Ayrılsınlar mı ? Bu düşüncedeki kızla evlenilir mi ?

Kız bi defa baştan tavrını belli etmiş.
Bu durum kardeşinize uyarsa devam etsin; ileri ki yıllarda sorun olacağını düşünüyorsa fazla uzatmasın bence...

Keşke kız burada yazılanları okusa da kardeşine tekmeyi bassa.....

Ay ne çektim ondan ya

Annem babam değil, onlar okumuş etmiş insanlar ancak çevreden hep şu laf

"Oku, öğretmen ol, bak yarım gün çalışırsın, 3 ay tatilin olur, kocana çocuklarına evine bakarsın"

Ulan hayattaki tek amacım kocama, çocuklarıma, evime bakmak zaten

Sonra o bitti psikoloji okuyunca "Bak rehber öğretmen ol, odan da olur" + öğretmenlikte tekrarlanan laflar

Neyse onu geçtik bu ara da KPSS furyası

Arkadaşım istemiyorum devlette falan çalışmak

Ne garantici insanlar ya, devlete sırtını daya diyorlar bir de

Mantığa bak :d

Valla hanımefendi kardeşiniz bence, eve gelecek 2500 tlnin derdinde. Yok kendine bir şey katsınmış, yok kültürmüş
Geçin bunları ya. Sevgilisi diyorsunuz da ortada pek sevgi yok gibi. Görücü usulü gibi aynı, kız çalışmazsa kızı terk edecek gibi duruyor zaten.
Beni toplumsal statüm yüzünden isteyecek birini hiç istemem ben. Çalışmayı düşünüyorum, mesela sevgilim dese ki evlenince çalışmayacaksın. Bu ciddi bir sorun olur. Sizin durumunuzdan farklı değil bana göre bu durum.

Ayrıca "Ayrılma "kelimesi öyle kolay bişey değil.Bence sizde karışmayın bu işin Ahı var.Başlığa yazmışsınız bu düşenceli kızla evlenilirmi diye bu kızın düşüncesinde bişey yok.Ben tam
Aksini düşünüyorum Böyle düşünen erkekle evlenmeli mi??

Çok güldüm bu dediğinize de bız bıraz maddı sıkıntılar cektık aıle olarak bır donem kredı borcları yuzunden sanırım kardesımı o etkıledı..
Olabilir hemen hemen birçok insan geçmişte çocukluğunda bazı maddi sorunlar yaşamıştır. Ben de zor bir çocukluk geçirdim o konuda. Ee şimdi erkek arkadaşım benden daha düşük bir maaş alıyor olsa ayyy yok bu benim yanıma yakışmaz,toplum içinde şöyle böyle olur diyip bırakayım mı adamı.
Kardeşiniz kızı gerçekten sevip sevmediğini düşünsün ilk önce.
Bu düşüncedeki bir kızla evlenilir mi bilemem ama ben kızın yerinde olsam bu düşüncedeki bir erkekle evlenmem

Öncelikle şu tip kizlarla evlenilir bunlarla evlenilmez diye bir kural yok. İkincisi kiz calismazsa kendine kötülük yapar en fazla. Ekonomik acidan başka birine bagimli olmanin ne kadar zor olduğunu henüz fark etmemiş. Son olarak da kardeşin zaten bu konuyu anlattigin gibi ele aliyorsa hiç evlenmesin ikisi acisindan da daha hayirli. Sanki yuksek maasli birini bulsa hemen kizi birakacakmis gibi bir izlenim oluştu bende. Resmen kendi içinde pazarlik yapiyor adam.

Öğretmenim sırf heryerde böyle 'adam' lar dolu olduğu için evlenmek üzereyken işi bıraktım banka kartı olarak görüyorsa yol yakınken döneyim diye. Valla gayet de mutluyuz hala çalışmıyorum, yemeklere de gidiyoruz eşli toplantilara da . Bilinçli olmak maasla olmuyor.mesela birbirini sadece kendisi olduğu için sevilmesi ve evlenilmesi gerektiğini bilmek de bilinçtir kardeşinizde olmayan bilinç.

Ben şaka yaptım ama bedava para tatlıdır iyi yerim

İşte şu mantık yüzünden bu haldeyiz ya just. Öğretmenlik okuyorum diyorum, hım tabi şükür yine bir öğretmenlik tutturmuşsun, olsun çalışma saatleri iyi, tatili çok diyorlar ya.
Ya hu kardeşim bile isteye yazdım, idealistim ben, mesleği seviyorum olamaz mı ya?
Mezun olduktan sonra da tek amacım senin oğluna köle olmak değil. Yarım gün çalışıp ananın evini temizlemeye gitmem ben. Yazın 3 ay kabileni evimde ağırlayamam ben.
Bu sadece meslek değil benim için, artık bir yaşam stili olacak. Bu eskimiş bakış açısından bir an önce kurtuluruz inşallah ya.

Kardeşiniz kızı sevmiyor seven insan böyle küçük hesaplar yapmaz.
Çalışıp yerinde sayan çok insan gördüm çalışmayıp bilinç sahibi olan da çok insan var.
Yukarıda bi de o 3000 alır ben 3000 alırım gibi bi şey yazdığınızı gördüm.Kötü haber,öyle kimse kimseye 3000 lira maaş vermiyor kolay kolay.
Dediğim gibi yaşam standartı falan filan şimdiden bunun telaşına düştüyseniz ailecek kızı rahat bırakın,yazık etmeyin.
Gerçekten aşırı sinirlendim yazdıklarınıza.Müsait bi zamanınızda objektif olarak bi bakmaya çalışın bakalım nasıl görünüyorsunuz dışarıdan

Kardeşim de söyemiş hani bu kadar yıl okudun 4 5 yıl sonuçta bir emek verdin... diye.. Kardeşim gerçekten kıza karşı ilgisi var aba sevgim var diyor sadece hani evlilik basit bir şey değil. Gerçekten aşk kadar mantık da osla güzel olur diye düşünüyor..

Kardeşin önce aşk evliliğimi yapacak mantık evliliğimi ona karar versin

Arkadaş şaka gibi yani

Ne demek "hmm neyse olsun"

Öğretmenliğin puanları yüksekti en azından bizim zamanımızda

Mahallenin gözetleme bakanlığından birincil bakan Hatçe teyzeye göre "hmm" lık bir meslek ama

Neyse

Ayrıca en yüksek maaşlardan birini hak eden bir meslek bana kalırsa yurt dışındaki gibi olmalı maaşları

O oda olayı en komiğime giden, rehber öğretmenin odası olmasını çok ciddi söylüyorum bazı öğretmenler bile laf yapıyor Gizemli, yüce oda

Daha ikisi de okuyor.Evlilik için erken.
Zamanla belki uyuşmayan çok şey çıkacak.
Belki kardeşin daha da mantıkla hareket etmek isteyecek kızdan ayrılacak.
Ya da kız mezun olduğunda ailesi de çalış deyince çalışacak
Bunlar zamanla çözümlenecek şeyler.

Şimdiden dert etmeyin,bence yönlendirmeyin bile :))

Hanımefendi tabiki ev hanımı olup çok bilinçli insanlar var. Ben kardeşimin duşunlerını aktarmaya çalıştım. Kardeşim mesela bir sözünde de abla parasını bana değil kendisine harcasın kendi emeği ile bu bile beni mutlu eder dedi. Mesela çocuğuna bir hediye alacağı zaman hani benden istemek yerine kendi cebindeki emeğ ile alsa daha mutlu olur yoksa ben para getrsin bişey almayalım sürekli kız çalışsın getirsin gibi düşüncem çok yok dedi. Kızı seviyor ilgisi var daha yeniler 1 aydır.

Gerçekten gece gece bu konu beni çok sinirlendirdi. "Böyle düşüncedeki kız" nedir Allah aşkına! Ben çalışan bir bayanim ama çalışmıyor diye kimseyi kucumsemedim. Yahu adamın aldığı hepi topu 3bin birşey bunu da hayat arkadaşı ile paylaşmak yiyicilik mi oluyor. Üniversite mezunu anne olmak kadar gurur verici birşey var mı? Bu zihniyet teki erkeklerin çoğu evde bir çorabını kaldırmaktan aciz ! Ama karısının parasını yerken demokrasi oluyor bilinclilik oluyor bunun adı. Demokrasi ise her zaman demokrasi! Bir kahvaltı hazırlarken bile ! Allahım sana binler şükür böyle bi eşim yok. Çocuklarım da bu zihniyet te olmasın rabbim lütfen..... Nefret ediyorum ataerkil görünüp karısının parasıyla zengin olan zihniyetlerden!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…