- 20 Ocak 2011
- 1.755
- 396
- 163
- Konu Sahibi avukathanim
-
canim kusura bakma iki ara ogun yapma nedenini gormemisim zaten menunu begendim sadece aralar fazla demistim onunda nedenini gormemisim ayrica 600 g harika super gidiyorsun...
canııım, harika gidiyorsun. beğendim hatta bayıldım. 2 ara yapmaktada haklısın canım.
arkadaslar light ürünlere bir açıklık getirmek istiyorum
light olması yağın sütten ayrıştırılması işlemidir. yani tam yağlı süt 3 gram yağ içerirken yarım yağlı 1.5g, light ise 0,1g kadar yağ içerir. ama içine ekstradan KİMYASAL KONMAZ. uht süt -ultra hight temperature- yani birkaç saniye gibi kısa bir süre yuksek sıcaklıktan gecirilmiş sütlerdir. bu içindeki zararlı mikroorganizmaları öldürürken besin değerini mümkün oldugu kadar korumak için uygulanan bir yöntemdir. avantaj ve dezavantajları tartışılabilir ama uhtli ürünler herkesin kullandığı ürünlerdir bu hazır meyve suları için de gecerlidir.
zayıflamaya yardımcı olmasına gelince, protein içerikli olup yagsız oldugu için özellikle göbek yaglarını eritmede son derece faydalı diye okumustum ama ayrıntısını hatırlamıyorum bir diyetisyen acıklamıştı bunu ama hatırlayamadım...
bana kalsa ben yagsız süte bayılıyorum cunku yarım yaglı da olsa süt kokusunu sevmiyorum daha dogrusu süt yagı kokusunu ama bizim eve yarım yaglı giriyor light ürünlere gore daha ekonomik oldugu için.hem light sut bana daha tatlı geliyor... yogurt da hangisi indirimdeyse onu alıyoruz ne yalan soliyim devir ekonomi devri genelde bim veya şokun kendi markası eger indirimdeyse diğer marketlerde tercihimiz yörsan yarım yaglı. peyniri de bnm için yarım yaglı alıyoruz bn bi de en az yarım saat oncesinden suya koyuyorum tuzunu biraz salsın diye... süt kokusundan ve yaglı tadından dolayı peynirde cok seciciyimdir her peyniri yiyemem.
tamam canım o badem fındık olayına gireceğim artık çucuk kraker yerine sözz:)
canım ben de armutla ilgili söylediklerini okuduğum için ve elma karnımı daha çok acıktırdığı için armut yiyorum bide insanın kendini tanıması çok önemli ben 2 ara öğün yapmazsam öğlen saldırırım biliyorum:S ayrıca sen negüzel ansiklopedi gibisin çok yararlı bilgiler veriyorsun:)
öğlen yemeğim: 5 metal kaşık bulgur pilavı 4 tatlı kaşığı yoğurt 2 metal kaşık pırasa. hepsine baya bayaa pulbiber döküyorum baya acı yerim ben yemekleri hatta kesmiyor bazen
estağfirullah cnm ne ansiklopedisi... daha bilmediğim o kadar cok sey var ki... ama ben 10 yılı geçmiştir heralde kilo almaya başladıkça cok okudum gazete diyetlerininn küpürlerinden oluşan 2-3 defterim var daha yapışacak cok yazı var.. diyetisyen veya doktor olmak istedim hep ondan diyet-beslenme, saglık-tıp tarzı seyler okurum ne kac kalori hangi belirti hangi hastalıkla bagdasır vs... diyetisyen olamadım ama 2 yıllık gıda teknikerliği okudum tabii okul sadece teoride kalmadı ben hocalarımla bile iddialaşırdım hocam bu yanlış ya da eksik diye ve bana sonra gelip tesekkur ederlerdi... yani okumakla oluyor kısacası yoksa ben cok bilgili gormuyorum kendimi cnm...
yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana... topiğimde de yazdım ilk tanıtım yazımda ki ben bilgi paylaştıkça çoğalır sloganını cok kullanırım keşke bildiklerimi yeterince aktarabilsem de insanlara faydam dokunsa...
bu arada menun harika afiyet bal şeker olsun arkadasıma...hele acı kırmızı biber kısmına bayıldım metabolizmayı acayip calıştıryormus ama maalesef bn acı yiyemiyorum.... metal kaşık derken normal yediğimiz kaşıkları mı kast ettin eger oyleyse sadece yemek kaşıgı demen yeterli:)))
iyi bayramlar diliyorum cnm
600 gram küçümsencek bi rakam deil bi insanı bi anda 60dan 59lu rakamlara taşıyabilir :) harikasın canım tam gaz devammmm
sağol tatlım:) akşama da annem hamsi yapacak ama ben yemeyeceğim alternatif bişeyler bulmaya çalışıyorum olmadı tavuk ızgara yiyeceğim:) inşallah yarın da tartıda az çıkarımmm gitsin kilolarrr. 16 aralıkta sevgilimle 3 yılı bitireceğiz güzel olmak istiyorummmm. yaza da düğün var kuzeniminnn:)
ay o zaman 16 aralık'a kadar mutlaka kilo vermen gerekiyorrr!! (biraz baskı kuralım üstünde)
ızgara köfte mımmm....çok güzellll
bence yanında ayran iç tabi kuru kuru olmaz...
salata da iyi fikir...
bence harika bi menüü
buarada 600gr vermişin,canım tebrik ediyorum seni....
emeklerinin karşılığını alıyosun bak...
heyyooo ızgara köfte söyledim dışardan adama dedim yanına pide koymayın diyetteyim:) adam da o zaman salata yaptırayım size dedi diyetteyseniz zeytinyağı da koymayız dedioleey yine kaçamaksız sağlıklı bir akşam yemeği olacak. yalnız şey sormak istiyorum sizce yanında ayran içmeli miyim içmemeli miyim?
canım çok teşekkür ederim sayenizde gidiyor klilolar:)
bugün yediklerimi topluca yazıyorum şimdi:
sabah: yuvarlak kepek ekmeğine yaptığım az peynirli salamlı(3 ince dilim)tos bir büyük domates.
ara: 1 orta boy muz
öğlen: 5 yemek kaşığı bulgur pilavı 2 yamek kaşığı pırasa 4 tatlı kaşığı yoğurt
ara: 1 bardak süt 1 kuru incir
AKŞAM:1 közde domates tahminimce her biri 20-25 gram arası olan 6 adet ızgara köfte yağsız baya bi salata ve 3 lokma da lavaş yedim
lavaşı yemeseydim çok iyi olurdu. bi de sanırım köfte oranı biraz fazla mı ki? bi yerde etin 200 grama kadar yenebileceği yazıyordu ama bilemedim şimdi. haa bir de 4 adet patates kızartması kaçamağı yaptım hayatta tek dayanamadığım şey. dolayısıyla ayranı içmedim gamze
canim menun aksamki lavasi saymasak cok guzel ayrani bende cok severim kavaltida bile icerim hic hayir diyemem.....
evet canım lavaş çok kötü oldu küçük kaçamak niyetine:) menümü beğendiğine çok sevindim:)
AMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA BEEEEEEEEEN TARTIDAAAAAAAAAAAAAAA 1.1 KİLO VERMİŞ GÖZÜKÜYORUUUUUUUUUUUUUUUUUUMMMMMM:)
bugünkü yediklerim dee:
sabah: 500cc su+ yuvarlak ekmeğe yapılmış 1 kk peynir ve 1 dilim salamla tost bir büyük domates:)
akiam nerdeymiş herkes yavhuuu(
tebrik ederimmmmmmmmmmmmmmm
azmin zaferi! =)
bugün de dikkat et yediklerine. akşam çok abartmadan ye, ara öğünlerini atlama.
günün sonunda totalde yediklerini bize yazmayı da unutma!! :128:
evet canım lavaş çok kötü oldu küçük kaçamak niyetine:) menümü beğendiğine çok sevindim:)
AMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA BEEEEEEEEEN TARTIDAAAAAAAAAAAAAAA 1.1 KİLO VERMİŞ GÖZÜKÜYORUUUUUUUUUUUUUUUUUUMMMMMM:)
bugünkü yediklerim dee:
sabah: 500cc su+ yuvarlak ekmeğe yapılmış 1 kk peynir ve 1 dilim salamla tost bir büyük domates:)
akiam nerdeymiş herkes yavhuuu(
kocaman alkis canimsupersin tebrikler
canım çok teşekkür ederim sayenizde gidiyor klilolar:)
bugün yediklerimi topluca yazıyorum şimdi:
sabah: yuvarlak kepek ekmeğine yaptığım az peynirli salamlı(3 ince dilim)tos bir büyük domates.
ara: 1 orta boy muz
öğlen: 5 yemek kaşığı bulgur pilavı 2 yamek kaşığı pırasa 4 tatlı kaşığı yoğurt
ara: 1 bardak süt 1 kuru incir
AKŞAM:1 közde domates tahminimce her biri 20-25 gram arası olan 6 adet ızgara köfte yağsız baya bi salata ve 3 lokma da lavaş yedim
lavaşı yemeseydim çok iyi olurdu. bi de sanırım köfte oranı biraz fazla mı ki? bi yerde etin 200 grama kadar yenebileceği yazıyordu ama bilemedim şimdi. haa bir de 4 adet patates kızartması kaçamağı yaptım hayatta tek dayanamadığım şey. dolayısıyla ayranı içmedim gamze
sağol canımmm:)
bayanlarrr bugün yediklerimin toplu listesi: hemen belirteyim dışardaydımmm
sabah: 1 yuvarlak ekmeğe peynirle ve 1 dilim salamla yaptığım tost 1 büyük domates.
ara:1 bardak süt 1 kuru incir
öğlen: 1 kase mercimek çorbası 1 tabak koskocaman yağsız salata(karalahana iceberg domates salatalık kırmızı biber) 1 adet sarma+ bulgur pilavından 2-3 çatal aldım
ara:yok
akşam:taze fasülye yemeği 7-8 çatal. 1 tabak kocaman yağsız salata(bu öğlenkinden farklı olarak tamamen yağsız ve tuzsuz yoğurtlu semizotu da içeriyordu)+2-3 adet sarma.
veee sanırım biraz fazla patlamış mısır yedim
patlamış mısır olmasaydı güzel kapatmış olabilirdim günü ama yedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?