Aşık olduğum adam bebek istemiyor!

Allah sizede nasip etsin en yakin zamanda insallah

Ne kadar mantıklı tavsiyeler

İşte bu kadar çıkmazdayım ki...

bence bi sure bu konuyu acmayin,belki konusmaktan sIkilip sirf sizi basindan atmak icin konuyu kestirip atiyordur.
hersey duruldugu zaman bi kez daha konuyu acin ve cocuksuz cok mutsuz olacaginizi dusunuyorsaniz ozaman ona gore adimlar atarsiniz.
esiniz kendince hakli olabilir ama bi yerde bencillikte ediyor.

kadın, ben çocuk istemiyorum, kocam istiyor diye konu açsa, kocan başkasından çocuk yapsın, prezervatifi delsin seni zorla hamile bıraksın diye akıl verir miydiniz acaba şok üstüne şok yaşıyorum bazı fikirleri okuyunca... umarım empati yeteneği kazanabilmek için, bir gün istemeden hamile bırakılmazsınız ne diyeyim.

Esınızı zorlamayın.. Bırakın bu fikre alıssın.. Evlilik fikri otursun bi kafasında.. Belki dusundugu ve sıze yansıtamadıgı bısey vardır.Israr edersenız daha cok ters tepebilir.

Bu konudaki kavgalarımızda böyle de söyledim..o da ben gidip başka kadından çocuk yapsam hoşuna gider mi gibi saçma bir cevap verdi ve çok bozuldu..çok karışık bir durum..
Sperm bankasından alsam ki prosedürleri hiç bilmiyorum..farzedelim ki oldu ben eşimle yaşadığım sürece onu baba bilecek..eşim açısından sonuç değişmiyor ki..

Bu konu son bir yılın konusu..çok baskı yapmasam da beklentimi biliyordu ve bu sebepten dolayı sürekli gerginlik yaşadık..o çok agresifleşti zaten kolay biri değil ben de hep sıkontılıydım..bir türlü açıkça konuşmaması beni çileden çıkarıyordu ama en sonumda konuştuk..ve uzlaşmamızn imkansız olduğunu ikimizde anladık..
Bir yıldır aramızda olan gerginlik de kalktı..
Şimdi kendime bağımsız bir yaşam kurmayı hayal ettiğimde rahatlıyorım bu defa o bunj sezinleyip üzülüyor sanki..
Bi de daha önce bebek konusuna çok kısa bir süre tamm da demişti..ben bu kadar net olduğunu anlamamıştım..
Hep kendimi suçluyorum nedenn yaşamım hep zor olmak zorunda diye..bir şeyi de kolay elde edemedim çncesinde hep sıkıntı olaylar gözyaşı..

İstenmeyen çocuk sorunlu oluyor mutsuz huzursuz..mutlaka sorunlu..okul hayatında veya sosyal hayatında..korkunç bir şey...
Ona da anlattım defalarca istenen çocuk istiyorum die..
Nasıl istemez yaa..burda birkaç kişi de anlattı anladım ama hala tam kafam almıyor..insan işte kendinden farklısını anlamakta zorlanıyor..

Benim cocuk fikrine alismam tam 6 yil sürdü. Oyle pat diye hayatiniza, hayatinizin merkezi olacak ve omur boyu sorumlulugunu tasiyacaginiz birini getirmek kolay bir karar degil. Dolayisiyla esiniz su an bunu korkutucu buluyor olabilir, duzeninizn bozulmasini istemiyor, bu kadar buyuk bir sorumluluk almayi goze alamiyor, hayatinin degismesini istemiyor olabilir. Bu fikirleri zamanla degisebilir ama hic degismeyebilir de. Bunlari evlenmeden once konusmaliydiniz (konustunuz mu bilmiyorum ama) sonucta bu ikinizin hayati ve cocuk gelince ikinizin de hayati degisecek. Ona kizmayin sadece anlamaya calisin. Ilerleyen zamanlarda cocuk sahibi olma isteginizle esiniz arasinda bir secim yapmak zorunda da kalabilirsiniz buna hazir olun.

Aynn söylediğiniz gibi sorumluluk almak isyemiyorum diyor..şimdi istemediysem sonra da isteyebileceğimiz sanmıyorum diyor..
Sonumuzu hiç iyi görmüyorum..ben şu anda kabullenişe geçtim ama bi şeyle yapmak da istiyorım..
Anlamadığım şu biz bundan dolayı gerçekten ayrılacak mıyız..tr.ye döneceğim mayısta..iş de ayarlamaya çalışıyorım..kendime bi hayat kursam yavaş yavaş ayrılsak...
Aileler girecek araya ya da bilmiyorum biz birlikte de iyiyiz..şöyle düşün iki kız arkadaş birlikte çok eğlenir güler ya biz de öyleyiz..nasıl ayrılacağız ki..

Ayrilmak zorunda degilsiniz ki, yani baska biriyle evlenip cocuk sahibi olmak sizi su anki esinizle cocuksuz bir hayat surmekten daha mi mutlu edecek, bunun tercihini yapmak zorundasiniz. Her iki sekilde de sizin icin en dogru olduğunu dusundugunuz, sizi en cok mutlu edecegine inandiginiz seyi secmis olacaksiniz. Eger ki esinizle cocuk sahibi olmaniz ihtimal dahilinde degilse geriye baska secenek kalmiyor zaten. Hayatta bir cok konuda hem o olsun hem bu olsun istiyoruz ama hayat oyle bir sey degil, hepimiz mevcut secenekler arasindan bizim icin en iyisi olacagina inandigimiz seyi secmek zorunda kaliyoruz.

Sanırım seçimim şu olacak..gittiği yere kadar..çünkü ben ne yapar ne hissederim bilmiyorum..
Kendimi onun tarafından engellenmiş hissedip ondan nefret etmeyeceğimi de bilmiyorum..
Tavsiyeniz için teşekkür ederim..

bence bu çocuk istememe konusunu bi kenara bırak çocuklu arkadaşlarınla takıl onuda bir şekilde buna mecbur et.ne kadar karar almış olsa da senin çocuklarla olan ilişkisi ve başkasının çocuğu ile vakit geçirmek onun böylesine kestirip atma bir karardan çok gerçekten geleceğine yön verecek bir karar olup olmadığı konusunda emin olmasını sağlar. senin zamanla çocuk aşkın depreştikçe o da bu fikirden uzaklaştıkça evli olduğunuz halde farklı hedefleriniz duygularınız iyice belirginleşeceğinden zaman içinde soğursun ondan
ÖRNEK: sen deli gibi pembeyi seven biri olarak ,turuncuya aşık bir insanın her eşyasını turuncu renkli alması pembeden nefret ediyorum deyip yasaklaması, doğal olarak senin ondan soğumana ve senin gibi pembeyi seven birine yönelmene yol açar doğal süreç olarak.

Örnek harika olmuş..
Ben de bu mutlu evli çocuklu çiftlerle görüşme olayını düşündüm..fakat bulunduğum yerde bizim gibi üç görevli kişi daha var eşleri burda yaşayamadığı için tr ye dönmüşler..bu şahıslardan ikisi de eşlerini aldatıyor..o kadar çok istedim ki buraya mutlu çocuklu iyi bir ailenin grlmesini..
Kendi arkadaş çevremiz ya boşanmış ya birlikte yaşayan ya sevgili ya da evli olup çocuk istemeyen çiftlerden oluşuyor..
Bir tane iyi örnek bulamadım şu adama sunacağım lanet olsun!

istemiyebilir gayet doğal, onu suçlayamazsın, ben de evlenince bebek istemiyorum mesela, sevmiyorum çocukları, bağırıp çağırıyolar sürekli ağlıyolar çok yaramazlar.. adam haklı yani.. bi de o kadar masraf yapcak..

Ben de kendimi böyle düşünerek soğutmaya çalışıyorum..kazandığım para bana kalacak şunu alırım şöyle yaparım die..ama bebekleriyle gezen aileleri görünce de gözlerim doluyo..
Onun hakkı evet bunu nasıl aşacağız bilmiyorım.

Ya kardesim sen burda ahkam kesenlere bakma. Herkesin hayati kendine. Ay bende cocuk istemiyorum, kocam beni bosasin mi diyen tipler dolusmus yine buraya. Farkinda misin, kocani hakli bulanlar, olaya kendi pencerelerinden bakip yorum yaziyorlar, senin pencerenden degil. Zaten burda bazi tipler, ustten ustten konusmayi cok sever. Kardesim onun bunun lafina bakma. Sen cocuk istiyor musun, istiyorsun. Haa kocan olacak adam istemiyordu ,madem, evlenmeden once sana bunu soyleyecekti. Ben hayatim bogunca cocuk yapmak istemiyorum, benimle buna gore evlen diyecekti. Evet coxuk yapmama gibi bir hakki var. Ama o zaman gidip, kendi gibi cocuk istemeyen, SORUMLULUK ALAMAYACAK KADAR ACIZ, COCUKLARI SADECE BAGIRIP CAGIRAN VARLIKLAR OLARAK GOREN BIRIYLE EVLENECEKTI. SENINLE DEGIL. Kusura bakma da, kimsenin de, cocuk isteyen birinin hayatini boyle karartmaya hakki yok. Gerek kadin gerek erkek. Hic farketmez. Nasil aldatma basli basina bir bosanma sebebiyse, bu da bir bosanma sebevi. Kimse kusura bakmasin. Simdi kocana olan sevgin agir basiyor, ama yarin birgun pisman olursan ne olucak, cocuk yapma yasin gecerse ne olacak, belkide tedaviye ihtiyacin var cocuk icin, ama haberin yok. Butun bunlari dusun. Ona gore ayril kocandan. Cunku bu adam (?) hicbir zaman istemiyorum diyor.

Sizi de anlıyorum..fakat iki uçlu tavsiyeye de tam uyamıyorum
Evet ona olan sevgim ağır basıyor..o da üzülüyor hissediyorım bunu..
Ben dün kendisine ilk defa açık konuştuğu konuşabildiği için teşekkür ettim..çok kapalı duyguları konusunda..babasız büyümüş baba ile ilgili travması var...hayatı boyunca çalışmış kendi parasıyla okumuş..kendini yetiştirmiş vs...dün şöyle bir örnek verdi..
Müzisyen olmak isteyen kişiye tıp oku demek gibi..baba olmak da onun için böyleymiş..
Sırf çocuk için nasıl ayrılayım ben 31 yaşımda evlendim..bir sürü ilişkim oldu hiçbiriyle gitmedi...onunla çok şey yaşadım..ondan ayrılıp başka bir adamdan çocuk yapmak istemem ki.. Keşke bizim başka sorunlarımız da olsaydı ve bu üstüne tuz biber olsaydı..derdim ki zaten anlaşamıyorun adamla..bana saygısı yok güvenimi sarstı vs vs vs bir sürü sebebim olsa ayrılmak için ben de derdim ki...lanet olsun zaten çocuk da istemiyor..hem başkasını sevme umudum da olırdu başkasından çocuk umudum da olurdu ..
Şunu bile düşündüm ondan ayrılsam yani boşansam eminim ki biz gene görüşürüz..
İçimde bir öfke birikiyor tabi....belki geçecek belki geçmeyecek..
Çok zor bir durumdayım..

Bence çocuklu bir yaşamdansa, sevdiğin kisiyle mutlu bir yaşam daha makul.
Kaldı ki çocuk fikrine karşı bir onyargım da yok.

Sırf maximum 18 yıl seninle olacak bir canlı icin -ki bu çocuk seni sevecek mi o bile belli degil- ömür boyu mutlu olabilirim dedigin adamdan vazgecmek bana hormonlarla alınmış bir karar gibi geliyor. Ben düşünüyorum da, sevgilim cocuk istemezse ona bunu diretemem. Cocuk olsa da yine esimle basbasa kalıcam ben, bu devirde hangi çocuk anne babasıyla birlikte oturuyor? Üstelik bir kimya tutturabildigin birini bulmak cok zor.

Çocuk cok istiyorsunuz tamam ama olmayadabilir. Hadi ayrıldiniz esinizden, diyorsunuz ya tr'ye dönüp kendi düzenimi kurup yavas yavas ayrılayım.. varsayın ki ayrıldıniz, sonra oyle boyle seveceginiz birini buldunuz ve hemen cocuk denemelerine basladınız. Ama gelin görün ki çocuk olmuyor. Ne olacak o zaman? Cok mutlu olup eglenebileceginiz adamdan ayrıldıniz sirf cocuk icin ama yine elinizde kalan koca bir hiç olacak. Ya da cocugunuz oldu ama adam sizi aldatti, yok saydı vs vs.. hayatınızı b.ka cevirdi. Boyle bir yasamdan mutlu olabilecek misiniz?

Hayat hep olasılıklar üzerine kurulu. Etrafımda cocuk sahibi olmayan birsuru cift var. Onlar yegenleriyle gideriyorlar bu isteklerini. Esleriyle vakit gecirerek gideriyorlar. Geziyorlar tozuyorlar... yaslandıklarnda da kendilerine yetecek kadar birikim yapmaya cabalıyorlar ki o kadar ilgilendikleri yegenleri varken ona bile gerek yok.

Siz bence annelik icgüdüsüyle yanlış kararlar almak üzeresiniz. Biraz bi sakinlesin ve hormonlarınizı bir kenara bırakın. Esinizle bir yasamı düşünün ve bir de cocuklu ama bu kadar mutlu olamycaginiz bir yasami düşünün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…