Aynı şehirde herkes annesiyle böyle evlilik olur mu?

Dogru demis. Belli ki farkli dusunuyoruz. 10 yil tartismaya hic niyetim yok.

Son düzenleme:
Dogru demis. Belli ki farkli dusunuyoruz. 10 yil tartismaya hic niyetim yok.
Ay yok onla başedemedim başka cephede savaşmaya benimde gücüm yok sakın Sizin gibi düşünmeyi çok isterdim o zaman hiç sorunumuz kalmazdı belki ama olmayınca olmuyor işte aklım kabul etse hormonlarım etmez zaten

gebelik ve lohusalık gerçekten insanı herkese düşman ediyor. ben üç gebelik yaşadım. hepsinde eşimle tartıştım, her yaptığı dağ gibi dert göründü bana. evde olmasına bile tahammülüm yoktu. ilk fırsatta boşanma kararı almıştım. lohusalık bitip de hormonlar biraz normale dönünce "çok abartmışım" durumuna döndüm.
sizi bu yüzden anladığımı düşünüyorum. lohusalığı atlattıktan sonra düşünün bunları. istediğiniz zaman ayrılabilirsiniz zaten. sadece acele etmeyin. zamana bırakın ve bebeğinizi düşünün.

Çokta abes görmedim yapılanı. Sizi yalnız bırakmayacağına düşünüp gitmiş. Olabilir. Bazen bende yapıyorum evde kalanlar olunca uzun süre .

Burada yapılan eksik hareket , annenizden nazikçe müsaade isteyerek gitmemesi. ( Belkide yapmıştır , bilmiyorum )

Aslinda ben zaman zaman ayri evlerde kalinabilir diye dusunuyorum, herkes kendi annesiyle bas basa kalmak isteyebilir, belki dertlesmeye ihtiyaci var ,belki ozel bir sey konusacak , benim yanimda konusamaz diye dusunurum esim icin. Gitsin kalsin neyse. Ama kafa dinlemeye gidiyorum demek terbiyesizlik. Ben veya annem senin kafani mi sisiriyoruz diye sorardim sanirim

Sizin annenin başka şehir de mi? Neden annenizin sizinle yaşaması gibi bir durum var ortada o pek anlaşılmadı. Çocuk doğduktan sonrası için mi plan.

Sende haklisin.
ALLAH yar ve yardimcin olsun.

Böyle bi durumda annemi sana karşı yapılmış bişey yok kısmına asla ikna edemezdim ve ertesi gün çıkar giderdi, daha da gelmezdi o yüzden asla kabul edeceğim birsey değil

Sorunlar da olsa kadın misafirliğini bitirir gider o zaman ne cehenneme istiyosa gidebilir, bu şekilde senin annen geldi ben de anneme giderim misillemesi gibi duruyo, kafayı evde dinleyemeyecek kadar ciddi problemleriniz varsa da boşa gitsin terbiyesizi

Goji'cim seni anlıyorum. Evinizde annen yokken yapsa belki tölere edilebilir bir şeydi ama etrafta aile de olsa üçüncü kişilerin olması gerçekten yapılan davranışı değerlendirirken insanı etkiliyor.
Eşinin davranışı elbetteki normal değil bak asla onu savunmuyorum ama o kendine göre normalleştirmiş ve bunun için daha kötüsünü yapmıyorum gibisinden haklı sebepler çıkartmış. Beni yanlış anlama lütfen, durum gereği ne kadar hassas olduğunun farkındayım ama onun davranışını, bunalmış olmasını kendi üzerinden değerlendirme.

Hamilelikte ne kadar bizim hormonlarımız değişiyorsa onların da psikolojisi değişiyor.
Ne kadar isterlerse istesinler. Hem ister istemez isteklerinin gerçek olması sonucu bir boşluğa düşüyorlar hem de gelecek sorumluluktan etkileniyorlar. Erkekler isteklerinin sonucu kendi bedenlerinde ve ruhlarında gerçekleşmediği için bu süreci bizim kadar iyi anlayamıyor. Inan bana %90'ı böyle. Çaktırmasalar bile hepsi içinde babalık sürecine dair bir şey yaşıyor. Boş gebelik geçiriyorlar resmen.

Vallahi ne yalan söyleyeyim ben bazen kendime tahammül edemiyorum şu aralar. Eşim bi' yerlere gitse hiç problem etmem. Ooo ev bana kaldı, o zaman dans diye sevinirim yemin ediyorum. Bayramda annesine gitmesini teklif ettim, gitmedi de.
Etrafımda bunun geçici bir durum olduğunu söyledikleri için durmuyorum üzerinde.

Bak geçenlerde n'oldu hattâ. Eşimin meslektaşları bize oturmaya geldi. Onlarda da kadın ikinci çocuğu istiyor ama adam istemiyor. Sebep? İlk hamileliğin 5. ayında evden kovmuş kadın eşini. Yüzünü görmeye tahammül edemiyormuş. Doğum anında karşı karşıya gelince adama yeniden aşık oldum resmen, nasıl yaptım tüm bunları diye kendime kızdım dedi kadın. :)

Yanisi hamilelik kendi içinde zaten oldukça karmaşık bir süreç. Karar vermek için doğumdan sonrasını bekle bence de.

Sizin annenin başka şehir de mi? Neden annenizin sizinle yaşaması gibi bir durum var ortada o pek anlaşılmadı. Çocuk doğduktan sonrası için mi plan.
Evet annemle farklı şehirlerde yaşıyoruz. Doktor benim gitmeme izin vermeyince bayramda kendimi kötü hissetmeyeyim diye yanıma geldi. Annemin bizimle yaşaması gibi bir durum yok.eşime riskli gebelik geçiren karısıyla ilgilenmek o kadar zor geliyor ki annem bizle yaşasa tüm sorumluluğu ona atsa keyfine baksa çok sevinir onu demek istedim.

Sabah kıyamet koptu zaten beyefendi geldiğinde annem ağlıyordu. Ne oluyor böyle bu ne demek diye sordu hesabını. Biletini ayırttı arayıp ama sen gidersen ben bu evde durmam dediğim için şimdilik biraz sakinleşti duruyoruz. Eşim için herşey o kadar mantıklı ki biz abartıyoruz bu durumu buraya getirdiğim için ben suçluyum. Evde misafir varken eve gelmeyen adam benim sorunu anneme yansıttığını iddia ediyor çıldırıcam

Can'ım sen doğru söylüyorsun ama eşimin yeri bende o kadar ayrıydı ki kabullenemiyorum. Çok uzun yıllardır beraberiz ve ilişkimiz asla sadece kadın erkek rolleri üzerindenyürümedi. En yakın arkadaş dost kardeş anne baba birbirimizi en çok eleştiren ama hayatta doğru yolu hep beraber bulmuş insanlarız biz. Bunca yılllık yol arkadaşımın ben onun çocuğuna hamileyken böyle davranmasını gerçekten hazmedemiyorum. Evet endişeleniyor farklı duygular yaşıyor olabilir ama ben hayatımda ilk defa onu anlayacak ona hak verecek durumda değilim. Ben herzaman doğru da davrandığımı iddia etmiyorum ama benim tanıdığım eşim buna hakverir bana destek olur bunu da seve seve yapardı. İlişkiler bitedebilri insanlar zamanla değişir bunu da kabul ediyorum ama bunun hamileliğime denk gelmesini gerçekten affedemiyorum. Çocuğum anne karnında huzursuz olmasın hatta Doğumda kötü bir deneyim yaşamasın hayata negatif gelmesin diye çırpınıyorum ama o beni üzmekte zerre sakınca görmüyor malesef. sözün özü cordicim insan en çok en sevdiğine kırılıyor, en büyük hayal kırıklığını da en güvendiğinden yaşıyor ve ben bir organım haline gelmiş onsuz hayatımı bile hatırlamadığım can yoldaşımdan an be an soğuyorum

İşte sorun da burada ya kuzucuğum onlar davranışlarını normal kadın/erkek üzerinden götürmeye devam ediyorlar.

Karşılarında hormonları yüzünden kadın halinden annelik haline geçiş yaparken psikolojisi karmakarışık olan bir canlı yok. Cinsiyeti gereği doğuramayan bir canlının annelik hâlini anlamasını beklemiyorum zaten ama burada destek olma faktörü önemli. Ve erkekler bunu rutin ilişkisine göre yürütüyor maalesef.

Onu sevmesen zaten yaptığı davranışın senin için bir önemi olmazdı. İşte bu annelik dönemi aynı zamanda geçmişin muhakemesinin görülüp bir sonraki döneme devretmediğin bir devrin başlangıcı olduğu için aynı zamanda. Bazı şeyleri daha net görüp kıyaslabiliyorsun eskiyle. Sürekli bir öncesi/sonrası halindeyiz zaten. Hem kendimizi hem etrafımızdakilerin değişimlerini kontrol eder haldeyiz. İşte böyle olumsuz şeyler olunca da içinde yaralar açılıyor ister istemez.

Sabah olanlar kötü olmuş. Hani o tavrı gerçekten terbiyesizlik. Annenin yanında olması özellikle. Kadın da diken üstündedir şimdi. Ya oturun konuşun idrak etsin yaptıklarını ya da bir süre mesafe koy.

Kendisine bir mesaj at "annem yaptığın saygisizliga inanılmaz alındı, senin annen bize geldiğinde ben de kendi anneme kafa dinlemeye gideceğim, madem bu kadar normal bi şey o zaman da sen bana kizmazsin"

Bu mesajdan sonra napiyosa yapsin terbiyesiz.

canım sen alınıyorsan veya annen alınıyorsa gitmemesi gerekir. benim annem evime gelse eşimin 1 günlüğüne bir yere gitmesine çok takılmazdım anne kız özlüyoruz ve vakit geçirmeye ihtiyacımız var açıkçası, eşim evde olsa da kendi kendine takılacağı için olmaması çok önemli olmazdı ama 1 gün için tabikide sadece:)
eviniz küçükse belki 2 kadın var diye rahat edemiyordur ne bileyim. bunu eşinle konuş bence

aslında ortalığı karıştıran annen annenin lafıyla hareket etme

Cok sacma buldum.ayrica onun ailesi demiyor mu oglum oyle sey olmaz evine git diye.bazi aileler cok dusuncesiz oluyor.annene de ayip olmus.bu arada annen farli bir sehirde mi size kalmaya geldi

Belki sizi anne kız tek bırakmak istemiştir bide nçbu açıdan bakın

Eski esim bazen bana sen ablamlarda kal derdi, bende salak gibi gider kalirdim bir gece en fazla.. ayri yatmak iyi degilken, ayri evde yatmalar dahada kotu.. sacmalamis iyice esiniz.. bu erkeklerde evlendikten sonra anneci konumuna geciyolar nedense...

Hamileliği çok abartmışsınız, bu ne ya? Eşinize karşıda böyle bir tutum içindeyseniz sizi annenizle başbaşa bırakıp kaçması çok normal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…