- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Amiiin inşallah. Kimyasal gebelikte zor bir durum diye biliyorum. Ama inanın dış gebelik psikolojisi çok farklı. Hamilesin bebeğin var. Ama tüpte ve orda büyüyemez. O büyürse sen öleceksin. O yüzden onun senden gitmesine izin vermek zorunda kalıyorsun. Ameliyat biraz daha kolay. Ama ikinci benim psikolojimi alt üst etti. Çünkü kemoterapi iğnesi yaptılar. Bundaki maksat bebeği kanser hücresi gibi algılayıp parçalayarak vücuttan atması. Bununla yüzleşmek , ağrı acı çekmek o kadar zor ki. Rabbim kimseye yaşatmasın. Sizde bebeğinizi sağlıkla alın inşallah kucağınıza bu aradaİkinize de çok çok geçmiş olsun, zor zamanlar yaşamışsınız ben Bi kere kimyasal gebelik geçirdim o bile çok etkiledi beni. Rabbim kucağınızı doldursun, hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah tez zamanda
ömür boyu araba da olmamalı o zaman bu hesaba göre en külüstürünün vergisi kaskosu kırığı çıkığı aküsü lastiği camsuyu vs.kapıda beklese ayda 500 tlGecinebiliyorsunuzdur ona birsey demiyorum ama mutavazi bir tatil, et, kuruyemis, peynir bilmem be bunlar bile luks olmamali. Bunlara luks demek artik Türkiyenin bu kotu durumda olmasini normallestirmek bana gore. Bunun suclusuda biz degiliz zaten. Herkez cocugu icin elinden geleni yapar elbete.
neden mutsuz olsunlar yahu siz de mutlu olun 5 10 bin harcayan da .gerçekten mutlu olan zaten başkalarının kendinden fazla harcamasıyla ilgilenmez ki.misal benim yakın arkadaşım bir ayakkabıya 6000 veriyor ama benim umrumda değil güle güle giysin der geçerim bilmem anlabildim mi.parasını sokağa atıyor demem kadınaTamam arkadaşlar kimseye yalam borcum yok ben bu kadar harcıyorum birikimde o kadar yapıyorum size biriktirmiyorum yada Allah'tan benim elime bakmiyonuz resmen size dert oldu kardeşim siz yiyin için dökün ben buyum harcamam bu dahada yazmıyorum boşuna yazmayin siz 5 bin 10 bin harcamaya kuaför spor demeye devam edin anca kendinizi öyle tatmin edersiniz çünkü neyiniz olsada mutsuzsunuz huzursuzsunuz ben halime Şükür ediyorum
Evet kimyasal gebelikle karşılaştırılamaz bile kimyasalda kese bile oluşmuyor sadece hamileyim sanıyorsunuz Bi süre sonra kendi kendine düşüyor değerler ama o bile etkiliyor insanı sizinki ne kadar etkilemiştir. Amin çok tesekkür ederim Allah isteyen herkese nasip etsinAmiiin inşallah. Kimyasal gebelikte zor bir durum diye biliyorum. Ama inanın dış gebelik psikolojisi çok farklı. Hamilesin bebeğin var. Ama tüpte ve orda büyüyemez. O büyürse sen öleceksin. O yüzden onun senden gitmesine izin vermek zorunda kalıyorsun. Ameliyat biraz daha kolay. Ama ikinci benim psikolojimi alt üst etti. Çünkü kemoterapi iğnesi yaptılar. Bundaki maksat bebeği kanser hücresi gibi algılayıp parçalayarak vücuttan atması. Bununla yüzleşmek , ağrı acı çekmek o kadar zor ki. Rabbim kimseye yaşatmasın. Sizde bebeğinizi sağlıkla alın inşallah kucağınıza bu arada
Çok haklısınız . Ben ultrasondan çıkamıyorum riskli gebelikten dolayı . O testlerin bazıları da çok gerekli , bizim isteğimize , inanıp inanmamamıza göre şekillenmiyor hamilelik serüveniInşallah sağlıklıdır inşallah bir sıkıntısı yoktur.
Bu kadar net yazmayın bence
Bu işler belli olmaz sağlık bu 1 dk sonra ne olacak belli olmaz Allah korusun
Amiin inşallah. Bişey diyim mi hiç başkasını kafana takma bence. Evet çok zor , sinir bozucu bir durumdayız. Beşinciyi yapsın bizim yaşımızdakiler önemli değil. Bizim de imtihanımız bu.Ben de haftaya 33 oluyorumen onemlisi,insanin kendi sagligi..hicbirsey kendinizden onemli olmuyor maalesef..her hayal kirikligi insani daha guclu yapiyor.cok uzuluyor insan ama,zamanla hersey geciyor,ama insanin icinde ukde kaliyor,yasitlarin,arkadaslarin 2.cocukta,ekstra onu kafaya tak..o kdr cok sey var ki..yalniz degiliz,daha kotu durumda olan insanlar var.mevlananin bir sozu var asagi ekledim..allah herkesin gonlune gore versin..moralinizi yuksek tutun
Biz kredi kartı kullanıyoruz heray sonunda kapatıyoruz kartı taksit falan da çok çok nadirdir uzun süredir alışveriş falan yapmadık ama işte mutfak masrafı falan gibi şeyler 2 çocuğum var artık pek oyuncak falan da almıyorum ama canımızın çektiği herşeyi yeriz çok şükür kısacası genelde sadece yemeye aylık 5 bin falan oluyor kredi kartı ama yaşadığımız şehirde çok pahalı geçen gün 2 paket makarna, 1 kilo kanat, 1 kilo yeşil fasülye, arap sabunu, çamaşır suyu, tuz, diş macunu, diş fırçası, şampuan, kaşar peynir, krem peynire aklıma gelmeyen belki 1-2 parça vardır 280 tl ödedimEve toplam 7bin 500 giriyor kira 1200 TL şu rakamlara bakılınca birikim yapılabilir gibi duruyor ancak ay sonunu beş kuruş bile kalmıyor her ay bin lira kadar birikim yapmak istesek de bazen hiç kalmıyor bazen ise 300 falan öyle lüks marka giydiğimiz yok bir spor ayakkabıya 300 lira da vermiyoruz nasıl birikmiyor gerçekten anlamıyorum küçük bir çocuk var bir de 1 buçuk yaşında oyuncak kıyafet masrafı var tabi ama onda da yine lükse kaçmıyoruz sanırım en fazla mutfağa gidiyor her hafta 300 400 lira harcıyoruz ay bilmiyorum sizlerin geliri ve gideri nasıl ne kadar birikim yapabiliyosunuz bizde mi gariplik var bir yardım edin
yakında yaşadığımız bir örnek vereyim karşı komşum pandemiden dolayı çok az hastaneye gitti hamileyken hep özel muayenehane de baktırdı doktor farketmmeiş son aya kadar doğuma bir ay kala kadın hastaneye gitti tekrar orda bebeğin bazı organlarının ters olduğu ortaya çıktı doğar doğmaz ameliyat oldu yoğun bakımda kaldı şu an 40 güne yaklaştı çok iyi.yani doktor şart diyenlerdenim naçizaneÇok haklısınız . Ben ultrasondan çıkamıyorum riskli gebelikten dolayı . O testlerin bazıları da çok gerekli , bizim isteğimize , inanıp inanmamamıza göre şekillenmiyor hamilelik serüveni
e bu paralara bir de 2000 tl birikim yapılıyorsa ki benden fazlaymış birikimi o zaman ben artık fakirlere yardımı keseceğim bu hesap doğruysa .apartman görevlim kira vermiyor elektrik su doğalgazı da ücretsin asgari ücret alıyor eşi temizliğe gidiyor apartmandan topladığı ki 60 kusür daire var herşeyi de satıyor 2. el ve dönüşüm işi yapanlara ve devletten de yardım alıyor ooooo bu adam bu hesapla yakında apartmanı alır o zaman.ama ben aldıklarını fazla bulmuyorum anca yeter diyorum 2 çocukla yav ben mi safım yok sa 1000 tl ile geçinmek mi normal şaştım kaldım
Tamam arkadaşlar kimseye yalam borcum yok ben bu kadar harcıyorum birikimde o kadar yapıyorum size biriktirmiyorum yada Allah'tan benim elime bakmiyonuz resmen size dert oldu kardeşim siz yiyin için dökün ben buyum harcamam bu dahada yazmıyorum boşuna yazmayin siz 5 bin 10 bin harcamaya kuaför spor demeye devam edin anca kendinizi öyle tatmin edersiniz çünkü neyiniz olsada mutsuzsunuz huzursuzsunuz ben halime Şükür ediyorum
ömür boyu araba da olmamalı o zaman bu hesaba göre en külüstürünün vergisi kaskosu kırığı çıkığı aküsü lastiği camsuyu vs.kapıda beklese ayda 500 tl
Bzim gelir 8200 canım 3250kredi ödememiz var ev için onu da kiraya verdik toplam gelir bu. Kira 1300 2 cocuk var mama bez 500. Kreş yarım gün 750.kalanda bize işteEve toplam 7bin 500 giriyor kira 1200 TL şu rakamlara bakılınca birikim yapılabilir gibi duruyor ancak ay sonunu beş kuruş bile kalmıyor her ay bin lira kadar birikim yapmak istesek de bazen hiç kalmıyor bazen ise 300 falan öyle lüks marka giydiğimiz yok bir spor ayakkabıya 300 lira da vermiyoruz nasıl birikmiyor gerçekten anlamıyorum küçük bir çocuk var bir de 1 buçuk yaşında oyuncak kıyafet masrafı var tabi ama onda da yine lükse kaçmıyoruz sanırım en fazla mutfağa gidiyor her hafta 300 400 lira harcıyoruz ay bilmiyorum sizlerin geliri ve gideri nasıl ne kadar birikim yapabiliyosunuz bizde mi gariplik var bir yardım edin
Ben de aynısını yazacaktım.,5 tl’lik sucuk ,15 tl’lik peynir yiyip lüks yaşıyorum demekO 5 tl olan sucuk sucuk değil.
Başka bir şey. Sucuk görünümlü sucugumsu bir ürün.
O gerçek et değil.
Içi tahminen iç yağ ve hayvan derisi doludur.
20 liradan aşağı sucuk olamaz. Imkansız.
Onu her gün yiyeceğinize arada gerçek sucuk yiyin bin kat iyi.
elon musk duymasın ha ha ha.bu durumda içimizde ki en şükürsüzlerden biri de o .elonnn elonnn parayla saadet olmaz kuzummmmBen de aynısını yazacaktım.,5 tl’lik sucuk ,15 tl’lik peynir yiyip lüks yaşıyorum demek ☹
kız ne sporu ne kuaförü? 3 kışı 3000 sadece yiyecek tutuyor diyorum, yiyecek de mi lüx sana göre? millet sen 1000 liraya geçiniyorum diyince merak etti ne yiyorsun nerden alışveriş yapıyorsun diye, iki kişi sadece ekmek yesen 100 tl tutuyor zaten, sizin orda ekmek 10 kuruş filan mı? neresi orası? merak ettikTamam arkadaşlar kimseye yalam borcum yok ben bu kadar harcıyorum birikimde o kadar yapıyorum size biriktirmiyorum yada Allah'tan benim elime bakmiyonuz resmen size dert oldu kardeşim siz yiyin için dökün ben buyum harcamam bu dahada yazmıyorum boşuna yazmayin siz 5 bin 10 bin harcamaya kuaför spor demeye devam edin anca kendinizi öyle tatmin edersiniz çünkü neyiniz olsada mutsuzsunuz huzursuzsunuz ben halime Şükür ediyorum
ekmeği kendi yapıyormuşkız ne sporu ne kuaförü? 3 kışı 3000 yiyecek tutuyor diyorum, yiyecek de mi lüx sana göre? millet 1000 liraya geçiniyorum diyince merak etti ne yiyorsun nerden alışveriş yapıyorsun diye, iki kişi sadece ekmek yesen 100 tl tutuyor zaten, sizin orda ekmek 10 kuruş filan mı? neresi orası? merak ettik
“Lüx” değil de “luxs” olduğundan mütevellit bilemedikkız ne sporu ne kuaförü? 3 kışı 3000 yiyecek tutuyor diyorum, yiyecek de mi lüx sana göre? millet 1000 liraya geçiniyorum diyince merak etti ne yiyorsun nerden alışveriş yapıyorsun diye, iki kişi sadece ekmek yesen 100 tl tutuyor zaten, sizin orda ekmek 10 kuruş filan mı? neresi orası? merak ettik
Haklısın ben bana göre luxs diyorum luxs benim için kimsenin eline bakmamak kimseye muhtaç olmamak elindekiyle yetinip mutlu olmak başkasından bir kuruş istememektirbunuda yapabildigim için luxs diyorum her insanın bakış açısı farklı oluyor her konuya
Tabiki Allah korusun önceden neden anne bebek ölümleri çok oluyordu . Ultrason doktor ve testler olmadığı içinyakında yaşadığımız bir örnek vereyim karşı komşum pandemiden dolayı çok az hastaneye gitti hamileyken hep özel muayenehane de baktırdı doktor farketmmeiş son aya kadar doğuma bir ay kala kadın hastaneye gitti tekrar orda bebeğin bazı organlarının ters olduğu ortaya çıktı doğar doğmaz ameliyat oldu yoğun bakımda kaldı şu an 40 güne yaklaştı çok iyi.yani doktor şart diyenlerdenim naçizane
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?