- 5 Ekim 2016
- 479
- 557
- 18
- 33
Sen ne dedin peki önemli olan su an bu ??? Ayrilsinlar mı diye konu açtığına gore ₺₺Kardeşim 1 aydır görüşüyor kızla svgili anlamında önceden sadece aile ortamında v.b yerlerde gördü. yaşlarıda 22 23.. fikir almak istiyor.. kızın parasında gözü yok hanımefendi. Abla iş ortamı kıza bişeyler katar her geçen gün, çocuğumuza kendi parasıyla emeği ile bişeyler alınca daha da mutlu olur diyor. Kızın kötülğüne demiyor bunları yada direk para olarak..
Madem "çalışsa kendi için daha iyi olur" görüşünde o zaman kız kendi için çalışmayı istemedigi vakit "evlenilmez" kız oluyorsa kusura bakmayın hanfendi ama o kardesiniz bunu kız arkadaşı için değil kendisi için istemiş oluyor
Ya hu bunu iki gündür yaza yaza dilimde tüy bitti.Kardeşim 1 aydır görüşüyor kızla svgili anlamında önceden sadece aile ortamında v.b yerlerde gördü. yaşlarıda 22 23.. fikir almak istiyor.. kızın parasında gözü yok hanımefendi. Abla iş ortamı kıza bişeyler katar her geçen gün, çocuğumuza kendi parasıyla emeği ile bişeyler alınca daha da mutlu olur diyor. Kızın kötülğüne demiyor bunları yada direk para olarak..
Aynen katılıyorum . Çirkin zihniyeti yumuşatmak için giydirilen kılıflar bunlarValla hanımefendi kardeşiniz bence, eve gelecek 2500 tlnin derdinde. Yok kendine bir şey katsınmış, yok kültürmüş
Geçin bunları ya. Sevgilisi diyorsunuz da ortada pek sevgi yok gibi. Görücü usulü gibi aynı, kız çalışmazsa kızı terk edecek gibi duruyor zaten.
Beni toplumsal statüm yüzünden isteyecek birini hiç istemem ben. Çalışmayı düşünüyorum, mesela sevgilim dese ki evlenince çalışmayacaksın. Bu ciddi bir sorun olur. Sizin durumunuzdan farklı değil bana göre bu durum.
su erkeklerdeki çift maas gorgusuzlugunden ve ailelerin bundan utanmayi birak buna canak tutmalarindan nefret ediyorum. umarım sizin gibi maddiyatci uyaniklardan kurtulur kiz da sadece kendisine kendi olduğu için değer verecek maaşını maddiyatini atamasını şimdiden dert etmeyecek biriyle hayatını birleştirir.
Siz de umarım calisiyorsunuzdur bu arada. Yoksa koca parasi mi yiyorsunuz(!)??
Bence asıl sorun sizin bu kadar bu ilişkinin içinde bulunmanız . Kardeşinizin gelip herşeyi size anlatması da cabası
Umarım kız kendini yakmaz
Hanımefendi tabiki ev hanımı olup çok bilinçli insanlar var. Ben kardeşimin duşunlerını aktarmaya çalıştım. Kardeşim mesela bir sözünde de abla parasını bana değil kendisine harcasın kendi emeği ile bu bile beni mutlu eder dedi. Mesela çocuğuna bir hediye alacağı zaman hani benden istemek yerine kendi cebindeki emeğ ile alsa daha mutlu olur yoksa ben para getrsin bişey almayalım sürekli kız çalışsın getirsin gibi düşüncem çok yok dedi. Kızı seviyor ilgisi var daha yeniler 1 aydır.
Yapmayın lütfen geri vites yaptınız şuan... gayetde çalışsın parasını bana versin iki maaşla daha rahat edelim kafasında ..ha haklımı haklı iki maaşla rahat ederler ama kız çalışmak istemiyor yapacak birşey yok tek maaşla az yerler ama çok gülerler çok mutlu olurlar belli mi olur
Tamam. Sen ne cevap verdin ?Kardeşim kızı seviyor biraz düşünceli görünce kardeşimi konuşmak istedim ablası. Henüz 1 aydır çıkıyorlar önceden aile ortamında görüyordu. Kız emek verdi abla çalışsa kendisi için harcasa çocuğu için yada sadece benden değil para almak değil kendi hakkıyla bişeyler alsa onu daha mutlu etmez mi diyor.. 4 5 yıl okumuş emek vermiş sonra arkadaşları işe girip atandığı zaman üzülmez mi diyor.. bunları kardeşim söylerken gerçekten masumca düşüncelerle söyledi. Çift maaş olayıda hani çift maaş olunca bir şeyleri daha çabuk yaparız bir kredi çektiğimizde zorlanmayız daha rahat olur diye düşünüyor yad açocuğumuza bişey alırken iki kez düşünmeyiz gibi.. yoksa ilişkinin içinde değilim ne bir kavgalarını ne bir şeylerini bilirim. karışmak da istemem açıkcası kendi hayatı kendi kararı..
Ya hu bunu iki gündür yaza yaza dilimde tüy bitti.
1 ayda maaş konuşulmaz hanımefendi. Biz gençler olarak, genelimiz 1 aylık flörtlerimizle şunları konuşuruz. Hangi filmlerden hoşlanırsın, hangi rengi seversin, ne tür müzikler dinlersin vs.
Bodoslama çift maaş konusuna girip de, kardeşimle damat adayını tartmayız yani.
1 ay ne ki ya tanımak için çok az bir süre.
Kardeşiniz kızı sevmiyor, yazık olur söyleyin rahat bıraksın kızı.
Geri vites değil ki konuyu açarken tam ifade edemedim sanırım.. çocuk üniversitede sonuçta hayata atılacak ister istemez düşünüyor.. ayrılmayı düşünmüyor ablası. Sadece kafasına takıldığı için benimle paylaşıyor ayrlsada kendi kararı devam etsede. Ben sadece onu sıkıntılı gördüğüm için dertleşmek istedim.
Karşıdaki muhataba "ablası ablası" diyorsun ya... Farkinda değilsin çok itici oluyor. Burada kimsenin ablası degilsiniz. Ayrıca lütfen kardeşinizin hayatına da böyle"tatlı dilli gibi görünüp" müdahale etmeyin nolur... Burada yüzlerce görümce mağduru var. Çoğu da kendince masum kendince tatlı dilli....kardeşimin daha önceden bir ilişkisi vardı 1 yıl civarı. Ondan sonra artık sadece aşk değil aynı zamanda mantığada bakmaya başladı bunu hissediyorum. Kardeşim kızı seviyor ama evlilik ciddi bir şey olduğunu düşünüyor. Sonuçta bir hayatı paylaşacaz hayat şartlarını da düşünüyor. Ben hak veriyorum ister istemez ama burda da sizlerin düşüncesini almak istedim. Kızlada bu konuları zaman zaman konuşuyrlar kız çok sevyor onu o da seviyor değer veriyor. Amaç ayrılmak değil sadece düşüncelerini paylaştı ablası.. Çift maaş konusunda da ister istemez hak veriyorum. Sonuçta bir ev araba yada çocuklarını özel bir okula göndermek istediklerinde biraz daah rahat olurlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?