Ayrılıyoruz

konuyu elimden geldiğince baştan sona okumaya çalıştım ve ne yazıkki sanırım sorun sadece eşinizin hastalığından kaynaklı bi polar yani iki uçlu bozukluk çok zor bi hastalık benim ablamda bipolar 20 senedir ondan çok iyi biliyorum.. o birini veya bişey gördüğünü sanmaları kendi kendine konuşmaları .. bişey planlayıp sizinde bildiğiiinizi sanması bize göre sanması diyorum ona göre ise o size söylemiş ve siz biliyosunuz çünkü bunların nedeni halüsülasyonlar görmesi gerçek gibi ..yani şöyle bi örnekleme yaparsak ben ablamla bigün yolda yürüyorum birden koştu alper diye baktım yola kimse yok koştu koştu ağaca sarıldı onu sevgilisi olarak gördü o an .. iyileştiğinde anlattımda nezaman öyle bişey olduki ben öyle bişey yapmadım dedi ..tabi zamanla bizde gide gele öğrendik bu hastalığı .. öncelikle hastanın tedaviyi kabullenmesi en önemlisi hastalığı kabullenmesi gerekiyo yoksa tedavide başarı çok zormuş çünkü ömür boyu kullanması gereken ilaçlar var bunları kendi kafasına göre bırakırsa tekrardan depresyon ve mani yaaşıyo mutlaka ...benim ablam 6 sene ilaçkullanımından sonra ben artık düzeldim iyiym dedi bıraktı ilacı 5 s enesine malolodu bidahaki düzelmesi .. 10 senedir normal insanlar gibi hiç bişeyi yok ilaçlara doktora hiç ara vermeden gidiyo ... ve bu hastaların yakınları olarak bizede çok iş düşüyo ..önce sabırlı olmamız lazım yaptığı hareketlerin altında mantıklı bi açıklama beklememk lazım ve ne olursa olsun onu bu hastalığı konusunda ikna etmeniz lazım inşallah doktora giderse ve ilaçları olacak mutlaka bunları sıkı bi şekilde takip etmeniz lazım mutlaka çünkü kendi içmeyecek yada aldığını sanacak vs ...düzenli bi tedavi şart ... ondan sonra inanki evliliğinde sorunlarında düzelicek... birşey daha var ve en önemlisi sıkıntı bu hastalığı tetikliyo malesef ablamda iş yerinde mutsuz olduğunda hafiften dalgalanmalar yaşamıştı doktoruda ona o işi bırakmasını önermişti .. yani açıkçası tedavi gördüğü zamanlarda inşallah giderde görürse sizde onun için bence çaba sarfedin fazla sorunlara boğmayın biliyorum onlarla yaşamak çok zor .. ölümden bahsediyosa mutlaka bilinki çok çaresiz hisettiği anda bunu deneyecektir ... amma uzun yazdım ama mutlaka tedavi görmesi şartt.. ne biliyim aileler falan toplanın bi şekilde güzelce konuşun ikna edin anlatın emininm iyi bi anında anlıcaktır .. yada böyle kötü bi anında siz götürürn hastaneler acil durumlarda alıp zaten hemen yatışını yapıyolar ... hastane ortamında daha iyi takip edildikleri için toparlama dönemleri eve oranla daha kolay oluyo ... yüce rabbim hakkınızda hayırlısını verir inşallah eşin düzelir inşallah mutlu olursunuz bundan sonrası için..

Teşekkür ederim. Ama hamile değilim çok şükür. İnşallah birkaç yıl sonra bebek düşüneceğim Allah kısmet ederse. Sorunları büyük ölçüde atlattığımızı söyleyebilirim. Eşimle barıştık hatta. Evimizdeyiz ne zamandır. Yapıcı olmaya çalışıyorum. Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

Merhaba,
Evet biz iki kişi üstesinden gelemiyoruz. O da çocuk ben de çocuk resmen. Bazen enerjimi yitiriyorum. Dediğiniz gibi bir destek ile inşallah üstesinden geliriz.
Ömür boyu bunu kaldırabilecek bir seviyeye gelmem gerek anlaşılan. Sabır taşı olmalıyım...
Çok teşekkür ederim

Ay canım benim ben teşekkür ederim. Lütfen endişelenme. Ben ne kadar kötü olsam da çok şükür bir şekilde ipin ucundan tutabiliyorum tekrar. Son anda da olsa... Bunda da var bir hayır da işte görebilsem o hayrı daha bilinçli davranıcam.
Çok teşekkür ediyorum. Sen nasılsın iyi misin?

Evet doğru söylüyorsunuz. En son çok dua ettiğim zamanda her şeyin daha iyi olduğunu gördüm. Dua gerçekten çok önemli. Şimdi birlikteyiz. Ayrı değiliz ama inşallah her şey yolunda gider. Çok seviyorum kocamı. Zamana ihtiyacım var sadece. Korkularım çok fazla...

Şu an korunmuyorum. Adet söktürücü olarak farlutal kullandım 6 gün. Doğum kontrol hapını içmeye başlamak için adet görmeyi bekliyorum ama henüz adet göremedim. Bu ilaçları doktor verdi.
Evet zamana ihtiyacım var. Durup dinlenmek istiyorum. Yalnız kalabilirsem belki daha iyi olur. Evde yalnızken yani eşim yokken biraz kafamı toparlamayı becerebilmiştim. Şimdi eşim gitsin demiyorum tabii ama yine kendimle ilgilenebilirsem başaracağım.
Cilve yapamıyorum ki... Biraz yakınlaşmak istesem kendimden iğreniyor gibi bir hisse kapılıyorum. Cinsellikle ilgili hiçbir şey istemiyorum. Zaten canım da yanıyor istemeden yapınca.
Sarılmaya çalışıyorum bazen onda da çok yapmacıkmışım gibi oluyorum bu kez yine kendime kızıyorum doğal değilim diye.
Ama biraz romantizm işe yarar belki... Notlar yazayım bu güzel bir fikir. Hiç böyle şeyler yapmadım ben kocama. Mum filan mı yaksam :) Belki hoşuna gider ben de seviyorum mumları :)

Ben nasılım?İnan son günlerde ben bile bilmiyorum canım.Direniyorum,dayanıyorum,ayakta kalmaya çalışıyorum,sabrediyorum işte minikken.Şu kasım ayı da bir bitse,herşey sonuçlansa.Beklemek,bu belirsizlik....Elimi kolumu bağlıyor işte bu durum.

mum da olabilir tabii şöyle kokulu olanlardan
kapı girişinden yatak odasına doğru minik mumlardan yol yapabilirsin
mesela ben bi keresinde evi süslemiştim doğum gününde çok güzel olmuştu pasta falan da yapmıştım
yılbaşı için satılan kalpli yanıp sönen ışıklar vardı ondan almıştım kipadan bi de doğum günü afişi
kapıyı açınca hemen karşıdaki kapıya yapıştırmıştım geleceği zaman da bütün ışıkları kapadım
sadece yanıp sönen ışıklar ı taktım fişe çok romantik olmuştu
yatak odasına balon şişirip uzun bi iple bağlayıp tavana asıp balonların altına da kağıtlara not yazabilirsin
yok balon abartı olur dersen sadece kağıtlara yaz ve tavandan aşağı sarkan iplere yapıştır
biraz romantizmle bu süreci hızlandırabilirsiniz

Kocam oyunbozanlık yapıyor. Verdiği sözü tutmuyor. Bana beni bir daha üzmeyeceğine dair söz vermişti. Ve doktora gideceğimize. Şimdi bizim doktora ihtiyacımız yok diyor. Sinirimden patlayacaktım nerdeyse.
Allah aşkına bunlar iyiye mi işaret kötüye mi işaret. Bakın yazıyorum.

Eşim bana daha iyi davranıyor. Daha anlayışlı olmaya çalıştığını fark ediyorum.

Arada bir kötü halleri geliyor diyordum ya. Yine oldu bir-iki kez. Tamam gerçekten güzel gelişme çünkü azaldı. Kendini düzeltmeye çalışıyor ama bu sefer de ben daha güçsüz hissediyorum kendimi. En ufak şeyinde sinirlerim alt üst oluyor. Bağırıyorum. Ağlıyorum. Elimden bir şey gelmiyor. Çok çaresiz hissediyorum.

Kafamı zor toparlıyorum. Sakinleşmek için ne yapabilirim eşimle kavga ederken?

canım ne yaptın doktora gitmeye tekrar ikna edebildin mi durumlarınız nasıl şimdi
kızım çok huysuz hiç fırsat vermiyo yazamadım ne zamandır kendine çok iyi bak tatlım

canım ne yaptın doktora gitmeye tekrar ikna edebildin mi durumlarınız nasıl şimdi
kızım çok huysuz hiç fırsat vermiyo yazamadım ne zamandır kendine çok iyi bak tatlım

İkna ettim. Randevumuz iki hafta sonra. İnşallah hayırlısı olsun. İnşallah yine dönmez sözünden.

Ben kendimi toparlamaya çalışıyorum. Kendi kendime telkinler veriyorum. Eşime olan soğuk duygularımdan biraz olsun kurtulmak için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Eşim de evde değil iş dolayısıyla. Cumaya kadar evde olmayacak. Ben evde yalnızım. Biraz kendimle ilgilenmeye çalışıyorum işte. Zor geçiyor. İki gecedir kabuslarla uyanıyorum. Dua filan okuyorum. Kocamı görüyorum rüyamda kötü kötü şeyler tövbe ya rabbim.

Bu süre içinde rahatlayabilirsem kocam geldiğinde özlemle karşılarım diye ümit ediyorum.
Bugün çok zorlandım. Düşüncelerim çok hassas ve saçma. Daha önce de anlatmıştım biraz sıkıntılı bir ruh haline girdim diye. Onun etkilerinden tam anlamıyla kurtulmuş değilim.

Rahatlayayım diye tv filan izliyeyim diyorum, uğraşacak bişeylerim olursa kafam dağılır diye. Kar etmiyor. Ama geçecek inşallah. Seziyorum bunu.

Sen nasılsın? Kızın neden huysuz?

Ben hala cinsel isteksizlikle boğuşuyorum.
Kocam da fark etmeye başladı sanırım. Kuruluk problemi yaşıyorum çünkü Çok utanıyorum.

Son düzenleme:

belli bi sebebi yok 4 aydır böyle hep beni istiyo bi iş yaptırmıyo diş yüzünden diye düşünüyorum bakalım çıkınca belki biraz rahatlar da sakinleşir
eşinin yokluğunda kendine zaman ayırman iyi olur bol bol dua et namaz kılıyomusun bilmiyorum ama ben canım çok sıkkın olduğumda namaz
kılar,kuran okurum gerçekten çok huzur bulurum keşke tembellik etmeyip 5 vakit namazımı hiç kaçırmadan kılabilsem ben de bunun için uğraşıyorum
kendime çok kızıyorum herşeye gezmeye zaman ayırıyosun da bi 10 dakikanı mı namaza ayırmıyosun diye ama yoluna sokucam buna inanıyorum
isteksizlik için de eczanelerde kayganlaştırıca jeller satılıyo bunu kullanabilirsin bi yan etkisi yok çünkü canın yanıyosa istememen çok normal
utanılacak bi durum değil herkesin başına gelebilir

canım benım ayrılma kararı alınmıs bır ortma bebek gelıyor bellıkı bu cok uzucu bır durum hamıle oldugun ıcınde ayrıca sevındıgımı belırtmek ısterım tek demek ıstedıgım ıyı dusun belkıde bu evlat sızı bırlestırmek ıcın rabbımın mucızesıdır evladın ıcın bırbırınıze bırer sans daha verın yoksa emın ol olan o masum bebege olacak bunu ıstemezsın degılmı..hadıı sakın kafayla bır daha dusun belkıde bebebk sıze ılac gıbı gelecek...eşinden asla bu mucızeyı saklayamazsın böyle bır hakkın yok ondan nefrette etsen bu evlat onunda evladı sana gore demesı kolay deme sakın emın ol yasadıklarını ben 2 evlatla yasıyorum yasamayada devam edıyorum vee sırf evlatlarım ıcın katlanıyorum esıme saygısızlıgına şiddetıne sorumsuzlugunaa benımde canım var bende bılırım bosanmayı ama suan cocuklarımın babaya ıhtıyacı var manevı yonden baba sevgısınden mahrum edmeem evlatlarımı bu haddıme bıle degıl o haktan mahrum edemem onlarıı...eşimle aynı evde ıkı yabancı gıbıyız ama cocuklarımız ıcın yasıyoruz sende dene bılıyorum hıc cekılmıyor ama benım ıcın öncelik evlatlarımdır gerısı fasa fıso canımdan bıle kıymetlıdır ..yanı ben sabredıyorum unutma kı her zaman ezılen kazanır sabret vee bır sans daha verın kendınıze belkıde cok guzel bır hayatın olacak benım gıbı olmayacaksın denemeye deger emın ol:) umarım hersey yoluna gırer bol şans Allahımda o sabıye hayırlı uzun ömurler versın analı babalı buyutsun

Canım Allah bağışlasın. Sanırım 7-8 aylarında bir bebek. Ki bu aylarda bebekler anneye çok düşkün oluyormuş. Bir çeşit güven duygusu sanırım. Allah huzurlu, hayırlı bir hayat nasip etsin bebeğine. Maşallah. Canım benim :) İçimi ısıttı birden.

Ben de namaz kılmıyorum. Dini konularda fazla aktif değilim ama son zamanlarda epey dua ediyorum. İyi geliyor çok şükür. Geçen güne göre çok daha iyiyim. Eşimin evde olmaması kendi içimde bazı şeyleri sakin kafayla düzenlememi sağladı.

İsteksizlik ile ilgili de hala bir şeyler bulmaya çalışıyorum. Her şey kafada bitiyor ya, ben de kafamda çözmeye çalışıyorum. Jel kullanırsam eşim rahatsız olacak. Çünkü benim isteksiz olduğumu fark ederse kendinde arıyor sorunu ve onu istemediğimi düşünüyor. Doğru istemiyorum ama onunla bir ilgili olduğunu anlatamam şu an. Anlamaz yani.

Çok özledim kocamı şimdi. Ne güzel ya insanın eşini özlemesi :)

Bence sende sağlıklı sayilmazsin
Esın gibi olmussun..
Seviyorum sevmiyorum özledim hemen
Arkasından nefret ediyorum
Doktora gidicez randevu aldım yok
Kendim yanlız gidicem bla bla bla blaaa
Sen kendi aklını yitirmeye başlamışsın
Önce kendini kurtar doktora git tedavi ol

kızım 9,5 aylık canım
ne güzel kocanı özlemen inşallah bu duygularla karşılarsın kocişini de

Ya Rabbim ne olur yardım et. Artık hayırlısı ile benim için de kocam için de en hayırlısı ne ise o olsun. Ben yoruldum acı çekmekten. Hayal kırıklığına uğramaktan.

aaa bebek varmıymış?

hamile değilim diyodun minikken ???

aaa bebek varmıymış?

hamile değilim diyodun minikken ???

yok canım bebek falan sanırım arkadaş ilk sayfaları okudu biraz orda şüphesi vardı ya
heralde onu yanlış anladı ilerleyen sayfalarda test yaptığını ve bebek olmadığını söylemişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…