- 14 Mart 2010
- 7.928
- 6.849
- 723
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
siz amerikadaydınız sanırım kuzum ne zaman evlendiniz de bebeğiniz oldu.site de yıllardır görürdüm sizi
o sucuğu yiyeceğine beş lirayı direkt yesin daha sağlıklıdır iddia ediyorumBenim kayinvalidem yazlari köye gidiyor ve recel fasulye gibi kislik yiyeceklerimizi yapıyor sagolsun. Bu surecte kendini geliştirdi ve sucuk yapmaya da basladi epeydir.Ben o muhtesem sucujlari yedikten sonra sadece afyon sucuklarindan bir marka var ancak onu yiyebiliyorum.Daha once yedigim pek cok sucugunda bes para etm3z olsugunu anladim.Yani diyecegim o ki 5 TL ye sucuk yedim diyen arkadas kendini kandiriyor olmali..Bence her seyini zaten kendin yapiyormussun sucugunu da yap can taşıyorsun sonucta. 5 liralik sucuk sagliga zararlidir.Net.
15 adet iç bezim var 2 de dış bezim (cover) var. Dış beze bişey bulaşınca iki dk elde yıka as kuruyor zaten. Ama dış bez sayısını 5 yapsam daha iyi olacak gibi.Beya videoda izledim ben bunla ilgili ozelikle cok cop cikmadigin icin istemistim ama bu konuyu asamadim kafada. Kac adet beziniz var.
Bencede:)))o sucuğu yiyeceğine beş lirayı direkt yesin daha sağlıklıdır iddia ediyorum
Ikinci el üyelik almıştır belki ekonomik diye:)Valla ben de baktım geçmiş konularına, yaşı bile aynı. Hamilelik durumu aynı. Arkadaş filan değil direk kendisi bence.
Bu yumurta süt peynir i nerden alıyoruz da 100 den fazla tutuyo 30 lü yumurta zaten 17 18 lira 4 liradan 4 paket alsan 20 de o desen peynir de 20 desen 60 70 tutar.. ama gidip de en pahalısını alirsan herşeyin tabi 100 den fazla tutar.. biraz uyguna kaçarsan elbette hiç olmazsa 100 200 atarsin kenaraBazen yumurta süt peynir alıp çıkıyorum sadece 100 liradan fazla tutuyor sadece bir hafta 10 günlük insanın aklı almıyor artık
Ben bu konuyu birdaha dusuneyim15 adet iç bezim var 2 de dış bezim (cover) var. Dış beze bişey bulaşınca iki dk elde yıka as kuruyor zaten. Ama dış bez sayısını 5 yapsam daha iyi olacak gibi.
Şu an buna geçtiğim için baya iyi hissediyorum ama yavrucuk 3 aylık, ek gıda ile kakası koku değiştirdiğinde inşallah motivasyonumu kaybetmem
Bu dediklerinizi çoğunu annemle biz de yaparız ama mutfak masrafı bunlardan ibaret değil İstersen bunların malzemelerini bedavaya getir yine de bunlar sizi 1000 TL ile gecindirmezMesela bazı kadınlar herşeyi hazır alıyor ben ekmeğimi kendim yapıyorum tursumu kozlememi fasulyemi konserve pekmek peynir alırım uygun gelir yogurtumu su parsida odemiyorum ama bazıları konserve hazır ekmek hazır turşu hazır herşey hazır sonra nasıl oluyor sen yemiyormusun yiyorum aksine en güzelini en temizini yiyorum ama uygun alip yapıyorum salcamida yapiyorum
Yani 1 kilosu 14tl olan peynir nasıl peynirdir sizce? Matematik denen bir şey var. Yanlış anlamayın küçümsemek vs için demiyorum ama iyisi olamaz yani. Yaşadım ben de oralarda diyorum. Köyde de çalıştım. Biliyorum az çok.
Ama dediniz ki her şeyi alıyorum.
Sonra deniz ürünü yemem.
5 liralık sucuk bana daha iyi geliyor.
Kaşar yemem midem almıyor.
Test yaptırmam bebeğimin sağlıklı olduğunu düşünüyorum.
Doktorun dediğini değil kendi istediğimi yiyorum vs vs
Böyle her şey olmuyor işte.
Siz biraz kendinizi kandırıyorsunuz. Sağlıklı beslenmiyorsunuz buna da kılıflar bulmuşsunuz.
Üstelik sizin yaşadığınız yerlerde yaşasam yine 1.000 lira biriktiririm diyorsunuz.
Yaptıklarınızı alttan alta olması gereken gibi yazıyorsunuz.
Hayır kardeşim olması gereken, tutumluluk bu değil.
Hayalim2121 ben anladım seni... Sistemini kurmuşsun tıkır tıkır işliyor maşallah barekallah... Yaşadığın yer bence etkili bunda.
Ben istanbulda oturuyorum senin şartlarına asla sahip olamam. Kilosu 14 tl' ye peynir bulamam mesela. Mesela dün 2 tl'ye dereotu aldım. Belki de sen 50 kuruşa bulabiliyorsun.
Hayattan beklentilerimiz farklı. Mesela ben yazları kışları her boşlukta hep tatil düşünürüm yeni yerler görmek isterim. Sürekli evde duramam. Tatil düşünmesem mutlu huzurlu olmama imkan yok. Pandemi süresince evdeydim ve çıldırmak üzereyim.
Sağlıklı olabilmek adına 50 kilometre öteye sabah yürüyüşüne çıkıyorum mesela. Bana spor ayakkabı dayanmıyor.
Senin de kendine ait farklı zevklerin vardır. Mutlu ve huzurlu olduğunu farkettim. Inş sonsuza dek mutlu huzurlu olmanı dilerim.
Insanlarin senin üstüne gelmelerinin sebebi 1000 tl ile geçindiğin için değil 1000 tl ile de geçinilebilir siz niye geçinemiyorsunuz ki gibi bir izlenim bırakmış olman. İstanbul'da mümkün değil ama Diyarbakır'da mümkünmüş demek ki.
Valla ben de baktım geçmiş konularına, yaşı bile aynı. Hamilelik durumu aynı. Arkadaş filan değil direk kendisi bence.
a101 de bile 4 tl ye süt 20 ye peynir yok amaBu yumurta süt peynir i nerden alıyoruz da 100 den fazla tutuyo 30 lü yumurta zaten 17 18 lira 4 liradan 4 paket alsan 20 de o desen peynir de 20 desen 60 70 tutar.. ama gidip de en pahalısını alirsan herşeyin tabi 100 den fazla tutar.. biraz uyguna kaçarsan elbette hiç olmazsa 100 200 atarsin kenara
Araya girdim ama ben beş yıl önce almıştım iki dış biraz da iç bez. Önce bir kovada arındırıp sonra makineye atarsanız içiniz rahat eder. Öyle olunca daha hijyenik oluyor. İsterseniz lekeye göre sabunlu suda bir gece de bekletirsiniz. Ben ilk önce organik hazır çocuk beziyle başlamıştım, sonra bütçe olarak devam edilmesi imkansız hale geldi, dolar kuru vs sebebiyle. Bunları görüp almıştım ama çok da devam edemedim. Benim alma sebebim tamamen sağlık ve çevre konusunda biraz özen gösterme isteğimdi. Keşke devam edebilseydim. Bu bezle tuvalete geçişin daha kolay olduğunu duymuştum hem. Sürdürülebilir olması için elinizde bol miktarda iç ve dış bez olması lazım. O zamanlar her yerde de bulunmuyordu. Şimdi Türk markaları da çıkarmış, az alıp denemek lazım. Bir de tuvalet iletişimi diye bir kitap var bu kitapla daha erken bez bırakma şansı da olursa hazır bez kullansanız bile atık konusunda biraz daha ekonomik olunabilir. Büyüklerimizden duymuştum daha bebek yaşlarda çocuklarını tuvalete alıştırdıklarını, bana gerçek dışı gelmişti ama bu kitapla mümkün olduğunu az çok görüyorsunuz. Kafama en çok takılanlardan biri bebek ve kadın pedi atıklarıydı bir zamanlar. O yüzden paylaşayım dedim.Ekolojik olsugu icin bende bir ara dusundum ama onlari makinada yikayip birde normal camasir yikamak bana hijyenik gelmedi siz nasil yapiyorsunuz
ah ah , çamaşır benim de kanayan yaram, bekarken victorias a her ay uğrardım, dolar ucuzdu, maaş günü yapılan ufak şımarıklıklardı böyle şeyler o zaman, yıllar oldu kapısından geçemedimaynen ben de öyle ipek.....l hastasıyım yüzde yetmiş indirime girince hopp daha önce tespit ettiğim herşeyi alırım .marka ayakkabı çantayı da sıfır olarak 2. el satan uygulamalardan alıyorum piyasadan çok çok uyguna geliyor alıp hiç giymeden etiketli satanlar var yarı fiyatına .pırlanta bile 2. el alınmalı sertifikası var bir bakımla pırıl pırıl oluyorlar namussuzlarbir tek iç giyimde cimriyimdir en pahalısı nbb en ucuzu a101 bim bendekilerin
Araya girdim ama ben beş yıl önce almıştım iki dış biraz da iç bez. Önce bir kovada arındırıp sonra makineye atarsanız içiniz rahat eder. Öyle olunca daha hijyenik oluyor. İsterseniz lekeye göre sabunlu suda bir gece de bekletirsiniz. Ben ilk önce organik hazır çocuk beziyle başlamıştım, sonra bütçe olarak devam edilmesi imkansız hale geldi, dolar kuru vs sebebiyle. Bunları görüp almıştım ama çok da devam edemedim. Benim alma sebebim tamamen sağlık ve çevre konusunda biraz özen gösterme isteğimdi. Keşke devam edebilseydim. Bu bezle tuvalete geçişin daha kolay olduğunu duymuştum hem. Sürdürülebilir olması için elinizde bol miktarda iç ve dış bez olması lazım. O zamanlar her yerde de bulunmuyordu. Şimdi Türk markaları da çıkarmış, az alıp denemek lazım. Bir de tuvalet iletişimi diye bir kitap var bu kitapla daha erken bez bırakma şansı da olursa hazır bez kullansanız bile atık konusunda biraz daha ekonomik olunabilir. Büyüklerimizden duymuştum daha bebek yaşlarda çocuklarını tuvalete alıştırdıklarını, bana gerçek dışı gelmişti ama bu kitapla mümkün olduğunu az çok görüyorsunuz. Kafama en çok takılanlardan biri bebek ve kadın pedi atıklarıydı bir zamanlar. O yüzden paylaşayım dedim.
elektrik faturasi ödemiyor olabilirler, bir de sosyal yardım filan çok yaygın oralarda, bir arkadaşım kimse burda elektrik ödemiyor, benim maaşım kadar da sosyal yardım alıyorlar demişti de inanmamıştım o zamanBu dediklerinizi çoğunu annemle biz de yaparız ama mutfak masrafı bunlardan ibaret değil İstersen bunların malzemelerini bedavaya getir yine de bunlar sizi 1000 TL ile gecindirmez
Hayır kendisi Diyarbakır'da ütopik bir yer çizmiş resmen onu anlatıyor Sanırsın ki orda bütün köylüler her şeyi 50 kuruştan satıyor Oralarda görev yapan bir sürü tanıdığım var Evet bir tık uygun ama bu kadar da değil ya
Diyarbakır'da da mümkün değil O öyle olduğunu iddia ediyor ama değil Bu köylüler paralel evrende yaşamıyorlar ki.. bir şey satacak karşılığında yağ alacak pirinç alacak şeker alacak vs E her şeyi yok pahasına satıp kendileri ne alacak? Daha ucuz olduğu kesin ama o kadar da değil
Hayır kadınlar kulübünde üyelik almak zor iş değil ki zaten herkes hesap açıp konu yazabilir
Olmadı bu iş Eski konular çelişkili olunca ben değil arkadaşım yazdı
Hmmm
elektrik faturasi ödemiyor olabilirler, bir de sosyal yardım filan çok yaygın oralarda, bir arkadaşım kimse burda elektrik ödemiyor, benim maaşım kadar da sosyal yardım alıyorlar demişti de inanmamıştım o zaman
O da senin gibi 3 yıllık evliymişMayıs ayında burada konu açmadım önceden bir arkadaşım bu hesabı kullaniyordu onun hesabını kullanıyorum
Nasil yok ben sok dan alıyorum 30 lü yumurta 17 tl süt 4 e de var 5 6 ya da ama 4 lira olandan alıyorum ezine peynir 23 24 o yüzden onu pazardan alıyorum pazardan aldığım 15 liralık aynı peynir markette olan 23 liralık peynirle gramı aynı 23 vereceğime 15 veririm diyorum mesela.. tadı da aynı.. benim anlatmak istediğim birseyin daha pahalı olması daha iyi olduğu anlamına gelmez.. böyle araştırıp ufak hesaplar yapınca birikir illa.. birde ayda 2 pazara gidiyom herşeyi de alsam en fazla 130 tutuyo her hafta gitmiyorum aldıklarım iki hafta yetiyo bize.. 300 400 versem çürür birkere.. anlamdım ki biz mı az yiyoz.. herşeyden de alıyom mesela 2 değil 1 kilo az az hem yetiyo bize 2 hafta hem çürüyüp çöp olmuyo.. bir market olmaz diğeri olur illa 3 5 lira daha ucuzu vardır işte gözardı edilen o 3 5 birikip birikip aylık 100 200 olarak cebimize kaliyoa101 de bile 4 tl ye süt 20 ye peynir yok ama
1 kilo peynir en az 4 kilo sütten yapılır e bunun yapım emeği var karı var artı market karı var asla olamaz o fiyatlara biz hiç biriktiremiyoruz demiyoruz ki ayrıca herşey aşırı arttı diyoruz.misal 3 ayda 1 tlye satılan dışı kırmızı gofret var ya o bile artık 1.25 kuruş oldu ama bizim maaşa zam yüzde altıdan az bilmem anlatabildim miNasil yok ben sok dan alıyorum 30 lü yumurta 17 tl süt 4 e de var 5 6 ya da ama 4 lira olandan alıyorum ezine peynir 23 24 o yüzden onu pazardan alıyorum pazardan aldığım 15 liralık aynı peynir markette olan 23 liralık peynirle gramı aynı 23 vereceğime 15 veririm diyorum mesela.. tadı da aynı.. benim anlatmak istediğim birseyin daha pahalı olması daha iyi olduğu anlamına gelmez.. böyle araştırıp ufak hesaplar yapınca birikir illa.. birde ayda 2 pazara gidiyom herşeyi de alsam en fazla 130 tutuyo her hafta gitmiyorum aldıklarım iki hafta yetiyo bize.. 300 400 versem çürür birkere.. anlamdım ki biz mı az yiyoz.. herşeyden de alıyom mesela 2 değil 1 kilo az az hem yetiyo bize 2 hafta hem çürüyüp çöp olmuyo.. bir market olmaz diğeri olur illa 3 5 lira daha ucuzu vardır işte gözardı edilen o 3 5 birikip birikip aylık 100 200 olarak cebimize kaliyo
elektrik ödemeyince devletten direkt yardım almış olmuyor ama kışın ısınma masrafı filan eklenince-bedava elektrik var diye ahırlarını bile ufoyla ısıtıyorlarmış- yıllık baya bir tutuyor , misal ben bu ay 370 ödiycem elektriğe,bana da bedava olsa kenara atardım negzelBen önceki sayfalarda sordum Devletten tek kuruş yardım almıyorum dedi
Neyse kimseyi yalancilikla suclayamam
Ama önceki konuları zaten bambaşka şeyler anlatıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?