Ayrılsınlar mı ? Bu düşüncedeki kızla evlenilir mi ?

Sorun kizin calisip calismamasimi?
Neye gore ayrilsinlar diyelim.kardesin calisan es istiyorsa ayrilsinlar,hayatta her sey para degil ben bu kizi seviyorun diyorsa ayrilmasin.

Ne uzucucu ki kardesiniz evliligi hayat arkadasligi olarak degil ticari ortaliklik olarak goruyor.
Kariyer dedigin nedirki bir gecede yerle yeksan oldu bir cok kisinin kariyeri...
Kizi seviyorsa evlensin nett..
Bir beklenti ile yola cikacaksa ve o yolda problem olursa kizi yarida birakacaksa yol yakin iken donsun.

Şimdiki erkekler de bi değişik. He kesin kzın kendine güveni olsun sevinsin diye çalışmasını istiyordur. Ne kadar düşünceli kardeşiniz var. Eşini ve doğmamış çocuğunu düşünüyor. Bu kadar plancı biri kimle evlense mutlu olur acaba

Henüz 1 aydır sevgili anlamında görüşüyorşar o yüzden kızın tam tarzını bilmediği için bana bunu söyledi. Belki kız kardeşimden daha iyidir o tip konularda bileyiz ki.. ben sadece kardeşimin düşüncelerini anlamaya çalıştım. Yukarıdaki yorumlarda belirtmiştim rica etsem okur musunuz :)

Canım bunu planlayan adam eve temizlikçi ye hayır der bakıcıya anasını bulur

Hayır paracı bir çocuk değil.. paracı olsa en başından kabullenemezdi kızı. Kızı seviyor ama sadece düşünceliydi gördüm sordum konuştuk. Fikrileride sizlerle paylaşmak istedim..

Konu başlığın ,içerigine göre çok acimasiz:-\

Oldukça iyi bir üniversite eğitimi alıyorum, iş bulamama imkanım pek yok, çalışırsam iyi de para kazanırım muhtemelen ama çalışmayı düşünmüyorum. Çünkü her sabah erken saatte kalk, işe git, elalemin derdiyle uğraş, iş hayatının gerginliklerini yaşa, çocuklarını kreşe/bakıcıya bırak, eve gel koştur koştur, yemek hazırla, çamaşır yıka, ütü yap, temizlik yap, misafir ağırla, çocuklarınla; eşinle vakit geçirmeye çalış... Bana göre bir yaşam tarzı değil. Her gün zorunlu olarak okula gitmediğim halde bütün bunları öğrenci halimle yapamıyorken, bugün de canım istemiyor, işe gitmeyeyim diyemeyeceğim bir işte çalışmak bana zor gelir. İlla ki güzellikleri vardır ama benim için zorluğu daha fazla. O sıkıntıları yaşamak istemiyorum. Tabi, çok şükür tek maaş yetiyor, belki ondan rahatım. Aksi durum olsaydı, düşünebilirdim.
Neyse, çalışmayacak olmam beni hiçbir zaman eşimin iş ortamına, arkadaş ortamına sokmaya utanacağı anlamına gelmiyor. Tam zamanlı bir işte çalışmadan da insanın kendisini geliştirmesi mümkün. Kaldı ki kız hem her ortama uyum sağlıyor diyorsunuz hem de bir üniversite okuyor. Üniversite insanın kendisini her yönden geliştirebileceği bir ortam. Kardeşinizin kız arkadaşı bu konuda çaba harcayabilir. Ayrıca yine çalışmayacak olması evde oturup komşularla dedikodu yapıp günlerini boşa geçireceği anlamına da gelmiyor. Gönüllü olarak yardımcı olunmasını bekleyen onlarca kurum, kuruluş var. İlla ki bir yerlerde aktif olabilir. Böylelikle hem kendisini çok yıpratmaz hem kişiliğine, karakterine çok katkıda bulunur hem bir sürü insana faydası olur hem de kardeşinizi utandırmaz(!).

1 aylik ilişkide bunlari düşünmek fazla gibi geliyor, kiz istese ama atanamazsa ne düşünüyor, bölümü az kişi alıyor diyorsunuz... mantik evliliği düşünüyorsa tabiki bu durum zor ama henüz bu yaşta evlilik ilerde çalışır çalışmaz cok zor...kardeşiniz devlete hemen girebilecek mi oda var ben giremedim , eşim mezun olduktan 5 sene sonra girebildi yani kolay değil , hele bitsin okullar şekillenir herşey

Bende bir sorun göremedim.

Yazdıklarınızı dikkatli bir şekilde okudum. Haklısınız sonuna kadar ama çocuk düşünmüş paylaştı benimle. Aslıdna ben kız arkadaşı ile arasına girmek istemem asla.. sadece dinledim kafası karışık olduğunu görünce.. iş hayatında olan kadınında ev hayatında oalnında kendine göre avantaj dezaantajları var.. bakalım nasıl karar verecek..

Bir kadın çalışcak diye bir sey yok. Bende üniversite mezunuyum fakat çalışmıyorum. Eşimin durumu iyi sükür bebegimle ilgilenebiliyorum. Çalışmayı zaten seven biri degilim. Geçmiste biraz calistim erken kalkıp gitmek gece belli bir saatte yatmak zor geliyor bana. Tabiki zorunlu bir durum olur calısırm o zaman. Benim ailemin dedigi bir sey vardı kızım biz seni çalış diye okutmadık. Kültürlü ol esinle aynı seviyede ol cocuklarina iyi egitim ver diye okuttu derlerdi. Çalışmadım diye pisman mıyım hayır tabiki. Yurt dısında yasıyorum su an aksam sekizlere dokuzlara kadar calısıyorlar ben hangi zaman esimle ilgilencem yemek yapcam kendimle ilgilencem. Çift maas moda olmus artık. Bazı kişiler tipe bakmıyor çalışıyor diye o kişiye talip oluyor cevremde bunu gördüm.

Tabi ki kız arkadaşıyla arasına girmeyin. Sadece olaya bu yönünden de bakmasına yardımcı olun derim ben.

Bu tamemen erkek kardeşinizin karar verebileceği bir şey. Ne sizin bir öneride bulunabileceğiniz ne de bizim tavsiye edeceğimiz bir şey. Sonuçta artıların ve eksilerin farkında.
Kardeşiniz çalışan bir eş istiyordur. En doğal hakkı. Tabi o da bütün ev işlerine ortak olacak o kısmını kendisi de biliyordur diye umuyorum. Bence hayattan beklentilerin iyice düşünsün tartsın ve ona göre bir yol çizsin derim. Ama siz karışmayın derim çünkü seçeceği yolun negatif bir tarafı ile karşılaşırsa aklınıza uydum diyebilir. Ne seçerse seçsin.

Bir ay bunları düşünmek için çok erken değilmi?

Siz sanki çok ilişkinin içinde gibisiniz ,,sizi çokta ilgiendirmez fikrini söylersin geçer gider.

Konu açıp dertleniçek kadar ilişkinin içinde olmanız çok manasız.
Kardeşiniz her şeyi size anlatırmi?

Kızın durumu kötü erkek arkadaşınin ablası ilişkilerine dair konu acmiş erkek arkadaşını yönlendiricek bla bla bla...

Kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyi başkalarına yapmayınız.

Standart şeyler var aile yapıları uyarsa iyi olur ahlaki iyi olsun Vs Vs

Çalışıp çalışmaması konusunda size akıl vermek düşmez sanki ?
Bence kız yol yakınken dönmeli kıza malesef üzüldüm .

Kararsiz kaldik derken? Gizli ozne olan 'biz'de ki sizi anlayamadim?

Kardesiniz bunlari dusunuyorsa hic kizi oyalamasin yarin oburgun yok calismadin yok para kazanmadin muhabbeti olack. Surekli bir karsilastirmada kacinilmaz. Kardesiniz en iysi bu anlamda isteklerine uygun birini bulsun.

Bende lisans mezunuyum fakat çalışmıyorum. İş yerimiz var keyfe keder gidiyorum genelde boşluyorum...
Eşim tek başına çalışıyor iş yemekleri de oluyor toplantılarıda oluyor birlikte gidiyoruz da zaman zaman... Çevresi oldukça geniştir çok zaman tanışma yemekleri düzenlenir onlara da birlikte katılırız... Bir problemimiz olmadı şu ana kadar yada ters bir durum...
Tabii belki çift maaş girse eve yaşam standardımız 2 kat artar ama böyle de gayet yeterli durumdayız en önemlisi mutluyuz...

Demekki olabiliyormuş,evlenilebiliyormuş...

Kardeşin bence evliliğin şartlarını bilmiyor yada yanlış biliyor yaşı biraz daha ilerlesin o zaman daha olgun düşünüp farklı kriterleri değerlendirir...
Ben şu an bu kadar detaylı düşünmesinin bir gereği olmadığını ve daha erken olduğunu düşünüyorum...

Bir de tek başına karar vermesi gerektiğini aklını ablası annesi babası dahi olsa 3.kişilerle kurcalamaması gerektiğini düşünüyorum...

Şu an bu takıldığı veya takıldığınız mevzu çok küçük bir detay basit bir mevzu...

" Iş ortamında , arkadaş sohbetlerinde nasıl olur bilmem " diye tereddute dusmusse o iş olmaz. Kardesinizin istekleri farklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…