atandım ama..

Nickini seçtiğin zamanlarda da böyle biri miydin? :) Konuların hep umutsuz hep çözümsüz ya. Doğudan güneye atanmış hala kendine dert arıyor. 15 dk daha arabayla gidecekmiş gerçekten çok üzüldük.

Sana burada kaç defa dendi sen çözüm değil dert arıyorsun. Bizi de yordun be

Bazı insanlar buluyor da bunuyor ya insanlar aç yerinizde olmak için neler verirler biraz mutlu olun hayattan sukredin derim.

Otobüslerde neler çektim. Sıkış tepis. Milletin arabası var hala daha memnun değil. Fenalaştım kaç kez. Nefes darlığım var oğlanı kreşe koştur koştur verip hızlı hizli otobüse yetiş otobüs tıklım tıkış nefes alama kaç kez bayılıyordum. Neyse yine de şükür. Her zaman hayırlısını istemek lazım. Sabır güzel bir şey. Ayrıca konu sahibi kızını evine yakın bir kreşe verip oradan işine gidebilir bebek de yol çekmemiş olur.

Belki yakında okullar çok kötü sizin okul daha iyi. Bu da en az yol kadar önemli bir kriter. Çocuğunuz yola alışır hiç bişey olmaz korkmayın. Çalıştığım okulda 3-4 yaşında olup 1 saat servis yolculuğu ile kreşe gelen çocuklar vardı. Çoğu uyurdu yazık serviste ama alışıyorlardı.

Çok iyi anlıyorum bende hergün o iki saat yolu tranvayla çekerdim üst üste giderdik milletle ve hamilelik dönemimdi mide bulantısından iki durak a bir inerdim. O zaman araba kullanmayı bilmiyordum şimdi araba kullanmak çok büyük rahatlık hele de 30 dk yol a kendi arabamla zevk alarak giderim ben. Hayata bakış açısı mı kişilik yapısı mı bilemedim konu sahibine hayret ettim.

Hamileligimde de az otobüs derdi çekmedim. O zaman başka bir otobüse biniyordum. Okulum farklıydı. Gidiş geliş nispeten daha rahattı yalnız inip en az yarım saat eve yürüyordum ben. İşin olumsuz tarafını düşünmek kendini yıpratmaktan bizi de sinir etmekten başka işe yaramaz. Şükür atandim, okul güzel bir yer ve yol "sadece" yarım saat sürüyor. Ayağımın altında da araba var demek lazım.

Ben artık çocuğunuz adına üzülmeye başladım. Asla hiç bir şeyden memnun olmuyorsunuz çok takıntılısınız. Destek almanı gerekiyor bu çok açık belli. Yarın bir gün çocuğunuz öylesine bir resim çizse , siz o resmi 3 saat düşünecek sorgulayacak potansiyeldesiniz. Neden bunu böyle çizmiş acaba şöyle mi , keşke böyle olmasaydı vs vs diye. Lütfen ileri de hayatı ona zehir etmemek adına destek alıp nir şeylere yeniden başlamaya çalışın. Yıllarca atanamayan değil 30 dk yol 2 saate razı olan o kadar insan varken siz gelmiş böyle bir şey nasıl olur diye dert yanıyorsunuz. Kusura bakmayın ama asla elindekiyle mutlunolmayı bilmeyen bir insansınız

Allah başka dert vermesin galiba canınızı sıkacak yer arıyorsunuz ya da şükür nedir bir fikriniz yok. Işiniz var arabanız var çocuğunuz var sağlığınız var ama derdiniz günlük max 30 dakika fazla yol yapmak. Pes doğrusu

Çok fazla yaptığınız tercihler hakkında pişmanlık duyuyorsunuz farkında mısınız? Sizi artık bu şekilde hatırlıyorum.10-15 dakika uzak diye asla uykumdan olmazdım gece ben şahsen. Mis gibi atanmışsınız, önemli olan bu. Yaptığınız tercihlerin güzelliklerini düşünün sadece. Hayatınız boyunca imkanınız olmasına rağmen kaçırdığınız güzellikler olacak. Sürekli bunlara ahlanıp vahlanıp kaçırmayın hayatınızı.

Düz otoyolda 9km 15 dakika sürer mi? Sürmez. Geçen sene 30 km'lik okula gidiyordum. Yarısında Ankara içinden geçiyordum ki sabah trafiği yani yarısında ise otobanda birazı da köy yolu işte. En fazla 30 dakika sürüyordu. Bence acayip abartiyorsunuz. Çocuklar da genel olarak yolu sever. Hatta uyurlar yani.

Adresinizi verin de evinizin yanına okul inşaa edelim .
Bu ne şükürsüzlük ,bu ne şımarıklık böyle .15 dk fazla yol gideceksiniz diye kendinizi yerlere atmışsınız .
Burda bu kadar atanamayan öğretmen varken ,her gün 2 saat yol gidip 2 saat yol gelen insanlar varken ,bu kadar işsiz varken gelip de “ay ben 15 dk fazladan yolu nasıl gideceğim ,ühüüüüü” demek nispet yapmak ve şımarıklıktan başka birşey değildir .

Millet atanamıyorum diye ağlarken seneler sonra atanmışsınız şimdi de nasıl bir dert mi arasam kendime diyorsunuz
30 dk ne ya Ankara’da yaşıyorum ulaşım 40 dk sürüyor eğer trafik yoksa hiç şimdiye kadar, İstanbul’u düşünemiyorum bile
İnsanoğlu böyle işte iş bulamazsın o dert işi bulunca saatleri dert saatler uygunsa günleri dert günleri uygunsa maaşı dert maaşı uygunsa sizin gibi 10-15 dksı dert... doyumsuzluk memnuniyetsizlik nankörlük kusura bakmayın

Sizin konuların altında bir mükemmellik vurgusu var. Kızınızın üstün zekalı oluşu, cok çok ilgili bir anne oluşunuz, güneyde çok iyi bir puanla bir ile atanmanız ama kızınızın yolda yarım saatte sefil olacağını nasıl düşünemeyeceginiz vs. fındık kabugunu doldurmayan aslında zaten dert olmayan, sizin cok iyi olusunuzu vurgulayan konular...

Cok sukur atanmissiniz.Insallah bu forumda ki atama bekleyen herkese de nasip olur.
Okul iyimis anlattiginiza gore neyi dert edip zehir ediyorsunuz. 15 dk yi mi?Ya atanmasaydiniz Biraz Sukretmesini bilin yahu...

Atandığınız okul da önemli, sadece mesafeye bakmayın. Uzak okulda idare kadrosu, öğretmen kadrosu, öğrenciler daha iyi durumda ise 15 dk hiç koymaz inanın. Yeter ki huzurlu olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…