- 19 Ekim 2016
- 2.761
- 3.459
- 48
- Konu Sahibi yenigelinim
-
Marka giyinen çocuklar vatana millete hayırlı mi oluyor ?Çocuğu var diye kıyafet aldığımız suriyeli bi kadin vardı,geçen hastanede karşılaştık ykendhamile.Bi de gülerek 'Allah verdi' diyor bana.O zaman nasıl sinirlendiysem şimdi de öyle sinirlendim.
Elimde olsa bu tarz kadınların doğurmasını engellerim.Yapmayın çocuk falan ya ciddiyim yapmayın.Sokakta eski püskü kıyafetlerle elinde salçalı ekmekle büyüyecek çocuklar yapmayın.300 lirayla çocuk büyütecek akla bak.Şöyle bi bebek mağazasına gir bakalım kıyafetler ne kadar mamalar ne alemde.Kaldı ki bu çocuk büyüyecek bi de kardeş yapacaksın ona.Çocuk kıyafetsiz ayakkabısız meyvesiz etsiz büyür ama kardeşsiz asla büyüyemez çünkü.Sonra vatana millete hiçbir faydası olmayan yetişkinler olacaklar.Yapmayın.
Anneyim diye geziyor sonradaİhmal ediyorlar çocuğu. İhmal etmediği tek şey her gün süsleyip püsleyip facebookta instagramda fotoğraf paylaşmak. Masrafsız çünkü.
Sorun devlet derken??.. Konuyu biraz acarmisiniz .
Sen 5 tl ye biber almaya çalışırken başkasının kıytırık bir tabak yemeğe 200 tl vermesi ne kadar adil değil mi ama bu Allahın sucu değil yada rızkını vermiyor diyemeyiz bu tamamen adaletsiz sistem ve insanlar
İşte sistem adaletsiz, yok bilmem kim adaletsiz diye konuşarak bir yere varamayız. Madem durum bu, ona göre yaşayacaksın.Sen 5 tl ye biber almaya çalışırken başkasının kıytırık bir tabak yemeğe 200 tl vermesi ne kadar adil değil mi ama bu Allahın sucu değil yada rızkını vermiyor diyemeyiz bu tamamen adaletsiz sistem ve insanlar
Keşke ilk yorumunuzda böyle olsaydı insanları inançlarıyla yaftalamak ve ayırmak yerine
Evet masraflar bitmiyor ama çocuk olmasa bu defada başka masraflar çıkıyor bunun için Allah o suçlamak doğru gelmiyor bana
Bu sınıflandırmayı gelir düzeyini biz insanlar oluşturuyoruz bir komşumun a as çocuğu pazardan mi giydiriyorsun lafını bir düşünün bunun çocuk için verdiği izdirap ve üzüntüyü
Ama ben hemen toparladım
Evet 20 tl ye aldım 100 tl lik olunca çocuğun değeri mi artıyor dedim
Bir çocuk marka ve paradan önce sevebilme yi paylaşmayı insanları sınıflara ayirmamayi öğrenmeli
Ben elm den geldiğince çocuğuna yetmeye çalışıyorum ama çocuğum belki 1 defa oynayacak diye bir oyunca ya 100 200 tl vermiyorum evet ağlıyor ama geçiyor unutuyor
Bir çocuk birseyleri alırken düşünebilmeli
Ben ve iki akrabam durumumuz çok kötü olmamasına rağmen çocuklarımızı n kuculenleri nı birbirimize veriyoruz
Giysiye ayırdığımız parada çocuğun kuşağından bir meyve bir yemek olarak geçiyor
her yapılan hataya engel olunsaydı, bu dünyanın imtihan salonu olmasına aykırı olurdu. Kimse günah işleyemez ve hata edemezdi. O zaman mükafat ve cezadan da söz edilemezdi.Evet insanoğlu dediğiniz gibi olsa güzel olurdu ama değil işte.İnsanoğlunu çocukları öldürecek dünyadaki bütün kötülükleri yapacak kadar acımasız bir fıtratta yaratan da Allah ona bakarsanız.Kendisi bunu seçmiş olabilir ama bu kadar kötülüğü de veren o yani.
Dünyada her zaman kötülük olacak.Allah'ın bebeğin rızkını verdiğini savunan birinin şu soruları da cevaplaması gerek bence: Afrika'daki çocukların neden rızkını vermiyor,ülke yıllardır kıtlık içinde, onlar toptan lanetlenmiş mi o zaman? Yenidoğan bir bebek neyle sınanıyor, imtihanı ne olabilir ki orada açlıktan ölüyor?Dünyadaki kötülüğün sebebi Allah değil diyorsunuz, o zaman neden Afrika ülkelerinin yıllardır süren kıtlığı içerisinde oradaki zavallı çocukların kıtlığına müdahale etmedi?Eğer her çocuğa rızkı verilse dünyada hiçbir çocuk açlıktan ölmez.Doğal olarak bu tez çürümüş oluyor.
Ayrıca konu zaten çocuğun karnının doymasından çok öte.Çocuğun karnı doyunca çocuk belki büyür, ama yetişmiş olmaz.Bu iki arasındaki farkı anlamak da mesele tabi, haklısınız.
Marka giyinen çocuklar vatana millete hayırlı mi oluyor ?
Nice çocuklar var binbir zorlukla büyüyüp iyi yerlere gelen vatanını milletini koruyup kollayan iyi işler yapabilen
Evet maddi durumu yokken arka arkaya doguranlarada bende kızıyorum ama engel olamam kendi kararı herkes kendi sonunu kendi yazar
325 tl asla ayakkabı almam. büyük konuşmayaym
bir de tr de şöyle bir algı var ne kadar pahalı o kadar iyi.
sizin birikiminiz olsun öncelikle 2-3000tl kadar /(, ondan sonra 2.el sayfalarını bulun, ve akrabalardan 2.el şeyler ayarlayın. benim maddi durumum iyi ama ben de 2. el kullanmaktan gocunmuyorum.
benim bildiğim Atatürk de tenis ve ingilizce kursuna gitmedi ama Atatürk oldu. biraz çocugun içinde olacak. çocuğun ilerde isterse bursla, hediyelerle her şeyi yapabilir, destek alır. benim bildiğim öss birinciler, ödtülüer kolej bebesi değil. kursa gideceğine sokakta bol bol oynasın daha zeki olur.
ben düz kafayımi benim de bir kızım var. böyle düşünüyorum.
olur mu öyle şey sence geberik gelin?Marka giyinen çocuklar vatana millete hayırlı mi oluyor ?
Nice çocuklar var binbir zorlukla büyüyüp iyi yerlere gelen vatanını milletini koruyup kollayan iyi işler yapabilen
Evet maddi durumu yokken arka arkaya doguranlarada bende kızıyorum ama engel olamam kendi kararı herkes kendi sonunu kendi yazar
ben kimseyi suçlamıyorum, ne sistemi, ne yaratıcıyı, ne dini, ne de başka bişeyi.
somut şeyleri konuşuyorum, ki burda 300 tl gibi bir rakamdan sözediyoruz, bununla sıradan bir devlet okulun anaokulu masrafları bile karşılanmaz, hesap ortada.
yoksa hepimizin gelir seviyesi de, harcama alışkanlıkları da, öncelikleri de farklı.
mesela ben şu an işsizim, arabamı sattım ve kızımı, bale, müzik, yabancı dil vs eğitimlerini donanımlı bir şekilde alabileceği bir özel okula gönderiyorum, bu size çoook saçma ve gereksiz gelebilir. anlarım, çocuğuna bir ayakkabıyı çok görüp son model ev/araba alıp onun kredisini ödeyeni de anlamaya çalışırım. çünkü dediğim gibi, önceliklerimiz ve hayata bakışımız farklıdır, onun hayatında birikimleri ve çocuğuna bırakacağı gayrımenkuller önceliklidir, benim için alacağı eğitim, yaşayacağı sosyal ortam bir numaraya yerleşmiştir. bunun için birbirimizi yargılayıp, kötü ebeveynlikle suçlamamız çok büyük bir yanılgı olur.
ama bu konuda sözkonusu rakam sadece 300 tl, bunun üzerinde konuşulacak tarafı bile yok, yetmez, yetirilemez, mümkün değil. benim kızım büyüyeli çok oldu hatırlamıyorum ama arkadaşlar yazmış bezi maması biberonu vs 500 tl ediyor diye, oyuncaktan, monttan, tokasından, gezmesinden kısılır ama bunlardan kısılmaz. bunlardan kısmak demek çocuğun yaşam standartını düşürmek değil sağlığıyla oynamak demek çünkü.
Soruna siz ne demek isterseniz o demek istedim ben orda. kapitalist sistem mi dersiniz sosyal olamayan devlet mi demek istedim. benim kapitalism ya da devletle ilgili bir durumum yok. konuyu bir de buraya cekmemiz gereksiz. ne dersiniz? ama istiyorsaniz buyrun sosyal devlet nedir tartisalim.Sorun devlet derken??.. Konuyu biraz acarmisiniz .
Marka giyinmekten bahseden oldu mu?Markasız kıyafetler dahi ateş pahası.Kaldı ki bu çocuklar büyüyecekler hiç mi istemeyecekler güzel bi kıyafet ayakkabı?Sırf hormonlar için o çocukları boynu bükük bırakmaya değer mi peki?Marka giyinen çocuklar vatana millete hayırlı mi oluyor ?
Keşke ilk yorumunuzda böyle olsaydı insanları inançlarıyla yaftalamak ve ayırmak yerine
Evet masraflar bitmiyor ama çocuk olmasa bu defada başka masraflar çıkıyor bunun için Allah o suçlamak doğru gelmiyor bana
Bu sınıflandırmayı gelir düzeyini biz insanlar oluşturuyoruz bir komşumun a as çocuğu pazardan mi giydiriyorsun lafını bir düşünün bunun çocuk için verdiği izdirap ve üzüntüyü
Ama ben hemen toparladım
Evet 20 tl ye aldım 100 tl lik olunca çocuğun değeri mi artıyor dedim
Bir çocuk marka ve paradan önce sevebilme yi paylaşmayı insanları sınıflara ayirmamayi öğrenmeli
Ben elm den geldiğince çocuğuna yetmeye çalışıyorum ama çocuğum belki 1 defa oynayacak diye bir oyunca ya 100 200 tl vermiyorum evet ağlıyor ama geçiyor unutuyor
Bir çocuk birseyleri alırken düşünebilmeli
Ben ve iki akrabam durumumuz çok kötü olmamasına rağmen çocuklarımızı n kuculenleri nı birbirimize veriyoruz
Giysiye ayırdığımız parada çocuğun kuşağından bir meyve bir yemek olarak geçiyor
kapitalist sistem
sana o 200 tl ye aldıran oyuncak aslında 15tl maliyeti var.
birileri aç kalacak ki başkaları milyonluk arabaya binebilsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?