- Konu Sahibi avukathanim
-
eveeeeeet gelelim bugün yediklerime:
sabah: 500cc su sonra yağsız yumurta(teflonda yaptım) 1 büyük boy domates 1 kk peynir 1 büyük dilim ekmek
ara: 1 bardak tarçınlı süt
öğlen: 5 yemek kaşığı bulgur pilavı 4 yemek kaşığı pırasa
ara: 1 kaşık şekerle 1 bardak çay
akşam: 1 tavuk butu(fırında) arada bişey yemediğim için çok acıktım üstüne bir de muz yedim.
dolayısıyla yatmadan önceki sütü vs iptal ettim:)
hadi gelsin dayakk:)
bende bgün ne yedine bakınıyodum ki sen yeni yazdn....
canım ne dayağı gayet iyi gitmişsin...
bu arada yemekleri kendin mi yapıyosun.yani yemeklere koyulan yağ kontrol altında mı?
şu oğlan deli edicek beni 2 dk yazıyı,15 dk da yazabildim
anamur muzumuydu yediğin canım çekti şimdik
eveeeeeet gelelim bugün yediklerime:
sabah: 500cc su sonra yağsız yumurta(teflonda yaptım) 1 büyük boy domates 1 kk peynir 1 büyük dilim ekmek
ara: 1 bardak tarçınlı süt
öğlen: 5 yemek kaşığı bulgur pilavı 4 yemek kaşığı pırasa
ara: 1 kaşık şekerle 1 bardak çay
akşam: 1 tavuk butu(fırında) arada bişey yemediğim için çok acıktım üstüne bir de muz yedim.
dolayısıyla yatmadan önceki sütü vs iptal ettim:)
hadi gelsin dayakk:)
hmmm ne yendi bugünnnn??
hommmmmm:)
sabah 1 tane yuvarlak kepek ekmeğinin içine yaptığım peynirli zeytinli sandviç.
ara:mandalina(1tane)
ara2:malesef yarım paket çucuk kraker
öğlen: yasım kase domates çorbası 1 tabak karnıbahar yemeği(yarım porsiyon diye geçiyor) içinde 5 tane köfte olan 4ünü yediğim ekşili köfte cidden yağsızdı:)
ara: 1 armut
akşam: ızgara tavuklu salata 1 armut:)
eleştrileri alayımm:) skinnycim meya ye demişsinnn dikkat ettim ve meyvaya yöneldim. armut yedim çünkü
nette okudum tok tutarmış kalorisi azmış büyüklüğüne göre:) elma karnımı acıktırıyor yediğim dakika:S
iştee böyleeee:)
öğlen: yasım kase domates çorbası 1 tabak karnıbahar yemeği(yarım porsiyon diye geçiyor) içinde 5 tane köfte olan 4ünü yediğim ekşili köfte cidden yağsızdı:)
eleştrileri alayımm:) skinnycim meya ye demişsinnn dikkat ettim ve meyvaya yöneldim. armut yedim çünkü
nette okudum tok tutarmış kalorisi azmış büyüklüğüne göre:) elma karnımı acıktırıyor yediğim dakika:S
:18: ah bide o light ürünleri light yapmak için kimbilir hangi kimsayal ürünleri kullanıolar ben light peynir süt bide icetea kullanıyorum bunlar dışında hiçbirşey yemeyeye çalışıyorum
aynen canım bende öyle light süt light ayran falan önceden derdimki aman bunların kalorisindde nevarki zaten normalinden yerim ama sporcu bi arkadasım bunların metebolizmayı hızlandırdıgını söyledi ayrıca cok saglıklı ve tok tutuyor
bir yerde light sütün kilo bile verdirdiğini okumuştum artık ne kadar doğru bilemem ben bide organik olanından içiyorum tadıda mis gibi deneyin bence sadece pınar var organik light , vücut light sütü yakabilmek için extra yağ harcıyormuş ben kaçıyorum şimdlik canım temizliğe başlim, akşam menülerinize bakcam öpüyorum hepinizi
Valla peyniri tam bilmiyorumda light yoğurt ve light ayran metebolizmayı hızlandırıp yağ yakımını sağlıyormuş.Ben genelde öğünlerime katıyorum bunları Ya da yenmicek tatsız tuzsuz şeyleri yoğurtla karıştırınca tadı harika oluyo:)
arkadaslar light ürünlere bir açıklık getirmek istiyorum
light olması yağın sütten ayrıştırılması işlemidir. yani tam yağlı süt 3 gram yağ içerirken yarım yağlı 1.5g, light ise 0,1g kadar yağ içerir. ama içine ekstradan KİMYASAL KONMAZ. uht süt -ultra hight temperature- yani birkaç saniye gibi kısa bir süre yuksek sıcaklıktan gecirilmiş sütlerdir. bu içindeki zararlı mikroorganizmaları öldürürken besin değerini mümkün oldugu kadar korumak için uygulanan bir yöntemdir. avantaj ve dezavantajları tartışılabilir ama uhtli ürünler herkesin kullandığı ürünlerdir bu hazır meyve suları için de gecerlidir.
zayıflamaya yardımcı olmasına gelince, protein içerikli olup yagsız oldugu için özellikle göbek yaglarını eritmede son derece faydalı diye okumustum ama ayrıntısını hatırlamıyorum bir diyetisyen acıklamıştı bunu ama hatırlayamadım...
bana kalsa ben yagsız süte bayılıyorum cunku yarım yaglı da olsa süt kokusunu sevmiyorum daha dogrusu süt yagı kokusunu ama bizim eve yarım yaglı giriyor light ürünlere gore daha ekonomik oldugu için.hem light sut bana daha tatlı geliyor... yogurt da hangisi indirimdeyse onu alıyoruz ne yalan soliyim devir ekonomi devri genelde bim veya şokun kendi markası eger indirimdeyse diğer marketlerde tercihimiz yörsan yarım yaglı. peyniri de bnm için yarım yaglı alıyoruz bn bi de en az yarım saat oncesinden suya koyuyorum tuzunu biraz salsın diye... süt kokusundan ve yaglı tadından dolayı peynirde cok seciciyimdir her peyniri yiyemem.
günü harika kapatmışın kız.
sen hep böle görmek istiyoruz...
OleeeyyyyAra öğünlerini meyva ile değiştirmene çok sevindim canım.
Ben pek bi eleştirecek yer bulamadım açıkçası :) Bugün bayağı takdirliksin.
canım harikasıııın. tebrik ederim.
gunaydin canim dunki menune goz gezdirdim ana ogunlerin cok guzel ama aralar olmamis kavaltidan sonra iki ara ogun cok fazla ozelikle cubuk krakeri cikar at gitsin meyveye gelince meyve yemen guzel ama bunu yaparken bile asiriya kacmamak lazim cunku meyvede azimsanmayacak kadar cok seker var ondan oglenden sonra yedigin armudu ikiye bolup yarisini yeseydin daha iyi olurdu aralarin birinde meyve yediginde diger araya ceviz veya kuru incir yada bir avuc leblebi ye ama saglikli seyleri terci et kraker olmasin meyven muhakak olsun ama az....
kilo verme nasil veriyonmu biraz
canım menünü cidden begendim dün.eleştirecek bi yan bulamadım,
sadece çubuk kraker yerine,daha yararlı olan fındık,ceviz yiyebilirsin.
sende benim gibi sadce sabah ekmek yiyosun.
güne çok erken başladığın için,öğlene kadar
2 ara öğün yapman, gayet normal bence
çok fazla acıkınca, insan yerken yoldan çıkabiliyo
yavaş yavaş emeklerinin karşılığını alıyosun zzaten
ay canım sen çok erken kalkıyorsun. o yüzden sabah ile öğle arasında 2 öğün yapman doğal. hatta yapman gerek, çok aç bırakma bünyeni.
herkes uyarmış, çubuk kraker yerine, 10 tane fındık/badem veya 2 tam ceviz ye. Bunlar da tok tutar seni.
hele bi de 70'e inersen, çok daha motive olursun bence :)
günün diğer kalanında neler yedin , merakla bekliyoruz :)
cnm bnce harikasın sonucta gune cok erken başlıyorsun ve bu bir avantajdır kilo verme surecinde.
2 ara öğün cok normal bn diyetisyene giderken o da bana 2 ara veriyordu sabah 8:30 ile ögle 12:30 arası bi saat 10:30da meyvem 11:30da da 1 bardak ayranıım vardı ama şimdi bıraktıgımdan beri kendimce ayarlıyorum o kadar cok yiyemiyorum maalesef
meyvede şeker var evet ama bu vucudun hazmedebildiği bir seker, fruktoz... glikoza oranla vucuda daha az zarar veriyor hatta ihtiyacın olan şekeri meyvelerden almanı sağlıyor o yuzden yarım armut değil tam armut yemende bir sakınca yok zaten armutun glisemik indeksi yani içindeki şekerin kana karışma hızı daha düşük diyetisyenler de glisemik indeksi düşük diye elma-armut verirler sorun değil yani, yiyebilirsin.
eger imkanın varsa ara öğünlerine ya kuru meyve, fındık-fıstık-ceviz falan ilave et ya da 1 bardak ayran iç hem ayran karın yagları yakımında yardımcı süt de olabilir tabii...
hayvansal yağlara gelince tabii ki LDL kolesterol degerini yukselttiği için (kötü kolesterol) daha az yenmesi tavsiye edilir ama sütü mutlaka beslenme listene almaya çalış, ya da yogurt...
harika gidiyorsun, tam gaz devam.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?