- 26 Mart 2023
- 16
- -28
- 1
- Konu Sahibi birgarip2200
-
Evleniyorum borcum var deyin.Vermeyin.Arkadaşlar 3 4 yıl boyunca yaklaşık her ay aileme az çok yardım ettim kardeşimi okuttum okutuyorum daha sırada küçük kardeşim var bu yıl üniversiteye gidecek muhtemelen onu da benim başıma yıkacaklar. Ailem sürekli benden para İster yok doğalgazı ödeyemedik yok şunu ödeyemedik.. annem aylık gün parası İster kardeşim okuyor ona atıyorum falan bu böyle sürüp gitti… ben de öğretmenim bi kuru maaşım var şu anki piyasada eridi gitti zaten. Yeni nişan ve nikah yaptım eşimle her şeyi beraber yaptık dişimiz tırnağımızla hiçbirine maddi manevi yardım etmediler 300 bin borç var daha yaza düğünümüz var daha bi sürü borç çıkacak.. hiç bi şeye elini sürmediler zaten. Ben artık para vermek istemiyorum arkadaşlar yani gerçekten kimseye verecek maddi durumum kalmadı ama onlar bunu anlamıyor sürekli para dökeyim istiyorlar borca geldi mi ne kadar borcun var diye sormazlar. Artık kardeşime de atasım gelmiyor çünkü çok nankörlüklerini gördüm gerçekten olayın boyutu burada yazdığımdan daha fazla sizce ben bu durumu nasıl çözebilirim
Bir kac ulke gezerdiler o paraya ama 2 saat icin millete pasta yedirmeyi secmisler:)Çok çok az miktarlarda yardim edilir orayı geçiyorum ama düğün icin 300 bin masraf yapmak nedir ya hu.
Çok çok az miktarlarda yardim edilir orayı geçiyorum ama düğün icin 300 bin masraf yapmak nedir ya hu.
Ben köylülük olarak görmüyorum aslinda ama imkani olan yapsin bari, ayranlari yok icmeye durumu, hayatim borc odeyerek gececek neden? Param yokken borçla düğün yaptim diyeokumak öğretmen olmak da o köylülüğü almıyor işte. düğün detayını unutmuşum. ne gerek var düğüne?
Anne babanızın bir geliri, emekli maaşı yok mu? Destek olmak güzel evet sonuçta ailemizde zamanında bize baktı, okuttu ama sizinkiler ipin ucunu kaçırmış gibi. Birazda ne koparabilirsem diye düşünüyorlar sanırım. Ne yazık ki bazı aileler çocuklarına hiç acımıyor. Benim annemde aksine daha hala ben vereyim diye uğraşır. E sizde şimdi aile kuracaksınız. Ne eşiniz sonsuza kadar ailesine para gönderebilir ne de siz o zaman sizin evliliğiniz sıkıntıya girer. Ha zorunlu ihtiyaçlar olur o ayrı. Evlendiğinizi ve borç altında olduğunuzdan daha fazla para gönderemeyeceğinizi söyleyin açıkça.Arkadaşlar 3 4 yıl boyunca yaklaşık her ay aileme az çok yardım ettim kardeşimi okuttum okutuyorum daha sırada küçük kardeşim var bu yıl üniversiteye gidecek muhtemelen onu da benim başıma yıkacaklar. Ailem sürekli benden para İster yok doğalgazı ödeyemedik yok şunu ödeyemedik.. annem aylık gün parası İster kardeşim okuyor ona atıyorum falan bu böyle sürüp gitti… ben de öğretmenim bi kuru maaşım var şu anki piyasada eridi gitti zaten. Yeni nişan ve nikah yaptım eşimle her şeyi beraber yaptık dişimiz tırnağımızla hiçbirine maddi manevi yardım etmediler 300 bin borç var daha yaza düğünümüz var daha bi sürü borç çıkacak.. hiç bi şeye elini sürmediler zaten. Ben artık para vermek istemiyorum arkadaşlar yani gerçekten kimseye verecek maddi durumum kalmadı ama onlar bunu anlamıyor sürekli para dökeyim istiyorlar borca geldi mi ne kadar borcun var diye sormazlar. Artık kardeşime de atasım gelmiyor çünkü çok nankörlüklerini gördüm gerçekten olayın boyutu burada yazdığımdan daha fazla sizce ben bu durumu nasıl çözebilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?