Ayrılıyoruz

Tüm sorunları detaylarıyla anlatmam gerektiğini bilmiyordum..

Çok enteresan bir havanız var.
Sizinle sohbet edeceğiz ama pek birşey sormayacağız.
Nasıl olacak ki bu?
Neden hamile kaldınız diyen birine isteyerek değil dediniz.
Sonra tecavüz mü etti dediğimizde hayır dediniz.
Olayı anlamak için aradan üç saate yakın zaman geçti ve ben en nihayet eşinizin bir rahatsızlığı olduğunu anladım.
oysa amaçsızca deli gibi kavga ediyormuşsunuz gibi anlattınız.
destek beklerken,sanki kötü birşey yapıyormuşuz gibi davranmanız garibime gidiyor.

Reddetmesi çok normal.. Eşinizden olgun tavırlar, mantıklı kararlar beklememeniz gerekiyor.. Hastalığı psikikolojik.. Bence kendinizi iyice odaklayın tedaviye ikna için.. Sonuçta çaresi olan bir hastalık.. Hem kendisinin ruhu rahat eder, daha huzurlu olur içi, tüm o karmaşık hallerden kurtulur, hem de siz yuvanızı yıkmamış olursunuz.. Çok çok çok sabır isteyen bir hastalık.. Şart koşun bence, sizi geri istiyorsa mutlaka uzman bir hekim ile görüşmesini istediğinizi söyleyin.. Yani şartlarınız " olgun davran, sigara içme, sinirlenme,vs." olmasın.. Tüm bunlar eşinizin elinde olmayan haller.. Hatta bu hastalıktan muzdarip kişilerle de görüşüp doktor tavsiyesi alın.. İlk adımınız doğru isim olmuş olur..

Allah yardımcınız olsun zor ki ne zor.. İnşallah feraha erersiniz..

Rica ederim kötü niyetle bir şey söylemediğimi bilmenizi isterim. Benim eşimle ayrılmak istiyor olmam yeterlidir diye düşündüm.
Bebeğimiz olması için birlikte olmadık. Her zaman olan ilişkilerimizin birinde farkında olmadan olmuş olacak ki ben hamile miyim şüphesine adetimin gecikmesinden dolayı düştüm. Geri çekilme yöntemi ile korunuyoruz çünkü.

Ve tartışmalarımız amaçsızca ve deli gibi.
Kusura bakmayın anlatamadıysam bazı şeyleri.

İşte benim dayanamadığım noktalardan biri bu sevgili Abuhayat79. Ben anlayış göstermeye çalıştıkça tüm sorumluluklarını bana yükledi o da. Tek başıma bu sorunları çözmeye çalışmak beni her seferinde hayal kırıklığına uğratıyor. Onun için bir şey gelmiyor elimden. Yapmaya çalıştığım hiçbir şey işe yaramıyor. Hiçbir şeyi beceremiyorum. İkna bile edemiyorum. Bu bana kendimi de eksik hissettiriyor artık.

Ve gerçekten çok korkuyorum.

Büyük ihtimalle hamilesiniz. Benim edindiğim izlenim eğer eşinizle ayrılma aşamasında olmasaydınız yine de bu bebeği istemeyecektiniz. Dolayısıyla büyük ihtimalle bir kürtaj yaşanacak bunun duygusal devinimlerini de düşünmenizi tavsiye ederim.
Empati yapmaya çalışıyorum. Ben olsaydım,sanırım hastalık halledilmeden bebek sahibi olmak istemezdim. Ama şu durumda eşimden tedavi sözü alıp tekrar denerdim. Halihazırda ki bebek için ise müşterek kararı beklerdim. İşler,yoğunluk vs. annelikten vazgeçmek için geçerli sebepler değildir benim için..
Derinss in yazdığı gibi açık olmakta fayda var. Sorunu bilmeden size önerilerde bulunmamız mümkün olmaz ki. Örn;siz şiddet ya da aldatılma gibi ağır travmalar yaratacak olaylara maruz kaldıysanız kürtaj ve ayrılık çoğunluğun önerisi olurdu. Detayları öğrenmek istememiz bu yüzden. Yoksa bi mecburiyet elbette söz konusu değil.
Sevgiler..

Allah sabır ersin öncelikle ama bebeğinizi aldırmadan önce eşinizle konuşup hastalığını tedaviye ikna etmeye çalışsanız sonra bebeği söyleseniz...:26:

Kusuruma bakmayın lütfen. Genel olarak fazla detayları anlatmadığım için alışmamışım. Anlaşılır diye düşündüm. Herkesten özür dilerim bunun için.

Evet yine de bebek istemiyorum. Bu şekilde ne hamilelik dönemiyle ne de bebekle baş edebilirim. Eşimin her sarsıntısı benim de sarsıntım oluyor. Bunu hamileyken yaşamak da zor olur. Bebek dünyaya gelse eşimin bu halleri onu da etkileyecek. Bir sürü şey işte. Ama yine de eşim sağlıklı da olsa bebek istemiyorum bu yıl ve önümüzdeki yıl.

Anlıyorum..Geri çekilme özünde d.kontrol yöntemi sayılmıyor.
Yani gebeliğe en yakın yöntem de diyebiliriz eğer bir yöntemse.
Belki de hamile değilsiniz ama eğer öyleyseniz bile yine de cesur bir davranış olmuş.
yani bebek sahibi olmaya bu kadar uzak bir çift olarak.

tartışmalarınızın bir sebebi var ama.
eşiniz hasta ve bu yüzden denge sorunu yaşıyor ee sizinde dengenizi bozuyor bu durum.
kavga etmeniz kadar doğal birşey olamaz.
yorgun olmanız bıkkın olmanız bebeğe evliliğe duyarsızlaşmanız hep bu yüzden.
temel mesele hastalık ,öyle değil mi?
o çözülürse herşey çözülecek..
ona destek olun,bebeği doğurun,kendinize gelin bla bla bla..
evet herşeyi bizde size yüklüyoruz ama yuvayı şöyle bir evirip çeviren olur her ailede.
şu anda sıra sizde gibi gözüküyor.
ya da kolayı var bir dilekçeye bakar.boşanırsınız,bebeği aldırırsınız,hasta adamı hayatınızdan çıkartırsınız.
peki o zaman mutlu olacak mısınız ?

Asıl soru bu işte. Ayrılırsanız mutlu olacak mısınız? Ya da ne olursa mutlu olursunuz şimdi??

Son düzenleme:
Ay canim bence esine biraz daha sans ver. Anliyorum zor geliyor bu yasadiklarin sana ama emin olun esin tedavi olsun gececek hersey. Fakat bu durumda bebek icin bekle demek istiyorum ama aldirda diyemiyorum. Bunu yakindan yakina yasamis biri olarak sana soyluyorumki esinin eminimki sana cok ihtiyaci var. Ona destek olmaya calis. Bir sekilde yeneceginizi dusun, bence boyle kolayca atip kesme. Bak esim iyi bir insan diyorsun. Kotu seni aldatan icen, eve gelmeyen ve ne bileyim daha baska kotu huylari olan bir insan degil. Sadece elinde olmayan bir hastaligi var. Eminimki oda istemezdi boyle olmayi ama Kudreti Allah, onuda boyle siniyor, senide onun hastaligi ile. Yinede sana karismak icin degil bu sozlerim sadece bir teselli ve senin mutlulugun icin. YASAYAN BILIR. Ama benim konumumda ceken insan cok sabirli davrandi..... ve kazandi sayilir..... Ki seninde basaracagina inancim var

Doktorun onayladığı bir yöntem bu.

Gerçekten çok mu duyarsızlaşmışım?

Asıl soru bu işte. Ayrılırsanız mutlu olacak mısınız? Ya da ne olursa mutlu olursunuz şimdi??
Bu kadar mutsuz olmayacağız. Ve yıpranmayacağız.

Çok teşekkür ederim. Ben güçsüz kalıyorum bu durum karşısında. İçimde kurt oluyor her düşünce. Haklısınız o kadar kötü bir insan değil ama biz birbirimizi incitip duruyoruz. Keşke yenebilsem.

Doktorun onayladığı bir yöntem bu.

Hangi doktorsa ben profesyonelliğinden şüphe duyarım.
Katiyyen korunma amaçlı değil hmm belki temizlik amaçlı bir yöntem.
yani siz dilediğiniz gibi korunun elbette ama örnek olması açısından böyle bir yöntem gebelikten asla korumaz.
hani bebek olsa olur olmasa da olur türünde bebeğe hazırlık yapan bir çift için ideal belki..

duyarsızlaşmanıza gelince,yani mesajlarınızdan çıkarttığım bu yanlış anlamayın.
belki de çok duyarlı birisinizdir ama bebeğe,eşinize,evliliğinize karşı duyarsınız.
sanki bütün yaşananların dışında başka bir boyuttasınız.
elbette bu görüşler sadece yazdığınız mesajlardan yola çıkıyor.

eşiniz psikiyatra gitmiyorsa nereden biliyorsunuz bipolar bozukluk yaşadığını?
herşey için kaldıramam yapamam diyorsunuz... bu durumdayken gebeliğinize son vermenin getirdiği vicdani rahatsızlığı nasıl kaldıracaksınız?
hamile kaldığında '' herşey tamam! ben artık anne olmaya tam olarak hazırım'' diyebilen biri olduğunu sanmıyorum... bebeğin anne karnında geçirdiği süre sadece onu bu dünyaya hazırlamakla kalmaz, anneyi de anneliğe hazırlar...

Gittiğim doktor bir sorun teşkil etmeyeceğini söyledi. İlk kez de gecikme yaşıyorum açıkçası. Ve kan testi yaptırmadan da hamile olduğuma inanamam.

Eşimin hiçbir şey yapmaması çok yormaya başladı beni. İçimden nefret kusuyorum adeta. Belki duygularımı, hayallerimi koruma içgüdüsü ve bunu bu şekilde göstermeye başladım ben de. Çünkü burada yazdıklarımın dışında kimseye anlatamıyorum bu sorunları. Eşimle bile paylaşamıyorum. Annemin de haberi yok.
Ben hiç bu kadar katı olmamıştım eşim konusunda. Duyarsızlaştım sanırım hakikaten. Bu çok incitti beni.

Bu sorun bizim evliliğimizden önce varmış. Eşimin ablasından öğrendim. Eşim tedavi için hiçbir şey yapmıyor. Ben onu doktora götüremiyorum. Burada bahsettiğim ikimizin arasındaki uyumsuzluk. Öncesi ile ilgili değil.
Bilmiyorum o yüzden hamile olmamış olmayı ümit ediyorum.

Ister 45 gunde ruh uflensin, ister birinci gununde uflensin, olayin neticesine bakmak lazim...
Hamilelige ilk adim attigi anda dahi bir canliyi dunyaya getirmek için ilk ve en onemli asamayi gectigini unutmamali...
Ister hamileligin ilk haftasinda ister dorduncu ayinda aldirilmis olsun, sonuc ayni dunyaya gelmeye hazir bir varlik yok ediliyor, öldürülüyor resmen...
Hadi bunu savunanlarin dedigin gibi 45 gunde oluyor diyelim, siz 45 gun sonrasi için sans vermiyorsunuz ki...

Eger gerçekten hamileyseniz, netlestirdiginiz zaman durup, bes defa hatta on defa dusunmelisiniz.
Neden bu hamileligi bu donemde yasiyorum? diye.
Cunku hiç bir seyi sebepsiz yapmaz yaradan.
Eger hamileyseniz onunuzde üç secenek olacak;
Ya aldiracaksiniz, ya esinizle yeniden denemeye karar vereceksiniz, ya da tek basiniza buyuteceksiniz.
Eger kurtaj yaptiramayi tercih ederseniz, bebeginizi kaybedeceksiniz.
Karisik ve zor bir durum.
Bu son sansi kendinize ve esinize vermenizi tavsiye ederim.
Esinizden musbet degisim için gereken seyleri yapma sozu alip, bir kez daha denersiniz insallah...

Bence de aldırmayı düşünmeyin....Dinen de zaten kürtaj hangi safhada olursa olsun caiz değil galiba...Sonuçta anne karnına düşen her hücre canlıdır..Dini falan bi kenara koyalım, insanlık adına da bence utanılacak birşey kürtaj...Bana sorarsanız yavrunuza kıymayın...Ne kadar zor zamanınızda geliyor olursa olsun...Onun gelmesini isteyen Yaradanın elbet bi bildiği vardır ki size göndermiştir...Biz insanlar bazı şeylerin hikmetini anlayamayız...Hayatın akışına güvenin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…