asgari ücretle çocuk yapmak

O arkadaş beş yaşındaki çocuğa 3 ve 1 yaşındaki bebeleri emanet ediyor. Büyük küçüğe bakar kafasında. Böyle bişey yazması da şaşırtmadı sorunlum. Umarım kimse ciddiye almaz.
Öyle birşey söylemedim ama olsun...

Benim dinime göre herkesin ne kadar yaşayacağı anne karnında yazılıyor. O konuda birşey diyemeyeceğim :)

keşke yaptırmasaymışım, nasıl olsa yaşayacakmışız, tansiyon 20, protein kaçağı oluşmuş, karaciğer enzimleri bozulmaya başlamış ama yazgımda varsa yaşarmışım.
siz ya da çocuklarınızdan biri hasta olursa, kanser mesela, doktora gitmeyin olur mu, nasıl olsa her şey yazılmış, olacağına varır, iyi günler

Evet bence de kolay çocuk yapmak. Doğurmak da öyle, ne de olsa acısı geçiyor. Normal doğumda bir süre acı çekiyorsunuz geçiyor, sezaryenle de birkaç ay dişinizi sıksanız yeter. Esas iş sonrasında, zaten size göre sonrası pek dert değil gibi.
Annemin sadece 2 çocuğu var, ikimiz de 20 li yaşlardayız. Bu soruyu anneme bir sorsak eminim kolay(!) diyecektir.
Çünkü annem çocuk yetiştirdi, sadece doğurmadı. Bunu söylemem yeterli herhalde.

Ayrıca çocuğunun engelli olabileceğini bilmek isteyen ebeveynler olabilir. Bunu bu kadar gereksiz olarak nitelendirmek haddime bile değil.

Çok güzel açıklamışsınız ama işte bu konular ağır, hassas konular... Bu platformda yasaklanmış konular.Çünkü polemiğe çok elverişli.Herkesin bir aklı, iradesi var bunları araştırıp sorgulayabilecek... Aşk bir sırdır çözebilene...

Kesin ban alacağım kesin ama susamazdim

Nasıl cesaret ettiniz tahlil/tetkik yaptırmamaya? Hayır birde marifetmiş gibi söylüyorsunuz. Tavsiye veriyorsunuz. Anne karnında teşhis edilebilen çok hayati durumlar olabiliyor,kimse keyfi yaptırmıyor o tahlilleri.
Bez 50-60 demişsiniz,yetmez,en ucuzunu alsanız dahi yetmez. Ha sabah bağlayıp akşam değiştirirseniz yetebilir anca. Ben ilk aylarda ayda 6-8 kutu bez alıyordum.
İkinci el alınabilir bunda mutabıkız.
Kreş ve okul masraflarını nasıl genellediniz bilemem ama 900 lira kırtasiye verdim sadece bu sene. Ayrıca gezi vb faaliyetler hep para. E bu çocuk giyinecek,yedek kıyafet götürecek okula. Bunlarda hep para.
İlkokulda 100 kırtasiye demişsiniz bunun beslenmesi var,okul çantası,kıyafeti ayakkabısı var.
Az yer diyorsunuzda o azında niteliği önemli gayet. Evet ekmeklede doyar ama et yemesi gerek,sebze yemesi gerek dengeli bir şekilde beslenmesi gerek ki bağışıklığı güçlü olsun,hastalanmasın sık sık.
Sağlık masrafı nasil karşılanıyor. Acile bile gitsem para veriyorum muhakkak. Bu çocuk hep zamanlı hasta olmayacak ki hafta içi gündüz vakti ,23 Nisanda hastalandı kızım,yarı baygındı hastane hastane gezdim çocuk doktoru bulabilmek için ,velhasıl özele gittim serumdu,iğneydi inanın 300den fazla verdim çıktım.
Herşeyi öyle basitçe ve kabataslak yazıp geçmişsiniz ki anlamak mümkün değil sizi.
İnanın asla kata ve zinhar evdeki hesap çarşıya uymuyor. Biraz büyüyünce o çocuk sokakta yemek isteyecek,dondurma isteyecek,oyuncak isteyecek alamıyorum demek bile can yakar.

Biraz daha bekleyin.Surpriz odemeler icin kenarda paraniz olsun.

Neyse arkadaşlar çok alıntı olmuş tek tek yazmıyorum. Ben yaptırmadım dedim ve paralı testlerden bahsediyordum. Diğer Dr kontrollerine gitsin zaten devlet hastanesi cüzi bi ücret alıyor. Ben imkanları sınırlı olan biri için kendi tecrübemi söyledim sadece.

O arkadaş beş yaşındaki çocuğa 3 ve 1 yaşındaki bebeleri emanet ediyor. Büyük küçüğe bakar kafasında. Böyle bişey yazması da şaşırtmadı sorunlum. Umarım kimse ciddiye almaz.
Biliyorum zaten, nasıl unuturum?
Annelik tatile giren, emeklisi olabilen bir şey değil işte. İyice düşünmek lazım. Kocaman kız oldum hala annemin denetimindeyim valla. Şans ki iyi bir annem olmuş, şükür. Örnekleri gördükçe anlıyorum valla Sep.

Ben çok net hatırlıyorum. Hatta lağım suyuna girmişlerdi üçü birlikte. Benden başka hatırlayanlar da vardır eminim.

Evet ben hatırlıyorum sephora.
Site içinde balkondan bakıyorum sesi geliyor diye kivirmisti sonra arkadaş.
Ki kendisi zaten çok doğurup birbirlerine baktirmayi marfet sanıyor.
Ben alti çocukla suru sepet gezmeye utanirim bu çağda.

Hay agzını opeyım ya
Burada hesap yapıp-kı bazı arkadasların acıklamaları gayet mantıklı bazıları ıcın lafım (calısması gerek vs ben onlara katılıyrm)- aynı zamanda cocugu olab arkadasların kıra ve kreedı harıc aylık gelırı ne kadar onu bana bı yazsın merak ettım
Cunku konu sahıbı kırası yok asgarı ucret alıyor onunla gecınıyor
Toplumun buyuk kesımının gelırı bu kadar
Ne oluyor pekı bu cocuklar nasıl okula gıdıyor?? Nasıl yetısıyor
Aıleler destek oluyor vs
Konu sahıbı attı bı bomba gıttı
Belı agryo herhalde yazamadı bırsey

Allah korusun ama eğer günün birinde çocuklarınıza bi şey olursa kaderlerinde o olduğu için değil annelerinin cahilliği ve sorumsuzluğu yüzünden haberiniz olsun.

Okudugunuzu anlayamadiginiz icin konusmaya deger bulmuyorum.
memnuniyetle izah ederim ozaman kapitalizm experi Devletten dem vuramazsin , boyle birseyin tartisma alani burasi degil o yuzden git baska tartisacak yer bul , daha debatin ne oldugunu bile bilmiyorsun daha fazla yazma bencede . thanx and have a nice day:)

bence sizin size dayatılan hayatı kabul etmekten başka şansınız yokmuş diğer üyelerin yazdıklarından ve sizin buna inancım gereği demenizden alıyorum. bir sürü çocuk yapıp onlara imkansızlıklarla bakmak zorunda olmakta sizin kaderinizmiş...

Benim dinime göre herkesin ne kadar yaşayacağı anne karnında yazılıyor. O konuda birşey diyemeyeceğim :)
İnanan bir insan bu kadar basit cahilce konuşmamalı ya. İslam mı yasaklıyor tıbbi tetkikleri. Kadın orda sağlık durumunun hem kendisi hem evladı için riske girdiğinden, tetkik yapılmasaydı sonucun kötü olabileceğinden bahsetmiş siz diyorsunuz anne karnında yazılır.
Ben de inanıyorum ve gerçek islam bu değil.

insanlar fırsat arıyor ki birilerine laf sokayım, inanmadığım şeylerle dalga geçeyim
bazıları da fırsattan istifade kendi fikirlerini kabul ettirmek derdinde. karşıdan görünen bu hanımlar.
hakkınızda hayırlısı olsun umarım. bir hamile duası olarak, maddiyat yine bir nevi ama, annelik duyguları, vicdanı, şefkati olmayanlar patır patır doğuramasın. o çocuklara yazık olmasın.

Bazı arkadaşlar kendisinden olmayanı gayet güzel otekilestiriyor. Saygı duymak çok zor çünkü...
Siz yorumunuzu yaptığınız gibi ben de yaptım ne var bunda... Neden her mesajımda beni taşlama gereği duyuyorsunuz. Sırf sizin mantiginiza ters olduğum için mi. Burda çocuklarımla eşimle geçinemiyorum param yok vs yazmadığım için mi? Burda bana uymayan bir sürü yorum var ama hiç bir zaman konu sahibine yazan birine yanlışsın demedim. Lutfen biraz saygı saygı saygı....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…