asgari ücretle çocuk yapmak

Korktum valla ben. Umarım dalga geçiyordur.

Ben 30 yaşında çocuklu bir kadınım hala annem
beni 6 yaşında sanıyor mesela :)
Annelik yaptım bitti gibi, sonu olan bir şey değil.

çok çok haklısınız aşırı derece de incelemek gereksiz ama bazı şeyler vardır göz göre göre yapılmaması gereken... kimse saniye sonrasını bilemiyor malesef ama ben yiyecek ekmek bulamazken de belki bir sene sonra zengin olucam ne belli diyerek bir sabinin günahına girmem yani...

Eksik hissetmesin, ezik hissetmesin hepimizin temennisi tabi ama özgüven arkadaşlarında gördüğü şeylere sahip olmasıyla olmuyor..
Özgüveniini yükseltmek istiyorsak çocuklarımızın onlara kendilerini değerli hissettirmeliyiz, sevdiğimizi göstermeliyiz.. Arkadaşlarının sahip olduklarına onların da sahip olmasını sağlayarak değil, onlarınn yaptıklarını överek, onlara güvenli bir ortam yaratarak özgüvenini yükseltebiliriz.. Onlarla birlikte vakit geçirerek yükseltebiliriz.. Sizin dediğiniz gibi yaparsak doyumsuz çocuklar yetiştirme riskimiz de olur.

Ben 30 yaşında çocuklu bir kadınım hala annem
beni 6 yaşında sanıyor mesela :)
Annelik yaptım bitti, sonu olan bir şey değil.
Aynen ya, ama o da şans işte shapes.
Her anne aynı değil.
Dün bir film izledim, bebekler doğmadan evvel anne babalarını seçiyorlardı. Böyle gösteriyorlardı bebeklere, ebeveyn adaylarını. Bebek hangisini isterse o aileye gidiyordu.

Özgüvenini yükselmekten değil zedelemekten bahsettim.

Çocuklar çok acımasız, kendileri gibi olmayanı anında ötekileştirebiliyorlar, dalga geçiyorlar. Bu da çocuğun özgüvenini zedeliyor bir zaman sonra malesef.

Küçük çocukları idare etmek, kandırmak kolay bu tip şeylerde ama 11-12 yaşından sonra istiyorlar, özeniyorlar. Aile olarak çocuklarımızın sosyal ihtiyaçlarını da karşılamalıyız. Ben buna maddi ihtiyaç değil sosyal ihtiyaç olarak bakıyorum sanırım biraz. Her insan bulunduğu ortamda kabul görme ihtiyacı hisseder ister çocuk olsun ister yetişkin. Ve insanlar kendileri gibi olan insanlara kabul gösterme eğilimindedir. Bu bazen maddi durum eşitliği ile olur, bazen kafa yapısı benzerliği ile, bazen eğitim denkliği ile vs.

Çocukların böyle olmasının sebebi de biz büyükleriz malesef

yenigelinim ortada yok.
asıl o ne düşündü bunca yazılanlardan sonra o önemli.:))
bi gelirmisin yenigelinim ?
acele et konu kapanacak:))
kapansa da rahat etsek kim ne yazdı diye okumak için giriyorum... ama konu sahibesi ortada yok... bende çocuk için 4 aydır çalışıyorum bazı yazılar gözümü korkutmadı değil yani bişi değil çocuk yapmaktan vazgeçicem

Keşke ilk yorumunuz bu olsaydı..
En güzel özet bu olmuş..
Sadece bir ilave..
Konusahibi de gidecek çalışacak bu arada bebek olana kadar..

Çocukların böyle olmasının sebebi de biz büyükleriz malesef

Aynen öyle ama yapacak bişey yok şu şartlarda. Standardımızı ona göre ayarlamak zorundayız ebeveyn olduysak.

Geçen yaz kuzenimin dört yaşındaki kızıyla sohbet ediyorum. Senin elbisen ne kadar güzelmiş çok yakışmış dedim aldığım cevap çünkü xxx... Markasını söyledi bebe. Yakışmış, güzel çünkü markalı. Anne baba öğretmediği sürece dört yaşındaki bir çocuğun bunu bilmesine, bununla övünmesine imkan yok. Ama dediğim gibi ancak belli bir yaşa kadar koruyabiliriz bundan çocukları. Eninde sonunda markayla tanışıp özenecekler.

Bende bundan korkuyorum işte

hahah

Valla canım para pul şart ama esas olan esaslı bir anne baba işte.
İmkanı olup evladının gözünde, kursağında bırakan da çok anne-baba var.
Olmayan zaten olmadığına ağlar
Ama olan,
varken oldurmayan
anne babaya ağlar.. gibi gibi..

Ben çok net hatırlıyorum
1 muzu annem 3 e bölerdi, böyle zamanlarımız da oldu.
Ama asla esirgemezdi.
Annem olsun babam olsun. Çalışkan insanlardı.
Kız kardeşimle okuldan gelir sobayı yakar
yerde uzana uzana ödev yapardık.
Ayakkabı bayramdan bayrama..

Bugun geldiğimiz noktaya bakıyorum.
3 kardeş ortalamanın üzerindeyiz.

Yada tam tersi imkanlar içerisinde bir eli yağda bir eli bağda
olan insanların bugun ortalamanın çok altında kaldıklarını da görebiliyoruz.

Burada sayfalarca konuşsak bir sonuç alamayız.
Çünkü insanlar değiştikçe sonuçta değişir.

Bence zor. ben iki ortalama maasla cesaret edemiyorum hatta. ama millet issizken çatır çatır doğuruyor. bu cocugunuza sunmak istediginiz imkanlara bagli demek ki

"benim kapitalism ya da devletle ilgili bir durumum yok. "

Okuduğunuzu cidden anlamıyorsunuz. İyi günler.

Annelik çok zor çok doğurup doğurup atmak annelik değil ki
Eşimin arkadaşının hanımı 4. Ye hamile bana yaşın geçiyor bir daha doğursana dedi
Eşi ise gitmez 1 ay evdeyse 1 hafta işte 3 çocuk kredi borçları kira vs aman kadının umuru değil

Ben korkuyorum
Ve vicdan azabından ölüyorum
Dünya eski dünya değil
Biz çocukken herkes tek çeşit yer tek çeşit giyinir dik
Ama şimdi öyle mi

Bence çok büyütüldü bu ayakkabı meselesi. Sonuçta her dakika her istediğini almıyorsunuz ki,yılda 1 kez hediye mahiyetinde alınan bir ayakkabı yüzünden bir çocuğun şımarık yada tatminsiz olacağına inanmıyorum. Değerini de bilecektir bence,sonuçta istedigi an alınmamış,hediye alınması gereken dönemde alınmış.Evet marka konusu can sıkıcı ama bizim elimizde değil bu maalesef. Her çocuk etkileniyor çevreden arkadaşlarından ve dediğin gibi sosyal ihtiyac halini alıyor. Ayrıca imkan varsa alınması gerektiğine inanıyorum. Ben orta halli bir ailenin çocuğuydum,her istediğim alınmadı,mutluydum ama hala bazen içimi burkar çok isteyip alamadığım bazı şeyler. Ha ailem okuttu beni,bir yerlere getirdi,imkanlari öyleydi kızmıyorum kesinlikle ama insanın içinde kalıyor.
Kaldı ki benim kızım 4 yaşında o bile okulda oyuncak paylaşım gününde arkadaşının getirdiği oyuncağı yada arkadaşının ayakkabısını beğenip isteyebiliyor,alıyorum bazen ne oluyor şımarık mı oluyor. Yada çok pahalı bir oyuncak vardı an istediği onu uzun zamandır almıyordum,doğum gününde aldım,ne oldu yani şımarık mı oldu? Hayır sadece her istediğini istediği anda elde edemeyeceğini öğrendi. Şu an annecim paramız yeterse şunu alabilir miyiz diyor? Ben şimdi alamayız dersem tamam diyor. Alabileceğim birşeysede alıyorum. Çocuğumda tatminsiz yada şımarık olmadı,gayet mutlu ve yoktan anlayan bir birey olma yolunda ilerliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…