asgari ücretle çocuk yapmak

İyi de imkan varken aile neden kıssın çocuktan? Evet bahsettiğiniz gibi çocuklar da var, benim çevremdeki gibi koleje gidip başarılı olan, sosyal olan çocuklar da. Verdiğiniz örnekler benim örneğime ters zaten. Başta da dediğim gibi benim yeğenim kendi isteğiyle bu kulüpleri tercih etti, hiç bir şekilde zorlanmadı. Bu sene bunlara ilgi duydu, geçen sene yüzme, keman, ve eskrim dersleri alıyordu. Seneye muhtemelen başka şeyler denemek isteyecek. İmkanımız varken neden eksik bırakalım, istediğini yapmasına engel olalım çocuğun?

Tabi ki ayak sağlığını koruyan daha uygun fiyatlı ayakkabı bulursunuz. Ama o iki ayakkabının aynı şey olduğunu ergenlik çağında, arkadaşlarına özenen bir çocuğa anlatamazsınız.

Burda konu ne benim yeğenim ne kulüpler kurslar. Asgari ücretle bir çocuğun yeterli imkanlara sahip olarak büyüyemeyeceği.

Yanlış alıntıladınız sanırım ? Zira benim yazdığım şeyle sizin şu dediğinizin alakası yok.
Hayır size yazdım, gereksiz ithamlarınızdan dolayı. Hanımefendinin konusu kapanacak siz ve sizin gibilerin yorumları yüzünden.İnsanların dini inançlarını alaya almak gibi bir hakkınız yok dedim özgür düşünce adı altında.Çünkü konu bu değil.

konuya yorum yapmayacaktım ama ayakkabı, kurs, lüks muhabbeti olmuş dayanamadım.
lüksleri es geçiyorum, bugün istanbulda vasat bir mahallenin vasat bir ilkokulunda beslenmesiz, yarım gün anaokulu ücreti aylık 175 tl. dönem başında verilen kırtasiye listesi yaklaşık 400 tl tutuyor. pazarda bile en ucuz okul çantası 20, en ucuz bot 50 tl, kıytırık okul içi pandufu 20-40 tl, atletin tanesi 5 tl, 20-25 tl nin altında kazak yok (bunlar pazar ve meşhur ucuz markanın en ucuz fiyatları) eşofman altları 10-15 tl den başlıyor, her gün üstü değişiyor bu çocukların, yıkaması ütülemesi bile dünya masraf.
bunun ilkokulu var, ortaokulu var, lisesi var, üniversitesi var, var da var yani, o masraflar azalmayacak katlanarak artacak.
asgari ücretten konuşuyoruz burda, 5 liranın bile hesabını yapması gereken insanlar bu giderleri nasıl karşılayacak? böyle bir sıkıntıda o evde huzur mutluluk kalır mı? o ortamda çocuk mutlu ve sağlıklı büyür mü?

Daha ilk doğumunuzda çocuğunuza odaklanmak yerine maddi sıkıntılarla boğuşmak istemezsiniz herhalde. Gerçekten masraflı oluyor. Ya eşiniz asgari ücret yerine 2 bin dolaylarında maaş alabileceği bir işe girsin ya da siz de çalışın iki elden birikim yapıp ondan sonra çocuk yapın. Mama ve bezin nasıl bittiğini anlamazsın bile.. kışın fazladan ısıtmak için yakacağı besiği sağlık masrafları... Bu liste uzar gider.

İtham nerede ? Kime ? Ben merak ettiğim bir şeyi sordum sadece.

Sebep Allah demiyor kimse. sebep kapitalist sistem, zekatlarini vermeyen fakirlerini gozetmeyen muslumanlar, sosyal olamayan devlet ama cocuklar ölüyor.
O yuzden cocuk dusunurken bunlari hesaba katalim. sadece Allah rizkini verir diye dusunmeyelim. cunku o rizik olayi yanlis anlasiliyor.

Yerinde olsam korunmam. Çünkü hemen hamile kalacağının da garantisi yok. Bak 5 aydır istiyoruz demişsin. Belki de deniyorsun 5 aydır. Ayrıca şimdi 'Allah rızık verirciler gelir' diyerek yorumda bulunan arkadaşın amacı polemik çıkarmak değilse ben de bişey bilmiyorum.

Çocuğu var diye kıyafet aldığımız suriyeli bi kadin vardı,geçen hastanede karşılaştık yine hamile.Bi de gülerek 'Allah verdi' diyor bana.O zaman nasıl sinirlendiysem şimdi de öyle sinirlendim.
Elimde olsa bu tarz kadınların doğurmasını engellerim.Yapmayın çocuk falan ya ciddiyim yapmayın.Sokakta eski püskü kıyafetlerle elinde salçalı ekmekle büyüyecek çocuklar yapmayın.300 lirayla çocuk büyütecek akla bak.Şöyle bi bebek mağazasına gir bakalım kıyafetler ne kadar mamalar ne alemde.Kaldı ki bu çocuk büyüyecek bi de kardeş yapacaksın ona.Çocuk kıyafetsiz ayakkabısız meyvesiz etsiz büyür ama kardeşsiz asla büyüyemez çünkü.Sonra vatana millete hiçbir faydası olmayan yetişkinler olacaklar.Yapmayın.

İşte bunlardan bahsedin, biz de saygı duyalım.İlk yorumunuzdaki bazı söylemler çok gereksiz çünkü şucular, bucular...

Şartların değişme ihtimali var mı? eşin daha yüksek ücretli bir işe girebilir mi? sen işe girebilir misin? bunların cevabı hayırsa boş yere bekleme yok evetse önce bunları halledin sonra daha iyi şartlarda iken denersiniz çocuk işini

İşte bunlardan bahsedin, biz de saygı duyalım.İlk yorumunuzdaki bazı söylemler çok gereksiz çünkü şucular, bucular...
Aslında bahsetmesine gerek yok ki, hayatın ta içindeki gerçekler bunlar.
Bekarım, üniversite öğrencisiyim yani anne bile değilim. Dün yemek için biraz sebze alayım diye markete girdim. Kırmızı biberin kilosu 5 lira, brokoli 6.5 lira. Hadi buyurun, sebze bunlar yani et vs. değil.
Cidden yaşamak bile pahalıyken, başka birini yaşatmak daha pahalı artık.

Keşke ilk yorumunuzda böyle olsaydı insanları inançlarıyla yaftalamak ve ayırmak yerine
Evet masraflar bitmiyor ama çocuk olmasa bu defada başka masraflar çıkıyor bunun için Allah o suçlamak doğru gelmiyor bana
Bu sınıflandırmayı gelir düzeyini biz insanlar oluşturuyoruz bir komşumun a as çocuğu pazardan mi giydiriyorsun lafını bir düşünün bunun çocuk için verdiği izdirap ve üzüntüyü
Ama ben hemen toparladım
Evet 20 tl ye aldım 100 tl lik olunca çocuğun değeri mi artıyor dedim
Bir çocuk marka ve paradan önce sevebilme yi paylaşmayı insanları sınıflara ayirmamayi öğrenmeli
Ben elm den geldiğince çocuğuna yetmeye çalışıyorum ama çocuğum belki 1 defa oynayacak diye bir oyunca ya 100 200 tl vermiyorum evet ağlıyor ama geçiyor unutuyor
Bir çocuk birseyleri alırken düşünebilmeli
Ben ve iki akrabam durumumuz çok kötü olmamasına rağmen çocuklarımızı n kuculenleri nı birbirimize veriyoruz

Giysiye ayırdığımız parada çocuğun kuşağından bir meyve bir yemek olarak geçiyor

Sen 5 tl ye biber almaya çalışırken başkasının kıytırık bir tabak yemeğe 200 tl vermesi ne kadar adil değil mi ama bu Allahın sucu değil yada rızkını vermiyor diyemeyiz bu tamamen adaletsiz sistem ve insanlar

Merhaba arkadaşlar 5 aydır eşimle çocuk istiyoruz bi yandan tek gelirimiz var eşim asgari ücretle çalışıyor kira odemiyoruz 300 tl artıyor bu durumda zorlanirmiyiz bebek bakabilecek durumumuz var mı sizce

Sağlık giderleri için doğum ve bebeğin sağlık giderleri yani. Ssk kullanır özel hastane den uzak durursanızm yediği kar giydiği zarar mantığını aklınızdan çıkarmazsanız 1 Çocuk bakabilirsiniz.ay sutum gelmiyor diye pes edip mamaya yönelmek yerine inatla emzirir mama ya hiç bulaşmadan ek öğüne gecerseniz 1 Çocuk icin paranız yeter. Ama bunları yapmazsanız baya zorlanır sınız

Al işte, o bebek belki mama yüzünden değil de bir rahatsızlığı yüzünden de kilo veriyor olabilir. Allah göstermesin, gerek olduğunu anladıkları vakit çok geç olursa ne olacak?

İhmal ediyorlar çocuğu. İhmal etmediği tek şey her gün süsleyip püsleyip facebookta instagramda fotoğraf paylaşmak. Masrafsız çünkü.

Sorun devlet derken??.. Konuyu biraz acarmisiniz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…