- 8 Nisan 2017
- 57.178
- 303.356
- 698
Aynı şey benim başıma gelmedi ama eşim ve ben istemezdim bu ortamıEşimin çok samimi olduğu bi arkadaş grubu var bekar evli karışık. Sadece iki bekar kaldı. Birinin ilişkisi var ama kız arkadaşını planlara dahil etmiyor. Biz en çok bi evli çiftle ve iki bekar arkadaşıyla görüşüyoruz evde veya dışarda. Eşimle et tırnak gibiler eşimde yalnız gitmediği için beni de davet ediyolar. Gitme diyeceksiniz ama eşim bensiz hiçbir yere gitmiyor beni evde yalnız bırakmak da istemiyor. Bende sürükleniyorum hadi bi yemek yer kalkarız diyor istemeyince. Bazen diğer evli arkadaş gelemiyor çocuğu yüzünden. Ama bi kaç kişiden ortamda bi bayan yoksa benim o ortamda bulunmamın ayıp olduğunu duydum. Onca erkeğin arasında ne işin var tarzı. Ama eşim harici sadece iki bekar var.
Bana karşı hiçbir saygısızlık seviyesizlikleri olmadı. Yenge diye hitap ederler zaten. Atıyorum kebap seviyorum yada muhabbet arasında mangal lafı geçti hemen derler haftaya bi mangal yakıyoruz vs diye. Ya da evimize yemeğe gelirken ne seviyosam alırlar diğer bayana da aynı şekilde. Hatta ona karşı daha yakınlar ben biraz mesafeli ve soğuk duruyorum. Ama görüşmek ayıp mı? Ortamda hiç kız olmayacaksa ben gitmemeli miyim?
Yanlış anlaşılma olmasın sürekli olan bi durum değil. Son dakika diğer bayan gelemeyince bende ortama gitmiş oluyorum(onun çocuğu var son dakika hastalanınca gelemiyor). Bana ayıp diyen kişi de ortamda iki bayan 4 erkek olmasına ayıp dedi. Erkekler çoğunluktaymış diye ayıpmış
Ha ha haa diyesim geldi. Kusura bakmayin da esiniz yaninizda olduktan sonra baskalarina halt yemek duser. Benim esimin evli bir arkadasi var ama cocuk bekarken de gorusurduk evlenince ailece gorursuruz dedik ama onun esi soguk biri ve hepbirlikte gorusmeye pek yanasmadi. Biz esim o arkadas ve ben gayet de disarda veya ofisimizde falan gorusup yemegimizi de yeriz cayimizi kahvemizi de iceriz. Bunda ayip olacak ne var ki???Eşimin çok samimi olduğu bi arkadaş grubu var bekar evli karışık. Sadece iki bekar kaldı. Birinin ilişkisi var ama kız arkadaşını planlara dahil etmiyor. Biz en çok bi evli çiftle ve iki bekar arkadaşıyla görüşüyoruz evde veya dışarda. Eşimle et tırnak gibiler eşimde yalnız gitmediği için beni de davet ediyolar. Gitme diyeceksiniz ama eşim bensiz hiçbir yere gitmiyor beni evde yalnız bırakmak da istemiyor. Bende sürükleniyorum hadi bi yemek yer kalkarız diyor istemeyince. Bazen diğer evli arkadaş gelemiyor çocuğu yüzünden. Ama bi kaç kişiden ortamda bi bayan yoksa benim o ortamda bulunmamın ayıp olduğunu duydum. Onca erkeğin arasında ne işin var tarzı. Ama eşim harici sadece iki bekar var.
Bana karşı hiçbir saygısızlık seviyesizlikleri olmadı. Yenge diye hitap ederler zaten. Atıyorum kebap seviyorum yada muhabbet arasında mangal lafı geçti hemen derler haftaya bi mangal yakıyoruz vs diye. Ya da evimize yemeğe gelirken ne seviyosam alırlar diğer bayana da aynı şekilde. Hatta ona karşı daha yakınlar ben biraz mesafeli ve soğuk duruyorum. Ama görüşmek ayıp mı? Ortamda hiç kız olmayacaksa ben gitmemeli miyim?
Yanlış anlaşılma olmasın sürekli olan bi durum değil. Son dakika diğer bayan gelemeyince bende ortama gitmiş oluyorum(onun çocuğu var son dakika hastalanınca gelemiyor). Bana ayıp diyen kişi de ortamda iki bayan 4 erkek olmasına ayıp dedi. Erkekler çoğunluktaymış diye ayıpmış
Herkes mesafesini ve seviyesini bilirse bi sıkıntı olmaz. Ama insanlar kadın evli olunca koruma moduna geçiyolar malesef. Evli Kadın olunca yakışmıyor oluyor. Bugüne kadar bi sıkıntı yaşamadık bizde ki sürekli evli bekar kim ne varsa grupça görüşmek istiyolar
mune abla düşüncelerine yorumlarına hayranım öyle bir açıklıyorsun ki hayat tecrübesi bu olsa gerekAyıp meselesi kişiden kişiye değişir, kimisi erkeklerle aynı yerde bulunmaktan rahatsız olur kimisi olmaz, herkes kendine uygun olanı seçer ve ona göre yaşar.
Bana göre ayıp değil, evimizde ağırlayacağımız kişileri seçeriz, evli ya da bekar fark etmez her adam tek başına elini kolunu sallaya sallaya bizim evimize giremez, eşimin dışarıda erkek erkeğe görüşeceği kişiler farklıdır, benim de aralarına katılacağım grup farklıdır, büyük ihtimalle eşinizde arkadaş konusunda seçici biri, doğru seçimler yaptığına güveniyor ki sizi de arkadaş çevresine dahil ediyor, kimsenin sizi ayıplamasına müsade etmeyin, kimsenin haddine değil zaten.
mune abla düşüncelerine yorumlarına hayranım öyle bir açıklıyorsun ki hayat tecrübesi bu olsa gerek
Doğru diyorsun herkesin yaşam biçimine göre doğruları oluyor . En önemli nokta anlayış :)Teşekkür ederim, hepimizin yaptığı hayat tecrübelerini aktarmak değil mi zaten?
Yaşadıkça birikim yapıyorsunuz, düşünceleriniz şekil değiştiriyor, gelişiyor, hayatta tek doğru ya da tek yanlış olmadığını öğreniyorsunuz, aynı bu konuda olduğu gibi.
Bu konu tek doğrusu olan bir konu değil, herkes kendi yaşam biçimine göre doğru bulduğunu yapıyor.
Buna kesinlikle katılıyorum çünkü bazen kız arkadaşlarımlayken daha çok geriliyorum. Kadınların yapısında var fesatlık ve konular çok saçma yöne çekilebiliyor erkek kafasında olmayı çok isterdimNe guzel iste, hem erkek arkadas daha iyidir.
Kiskanmaz, laf sokmaz, fesatlanmaz daha eglenceliler bence
Yoo ben eşime kendim söylüyorum ortamda evli çift olduğu zaman bile sen git ben bu akşam gelmiyim diye. Hatta arkadaşları tatil planı yaptığında da ben sıcakta evden dışarı adım atmam sen hiç havan değişsin diyorum yani yapışık değiliz ama eşim benle vakit geçirmekten hoşlanıyor ki beni de dahil ediyor plana. Onlar maç izlediği zaman ya kendim yada ortamdaki diğer kızla yan masaya geçiyorum çünkü gürültü oluyor mekan zaten tanıdık kendi mekanım gibi davranabiliyorumya hakkaten onlarla gidip bide yan masada oturuyosun? bu nasil sacmalik yahu ahahaha. ufff boyle yapisik kari kocalari hicccc sevmiyorum hic kusura bakmayin. herkes herseyi istedigi sekilde yapar kimseyi ilgilendirmez ama gelip burda fikir danisiyosan durumunuzda bi tuhaflik oldugunu seziyosundur demekki.
son eklemenle ne demeye calistin, ben gitmezsem kocamda gidemez, sonrada arkadasimizi bziden kopardi diyecekler diye mi sende gidiyosun.
Eşim beni evde yalnız bırakmıyor ya da bensiz bi davete katılmıyorAyrıca eşimin yakın arkadaş çevresi bekar erkek, bize de gelirler, dışarı da çıkarız. Eşim bensiz de çıkar tabiki. Ama bi yere gidince de kalkıp başka masaya oturmam. Evinizde keyif yapın illa birlikte olma şartı Yok ya
Benden önce de arkadaşları vardı benden sonra da olacak. Eşimin hemen hemen bütün arkadaşlarıyla tanıştım ama çocukluk arkadaşlarının yeri farklı onda. Sık görüşüyoruz bende sıkılmıyorum yada beni rahatsız eden bişey yaşanmıyorben olsamda olmasamda onlar hep var olacak dediğin gibi.
bende rahat ediyorsam sıkıntı yok.
Ayda 1-2 kere erkek erkeğe çıkarlar onun dışında hep birlikteyiz.
Elalem diye bir millet var insanların işine burnunu sokmaya bayılan hep onlardan oluyor bu düşünceler.
eşimin arkadaşları olmasaydı bu şehirde yaşayamazdım belki de...
benim için sıkıntı değil bu. Daha önce tanıdığım bi insansa bekar bi kız arkadaşı bile olabilir ortamda. Müsade etmemek de tuhaf ayrıca. Koskoca adama gidemezsin müsade etmiyorum mu dicem ya da o bana?Aynı şey benim başıma gelmedi ama eşim ve ben istemezdim bu ortamı
Ama eşim böyle bı ortama dahil edildi ve bana bildirdi daha da o ortama katılmasına müsaade etmedim
Bana göre yanlış yaa esli görüşürüm yada erkekler yalnız girusur bizim aile yapısı böyle
Eğer eşin seni böyle bı ortama sokuyorsa sen olmadığın bı zamanda başkalarının eşleriyle yanlış oturmasına da müsaade edeceksin zaman gelecek bunu da hesap et
Bizde öyle yapıyoruz zaten. Eşli buluşmalara katılıyorum ben. Ama oldu ki son dakika gelmedi biz o ortama gitmiş oluyoruz yada atıyorum eve dönmek için ters oluyor bende onlarla kalıyorum. İçlerinde belki en geri kafalı olan benim onlar beni kendileri davet ediyolar. Rahatsız olsalardı davet edilmezdim yada ben geliyim yada rahat ediyim diye uğraşmazlardıNeden ayıp olsun kı çok saçma...
Bende genelde evlı arkadasları ile eşli programlara katılıyorum ama bekarda aramızda olabılıyor. Sahsen esım erkek arkadışıyla görüşüyorsa ben katılmayı tercih etmıyorum. Hemen kendıme program yapıp kendı kız arkadaslarımla bulusuyorum :) sonucta bızde kız kıza konusacaklarımız oluyor. Bence bu tercih meselesi...
Cıvık bi insan değilim eşimde benim hareketlerimi bildiği için hiçbi ortamda rahatsız olmadı çünkü rahatsız olacağı bişey yaşanmadı yaşanamaz da. Zaten eşiminde en çok görüştüğü kişiler onlar ailesi ve çocukluk arkadaşlarıHa ha haa diyesim geldi. Kusura bakmayin da esiniz yaninizda olduktan sonra baskalarina halt yemek duser. Benim esimin evli bir arkadasi var ama cocuk bekarken de gorusurduk evlenince ailece gorursuruz dedik ama onun esi soguk biri ve hepbirlikte gorusmeye pek yanasmadi. Biz esim o arkadas ve ben gayet de disarda veya ofisimizde falan gorusup yemegimizi de yeriz cayimizi kahvemizi de iceriz. Bunda ayip olacak ne var ki???
Çok teşekkür ederim o kadar güzel açıklamışsınız ki. Bende bunu anlatmaya çalışıyorum. Bekar bi bayanın yaptığı şey nedense evli yapınca ayıp oluyor.Ayıp meselesi kişiden kişiye değişir, kimisi erkeklerle aynı yerde bulunmaktan rahatsız olur kimisi olmaz, herkes kendine uygun olanı seçer ve ona göre yaşar.
Bana göre ayıp değil, evimizde ağırlayacağımız kişileri seçeriz, evli ya da bekar fark etmez her adam tek başına elini kolunu sallaya sallaya bizim evimize giremez, eşimin dışarıda erkek erkeğe görüşeceği kişiler farklıdır, benim de aralarına katılacağım grup farklıdır, büyük ihtimalle eşinizde arkadaş konusunda seçici biri, doğru seçimler yaptığına güveniyor ki sizi de arkadaş çevresine dahil ediyor, kimsenin sizi ayıplamasına müsade etmeyin, kimsenin haddine değil zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?