Konudan ayrı olarak bu kadar çok kadının çocuk istemiyor oluşu beni şaşırttı doğrusu :)
Üç senedir anne olmayı isteyip nasip olmayan biri olarak anlayamıyorum tabi ki.
Anne olmak, çocuk istemek bence en doğal hakkınız. Tüm yazılanları okuyamadım, ne sebeplerle eşiniz istemiyor ya da siz neden çocuk istemeyen biriyle evlendiniz bilemiyorum ama bu ileri de daha büyük problem olarak karşınıza çıkabilir gibi geliyor bana. Özellikle isterken.
Ben evliliğimin dördüncü senesine geldim, eşimi de seviyorum fakat evliliğin rutine binmesi, her şeyin zamanla sıkıcı olması kaçınılmaz. Evet tabi ki evliliği hareketlendirsin diye çocuk yapılmaz fakat şu bir gerçek ki eşler arasındaki bağı artırdığı bir gerçek, sevgiyle yapıldığında özellikle.
Toplum iki kişilik aileyi aile olarak bile görmüyor ne yazık ki. Bana genelde çocuk istemediğimi düşünüp - olmadığı halde-resmen hakarete varan sözler edilebiliyor. Sadece sizin isteğinizden öte bir de toplum/akraba vs baskısı var.
Sizin hayatınızı bilemem tabi.
Bir sürü şey yazdım ama bir tavsiye de bulunamamışım :) Dualarım seninle, zor bir durum. Umarım kazayla hamile kalırsın, doğurursun ve eşin çok mutlu bir baba olur :)
Ne kadar mantıklı tavsiyelerBu kadar karsiysa cocuga, sizde baskasindan yapin cocugu. Baba olma derdi olmaz, sorumluluk derdi olmaz. Siz nasil bu adamin keyfini bekliyorsunuz ki sacma gercekten. Askindan gebersem, ben cocuk istemiyorum diyen adami koyarim kapinin onune. Yurt disindaysaniz, sperm bankasindan sperm alarak hamile kalin.
İşte bu kadar çıkmazdayım ki...
Bu konudaki kavgalarımızda böyle de söyledim..o da ben gidip başka kadından çocuk yapsam hoşuna gider mi gibi saçma bir cevap verdi ve çok bozuldu..çok karışık bir durum..Bu kadar karsiysa cocuga, sizde baskasindan yapin cocugu. Baba olma derdi olmaz, sorumluluk derdi olmaz. Siz nasil bu adamin keyfini bekliyorsunuz ki sacma gercekten. Askindan gebersem, ben cocuk istemiyorum diyen adami koyarim kapinin onune. Yurt disindaysaniz, sperm bankasindan sperm alarak hamile kalin.
Tam tersi benden soğuyup uzaklaşabilir de..kalp atışlarını duyunca herşey yoluna girer diye düşünüyorumm
Bu konu son bir yılın konusu..çok baskı yapmasam da beklentimi biliyordu ve bu sebepten dolayı sürekli gerginlik yaşadık..o çok agresifleşti zaten kolay biri değil ben de hep sıkontılıydım..bir türlü açıkça konuşmaması beni çileden çıkarıyordu ama en sonumda konuştuk..ve uzlaşmamızn imkansız olduğunu ikimizde anladık..bence bi sure bu konuyu acmayin,belki konusmaktan sIkilip sirf sizi basindan atmak icin konuyu kestirip atiyordur.
hersey duruldugu zaman bi kez daha konuyu acin ve cocuksuz cok mutsuz olacaginizi dusunuyorsaniz ozaman ona gore adimlar atarsiniz.
esiniz kendince hakli olabilir ama bi yerde bencillikte ediyor.
İstenmeyen çocuk sorunlu oluyor mutsuz huzursuz..mutlaka sorunlu..okul hayatında veya sosyal hayatında..korkunç bir şey...kadın, ben çocuk istemiyorum, kocam istiyor diye konu açsa, kocan başkasından çocuk yapsın, prezervatifi delsin seni zorla hamile bıraksın diye akıl verir miydiniz acabaşok üstüne şok yaşıyorum bazı fikirleri okuyunca... umarım empati yeteneği kazanabilmek için, bir gün istemeden hamile bırakılmazsınız ne diyeyim.
İstenmeyen çocuk sorunlu oluyor mutsuz huzursuz..mutlaka sorunlu..okul hayatında veya sosyal hayatında..korkunç bir şey...
Ona da anlattım defalarca istenen çocuk istiyorum die..
Nasıl istemez yaa..burda birkaç kişi de anlattı anladım ama hala tam kafam almıyor..insan işte kendinden farklısını anlamakta zorlanıyor..
Aynn söylediğiniz gibi sorumluluk almak isyemiyorum diyor..şimdi istemediysem sonra da isteyebileceğimiz sanmıyorum diyor..Benim cocuk fikrine alismam tam 6 yil sürdü. Oyle pat diye hayatiniza, hayatinizin merkezi olacak ve omur boyu sorumlulugunu tasiyacaginiz birini getirmek kolay bir karar degil. Dolayisiyla esiniz su an bunu korkutucu buluyor olabilir, duzeninizn bozulmasini istemiyor, bu kadar buyuk bir sorumluluk almayi goze alamiyor, hayatinin degismesini istemiyor olabilir. Bu fikirleri zamanla degisebilir ama hic degismeyebilir de. Bunlari evlenmeden once konusmaliydiniz (konustunuz mu bilmiyorum ama) sonucta bu ikinizin hayati ve cocuk gelince ikinizin de hayati degisecek. Ona kizmayin sadece anlamaya calisin. Ilerleyen zamanlarda cocuk sahibi olma isteginizle esiniz arasinda bir secim yapmak zorunda da kalabilirsiniz buna hazir olun.
Aynn söylediğiniz gibi sorumluluk almak isyemiyorum diyor..şimdi istemediysem sonra da isteyebileceğimiz sanmıyorum diyor..
Sonumuzu hiç iyi görmüyorum..ben şu anda kabullenişe geçtim ama bi şeyle yapmak da istiyorım..
Anlamadığım şu biz bundan dolayı gerçekten ayrılacak mıyız..tr.ye döneceğim mayısta..iş de ayarlamaya çalışıyorım..kendime bi hayat kursam yavaş yavaş ayrılsak...
Aileler girecek araya ya da bilmiyorum biz birlikte de iyiyiz..şöyle düşün iki kız arkadaş birlikte çok eğlenir güler ya biz de öyleyiz..nasıl ayrılacağız ki..
Sanırım seçimim şu olacak..gittiği yere kadar..çünkü ben ne yapar ne hissederim bilmiyorum..Ayrilmak zorunda degilsiniz ki, yani baska biriyle evlenip cocuk sahibi olmak sizi su anki esinizle cocuksuz bir hayat surmekten daha mi mutlu edecek, bunun tercihini yapmak zorundasiniz. Her iki sekilde de sizin icin en dogru olduğunu dusundugunuz, sizi en cok mutlu edecegine inandiginiz seyi secmis olacaksiniz. Eger ki esinizle cocuk sahibi olmaniz ihtimal dahilinde degilse geriye baska secenek kalmiyor zaten. Hayatta bir cok konuda hem o olsun hem bu olsun istiyoruz ama hayat oyle bir sey degil, hepimiz mevcut secenekler arasindan bizim icin en iyisi olacagina inandigimiz seyi secmek zorunda kaliyoruz.
Örnek harika olmuş..bence bu çocuk istememe konusunu bi kenara bırak çocuklu arkadaşlarınla takıl onuda bir şekilde buna mecbur et.ne kadar karar almış olsa da senin çocuklarla olan ilişkisi ve başkasının çocuğu ile vakit geçirmek onun böylesine kestirip atma bir karardan çok gerçekten geleceğine yön verecek bir karar olup olmadığı konusunda emin olmasını sağlar. senin zamanla çocuk aşkın depreştikçe o da bu fikirden uzaklaştıkça evli olduğunuz halde farklı hedefleriniz duygularınız iyice belirginleşeceğinden zaman içinde soğursun ondan
ÖRNEK: sen deli gibi pembeyi seven biri olarak ,turuncuya aşık bir insanın her eşyasını turuncu renkli alması pembeden nefret ediyorum deyip yasaklaması, doğal olarak senin ondan soğumana ve senin gibi pembeyi seven birine yönelmene yol açar doğal süreç olarak.
istemiyebilir gayet doğal, onu suçlayamazsın, ben de evlenince bebek istemiyorum mesela, sevmiyorum çocukları, bağırıp çağırıyolar sürekli ağlıyolar çok yaramazlar.. adam haklı yani.. bi de o kadar masraf yapcak..Yedi yıldır beraber olduğum iki yıldır da evli olduğum büyük aşkım bebek istemiyor..ben ilişkimiz yürüsün diye fedakarlık yaptığımı da düşünüyorum..ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım..yıpranıyorum..aynı durumda olanlar var mı?
Ben de kendimi böyle düşünerek soğutmaya çalışıyorum..kazandığım para bana kalacak şunu alırım şöyle yaparım die..ama bebekleriyle gezen aileleri görünce de gözlerim doluyo..istemiyebilir gayet doğal, onu suçlayamazsın, ben de evlenince bebek istemiyorum mesela, sevmiyorum çocukları, bağırıp çağırıyolar sürekli ağlıyolar çok yaramazlar.. adam haklı yani.. bi de o kadar masraf yapcak..
Aynn söylediğiniz gibi sorumluluk almak isyemiyorum diyor..şimdi istemediysem sonra da isteyebileceğimiz sanmıyorum diyor..
Sonumuzu hiç iyi görmüyorum..ben şu anda kabullenişe geçtim ama bi şeyle yapmak da istiyorım..
Anlamadığım şu biz bundan dolayı gerçekten ayrılacak mıyız..tr.ye döneceğim mayısta..iş de ayarlamaya çalışıyorım..kendime bi hayat kursam yavaş yavaş ayrılsak...
Aileler girecek araya ya da bilmiyorum biz birlikte de iyiyiz..şöyle düşün iki kız arkadaş birlikte çok eğlenir güler ya biz de öyleyiz..nasıl ayrılacağız ki..
Ya kardesim sen burda ahkam kesenlere bakma. Herkesin hayati kendine. Ay bende cocuk istemiyorum, kocam beni bosasin mi diyen tipler dolusmus yine buraya. Farkinda misin, kocani hakli bulanlar, olaya kendi pencerelerinden bakip yorum yaziyorlar, senin pencerenden degil. Zaten burda bazi tipler, ustten ustten konusmayi cok sever. Kardesim onun bunun lafina bakma. Sen cocuk istiyor musun, istiyorsun. Haa kocan olacak adam istemiyordu ,madem, evlenmeden once sana bunu soyleyecekti. Ben hayatim bogunca cocuk yapmak istemiyorum, benimle buna gore evlen diyecekti. Evet coxuk yapmama gibi bir hakki var. Ama o zaman gidip, kendi gibi cocuk istemeyen, SORUMLULUK ALAMAYACAK KADAR ACIZ, COCUKLARI SADECE BAGIRIP CAGIRAN VARLIKLAR OLARAK GOREN BIRIYLE EVLENECEKTI. SENINLE DEGIL. Kusura bakma da, kimsenin de, cocuk isteyen birinin hayatini boyle karartmaya hakki yok. Gerek kadin gerek erkek. Hic farketmez. Nasil aldatma basli basina bir bosanma sebebiyse, bu da bir bosanma sebevi. Kimse kusura bakmasin. Simdi kocana olan sevgin agir basiyor, ama yarin birgun pisman olursan ne olucak, cocuk yapma yasin gecerse ne olacak, belkide tedaviye ihtiyacin var cocuk icin, ama haberin yok. Butun bunlari dusun. Ona gore ayril kocandan. Cunku bu adam (?) hicbir zaman istemiyorum diyor.Ben de kendimi böyle düşünerek soğutmaya çalışıyorum..kazandığım para bana kalacak şunu alırım şöyle yaparım die..ama bebekleriyle gezen aileleri görünce de gözlerim doluyo..
Onun hakkı evet bunu nasıl aşacağız bilmiyorım.
Sizi de anlıyorum..fakat iki uçlu tavsiyeye de tam uyamıyorumYa kardesim sen burda ahkam kesenlere bakma. Herkesin hayati kendine. Ay bende cocuk istemiyorum, kocam beni bosasin mi diyen tipler dolusmus yine buraya. Farkinda misin, kocani hakli bulanlar, olaya kendi pencerelerinden bakip yorum yaziyorlar, senin pencerenden degil. Zaten burda bazi tipler, ustten ustten konusmayi cok sever. Kardesim onun bunun lafina bakma. Sen cocuk istiyor musun, istiyorsun. Haa kocan olacak adam istemiyordu ,madem, evlenmeden once sana bunu soyleyecekti. Ben hayatim bogunca cocuk yapmak istemiyorum, benimle buna gore evlen diyecekti. Evet coxuk yapmama gibi bir hakki var. Ama o zaman gidip, kendi gibi cocuk istemeyen, SORUMLULUK ALAMAYACAK KADAR ACIZ, COCUKLARI SADECE BAGIRIP CAGIRAN VARLIKLAR OLARAK GOREN BIRIYLE EVLENECEKTI. SENINLE DEGIL. Kusura bakma da, kimsenin de, cocuk isteyen birinin hayatini boyle karartmaya hakki yok. Gerek kadin gerek erkek. Hic farketmez. Nasil aldatma basli basina bir bosanma sebebiyse, bu da bir bosanma sebevi. Kimse kusura bakmasin. Simdi kocana olan sevgin agir basiyor, ama yarin birgun pisman olursan ne olucak, cocuk yapma yasin gecerse ne olacak, belkide tedaviye ihtiyacin var cocuk icin, ama haberin yok. Butun bunlari dusun. Ona gore ayril kocandan. Cunku bu adam (?) hicbir zaman istemiyorum diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?