Merhaba minikken,
Canım öncelikle hamile olduğuna sevindiğimi belirtmek isterim. İnşallah sorunlu giden evliliğine bir ışık olur.
Çok gururluyum unutamam diyorsun canım, bence evliliğinizin iyileşmesi için gönderilen bir melek karnındaki. Her evlilikte sorunlar muhakkak olur canım. Ben eşimle 10 sene birlikteydim. 10 sene sonunda evlendim ve nişanlılık dönemimiz 8 aydı ve her allahın günü kavga ederdik. Kafasına yüzük mü su şişesi mi neler neler attım kırdım. Evlendik ve ben 2 ay sonra hamile kadım bebeğim bana bir mucizeydi. çünkü ben çok asabi ve çok gururlu bir insandım bebeğimden önce. Şimdi hayatımda iki önemli insan var. Önce oğlum sonra eşim. İnan insan hayatını o kadar değiştiriyorlar ki sadece onu düşünüyorsun ve eşinin yaptığı şeyleri söylediği sözleri düşünmeye vaktin bile olmuyor. Biraz vaktin kalsa onda da kendine yada ev işine veriyorsun.
Kısacası bende eşine söylemelisin. Bu sizin için bir lütuf. Kimseyi değil kendini dahi düşünmeden o karnındaki sabiyi düşüneceksin canım. Bak o bebeğe sahip olmak için kaç sene bekleyen ne çabalar sarfeden insanlar var. Şükür rabbime sana bebeğini mucizeni vermiş tatlım. Şu anda gurur kibir yapılacak zaman değil. Hala beklemen bile yalnış bence. Ara eşini gelsin ve oturup yüz yüze konuşun.
Bir de nacizane fikrim kadının her zaman yapıcı olması taraftarıyım. Hangi kadın olursa olsun eşine sürekli bıdı bıdı yapan ve eşinin evde mutlu olmasını sağlayamayan kadın ve erkek her zaman mutsuzdur. Evlendiğimizden beri eşimle en fazla 2 kere ilk zamanlarda kavga etmişizdir ama 1 gün bile küs kaldığımı asla bilmem. Lütfen sende kendince biraz yapıcı olmaya çalış güzel güzel konuşarak halledin sorunlarınızı. Bakın 3 günlük dünyada yaşıyoruz canım kalp kırmaya değer mi hiç?
Merhaba,rica ederim
evet bazen evliliklerde iki kişi sorunların üstesinden gelemiyo ve mutlaka bir uzmandan ya da objektif bir kişiden yardım almak gerekiyo
bir de sağlık sektöründe olduğum için eşinizin hastalığını çok iyi biliyorum
gerçekten çok zor bir hastalık,bu arada tedaviyi kabul etmesi güzel bir adım
bunun yanı sıra maalesef ki ömür boyu süren de bir hastalık
ondan dolayıdır ki sizin çok güçlü olmanız lazım ki,ona yardımcı olabilesiniz
o yüzden dedim size,sizin de kendinizi toparlamanız ve bir uzmandan yardım almanız lazım diye
umarım herşey yolunda gider ve tüm güzellikler sizinle olur...
Ay canım benim ben teşekkür ederim. Lütfen endişelenme. Ben ne kadar kötü olsam da çok şükür bir şekilde ipin ucundan tutabiliyorum tekrar. Son anda da olsa... Bunda da var bir hayır da işte görebilsem o hayrı daha bilinçli davranıcam.Cevap yazdığın için teşekür ederim canım.Sessiz kalınca,elimde değil işte,endişeleniyorum.Bayrama ne kaldı şurda?İnşaallah hayırlısı olacak senin için.İyi düşünmeye çalış,iyi olsun.
Evet doğru söylüyorsunuz. En son çok dua ettiğim zamanda her şeyin daha iyi olduğunu gördüm. Dua gerçekten çok önemli. Şimdi birlikteyiz. Ayrı değiliz ama inşallah her şey yolunda gider. Çok seviyorum kocamı. Zamana ihtiyacım var sadece. Korkularım çok fazla...görümüşte ne var sanki anlaşılmayacak der gibi oluyor ama
bu tartışmalar ne çok yıpratıyor insanı değilmi....
fiziksel şiddet yok belki ama ruhun un çekmediği çile kalmıyor adeta..
sizi anlıyorrum gerçekten anlıyorum..
ama tecrubelerimle söylüyorumki aşılmayacak bi durum değil..
zaman gerekiyor olgunlaşmak gerekiyor inanmak gerekiyor sabır gerekiyor..
en önemlisi dua gerekiyor..
eşinizi seviyorsanız ve oda sizi seviyorsa mutlka aşılır hemde..
biraz ayrı kalmnız belki iyi gelir..
inşaallah rabbim yoluna koyar..
bebek konusundada eğer varsa asla aldırmayın..
omuzlarınızda ömr boyu atamayacağınız bi vijdan azabı taşımak çok zor olmalı değilmi...
dualarmla yanınızda olduğumu bilmeniz dileğimle...
canım 1 ve 2 için bi jinekoloğa git kullandığın ilacı ve doğum kontrol yöntemini söyle o sana uygun başka bi ilaç ve yöntem önerebilir
3. madde için de bak eşin zaten kendini düzeltmek adına adım atmaya çabalıyo bu çok açık gerisi için de biraz zaman ihtiyacın var bence
4. madde aranızdaki sıcaklığı tekrar canlandırmak ve su yüzüne çıkarmak için biraz evcilik oynamalısın
yani o geleceği zaman çekici giyin küçük kağıtlara güzel sözler yazıp onun göreceği yerlere yapıştır sakın bunu gurur meselesi olarak da düşünme sakın
ondan sonra bi film izleyin birlikte izlerken de onun dizine yat yada koyun koyuna artık nasıl istersen cilve yap küçük el şakaları falan ne bileyim işte
eşin nelerden hoşlanırsa artık...
gör bak sen böyle yaptıkça o da haliyle mutlu olacak seni de daha mutlu etmeye çalışacak iyileşmek için daha da azimli olacak.
ona ne kadar yakın durursan o kadar çabuk atlatırsın canım bu duyguyu
koklaşa koklaşa bi bakmışın ki bütün buzlar erimiş
haa bu arada sakın kızsan bile ondan uzaklaşma çünkü bu ilişkinizi daha da çıkmaza sokar ve senin eşinden daha da soğumandan başka bişeye yaramaz
özel olmazsa hangi yöntemle korunuyorsunuz canım
Şu an korunmuyorum. Adet söktürücü olarak farlutal kullandım 6 gün. Doğum kontrol hapını içmeye başlamak için adet görmeyi bekliyorum ama henüz adet göremedim. Bu ilaçları doktor verdi.
Evet zamana ihtiyacım var. Durup dinlenmek istiyorum. Yalnız kalabilirsem belki daha iyi olur. Evde yalnızken yani eşim yokken biraz kafamı toparlamayı becerebilmiştim. Şimdi eşim gitsin demiyorum tabii ama yine kendimle ilgilenebilirsem başaracağım.
Cilve yapamıyorum ki... Biraz yakınlaşmak istesem kendimden iğreniyor gibi bir hisse kapılıyorum. Cinsellikle ilgili hiçbir şey istemiyorum. Zaten canım da yanıyor istemeden yapınca.
Sarılmaya çalışıyorum bazen onda da çok yapmacıkmışım gibi oluyorum bu kez yine kendime kızıyorum doğal değilim diye.
Ama biraz romantizm işe yarar belki... Notlar yazayım bu güzel bir fikir. Hiç böyle şeyler yapmadım ben kocama. Mum filan mı yaksam :) Belki hoşuna gider ben de seviyorum mumları :)
Kocam oyunbozanlık yapıyor. Verdiği sözü tutmuyor. Bana beni bir daha üzmeyeceğine dair söz vermişti. Ve doktora gideceğimize. Şimdi bizim doktora ihtiyacımız yok diyor. Sinirimden patlayacaktım nerdeyse.
Allah aşkına bunlar iyiye mi işaret kötüye mi işaret. Bakın yazıyorum.
Eşim bana daha iyi davranıyor. Daha anlayışlı olmaya çalıştığını fark ediyorum.
Arada bir kötü halleri geliyor diyordum ya. Yine oldu bir-iki kez. Tamam gerçekten güzel gelişme çünkü azaldı. Kendini düzeltmeye çalışıyor ama bu sefer de ben daha güçsüz hissediyorum kendimi. En ufak şeyinde sinirlerim alt üst oluyor. Bağırıyorum. Ağlıyorum. Elimden bir şey gelmiyor. Çok çaresiz hissediyorum.
Kafamı zor toparlıyorum. Sakinleşmek için ne yapabilirim eşimle kavga ederken?
canım ne yaptın doktora gitmeye tekrar ikna edebildin mi durumlarınız nasıl şimdi
kızım çok huysuz hiç fırsat vermiyo yazamadım ne zamandır kendine çok iyi bak tatlım
İkna ettim. Randevumuz iki hafta sonra. İnşallah hayırlısı olsun. İnşallah yine dönmez sözünden.
Ben kendimi toparlamaya çalışıyorum. Kendi kendime telkinler veriyorum. Eşime olan soğuk duygularımdan biraz olsun kurtulmak için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Eşim de evde değil iş dolayısıyla. Cumaya kadar evde olmayacak. Ben evde yalnızım. Biraz kendimle ilgilenmeye çalışıyorum işte. Zor geçiyor. İki gecedir kabuslarla uyanıyorum. Dua filan okuyorum. Kocamı görüyorum rüyamda kötü kötü şeyler tövbe ya rabbim.
Bu süre içinde rahatlayabilirsem kocam geldiğinde özlemle karşılarım diye ümit ediyorum.
Bugün çok zorlandım. Düşüncelerim çok hassas ve saçma. Daha önce de anlatmıştım biraz sıkıntılı bir ruh haline girdim diye. Onun etkilerinden tam anlamıyla kurtulmuş değilim.
Rahatlayayım diye tv filan izliyeyim diyorum, uğraşacak bişeylerim olursa kafam dağılır diye. Kar etmiyor. Ama geçecek inşallah. Seziyorum bunu.
Sen nasılsın? Kızın neden huysuz?
belli bi sebebi yok 4 aydır böyle hep beni istiyo bi iş yaptırmıyo diş yüzünden diye düşünüyorum bakalım çıkınca belki biraz rahatlar da sakinleşir
eşinin yokluğunda kendine zaman ayırman iyi olur bol bol dua et namaz kılıyomusun bilmiyorum ama ben canım çok sıkkın olduğumda namaz
kılar,kuran okurum gerçekten çok huzur bulurum keşke tembellik etmeyip 5 vakit namazımı hiç kaçırmadan kılabilsem ben de bunun için uğraşıyorum
kendime çok kızıyorum herşeye gezmeye zaman ayırıyosun da bi 10 dakikanı mı namaza ayırmıyosun diyeama yoluna sokucam buna inanıyorum
isteksizlik için de eczanelerde kayganlaştırıca jeller satılıyo bunu kullanabilirsin bi yan etkisi yok çünkü canın yanıyosa istememen çok normal
utanılacak bi durum değil herkesin başına gelebilir
Canım Allah bağışlasın. Sanırım 7-8 aylarında bir bebek. Ki bu aylarda bebekler anneye çok düşkün oluyormuş. Bir çeşit güven duygusu sanırım. Allah huzurlu, hayırlı bir hayat nasip etsin bebeğine. Maşallah. Canım benim :) İçimi ısıttı birden.
Ben de namaz kılmıyorum. Dini konularda fazla aktif değilim ama son zamanlarda epey dua ediyorum. İyi geliyor çok şükür. Geçen güne göre çok daha iyiyim. Eşimin evde olmaması kendi içimde bazı şeyleri sakin kafayla düzenlememi sağladı.
İsteksizlik ile ilgili de hala bir şeyler bulmaya çalışıyorum. Her şey kafada bitiyor ya, ben de kafamda çözmeye çalışıyorum. Jel kullanırsam eşim rahatsız olacak. Çünkü benim isteksiz olduğumu fark ederse kendinde arıyor sorunu ve onu istemediğimi düşünüyor. Doğru istemiyorum ama onunla bir ilgili olduğunu anlatamam şu an. Anlamaz yani.
Çok özledim kocamı şimdi. Ne güzel ya insanın eşini özlemesi :)
kızım 9,5 aylık canım
ne güzel kocanı özlemen inşallah bu duygularla karşılarsın kocişini de
Çok teşekkür ederim arkadaşım.İçime su serpildi sayende.Zaten Allah veriyor sabrını,yoksa nasıl dayanırdım.Bazen ben bile kendime şaşırıyorum.Sonra sabrın sonu selamettir diye silkiniyorum işte.Hepimiz için Hak'tan hayırlısı....
Teşekkür ederim. Allah razı olsun.
canım benım ayrılma kararı alınmıs bır ortma bebek gelıyor bellıkı bu cok uzucu bır durum hamıle oldugun ıcınde ayrıca sevındıgımı belırtmek ısterım tek demek ıstedıgım ıyı dusun belkıde bu evlat sızı bırlestırmek ıcın rabbımın mucızesıdır evladın ıcın bırbırınıze bırer sans daha verın yoksa emın ol olan o masum bebege olacak bunu ıstemezsın degılmı..hadıı sakın kafayla bır daha dusun belkıde bebebk sıze ılac gıbı gelecek...eşinden asla bu mucızeyı saklayamazsın böyle bır hakkın yok ondan nefrette etsen bu evlat onunda evladı sana gore demesı kolay deme sakın emın ol yasadıklarını ben 2 evlatla yasıyorum yasamayada devam edıyorum vee sırf evlatlarım ıcın katlanıyorum esıme saygısızlıgına şiddetıne sorumsuzlugunaa benımde canım var bende bılırım bosanmayı ama suan cocuklarımın babaya ıhtıyacı var manevı yonden baba sevgısınden mahrum edmeem evlatlarımı bu haddıme bıle degıl o haktan mahrum edemem onlarıı...eşimle aynı evde ıkı yabancı gıbıyız ama cocuklarımız ıcın yasıyoruz sende dene bılıyorum hıc cekılmıyor ama benım ıcın öncelik evlatlarımdır gerısı fasa fıso canımdan bıle kıymetlıdır ..yanı ben sabredıyorum unutma kı her zaman ezılen kazanır sabret vee bır sans daha verın kendınıze belkıde cok guzel bır hayatın olacak benım gıbı olmayacaksın denemeye deger emın ol:) umarım hersey yoluna gırer bol şans Allahımda o sabıye hayırlı uzun ömurler versın analı babalı buyutsun
aaa bebek varmıymış?
hamile değilim diyodun minikken ???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?