemediğini
ama ona söylemedende içinin rahat edemediğini söyle
amacının onu üzmek olmadığını belirt
inşallah yanlış anlamışımdır filan de
sadece konudan haberdar ol ve dikkatli ol diye söyledim dersin
arkadaşın bu durumu sonradan öğrenir ve senin bildiğinide bilirse
sana daha kızgın olur diye düşünüyorum.
sana kızsada görüşmesede en doğru yol bu
senin vicdanın rahat olsun

arkadaşımla çocukluk arkadaşıyız aynı okullarda okuduk
aynı mahallede büyüdük
çok fazla samimiyiz

yaa elbette belkide tepkisi çok kötü olacak
ama onunla dostluğum bozulursa çok üzülürüm
çok fazla yıl eskittik birlikte

ama belki bir başkasının başına gelmiş bir olay gibi mi anlatsam
işte işyerinde böyle bir olay yaşadık felan mı desem

yada direk herşeyi göze alıp desem mi

Herşeyi göze alarak söyle.
İstersen konuşmaya onu ne kadar sevdiğinden ve arkadaşlığınızı kaybetmek istemediğinden bahsederek başla

Herşeyi göze alarak söyle.
İstersen konuşmaya onu ne kadar sevdiğinden ve arkadaşlığınızı kaybetmek istemediğinden bahsederek başla

iki ucu ... değnek misali, söylesen sen kötü olacaksın,
söylemesen vijdanın seni kemirecek.
bence söyle..arkadaşının kendi ailesi nasıl ?böyle bir durumda ona destek olurlar mı?ekonomik özgürlüğü yoksa düzeninin bozma korkusu falan yaşayıp seni de suçlayabilir..
zor bir durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…