Avukat arkadaşlar bir borç meselesi

halacocuksun

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
6.661
9.347
198
Güncelleme : avukat arkadaşlar kizmakta haklısınız sadece avukatsiz halledebilirmiyim Merak ettim yani... Onu haricinde kendi avukatım var sürekli danistigim boşanma davama bakmış olan ve başka iş davama da yani param varken avukat tutuyorum zaten ama şu durumu merak ettim..ama konuyu actigima pişman oldum. Vazgeçtim ben yani Allah'ım sağlık huzur mutluluk versin bebeğim 2 yaşına girince tekrar çalışır kazanırız inşallah napalim ..bu adama da beddua edeceğim sadece ... Başka bir şey yapmicam

Önceden anlatmıştım ayrıntıya fazla girmeyeceğim ama bugün yine sınır bastı bana yani tamam geçiniyoruz elhamdülillah ama köşeye para atamiyoruz köşeye attığımız parayı başka bir adam çatır çatır yedi kendine ev aldı ...elimizde dekonttan başka delil yok ...dava açsam diyorum en azından çabalamak istiyorum bir yıldır ödeyeceğim diyor borcunu ama kendine ev aldı yine ödemedi...şimdi dava açsam dilekçe yazıp masrafları ne kadar olur dilekçeyi kendim yazmam gerek ona masraf edemem çünkü eşimin maaşı fazla değil bende çalışmıyorum şu anda bebeğim olduğu için ... Dava açsam hakim derse ona doğrumu bu oda yalan söylemez büyük ihtimal yani ...yalan söylerse dekont var veya bankadan çıkartirabilirmiyiz acaba ...sizce nasıl bir yol izleyim örnek dilekçelere bakarak fazla uzatmadan bir dava dilekçesi yazmam için ..davayı açmam icin ne yapmam lazım nereye başvurmam gerek hangi asamalar bu konuda bana yardımcı olacak olan varmı ..adam bekar bizim iki çocuğumuz var ve onun bir sürü evi arabası var ..bizim bir şeyimiz yok ama bizim paramızı aldı üzerine yattı benim 1 yıllık emeğim çok zoruma gidiyor ..çocuklarımın hakkı onlar ..Allahindan bulsun Alllaha havale ediyorum onu ...mutluluk onu bulmasın inşallah

Son düzenleme:
Aslında adliyelere çok yakın yerlerde dilekçe yazan insanlar var ben yazdirmistim. Öyle de yapabilirsiniz 50-100 arası bir ücret alır. Kendiniz de yazabilirsiniz tabii.
Uygun Muş ücret bulabilirsem yazdirtayim en yakın zamanda olmadı ilk dışarı çıktığımda inşallah iyi oldu bu fikri verdiğiniz

Adam kim?
Paranızı nasıl aldı?
Eşimin kaç yıllık arkadaşı ve patronuydu çok ısrar etti eşim vermek istemedi ama 3. Israr edisinde içine sinmesede verdi eşim ...bize evlerinden birini içini full yaptırıp 4 yıl oturtma sözü verdi yeni ev olacak diye kabul ettik ama yaptirtamadi fazla pahalı oluyor diye bize eski püskü bocek dolu bir ev verdi..banyosu yok tuvaleti facia bir yer taşıyordu hep ben hamileydim evin pisligine kokusuna sürekli kusuyordum yemek yemiyordum 2 ay sonra çıktık evden paramızı geri istedik çünkü bize so verdigi evi vermediği için ..o gün kotu evine geçerken de şunu demiştik ..bu ev hiç güzel değil ama elimizde başka ev yok ve taşınmak için gerekli para yok sırf bu yüzden geçiyoruz dedik yani sokakta kalmamak için 2 ay içinde para biriktirip başka eve çıktık işte ama ...parayı vermedi yeni ev aldı vermedi vereceğim diyor ama vermiyor

Birde dava açsam ücret toplam ne kadar olur onu bilmem gerek...

Kendin aç tabi. 3 lira geri alacağım derken 10 lira nasıl kaybediyorsun bakalım.

Gercekten zor duruma düşmüşsunuz avukat arkadaslar gerekli hukuki bilgilendirmeyi illa ki yapar
Durumunuza üzüldüm
Keske esiniz vermeseymis, gercekten sağlık/ölüm kalim.meselesi olmadıkça borç vermemek lazım ya da birkac yüz liradir gelmese de canı sagolsun dersin öyle verilir ama kendinizi borca ya da sıkıntıya sokmaya degmez
Umarim.alirsiniz dekont bile bence kanittir elden verseydiniz sıkıntı olurdu diye düşünüyorum

Durumunuz yoksa barodan avukat başvurusu yapabilirsiniz hakkınızı arayın tabiki avukat arkadaşlar daha geniş bilgi vericektir

olayda ben borç göremedim

siz para vermişsiniz o da ev yaptırıp ücretsiz kullandıracakmış galiba

size bir ev vermiş

şartlar olmamış evden çıkmışsınız

adam size paranızı veririm o zaman dedi mi

bu kadar garip bir ilişkiye anlam veremedim de dekontlarda ne yazıyor para gönderme sebebinde

bana da insanlar çeşit çeşit gerekçelerle para gönderir

birisi dese ki sen bize böyle dedin de böyle ev verecektin, vermedin, paramızı geri ver

ispatla derim

Dekont aciklamasi onemli.

Noterden ihtar cekebilirsiniz.
Barodan avukat talep edebilirsiniz.
Ama parayi almaniz zor. Bu tarz davalar Turkiye de asiri uzuyor

Dava dikekçenizi kendiniz yazsanız bile daha sonraki işlemleri kendi başınıza takip edemezsiniz.Dava masrafı ve harçları açmak istediğiniz para miktarına göre belirlenir.Kaldı ki bu iş öyle hadi dilekçe yazdım tamam giderim hakimle konuşurum olayı değil bunun süreli işlemleri var kaçırırsanız hiçbirşey elde edemezsiniz ,Ayrıca dilekçenize yazmayı unuttuğunuz birşey için sonradan talepte bulunamayacağınız durumlar var.Biz bunun için 4 yıl okul okuyoruz.Herkes kendi dilekçesiniz yazıp hakimle konuşup dava kazansaydı avukatlık diye bir meslek olmazdı.İnsanları bu rahatlığınu gerçekten anlamıyorum ve bir avukat olarak kızıyorum.Durumunuz yoksa adli yardım talep edin ama eşinizin maaşı var çıkmayabilir.Dekont başlı başına bir ispat aracı zaten ama önemli olan bu durumu hakime düzgün bir şekilde izah etmek.

Ben böylelerine inanilmaz kızıyorum bir arkadaşımız acil lazım deyip esımden 10bin tl alıyor ayrinti vermicem burda, bıkac kez alışveriş oldu ufak tefek verdık aldık ona güvenerek esim veriyor maasim 3000di ozaman simdi 4kusur ama paranın değeri kalmadı şimdi 2yıldır oyalıyor meger cok kişiden almis sonradan öğrendik sanirim kumara tutulmuş, bende eşek gibi onun parasını ödedim lanet olsun böyle insanlara kari koca çalıştığımız için (herkes zengin saniyir aldigimiz maas belli esımle, ev kredimiz var zaten 3000tl) benim kisisel giderlerimiz var bebegim olmadi tup bebek dediler gidemedim acikcasi vitamin ilaci derken erteledim bunlara ne desem bilemiyorum kan emiciler Allah koymasın
Dekont bende de var bısey yapilabilirmi acaba. Böyle durumda ben yemedim al sen ye diyoruz ama Allah bırakmasın

Evet borç değil haklısın yanlış ifade ettim bize söylediği evi vermedi herhangi evde otururuz demedik sıfır bir evde oturacaktik neyse artık dava açmaktan vazgeçtim Allah'a havale etmeye karar verdim ..bebeğim büyüsün çalışır yine kazanırım sağlık ve huzur olduktan sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…