Tamam. Sen ne cevap verdin ?
23 yaşındaki bi gence göre çok mide bulandırıcı hesaplar bunlar haberiniz olsun.Elimde olsa da o kızcağıza bu fikirlerinizi okutabilsem de kız kurtarsa kendini yazık.kardeşimin daha önceden bir ilişkisi vardı 1 yıl civarı. Ondan sonra artık sadece aşk değil aynı zamanda mantığada bakmaya başladı bunu hissediyorum. Kardeşim kızı seviyor ama evlilik ciddi bir şey olduğunu düşünüyor. Sonuçta bir hayatı paylaşacaz hayat şartlarını da düşünüyor. Ben hak veriyorum ister istemez ama burda da sizlerin düşüncesini almak istedim. Kızlada bu konuları zaman zaman konuşuyrlar kız çok sevyor onu o da seviyor değer veriyor. Amaç ayrılmak değil sadece düşüncelerini paylaştı ablası.. Çift maaş konusunda da ister istemez hak veriyorum. Sonuçta bir ev araba yada çocuklarını özel bir okula göndermek istediklerinde biraz daah rahat olurlar..
Arkadaşlar ya ne kadar olumsuz cevaplar verilmiş para yiyici falan.olabilir yani kardeşi çalışan bir bayanla evlenmek isteyebilir.parayi geçtim ev hanımı olursa sosyalligi ona göre olur doğru.butun arkadaşlarının eşleri çalışiyorsa o da eşinin de çalışan bir bayan olmasını istiyordu.kimisi de çalışmayan ister özellikle .o da olabilir yani .dusunceli tarzı ona göredir.herseyi geçtim belki para kazanmasını da isteyebilir.daha rahat yaşarlar sonuçta.
Daha okulları bitmemiş bunların. İlişki daha 1 aylık ve şimdi dert çocukları özel okula nasıl göndereceğiz öyle mi?kardeşimin daha önceden bir ilişkisi vardı 1 yıl civarı. Ondan sonra artık sadece aşk değil aynı zamanda mantığada bakmaya başladı bunu hissediyorum. Kardeşim kızı seviyor ama evlilik ciddi bir şey olduğunu düşünüyor. Sonuçta bir hayatı paylaşacaz hayat şartlarını da düşünüyor. Ben hak veriyorum ister istemez ama burda da sizlerin düşüncesini almak istedim. Kızlada bu konuları zaman zaman konuşuyrlar kız çok sevyor onu o da seviyor değer veriyor. Amaç ayrılmak değil sadece düşüncelerini paylaştı ablası.. Çift maaş konusunda da ister istemez hak veriyorum. Sonuçta bir ev araba yada çocuklarını özel bir okula göndermek istediklerinde biraz daah rahat olurlar..
Peki bakalım. Hayırlısı...Benim söylediğim şey ; duygılarına bak dedim. Eğer mantık olarak dşüneceksende bu %50 %50 değilde %51 aşkın olsun %49 mantığın olsun diye ifade ettim. Hani sevgin aşkın bir adım önde olsun her zaman. Çünkü şirket kurmuyorsun dedim. Ev hanmı olursa bir süre sonra sıkılabilir farklı şeylerden tartışmada yaşayabilirsiniz ama tam tersi de olabilir diye ifade ettim. İş hayatında olursa evet çift maaş güzel olur daha rahat geçinirsiniz ama ilerde işten de çıkabilir çalışmayabiir yada ayrılmak zorunda kalabilir. O yüzden sevgini daha ön planda tut dedim ama;
konuyu açtıktan sonra aldığım tepkiler beni üzdü. Çocuk sonuçta 22 23 yaşlarında düşünüyo hayatı görüyor sorguluyor.. kızı da seviyor bir çok 1 aylık ilişkiye göre daha iyi bağlı.. kız da çok seviyor..
Biri çirkin diye nişanlı gelinden kardeşini soğutur. Öteki tutar, yüksek lisans yapmış kıza gel tarlada çalış der.
Biri de gelir, daha bismillah demeden çift maaş, ssk konularına girer.
Noluyor size ya hu? Erkek aileleri olarak toptan tozuttunuz he.
Aslında evlenmek için çok küçük bir yaş .bu yaşta da aşık olunduysa pek göz görmez böyle ayrıntıları.belki çok da aşık değildir daha çok mantıklı düşünüyor gibi geldi.tabi mantık evliliği de yapılabilir.o yüzden sorgulaması daha normal.Belki kız da üniversite okuyor sonuçta evde olmaktan sıkılır çalışmak ister sonra belli olmaz.hayirlisi olsun ne diyeyimTeşekkür ederim.. çocuk sonucta 22 23 yaşlarında sorguluyor ister istemez ama kızı da seviyor..
23 yaşındaki bi gence göre çok mide bulandırıcı hesaplar bunlar haberiniz olsun.Elimde olsa da o kızcağıza bu fikirlerinizi okutabilsem de kız kurtarsa kendini yazık.
Bir kadın olarak evlilikdeki ciddiyeti, hayatı paylaşmayı sadece maddiyata indirgeyen kardeşinize hak vermeniz ayrı bir konu zaten.
Kardeşiniz kızı zerre kadar bile sevmiyor.Sorunuza cevap evet ayrılsınlar,bu düşündeki erkekle evlenilmez
Valla burada bunları göre göre, bakış açım komple değişti ya.hayır bi de başlığa bak, ''ayrılsınlar mı? böyle düşünen kızla evlenilir mi?'' biz burda ''evet ayrılsınlar'' dersek ayrılacaklar mı? ve evet bu düşüncedeki kızla evlenilebilir, ama konu sahibi senin görümce olduğun bi yere gelin gelinir mi işte ondan emin olamadım. ''ayrılsınlar mı'' diye başlık açmış yahu. ne bizim haddimize ''ayrılsınlar'' demek. ne de senin haddine konu sahibi.
Aslında evlenmek için çok küçük bir yaş .bu yaşta da aşık olunduysa pek göz görmez böyle ayrıntıları.belki çok da aşık değildir daha çok mantıklı düşünüyor gibi geldi.tabi mantık evliliği de yapılabilir.o yüzden sorgulaması daha normal.Belki kız da üniversite okuyor sonuçta evde olmaktan sıkılır çalışmak ister sonra belli olmaz.hayirlisi olsun ne diyeyim
Daha 1 aylık sevgililer kardesin kac sene sonrasının planını niye yapıyo
Ayrıca niye simdiden görümcelige basladınız anlamadim
Kardesinizin kriterlerine uymuyosa ayrılsın bu kadar dillendirmenin bi alemi yok
Ya burasi değişik geldi benim eşim hakim ben üniversite mezunuyum ama çalışmıyorum devlet olmadı özelde tayin durumlarindan filan hic olmadı... yani çalışmayınca eşinin iş arkadaşlariyla ortama girilmiyor mu?Kız şimdilik ortama uyum sağlayabiliyor ama ilerde nasıl olur bilemiyorum abla diyor. İş ortamında arkadaşlarla yemekelr v.b şeylerde..
Hanımefendi yazdığınız mesajları okudum.Bende 23 yaşındayım ve emin olun bende mantıklı biriyimdir öyle hayatı duygularıyla yaşayan biri değilim.Ama sevdiğim insanla daha 1 aydır beraberken aklıma bile gelmez sizin kardeşinizin açıları.Hanımefendi rica etsem yukarıdaki yorumlara cevap yazmaya çalıştım. Okur musunuz ? Çocuk sadece maddiyat açısından değil farklı açılardan da düşünüyor. Yanlış anlamaın kardeşim olduğu için değil gerçekten düşüncelerini anlattığı için ve o izlenimi gördüğm için..
Canım bunu planlayan adam eve temizlikçi ye hayır der bakıcıya anasını bulurHanımefendi yazdığınız mesajları okudum.Bende 23 yaşındayım ve emin olun bende mantıklı biriyimdir öyle hayatı duygularıyla yaşayan biri değilim.Ama sevdiğim insanla daha 1 aydır beraberken aklıma bile gelmez sizin kardeşinizin açıları.
Kardeşiniz hesaplarına çocukların bakıcı parasını, evin yardımcı parasını da eklesin derim.Malum çalışan bir kadının bunlar zaruri ihtiyaçları her şeye yetişemez.Çalışan kadınların kuaför masrafları da fazla olur biliyorsunuz onları da düşünsün hatta kıyafet masrafı falan.Bakarsınız gelin hanımın maaşı yetmez bi de ek iş bulursunuz,hayat şartları malum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?