Asla para birikmeyen ev

Valla bu birikim işi insanin ruhunda varsa yapilabilen bir sey bence.Benim esim mesela ; adamin ruhunda var biriktirmek. Bende ise yiyelim icelim gezelim tozalim dunyaya bi daha gelmeyecegizya modu mevcut(tu).Beni de sagolsun biraz törpüledi sayesinde hem yatirim yaptik hem de yedik ictik gezdik gorduk ama savurmadik senelerdir.Eşim bekarken de tek maasla ( ikimiz de öğretmeniz )kazancinin bir kismini altina yatirmis ,şimdi de ayni sekilde kenara bir miktar koyuyor birikim adına.Bunu da maaslarimizi alir almaz yapiyor.Evimiz kira degil ama ev sahibi olma asamalarinda epey bir taviz verdik hayatimizdan.Aracimiz var ama 3 sene kredisini oderken tatile gidemedik vs vs..Simdi buyuk borclarimiz yada giderlerimiz yok , yememiz icmeniz tatilimiz konularinda da rahatiz ama zamaninda kredi ile ve kenara ufak tefek demeden koyarak bu rahatliga ulastik.Sizede tavsiyem borca girin (ev arac) veya kenara maasi alir almaz bir miktar para koyun.Baska yolu yok çünkü.

Luxs

5 TLlik sucuk esegin çükünden yapiliyordur. Bunlari yiyerek sukreden insanlara aciyorum ya Allah yardim etsin onlara

Mutfağa 3000 TL de harcasanız mutsuzsunuz, şükürsüzsünüz.
Pizzaya 5 TL'lik sucuk koyun, ekmeği de evde yapın, bakın, görün nasıl mutlu olacaksınız.

Latife bir yana öğrenilmiş çaresizlik bence bu.
Ve çok üzücü.
Gencecik bir kadın, üstelik can taşıyor,
sağlıklı beslenme ve tıbbi kontrol imkanlarından bile kendi isteğiyle feragat ediyor ve
bunu şükür/mutluluk olarak tanımlıyor.
Kendini ve bizi ikna etmek için yansıtma, bastırma, yadsıma, mantığa büründürme, yüceltme vb. savunma mekanizmalarını kullanıyor.

Sözün bittiği yerdeyiz.

Benim kayinvalidem yazlari köye gidiyor ve recel fasulye gibi kislik yiyeceklerimizi yapıyor sagolsun. Bu surecte kendini geliştirdi ve sucuk yapmaya da basladi epeydir.Ben o muhtesem sucujlari yedikten sonra sadece afyon sucuklarindan bir marka var ancak onu yiyebiliyorum.Daha once yedigim pek cok sucugunda bes para etm3z olsugunu anladim.Yani diyecegim o ki 5 TL ye sucuk yedim diyen arkadas kendini kandiriyor olmali..Bence her seyini zaten kendin yapiyormussun sucugunu da yap can taşıyorsun sonucta. 5 liralik sucuk sagliga zararlidir.Net.

Bin lira ile geçiniyorum diyen arkadaş sallıyor da olabilir. Çünkü birisi dedi mayıs ayında yazdigin konu ile bunun alakası yok nasıl oluyor diye, o da mayis ayında yazan başka bir arkadaşım ben hesabı ondan aldım gibi bir şey dedi. Ama bakarsanız ortak özellikleri de var yani. Bilemedim.

Valla ben de baktım geçmiş konularına, yaşı bile aynı. Hamilelik durumu aynı. Arkadaş filan değil direk kendisi bence.

Yok ben o kelimeyi yani rabbim nasip ettiği için yardım eder diye dedim.daha doğuma çok var zamanı gelince dikkat edicem inşallah hatırlattığı için teşekkür ederim
Yıkanabilir bebek bezi duydun mu hiç. Ben 3 aylık bebeğim için kullanıyorum tavsiye ederim hem ekonomik hem ekolojik

Baska bir arkadas da yazmis, ben de pandeminin ilk aylarida evde ekmek yaptim, elektrik faturasini da eklersek cok daha pahalıya geldi,
Beslenme konusunda şunu ozellikle eklemek istiyorum, hayatinda hic domates yememis birinin canı domates istemez, hayatinda domatesin eksikligini de hissetmez, ben her şeyi yiyorum der, ama bu domatesin cok gerekli ve onemli olduğu gercegini degistirmez (domates, polemik olmamasi icin rastgele yazılmıştır, bunun yerine et de koyabilirsiniz, beyaz peynir de, ceviz de, pirasa da)
Yani tatile hic gitmemis birinin tatil aramamasi, hayati boyunca kahvaltisini zeytin, lor, yumurta uclusuyle yapmis birinin ezine peyniri alamamayi eksiklik olarak gormemesi, eti luks bulmasi, numunelik gibi kullanması cok normal, normal olmayan, bu yasam tarzını seçip ben her seyin en iyisini alıyorum/yasiyorum demesi... Bakin bu bir algisal illüzyondur. Ben demiyorum her seyin en iyisini yiyorum diye, cunku aylardir somon yemedim mesela, çiğ kajunu tanitim numunesi gibi minicik alabiliyorum, kuskonmaz keza oyle, o yuzden diyorum ki ben hak ettigim gibi yiyemiyor, hak ettigim gibi yaşayamıyorum.
İstediğimi alamiyorum, son derece minimal yaşıyorum ama eksikliğini hissetmiyorum, bana yetiyor diyene eyvallah, ama digerleri cidden aralarda paylastigim videodaki yesil tişörtlü tip gibi görünüyorlar, nasil gorunduklerini merak ediyorlarsa açsın izlesinler...

Tamam haklısınız diğer bayanlar okusun benim çocuğum sağlıklı o saçma bulduğum testleri de yapmak zorunda degilim ama isteyen yapabilir saygi duyuyorum
çocuğunuzun sağlıklı olup olmadığını önce Allah sonra doktorlar bilir benim çocuğum sağlıklı diyemezsiniz bunu hiçbir anne adayı diyemez umarım sağlıklıdır o ayrı konu

Test dediginiz 2 li 3 lu tarama testlerinden bahsediyorsunuz sanırım sunu deseniz anlarım test sonuçları kötü bile gelse o benim bebeğim asla aldırmam bunun için teste gerek duymuyorum sanırım sizde bunu anlatmaya çalışıyorsunuz

Bekarlığumdan beri bu şekilde alışveriş yaparım,asla sezonda almam kıyafetlerimizi..giyimime düşkünüm,alışverişi seviyorum böyle bayağı karlı oluyor..kızımında benim de kışlık bot,çizme,mont herşeyimiz hazır allah kısmet ederde kışa çıkarsak bu gibi masraflarımız olmayacak

Ekolojik olsugu icin bende bir ara dusundum ama onlari makinada yikayip birde normal camasir yikamak bana hijyenik gelmedi siz nasil yapiyorsunuz
Onlar için kullandığım bi eldivenim var bulaşık eldiveni gibi. Onları elime geçiriyorum kakayı tuvalete akıtıyorum. Suyun altında 10-20 saniye yıkayıp kovaya koyuyorum. 2 günde bir yıkanıyor bezler. Bambu bez kullanıyorum 40 dereceden fazlasında yıkanmıyor. Yıkanan bezlerde sarı leke kalsa da balkona asınca güneş ışığında 5 dakikada o lekeler kayboluyor.

Ekolojik olsugu icin bende bir ara dusundum ama onlari makinada yikayip birde normal camasir yikamak bana hijyenik gelmedi siz nasil yapiyorsunuz
siz amerikadaydınız sanırım kuzum ne zaman evlendiniz de bebeğiniz oldu.site de yıllardır görürdüm sizi

ekmek yapma makinem yok benim daha o da çok pahalı yavvv
benim de yok, inat ettim almadim, pandemide evde kendim yoğururum hem egzersiz yapmış olurum didim ama çaktırma aslında fakirlikten 6 ayda doğu alman güllecileri gibi kas yaptım yoğura yoğuratabi rafine un yerine siyez unu , sanayi fırını yerine ev fırını kullanınca astarı yüzünden pahalıya geliyor ekmeğin ama olsun, 5000 verip o makineyi alacağıma bir çuval iyi un alırım yine pişman değilim

Beya videoda izledim ben bunla ilgili ozelikle cok cop cikmadigin icin istemistim ama bu konuyu asamadim kafada. Kac adet beziniz var.

aynen ben de öyle ipek.....l hastasıyım yüzde yetmiş indirime girince hopp daha önce tespit ettiğim herşeyi alırım .marka ayakkabı çantayı da sıfır olarak 2. el satan uygulamalardan alıyorum piyasadan çok çok uyguna geliyor alıp hiç giymeden etiketli satanlar var yarı fiyatına .pırlanta bile 2. el alınmalı sertifikası var bir bakımla pırıl pırıl oluyorlar namussuzlar bir tek iç giyimde cimriyimdir en pahalısı nbb en ucuzu a101 bim bendekilerin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…