Babaannem yeni kaybettik

rumeysasrcn26

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2025
147
40
13
21
Babaanemm yeni kaybettik 13 ünde ayın ertesi gün gömülecegi zaman köyden bir halam geldi herkes aç yemek ne yapmadinizmi dedi bende pide yaptırduk köyde dağıtılacak ama dedik çünkü köyde daha çok akraba var ve oraya gidicekfi herkes aç siz bunu nasıl dusunmezsiniz dedi bendee sinirle ya buraya yemek yenmeye gelmiyor cenaze evi burası yemek derdimiz olmaz yemek düşünemeyiz dedim ters ve yüksek sesle sonra bir akrabamız sadece bize yemeklik yemek getirmiş hemen geldi ve aha yemek geldi koyda yiyelim bir dedi yemek azdı yetmez koymuycaz kimseye dedim sonra bir çorba Bali pişirin ne ayıp böyle seymi olur dedi bende acımız var yapamayız hicbirsey dedim sonra biri sorrun bı dedi çünkü kadın herkesin içinde resmen ekmeği aldı oturdu söylene söylene yedi o ve 4 kişi dışında kisme yemek düşünmedi yemedi de sonra geldi yok çiçek suluycam ben bana şu ver dedi ben biz hallederiz onları sonra diye tersledim evlutte de çok sıkıntı cikarti hep tersledim ve herkes bana ayıp yapmışsın dediler nerde yanlış var doğru olan cenaze evine yemel gelmesi degilmi

Ağzına sağlık !!! Pes yani

Biz de yakın zamanda babaannemizi kaybettk memlekete defnettik. Pide yaptırdık. İnanın gelen misafirler 3-4 paket aldı kalanlara pide yetmedi. Ben utandım açgözlülüklerine. Nefret ediyorum yemek muhabbetinden. Acısı olan gelenin ne yiyeceğini düşünmeli mi ? Ya da gelenler acısı olan yemek düşünemez bir kap götürelim mi der ?

Başınız sağ olsun Allah sabır versin
herkes bana ayıp yapmışsın dediler nerde yanlış var doğru olan cenaze evine yemel gelmesi degilmi
Ayıp etmemişsiniz, orası cenaze evi ve acısı olan insanların düşüneceği son şey bile olmuyor yemek yapmak.
Hala dediğiniz o kadın çok biliyorsa mutfağa gireydi de 2 kap yemek yapaydı sevabına.

Keşke herkes sizin verdiğiniz tepkiyi verse de ,cenazede yemek yenmez.. cenazeye aç gelinmez.. yemek muhabbeti yapılmaz..
Cenaze sahipleri bu işlerle uğraşmaz..
Üç gün o evde yemek pismez ,acısını yaşarlar kimse rahatsız etmez,boş konusulmaz, gündelik meseleler anlatılmaz.. baş sağlığı dilenip gidilir..
Bunu herkes öğrenmiş olsa . Ah .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…