Ayrılıyoruz

Seninle hemen hemen aynı şeyleri ve hatta daha beterlerini yaşadım. 1 ay içerisinde sadece 3 gün küs değildik onda da aynı senin gibi hamile kaldım...hikaye çok uzun ama bilmeni isterim şu anda 7 aylık dünya tatlısı bir kızım var ve her gün Allaha milyonlarca defa şükür ediyorum kızım için... ve hala arada çok şiddetli kavgalarımız olsa da... eşimden kolay kolay vazgeçmediğim ve de vazgeçemediğim için.

Neler yaşadım merak edersen ve eğer sana 1 nebze de olsa bir faydam olacaksa özelden yazarsan cevap veririm kesinlikle...

Allah hakkında hayırlısını versin inşallah...

Duygusal yönden zayıf insanların hastalığı bu. Asla geçmiyor ama dediğim gibi yaşamayı, başetmeyi öğreniyorsun. Tabi ki profesyonel yardım almalı. Tek başına bunun altından kalkması mümkün değil. Hatta imkansız. İçindeki nefret değil çaresizlik. Kendi kendine; "ben onu sevdiğim için bütün bu hallerine katlanıyorum ama o benim için tedavi bile olmuyor" diyorsun...

Onunla konuş. Madem senden boşanmak istemiyor, seni hala sevdiğini anlatan mesajlar çekiyor tedavi olsun. Her muayenede, her atağında yanında olacağını söyle. Ama kabul etmezse bu şartlar altında bir ömür geçiremeyeceğini de ekle.

konuyu ve yorumları okudum..
kalbinizi kırmak istemem zaten zor bir durumdasınız ama, belirtmeliyim çünkü iletişiminizdeki (ya da iletişimsizliğinizdeki) temel noktalardan birisi de bence bu. ben tarzınızdan rahatsız oldum..
Sitede yeniyim. Aslında sırf şu sorunları anlatacak birileri olsun diye bu foruma üye oldum dün.

bu cümleniz beni rahatsız etti özellikle.. bencilliğinizi açığa vuran bir cümle bu.. bize sorunları anlatacak birileri olarak bakıyorsunuz.. oysa "sizlerle paylaşmak istedim, fikir almak istedim" gibi daha kibar ifadeler kullanabilirsiniz. çok zor değil..

amaaan ben bu kadar derdin içinde onu mu düşüneceğim diyorsunuzdur belki de.. ama mutsuzluğunuzun sırrı belki de buradadır..

eşiniz hasta, desteğe ihtiyacı var. bu noktada tercih sizin. seviyorsanız ona destek olmak için benliğinizden sıyrılıp ona elinizi uzatırsınız. ama yok ben önce kendimi seviyorum, ona yardım edeceğim diye mutsuz olamam diyorsanız,ki en doğal hakkınız diyebilirsiniz, bu işi bitirir yolunuza devam edersiniz..

acımasız yorum mu yaptım? belki öyle oldu kusura bakmayın ama, gerçekten bence bunu düşünmeye ihtiyacınız var..

Baştan sona okudum konunu. Eşinin rahatsızlığından bahsettiğin mesajına kadar şımarıklık daha doğrusu güçsüzlük ettiğini düşünmüştüm. Sonuçta tazecik bir evlilik ve ortada elle tutulur bir neden yok gibiydi aslında.
Eşinin rahatsızlığından bahsedince işin asıl rengi çıktı ortaya tabi. AMA. Burada kocaman bir AMA var. Ben gene de toy davrandığını düşünüyorum. Şöyle ki; öncelikle eşindeki rahatsızlığı sen internetten ya da kitaplardan okuduklarınla kendin teşhis etmişsin. Bir klinik tanı almadan bir sonuç çıkarman doğru değil. Çünkü ruhsal rahatsızlıkların pek çok türü birbirine çok benzeyen belirtiler verir ama tedavileri çok farklı olabilir. Belki de sandığından basit bir majör depresyon ya da sandığından daha kötü bir şizofreni. Dolayısıyla eşinin rahatsızlığı hakkında teşhisi doktorlar koymalı.
Bir başka nokta, evliliğin bir mahkumiyet olduğuna inananlardan değilim. Elbette siz mutlu değilseniz bu iş bitmeli. Ama evlisiniz diye değil, eşiniz aslında iyi bir insan olduğu için, eşiniz sağlıklı günlerinde size çok iyi hissettirediği için, eşinizi sevdiğiniz için biraz daha sabır göstermelisiniz. Biraz daha mücadele gerek bence. Bir süre daha onunla konuşmalı ve bir doktordan yardım alması için ikna etmeye çalışmalısınız.
Bir başka nokta kendinizi bu yalnızlığa mahkum etmek zorunda olmadığınız. Bu konuyu onun ailesinden veya sizin ailenizden destek olacağına inanadığınız biriyle paylaşın. Bunlar insanın tek başına baş edebileceği şeyler değil, ilişki kitaplarından okuyarak çözülecek şeyler hiç değil. Hayat okuduklarınızdan çok farklı ve "insan sıcaklığı"nı zorunlu kılıyor. Ablasından bahsetmişsiniz eşinizin. Ondan yardım almayı deneyin ya da annenize anlatın. Tek başına mücadele hem sizi bitirir hem de yetersiz kalır.
Bebek konusuna gelince. Sanırım yaklaşık 6 haftalık hamilesiniz, son adet tarihinize göre. Yasal kürtaj süresi 10 hafta. Biraz daha zamanınız var, acele etymeyin. Ben size "Aman bir cana nasıl kıyarsın, aldırma." demeyeceğim. Zaten kürtaja öyle bir bakışım yok. "Bebek evliliğinizi kurtarır." da demeyeceğim. Çünkü hiçbir bebeğin hiçbir evliliği kurtardığını görmedim. Ama sizin evliliğinizin bebek faktörü dışında da kurtarılabilir ve kurtarılması gereken bir evlilik olduğunu düşünüyorum. Eğer evliliğinizi düzene koyma şansınız varsa yok yere aldırmış olmanızdan korkuyorum. Ki ben tüm samimiyetimle söylüyorum ki sizin hala duygularınız sıcak ve rahatsızlığının izin veridiği zamanlarda siz gayet iyi bir çiftsiniz.
Ha şunu da söyleyeyim, yazdıklarınız kadar tanıyorum sizi ama tanıdığım kadarıyla şimdi acele bir kürtaj kararı evliliğiniz nereye giderse gitsin sizi ileride bir başka travmaya sürükleyecek. Bence siz bebek yüzünden evliliğinizi kurtarmayın elbette ama bebeğe bir şans verin.
Bir başka nokta ise, hem yasal olarak hem de insani olarak bebekten eşinize bahsetmek zorunda olduğunuz. Evli olduğunuz için eşinizinde imza atması gerek. İmzayı filan geçtim de, insani olarak babanın bebeği bilmek hakkı var, ruhen sıkıntılı da olsa, bipolar bozukluğu da olsa, hatta daha büyük ruh hastalıkları da geçiriyor olsa. Babalık hakkı bunu içeriyor.
Ve son olarak eşinize bu kadar öfkeli olmayın. Anlattığınıza göre rahatsız ve sizi üzen şeylerin hepsi bununla bağlantılı. Hak verin eşinize demiyorum ama anlamaya çalışın. Anlamak öfkeyi yeniyor. O kadar herşeyi kitaplardan ya da internetten öğreniyorsunuz ya, bir yerde mutlaka okumuşsunuzdur. Ruhsal rahatsızlıkları kabullenip tedaviye ikna olmak herkes için zordur. Bu eşinizin umursamazlığı ya da inadından kaynaklanmıyor. Bu onun için bir mücadele. Yardım edin ki mücadeleyi egosu değil süper egosu kazansın.
Herşey gönlünüzce olur umarım. Ve ben gönlünüzden geçenin sevdiğiniz adamı kazanmak olduğunu ama gururunuza yenildiğinizi çok iyi biliyorum.
Sevgiler.

hangi evlilik dörtdörtlükki sanırım yeni evlisin ...eğer gebelik belliyse rabbimin sana bir işaretidir her evlilikte olduğu gibi bizdede aynı problemler var ama ben yılmıyorum gayret göstermeye çalışıyorum üstelik eşimle küs olmamıza rağmen tüp bebek tedavisi yaptırıyoruz sanırım sennle ters düştük ...hayret bişeyya ne cins insanlarız öyle deilmi*

allah bazilarina çoçuk veriyor istemiyor bazilarina çocuk vermiyor çok istiyor allah vermiyor

Belkide ayrılmamanız üzerine bir işarete bu bebek sizin için.. Eşinize hastalığı konusunda destek olun, terapiye gitmeye ikna eidn ve yeniden deneyin inşaallah..

Ne olursa olsun bebeğinizden vazgeçmeyin.Sonuç ne olursa olsun..Allah sizlere kolaylık versin. Birbirinize karşı kalpleriniz tahammul ve sevgiyle dolsun diye bol bol dua edin kendinize.

bana göre bi bu işaret ve belkide bu çocuk sizi birbirinize bağlayacak öle düşün..ve sakın o cana kıyma acısı birgün başka bi yerden çıkar...

yasl olarak eşinin izni olmadan bu çocuğu aldırman mümkün değil mahkemeye versende zaten bu süreçte bebeğin büyümüş olucak yani mahkeme bi teste tutsada tutmasada bu çocuğu aldırma gibi bi düşüncen varsa oda bu süreçte sona ermiş olucak...bunun olmasında onunda katkısı var o yüzden bilmeye hakkı var..neden aksi düşünüyosun belkide baba olma duygusu onda çok başka duygular uyandırıcak belki sana dahada yakınlaşacak olumlu düşün ve bunu eşinle paylaş..

Arkadaşlar,

Size öyle minnettarım ki! Ve bugün harika bir haber aldım. Üzerimden sanki dünya kadar bir yük kalktı. Allah'ım şükürler olsun. Sabah kan testi yaptırdım ve hamile değilmişim! Şükürler olsun Allah'a şükürler olsun. Hepiniz harika insanlarsınız. Size minnettarım. İyi ki varsınız!

Arkadaşlar,

Size öyle minnettarım ki! Ve bugün harika bir haber aldım. Üzerimden sanki dünya kadar bir yük kalktı. Allah'ım şükürler olsun. Sabah kan testi yaptırdım ve hamile değilmişim! Şükürler olsun Allah'a şükürler olsun. Hepiniz harika insanlarsınız. Size minnettarım. İyi ki varsınız!

Bugün bir dua olsa da okusam diye geçirdim içimden ve sizin bu mesajınızı gördüm. Çok teşekkür ederim. Peki bu duanın manası nedir acaba? Zahmet olmazsa yazabilir misiniz?

Allah çocuklarınıza ve size sağlık versin. Ve inşallah bebeğiniz de sağlıklıdır. Allah'a şükür aldırmak gibi bir sıkıntım kalmadı. O kadar mutluyum ki. Hamile değilim. Çok mutluyum. Allah isteyenlere bebek nasip etsin. Herkese gönlündekini versin.

Evet eşim özünde iyi bir insan. Ama benim sabırsızlığımdan muhtemelen ki ben de katlanamadım. Sabrım taştı artık. İnşallah her şey hayırlısı olsun.

Allah bağışlasın. Sizinle konuşmak isterim. Çok teşekkürler.

Merhaba, haklısınız. Bu nefretten çok çaresizlik ve ben bunu yanlış şekilde görmüş olmalıyım. Eşimle henüz konuşma fırsatımız olmadı ama bunu deneyeceğim. Çok teşekkürler.
Merhaba,
Cümle kurma stilim biraz farklı olabilir ancak niyetimin sizin dostluğunuzdan istifade etmek gibi bir şey olmadığını bilmenizi isterim. Burayı ağlama duvarı olarak görseydim şayet çok daha farklı anlatırdım. Sizlere saygı duymadan sadece bencilce kendi konuşmak istediklerimi konuşurdum.
Yorumunuz için teşekkürler fakat lütfen yanlış anlaşılmasın. Şu şekilde de söyleyebilirdim: "Konuşacak kimsem yok ve buradaki insanların samimiyetine güvenerek konuşacak birilerinin olduğuna inandım ve siteye üye oldum." Benim için aynı mana taşısalar da size farklı görünmüş. Bağışlayın lütfen.

Merhaba,
Eşimin rahatsızlığını ben teşhis etmedim. Bunu eşimin ablasından öğrendim. Yani öncesinde teşhis edilmiş bir durum. Çok teşekkür ederim yorumlarınızı dikkatle okudum. Bebek meselesi çok şükür şu an çözülmüş durumda. Sadece eşim ve benim aramızdaki sorun var. Hayırlısı ne ise o olacak.

evliliğin ilk yılları en tehlikeli yıllarıdır umarım doğru kararı verirsin ve mutlu olursun...

Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. İnşallah.

Çok teşekkür ederim.
Umarım sağlıklı bir bebeğe sahip olursunuz. Allah yardımcınız olsun.

allah bazilarina çoçuk veriyor istemiyor bazilarina çocuk vermiyor çok istiyor allah vermiyor
Allah çocuk isteyene versin. İstemeyene de istediğini versin.

Evet bunu deneyeceğim. Kendim ya da evliliğim için olmasa bile onun için denemeyi düşünüyorum. Çok teşekkür ederim.

Çok şükür çocuk yok. Çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…