Ayrılıyoruz

Mantıklı bu söylediğiniz fakat şu an için ailelere danışamam sanırım. Annemle konuşmaya çalıştım bugün, anlatamadım. Sadece tartıştık, küstük filan dedim. Nasıl anlatılır ki bu durum. Hala içimde korkular var çünkü çok seviyorum kocamı. Ve şimdi kaybedeceğim için çok üzgünüm. Çok fazla özlüyorum ama yapacak bir şey yok. Bir başka arkadaşın dediği gibi üzülsem de ağlasam da bayılsam da ona geri dönmemeliyim.

Canım,çok bunaldığını,öyle üzerine ağırlık çöktüğünü filan hissettiğin zaman Biliyorsan Ayet-El Kürsi oku.Bende çok işe yarıyordu sıkıntılı zamanlarımda.Uyumaya zorlama kendini.Klak,birşeylerle meşgul olmaya çalış.Mesela bir bitki çayı yap kendine.Papatya ya da melisa vücüdu sakinleştirir,uyku getirir.Çayını içerken kitap,dergi falan okumaya çalış.Yatakta düşünce,endişe,korku ve kaygılarınla dönüp durdukça daha fena olursun.Çok üzülüyorum şu durumuna,hayırlısıyla bir hallolsa.

Aklıma gelmiyor bunları yapmak vallahi. Çok sevindim şimdi hatırlatmanıza. Keşke dün gece papatya çayı yapıp ayetel kürsi okusaydım. Çok teşekkür ederim iyi ki varsınız gerçekten bunları yapacağım bugün de.
Cuma günü de psikiyatrdan randevu aldım. Sabah gideceğim bakalım. O güne kadar bir şekilde dayanmam lazım.
İyi ki sizler varsınız. Size çok şey borçluyum. Kimseye anlatamadığım şu sorunlarda bana yardımcı oluyorsunuz. Dilerim hep huzurlu mutlu olursunuz.

arkadasim kac defa soyledik iste...
size iyi gelecek olan psikiyatr...
bu sorunlari kendi basiniza atlatamazsiniz...

Ben dayanabileceğine inanıyorum.Randevu alman iyi olmuş,en azından sen rahatlarsın.Hem belkide bir fikir verir doktor.Yıpratma bu kadar kendini,hayırlısıyla herşey yoluna girer inşaallah.

Ben dayanabileceğine inanıyorum.Randevu alman iyi olmuş,en azından sen rahatlarsın.Hem belkide bir fikir verir doktor.Yıpratma bu kadar kendini,hayırlısıyla herşey yoluna girer inşaallah.

İnşallah. Çok teşekkür ederim. Gerçekten doktor yardımına ihtiyacım olduğundan emin oldum. Evde her şey batıyor gözüme. Her şey ağlamaya sebep olmaya yetiyor. Ama evet dayanabileceğim inşallah. İnşallah.

Bir şey söyleyeceğim ama lütfen yanlış anlaşılmasın... Ben kocamı çok seviyorum. Çok aşığım ona. İnanılmaz bir şekilde özlüyorum. Onu kaybetmek harap ediyor beni. Ama onunla olmak daha yıkıcı biliyorum. Sadece hislerimi yazmak istedim.

Peki,en son ne zaman konuştun eşinle?Ya da ne zamandır hiç görmüyorsunuz birbirinizi?

Arkadasim aynisini bende yasadim hatta daha fazlasini eve mahkeme kagidi geldi bana dava acmis postaneye bile el ele gittik mahkeme kagitlarini almaya ben bi süre ailemin yaninda kaldi
Neyse mahkeme günü geldi catti ben bosanmak istemedigimi söyledim cünkü evlenirken her iki tarafida ailelerimizi karsimiza alarak evlendik cok huzursuz olduk mutlu olmayi unutmus hale gelmistik artik. Mahkemede ben bosanmak istemedigimi söyleyince dava ertelendi. Mahkemedn ertesi gün evime geldim evdeydi agliyordu onunla konustuk ve tekrar denemeye karar verdik simdi bir sene oldu allahima sükürler olsun mutluyuz hatta bebek istiyoruz. Cok zordu ondan ayri kalmak rabbim kimseye yasatmasin simdi hergün sükrediyoruz ayrilmadik diye. Inan seni o kadr cok iyi anliyorum ki...

minikken arkadaşım bende seninle aynı şeyleri yaşıyorum. senin hisleriniçok iyi anlıyorum.bizimde eşimle konuşamama gibi bir problemimiz var.ayda en az 2-3 kere kavga ederiz zaten bir ayın 20 gününü küs geçiririz.ama benim arkamda ailem de yok. sanırım senin ailen arkanda.eşim anneme alın kızınızı götürün dediğide anemin verdiği cevap çok entresan. buraya getirme git bir sığınma evine bırak...başka birşey söyleyemiyorum.şuan bende çok büyük bir çıkmazdayım.Rabbim hakkımızda hayırlısını versin

Allah her daim mutlu etsin sizleri inşallah. Çok teşekkürler yorumunuz için.
Neden ayrılmak istemiştiniz? Tartışmalarınız ne boyutta idi? Ve ne kadar süre ayrı kaldınız?
İçten içe umudum var hala Belki biz de devam etmeye karar veririz diye...

Allah yardımcınız olsun. İnşallah en kısa zamanda bir çıkış yolu bulursunuz eşinizle. Ne kadar süredir evlisiniz? Çocuğunuz var mı? Tartışmalarınızı sebebi nedir?

Evet randevu aldım ama ancak cuma gününe gidebileceğim. Ondan önceki günlerde iş durumumdan dolayı müsait zamanım yok.

bu yardim iyi gelecek insallah...
kendini cok sikmayin cok yipratmayin...
hem unutmayin ki hersey olacagina varir...siz ne yaparsaniz yapin su akar yolunu bulur, o yuzden kendinizi mumkun oldugunca sikmamaya calisin...

En son dün akşam üzeri kavga ettik ondan sonra görmedik birbirimizi. Cuma günüydü yani. Ama bana bir ay geçmiş gibi geliyor tuhaf..

Biraz olayı oluruna bırak bakalım.yani şimdi benim için buradan yazması kolay ama bakalım arayıp soracak mı seni.ya da hiçbirşey olmamış gibi eve de gelebilir.ailesine düşkün müdür?hani,ne bileyim,bir çözüm yolu bulmaya çalışıyorum aklımca ama.Olayın vehametini çaktırmadan ailesini evinize davet etsen mesela.yemeğe,çaya filan.Ona da haber versen.bakalım gelecek mi?gelirse ailesinin yanında nasıl davranacak sana?Ya da mümkün değil,denedim bu yolları,olmuyor diyorsan biraz ayrı kalsanız mesela.belki ayrıyken daha sağlıklı düşünüp değerlendirir sana karşı olan tutumunu.özlemi galip gelir,ne bileyim işte:26:

Bizim sorunumuz ailesi beni istemiyorlar halen daha istemiyolar da artik umrumda degil bize yapmadiklarini birakmadilar bana iftira bile attilar Esim arada kaldigi icin bana davranislari degismisti inanirmisin ondan o kadar cok nefret etmeye baslamiatim ki ayni yatakta bile yatmak istemiyordum tabi oda uzaklasmisti benden sürekli kavga ediyorduk evde birbirimizin yüzüne bakmiyorduk daha neler neler ama ayri kalinca akli basina geldi. Ama ben hic bi zaman inancimin yitirmedim hep allaha yalvardim hayirlisi olsun dedim dua ettim. Eger seviyorsan mücadele ederim diyorsan yilma. Benim esim bana tek bi soru sordu dediki ben sana yapmadigimi birakmadin neden hale beni birakmiyorsun. Birakmadim cünkü beni sevdigini biliyordum herkes ayriliyorsunuz dedi biz ayrilmicaz o beni birakmaz dedigim zaman ailem delirdigimi düsünmüs kafayi yedi demisler cünkü hep onu sayikliyordum. Ben ona inaniyordum beni sevdigini biliyordum ve yanilmadim ayrilmadim tavsiyem bol bol dua et allaha sigin ayetel kürsü oku özellikle sali geceleri 70 defa ve duani et allah cok büyük bana herkes delisin dedi baskasi olsa dönmezdi dedi ama ben nasil kendimden eminsem ondanda emindim.

bu yardim iyi gelecek insallah...
kendini cok sikmayin cok yipratmayin...
hem unutmayin ki hersey olacagina varir...siz ne yaparsaniz yapin su akar yolunu bulur, o yuzden kendinizi mumkun oldugunca sikmamaya calisin...
İnşallah. Çok teşekkür ederim. Artık kendim için bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Çünkü dengemi yitirmeye başladım resmen. Çok teşekkür ediyorum, evet hayırlısı olsun. Bu bir süreç ama sürecin geçtiği dönem beni sarsıyor. İnşallah iyi olacak her şey. Çok teşekkürler.

Bu aralar oluruna bırakma konusunda pek başarılı değilim. Duramıyorum ben de. Ya aklımın oyunlarına yenik düşüyorum ya da ağlamaya ya da nefret etmeye başlıyorum. Dengesizlik diz boyu! Ama dediğinizi yapmaya çalışacağım. (bir yanım diyor ki keşke gelse güzelce anlaşsak sonsuza kadar mutlu olsak) Hiçbir şey olmamış gibi davranmaz genelde eşim. Sorun olduğunda konuşup özür diler. Ama bunun için benim çileden çıkmamı bekler ya da vazgeçtiğimi görmeyi bekler. Garip bir adam işte... Ama gelse özür dilese yine ben de o da rahatlasak Allah'ım. Neyse dağıttım yine kafamı.

Ailesine gelince... Önceki tartışmalarımızın bazıları ailelerimizin (benim ya da onun) yanında oldu. Ama hiçbirinde asla belli etmedi. Yine gülümsemeye devam etti, bana sarılmaya. Başbaşayken kavga devam eder ama başkalarının yanında iken yine yanımda olur. Yani her zamanki kocam olur başkalarının yanındaysak. Ailesi eşime karşı çok pasif ne derse yaparlar. Eşim de bir şeyine karıştıklarında annesine babasına hiç fark etmez sesini yükseltebiliyor. Ailesinin sözü geçmiyor eşime kısacası.

Bilmiyorum ama şu an depresif olabilir. Ve bu durumlarda evden dışarı çıkmaz. Ama yapması gereken işler vardı. İnşallah onları ihmal etmiyordur. Pazartesi günü de iş var inşallah onu da ihmal etmez. Birinin onu zorlaması gerek kötü olduğu günlerinde. Benden başka kimseyi de dinlemiyor adam akıllı.
Ben çok sinirlendim, gerildim ne zamandır. Belki yalnız kalmak bana da iyi gelir. Biraz kafamı dinlemeye çalışabilirim. Sakinleşmek istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…