- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
- Konu Sahibi yenigelinim
-
ayak sağlığı için emin olun 325tlden daha ucusunu bulursun.
fakir çocuk yüzmeye de gider her leyi yapar. ailesi yeter ki çocukta yeteneği keşfetsin. çocuk istesin. yüzmeye de gider satranca da gider, tekvandoya da gider. yapan çocuk nasıl yapıyor. yoksa ailesinin zoruyla kurslara yazdırılıp hiç birinden verim alamayan şımarık çocuk olmasın yeter ki.
bak sadece bir örnek:
benim yeğenim orta halli bir ailenin kızı. kendisi 10 yaşından beri kendi kendine, öğretmenlerine sorarak, derneklere giderek en az 5 kursa gitmiştir. kikcbocks, yüzme, gitar, hentbol ve futbol. takımlarda oynadı. yarışmalara katıldı. severek yaptığı için başarılı oldu burs kazandı. çocuğun içindeyse olur.
elinde her imkanı olup, zengin çocuklar da tanoyorum. onlarda kolejden eve gelip tabletle instagramla günü geçiriyor.
Baksana, bebeği olan ve elini taşın altına koymuş insanlar bizzat yaşadıklarını yazmışlar işte. Bunun üzerine ne söylenebilir ki daha?Haklisin valla
Hayır size yazdım, gereksiz ithamlarınızdan dolayı. Hanımefendinin konusu kapanacak siz ve sizin gibilerin yorumları yüzünden.İnsanların dini inançlarını alaya almak gibi bir hakkınız yok dedim özgür düşünce adı altında.Çünkü konu bu değil.Yanlış alıntıladınız sanırım ? Zira benim yazdığım şeyle sizin şu dediğinizin alakası yok.
Hayır size yazdım, gereksiz ithamlarınızdan dolayı. Hanımefendinin konusu kapanacak siz ve sizin gibilerin yorumları yüzünden.İnsanların dini inançlarını alaya almak gibi bir hakkınız yok dedim özgür düşünce adı altında.Çünkü konu bu değil.
benim üni arkadaşım
yanlış anlattım kusura bakma.
demek istediğim dğnyada insanların ölmesi, ölünceye kadar 100tl için çalışıtırlması
kapitalist sistem. Allah değil yani. gizli zenginler
bak biz diyoruz ki en fazla gittim zaradan şunu aldım ucuzluktan vs. zaradaki fabrika ama endonezyada çcukları günde 2 dolar için çalıştırıyor. yani biz de bu adaletsiz düzene katkıda bulunuyoruz.
Allah değil
Kendi yorumlarınızı dikkatle okursanız cevap bulabileceğinizi umuyorum, başka bir yorum yapmak istemiyorum.İtham nerede ? Kime ? Ben merak ettiğim bir şeyi sordum sadece.
İşte bunlardan bahsedin, biz de saygı duyalım.İlk yorumunuzdaki bazı söylemler çok gereksiz çünkü şucular, bucular...konuya yorum yapmayacaktım ama ayakkabı, kurs, lüks muhabbeti olmuş dayanamadım.
lüksleri es geçiyorum, bugün istanbulda vasat bir mahallenin vasat bir ilkokulunda beslenmesiz, yarım gün anaokulu ücreti aylık 175 tl. dönem başında verilen kırtasiye listesi yaklaşık 400 tl tutuyor. pazarda bile en ucuz okul çantası 20, en ucuz bot 50 tl, kıytırık okul içi pandufu 20-40 tl, atletin tanesi 5 tl, 20-25 tl nin altında kazak yok (bunlar pazar ve meşhur ucuz markanın en ucuz fiyatları) eşofman altları 10-15 tl den başlıyor, her gün üstü değişiyor bu çocukların, yıkaması ütülemesi bile dünya masraf.
bunun ilkokulu var, ortaokulu var, lisesi var, üniversitesi var, var da var yani, o masraflar azalmayacak katlanarak artacak.
asgari ücretten konuşuyoruz burda, 5 liranın bile hesabını yapması gereken insanlar bu giderleri nasıl karşılayacak? böyle bir sıkıntıda o evde huzur mutluluk kalır mı? o ortamda çocuk mutlu ve sağlıklı büyür mü?
Aslında bahsetmesine gerek yok ki, hayatın ta içindeki gerçekler bunlar.İşte bunlardan bahsedin, biz de saygı duyalım.İlk yorumunuzdaki bazı söylemler çok gereksiz çünkü şucular, bucular...
Keşke ilk yorumunuzda böyle olsaydı insanları inançlarıyla yaftalamak ve ayırmak yerinekonuya yorum yapmayacaktım ama ayakkabı, kurs, lüks muhabbeti olmuş dayanamadım.
lüksleri es geçiyorum, bugün istanbulda vasat bir mahalleninvst bir ilkokulunda beslenmesiz, yarım gün anaokulu ücreti aylık 175 tl. dönem başında verilen kırtasiye listesi yaklaşık 400 tl tutuyor. pazarda bile en ucuz okul çantası 20, en ucuz bot 50 tl, kıytırık okul içi pandufu 20-40 tl, atletin tanesi 5 tl, 20-25 tl nin altında kazak yok (bunlar pazar ve meşhur ucuz markanın en ucuz fiyatları) eşofman altları 10-15 tl den başlıyor, her gün üstü değişiyor bu çocukların, yıkaması ütülemesi bile dünya masraf.
bunun ilkokulu var, ortaokulu var, lisesi var, üniversitesi var, var da var yani, o masraflar azalmayacak katlanarak artacak.
asgari ücretten konuşuyoruz burda, 5 liranın bile hesabını yapması gereken insanlar bu giderleri nasıl karşılayacak? böyle bir sıkıntıda o evde huzur mutluluk kalır mı? o ortamda çocuk mutlu ve sağlıklı büyür mü?
Sen 5 tl ye biber almaya çalışırken başkasının kıytırık bir tabak yemeğe 200 tl vermesi ne kadar adil değil mi ama bu Allahın sucu değil yada rızkını vermiyor diyemeyiz bu tamamen adaletsiz sistem ve insanlarAslında bahsetmesine gerek yok ki, hayatın ta içindeki gerçekler bunlar.
Bekarım, üniversite öğrencisiyim yani anne bile değilim. Dün yemek için biraz sebze alayım diye markete girdim. Kırmızı biberin kilosu 5 lira, brokoli 6.5 lira. Hadi buyurun, sebze bunlar yani et vs. değil.
Cidden yaşamak bile pahalıyken, başka birini yaşatmak daha pahalı artık.
Merhaba arkadaşlar 5 aydır eşimle çocuk istiyoruz bi yandan tek gelirimiz var eşim asgari ücretle çalışıyor kira odemiyoruz 300 tl artıyor bu durumda zorlanirmiyiz bebek bakabilecek durumumuz var mı sizce
Al işte, o bebek belki mama yüzünden değil de bir rahatsızlığı yüzünden de kilo veriyor olabilir. Allah göstermesin, gerek olduğunu anladıkları vakit çok geç olursa ne olacak?
Sebep Allah demiyor kimse. sebep kapitalist sistem, zekatlarini vermeyen fakirlerini gozetmeyen muslumanlar, sosyal olamayan devlet ama cocuklar ölüyor.
O yuzden cocuk dusunurken bunlari hesaba katalim. sadece Allah rizkini verir diye dusunmeyelim. cunku o rizik olayi yanlis anlasiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?