ben çok seviyorum ama bazen tahammül edemiyorum. her hareketi batıyo. bu dönem dönem olan bişey. seninki de geçicidir canım :)
Allah aşkına birisi bana söylesin ya? Ben kocama dayanamıyorum. O kadar stresliyim ki. Hala adet de göremedim. Her şey üst üste geldi. Ne yapacağımı bilmiyorum bu konuda. Her şey güzel sakin ılımlı da ben dayanamıyorum. Sinirlerimi bozuyor eşim. Her şeyi sinirlerimi bozuyor. Bugün doktor ile görüştük yüz yüze. Henüz bir gelişme yok o konuda.
Ben bilmiyorum Acaba sevmiyor muyum artık kocamı?
Evli çiftlere soruyorum. Kocanıza nasıl tahammül ediyorsunuz? Lütfen bu işin bir sırrı varsa söyler misiniz?
Hamile değilim. Adet göremiyorum uzun zamandır. Çok sinirlerimi bozuyor bu durum. Belki dediğiniz gibi bu yüzden eşimden de hoşlanmıyor olabilirim. Çünkü sevdiğimi biliyorum. Hiçbir şeyinden tiksinmediğim insan şimdi vücuduma değdiğinde huzursuz oluyorum. Teni tenime değince ne bileyim ya göğsündeki tüylerden midem bulanıyor sanki. Vücudundan da rahatsız oluyorum anlayacağınız.Bak canım burda demişsin ''hala adet de görmedim'' sebebi bu olabilir ya da hamilede olabilirsin budur belki sebep.Bir sebep daha, geçmişte yaptığı bişeyi kafaya çok takmışsındır, arada patlama yaşıyosundur.
Ah canım benim seni gördüğüme sevindim yine. Eşimi seviyorum aslında belki de diğer arkadaşın dediği gibi dönemsel bir durumdur. Ya da başlı başına adet görememenin verdiği bir şeydir. Hem hamile değilim hem de adet görmüyorum. Çok hassasım. Her şeye ağlamaya başladım. Eşimin yanında da fazla ağlamak istemiyorum ikide bir ağlarsam beni sürekli ağlayan güçsüz biri sanmasın diye. Ona da sinir ile yansıtıyorum duygularımı. Bir şey demesem de anlıyor ya da hissediyor o da. Kocamı seviyorum tamam. Bundan eminim. Hatta bugün hala ondan bir bebek isteği içinde olup olmadığımı sorguladım. Evet istiyorum bebek. Ama aynı zamanda da sinir oluyorum. Yanımda üstünde kıyafet olmadan yatarsa huzursuzluk hissediyorum. Az önce dediğim gibi onunla cinsel bir şeyler yaşamak benim içimden gelmiyor hiç. Ve isteyecek diye çok korkuyorum. Normalde haftanın 3-4 günü birlikte olurken bir aydır sanırım iki kez birlikte olduk. Ayrılık durumları da araya girince bedensel olarak eşimden biraz uzaklaştım belki de. Şimdi evde ilişkiye giremiyorum kocamla. Çok özür diliyorum ama en ufak yakınlaşmada buna sadece sarılma da dahil, kötü hissediyorum kendimi.Canım,böyle olunca merak ediyorum seni.Ben tahammül edemediğim için boşanıyorum işte ama bu kadar basit değil elbette bu iş.Yani ben de çok ama çok sıkıntı çektim,çok savaştım zamanında ama ikili ilişkilerde bardağı taşıran bir son damla var.Ben elimden gelenin bile fazlasını yapmış olduğum için vicdanen çok rahatım.Zaten o nedenle bu buşanma olayı beni fazla etkilemiyor.Fakat benim durumum farklıydı biraz hatırlarsan.Ben son dönemde çok ciddi sorunlar yaşamıştım.Şiddet dahil olmak üzere.Sana biraz daha sakin olmaya çalışmanı öneririm.Yani,eşini sevip sevmediğin sorusuna kimse senin adına cevap veremez.Bunun yanıtını ancak kendi içinde bulabilirsin.Şu an böyle bir psikolojidesin ama ileriki günlerde de böyle olacağın anlamına gelmez bu.Tek başına,kimsenin lafından etkilenmeden,çevrenin baskısından etkilenmeden şöyle iyi bir psikiyatriste gitsen.Nasıl olursa olsun,açıkça anlatsan durumunu,hiç çekinmene gerek yok çünkü ancak dürüstçe hislerini paylaşırsan gerçek anlamda yardımcı olabilir doktor sana.Yönlendirir seni,ilaç verir belki,rahatlarsın.Ne dersin?
Merhaba,eğer hamilleysenizki inşallah öylledir(tüm stresiniz sıkıntınızhormon değişikliğiyle alakalı) bence eşinizle beraber gidin doktora inanın bebeğinizin kalp atışlarını birliktte duyduğunuz anda sorun,sıkıntı kalmayacak ve mutluluktan ağlayacaksınız bambaşka bir duygu Allahım olmayan vve siteyen herkese nasip etsin...
Allah'ım ben bu evliliği bu şekilde nasıl yürüteceğim acaba?
İkinci bir test yaptırmadım henüz ama hamile kalmış olamam diye düşünüyorum. Hayırlısı...canım hamile değilim diyorsun ama hamilelik belirtileri gibi anlattıkların:26:hamile olduğunda adet söktürücü işe yaramaz diye biliyorum.tekrar tahlil yaptırsan
Evet seviyorum. Çok seviyorum. İşte kontrol etmekte çok zorlanıyorum. Ama yapacağım inşallah. Dün gece çok ağladım. Eşim çok üstüme geldi. Daha doğrusu ben çok alındım bazı şeylerden çünkü tartışmamız vs olmadı. Yardım et bana çok kötü hissediyorum, yanımda ol, dedim. Ama hiçbir şey söylemedi. Ben biraz yanımda olsun, şefkat göstersin istedim. Bir şey söylemeyince ben ağladım tutamadım kendimi hiç. Kocam da sanırım ağlamama dayanamadı. O kadar ağladıktan sonra gelip sarıldı. Belki basit bir şey gibi görünüyor da hepsi üst üste gelince yoruldum herhalde. Belki bayram tatili de iyi gelir inşallah yani.Canım,yazdım okuduklarını.Bayrama ne kaldı şurada,bu kadar dayandın,biraz daha sık dişini.Birlikte gitmeniz çok iyi olacak bence.Olayların etkisi altındasın,çok streslisin,bu kadar baskı seni yıpratıyor.Ama herşeye rağmen eşinden vazgeçemiyorsun bak.Demek o kadar kolay değil,demek önemli senin için.Beni düşün,ben boşanıyorum ama umrumda değil.Yani ne maddi ne manevi hiçbir boşluğunu hissetmiyorum şahsının.Aksine kurtulacağım bu azaptan diye seviniyorum.Sen bu kadar tereddüt ettiğine göre sevgi var arada.:26:
canım benim kızımdan fırsay buldukça takip ediyorum
eşinden nefret ediyormuş gibi hissetmenin nedeni;
1-adet görememen ve buna bağlı bir gerginlik
2-hamile kalma korkusu ki geçen haftalarda yaşadığın şüphe bu durumu ikiye katlar
3-eşinin elinde olmayarak dengesiz ve tutarsız hareket ve davranışları bunlar artık seni yormuş
4-çalkantılı geçirdiğin dönemlerde eşinden ayrı kalman
5-hormonal bir bozukluk (tiroit v.b.)
6-inşallah yoktur ama gebelik
bunların biri bile yaşadığın duruma sebep olabilir
mesela hiç tiroit hormonlarına baktırdın mı
ya da son zamanlarda şiddetli saç dökülmesi,kilo kaybı ya da kilo alımı gibi durumların oldu mu
Bebek tabi ki çok güzel duygular yaşatıyor insana. Ama bir o kadar insana maddi ve manevi yük bindiren bir durum. Eğer bu yükü eşinizin sizle paylaşacağına siz bunaldığınızda sizi sabırla dinleyip çözüm yolunda sizi destekleyeceğine, yeri geldiğinde sizin uyumanız için geceleri onun kalkıp bebekle ilgileneceğine güveniyorsanız "Bebek aileye mutluluk" getirir.
Diğer yandan zaten bozulmuş bir iletişim mevcutsa, kişilerin birbirleri hakkındaki önyargıları artmış ve iletişim duvarları, birbirini suçlamalar, ve karşılıklı anlaşılamama hisleri oluşmuşsa, bebek sadece bu önyargıları ve iletişim kopukluğunu körükler.
Evlilik yürütmek gerçekten zor. Ben de aynı sizin gibi ya sevdiğin insanla neden anlaşamazsın ki, mutluluğunuz huzurnuz herşeyden önemli derdim, ama bazen ilişkini sorguluyorsun ve aslında aranızda bir çok bitmemiş iş ve kapanmamamış mevzular olduğunu farkediyorsun. Bu çatışmalar genelde bir tarafın geri çekilmesi ve diğerinin savaşı kazanması ile sonuçlanıyorsa, bitmemiş işler bu noktada başlıyor. Çatışmalarınızı bir düşünün, genelde geri çekilen taraf sinmiş ve bastırılmış hisseder ve bir sonraki savaş için diş bilemeye başlar. Sonraki en küçük tartışmada aşırı tepki verip patlayabilir. Bu tamamaen bir önceki çatışmanın sağlıklı çözülememesinden kaynaklanır.
Belki evlilik terapisti sizin bu çatışmaları bulmanıza ve bitmemiş işlerinizi bitirmenize yardımcı olur.
Eski bir psikolojik danışman olarak naçizane önerim budur.
Allah yardımcınız olsun ve hayırlısı olsun...
Merhaba, çok teşekkürler yorumunuz için.merhaba
konunu baştan sona okudum
zor bi dönemden geçiyosun,eşinin dengesizlikleri ister istemez seni de etkilemiş
yani naçizane tavsiyem senin de bir uzmandan yardım alman
aranızda güçlü bir bağ var,sevgi var ama bu her zaman maalesef ki yeterli olmuyor,
sevgiyi yaşatabilmek ve birlikte yaşayabilmek adına çiftlerin sağlıklı bir ruha da sahip olmaları gerekiyor.
umarım sorunlarınızı bir an önce halleder ve huzurlu bir başlangıç yapabilirsiniz..
sevgilerle...
Minikken.........Neredesin kuzu?:13:
Merhaba, çok teşekkürler yorumunuz için.
Etkiledi ne yazık ki ben girdiğim çukurdan çıkaramıyorum kendimi. Çok teşekkürler. Evet bayramdan sonra gideceğiz inşallah. Benim bu dönemde biraz daha huzurlu olmaya ihtiyacım var. Bunu başarabilirsem adet düzenim de rayına oturur zaten.
Umarım... Çok teşekkürler iyi dilekleriniz için.
Canım kusura bakma. Dün gece biraz huzursuzdum. Girmedim hiç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?