asgari ücretle çocuk yapmak

Hayır konu neden Allah' ı suçlamaya falan geldi anlamadım. Somut örnekler yazıyoruz , hakaret yok bir şey yok anlamadım bu gereksiz alınganlıkları ben de. En güzeli polemiğe girmemek.

kendimi anlatmaktan yoruluyorum bazen, susuyorum, ama sonra dayanamıyorum, sonra bir bakıyorum aynı şeyi 50 kere yazmışım
suçlamıyorum hiçbir dinsel imgeyi, neden rızık vermiyor diye sorgulamıyorum. yan gelip yatıp doğur doğur doğan büyür, rızkıyla gelir demeyin, o iş öyle olmuyor işte, hesap ortada diyorum diye lucifer ilan edileceğim yakında

Ha?
Nasıl şart değil ya hu? Herkes keyfinden mi doktora gidiyor, onca tetkik yaptırıyor?
Annenin sağlık sorunu olabilir, yoksa bile sonradan hamilelik ilerledikçe çıkabilir. Teyzemin bir düzine sorunu oldu, sık sık doktora gitmek zorunda kaldı. Hatta son dönemde hastaneden çıkamadı.
Şu tabloya göre yarın doğursam olur yani, ne güzel anlatmışsınız. Yemek de yemezmiş zaten oh.

Yanlış anlaşıldım

O arkadaşa hiç takilmayin siz. Beş çocuklu bir kadın ve bununla inanılmaz boburleniyor. Gececik yaşında kaç doğum yapmış hala böyle saçma hesaplar olan yazılar yazar normal insanlar anlamıyor onu.

böyle bir öneri vermeyelim lütfen.
çok yanlış çok.
vebali vardır.
bu masraf çetelesi de yanıltıcı.

insanlar surekli birbirleriyle catisma halinda ne yazikki. Dinden, devletten hakaretler havada ucusuyor.

Bu alani debat alaniyla karistirdiniz heralde? gelismemis devlet? nankorluk hat safhadaaa:)

O arkadaşa hiç takilmayin siz. Beş çocuklu bir kadın ve bununla inanılmaz boburleniyor. Gececik yaşında kaç doğum yapmış hala böyle saçma hesaplar olan yazılar yazar normal insanlar anlamıyor onu.
Yok kaç çocuğu olduğu beni zerre alakadar etmez ama, sağlık konusunda atıp tutamaz kimse.
Hamilelik sırasındaki kontrollerin önemini tartışır haldeyiz şu an. İnanamıyorum ya, yıl 2016 değil mi?

2 li 3lt tarama testleri şart değil dedim. Olursa devlet bakıyor zaten. Ayrıca baktıkları testlerin bir kısmı çocuğun engelli olacağını söyleyerek hayatına son vermek için yapılıyor ki böyle olacağı söylenen ve normal doğan bir sürü bebek var. Doğasıyla doğrulugu kesin olmayan testlerden bahsediyoruz. Ben yaptırmadım çocuklarım da gayet sağlıklı doğdular çok şükür. Teyzenin adına üzüldüm. Benim de ilk geceliğine sorun çıkmıştı ve 1 gece için 500 lira almışlardı 10 sene önce. Ama şimdiki aklım olsa asla özele gitmezdim ki şimdi de pek gitmiyorum zaten. Devlette harika bi dr um var kimseye değişmeyeceğim :)
Benim için öyle 6 anı yarın doğurmamış sorun olmaz. Zaten 2.5 ay oldu doğum yapalı. Gözünüzde büyütmeyin bence gerçekten kolay. Allah hayırlı sağlıklı evlatlar yetiştirmenizi nasip etsin :)

Ironi yapıyorsunuz değil mi ciddi değilsiniz?

Mu ne gelmeden bir iki şey daha yazayım evet herkesin standartları farklı ama çocuk lara sınıf ayrımcılığı yapilmamali ve ogretilmemeli

Bir kadın akıllı olacak ben bunu bilirim
Kendini tanıyacak
Ben kaç çocuğa bakabilirim ne kadarına sabrım ve gücüm yeter diyebilmeli

Bu çocuğun herşeyi düşünmeli
Gerekirse giyiminden makyajından kuaföründen taviz vermeli ama çocuğunu aç ve sevgisiz birakmamali

Bir kadın kocasi çalışmıyorken ben hamileyim deme lüksüne sahip değil
Aynı şekilde çocuk yapayım herif düzelir belki deme lüksüne de sahip değil

Yeri geliyor kendime bir çöp alamıyorum ama evladıma yok diyemem sen yeme diyemem minimum da olsa yetmeye çalışıyorum

Bence bir kadın çalışabilmeli en azından kenarda parası olabilmeli
Ben çalışamıyorum mesela ve bunun ağırlığını hep yaşıyorum
Neyse ben ban alacağım galiba görüşürüz sonra

Yok kaç çocuğu olduğu beni zerre alakadar etmez ama, sağlık konusunda atıp tutamaz kimse.
Hamilelik sırasındaki kontrollerin önemini tartışır haldeyiz şu an. İnanamıyorum ya, yıl 2016 değil mi?

O arkadaş beş yaşındaki çocuğa 3 ve 1 yaşındaki bebeleri emanet ediyor. Büyük küçüğe bakar kafasında. Böyle bişey yazması da şaşırtmadı sorunlum. Umarım kimse ciddiye almaz.

O arkadasimizin zibilyon tane cocugu var ,hangi birine yaptirsin kontrol,o da hakli

siz hangi devirde kaldınız hala 88de misiniz yoksa özelde 500 600 tl doğum masrafı mı ay hiç güleceğim yoktu... birde tetkiklere gerek yok demişsiniz hadi annede problem çıkmadı rahat gebelik geçirdi ya bebek sakat doğarsa? tetkik yaptırmadı ya hiç bir şekişlde öğrenmeden doğum yapmış olacak...aylık 50-60 tl bez mi zaten bezin paketi 50 lira kaç gün gidiyor günde bir tane mi bez kullanılıyor sanıyorsunuz? ikince el dediğiniz bebek arabaları da el yakar 300 lira geriye kalıyorsa aldıkları ay hiç bir şey yemiyecekler demektir... ayrıca çok bir şey yemiyorda ne demek çöp mü bu çocuk en kalitelisi olmasa da adam akıllı beslenmek zorunda...500 tlye hangi şehirde kırtasiye ve okul masrafı olan kreş var acaba nerden baksanız 1000 liradan fazla o da yarım gün falan verirsen...ilk okulda da 100 lira okul masrafı sağlık devletten karşılanıyorda biz neden eczanelerde ilaç alırken muayene ücreti + devletin yarısını karşılamamasından dolayı ilaç ücreti ödüyoruz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…