- 30 Aralık 2009
- 23.704
- 94.648
- 1.123
- Konu Sahibi rumeysasrcn26
-
Ne terbiyesiz insanlar var. Gerçekten kusasım geliyor.Biz de yakın zamanda babaannemizi kaybettk memlekete defnettik. Pide yaptırdık. İnanın gelen misafirler 3-4 paket aldı kalanlara pide yetmedi. Ben utandım açgözlülüklerine. Nefret ediyorum yemek muhabbetinden. Acısı olan gelenin ne yiyeceğini düşünmeli mi ? Ya da gelenler acısı olan yemek düşünemez bir kap götürelim mi der ?
Yemek yenir evet ama bize yemek getiren sadece çok yakın bir akrabamizdi bir kişi yemek getirdi başka da yoktu zaten babaanennem iki torunuyuz babamlar falan hep ayran olsun su olsun aldilardi ama yemek konusunda sadece dedikki pide köyde dagitalim çünkü ilk başta hepsi öyle istedi köyde akrabalarimjzjn hepsi dediler tamam dedik ama sonrada yok burda da dağıtım ayıp ediyorsunuz diye bı o halam dedi diyerleri hiç lafını yapmadı köydeki yeter dedi zaten ikindi zamanı kalkacakti herkes nerdeyse zaten 3 saat kala geldiler öğlenden sonraSizin ortamınız nasıl oluyor bilmiyorum olayın içinde değildim ama yakın zamanda ard arda 3 cenazem oldu. Öncelikle kimse yemek yemeğe gelmiyor. (Ama İstanbul’dayız köyde değiliz. Köyde bence de yemek vermeye gerek yok ama uzaktan gelen varsa bilmiyorum) İstanbul’da herkes uzak yollardan geliyor. Bir yerden bir yere gitmek min 1 saat. Trafik oluyor artıyor. Yok cami başka yerde yok mezarlık başka yerde. Bu sürede de insanlar acıkıyor. Acımızı paylaşmak için gelmişler. Karınlarını doyurmak gerekiyor. Kimsenin de yemeğe gömüldüğünü görmedim 3 cenazede de. Sadece dua okumaya gelen hoca her gelişinde yanına Yemek istedi
Bu arada bu yemek organizasyonunu da cenaze sahibi değil yakınlarının yapması gerekiyor. Yani anneannem öldüğünde eşim yaptı mesela anne teyze kendinde değildi. Ya da başka birinde ölen kişinin eşinin yeğenleri yaptı. Acısı görece daha az olan en yakınlar üstlenir bu işi.
Onun dışında gelen yakınlar da boş gelmez zaten. Bizim çok akrabamız ne lazım yiyecek diye aradı. Dolma börekle gelen çok oldu. Evinde tencere yemeği yapıp gelen çoktu. Sonra o yemekleri ne yapacağımızı bilemedik.
Halanız da böyle sürekli eleştireceğine yapıcı davranıp çözümle gelseydi daha iyidi. Yaşl ölümlerinde ev ortamı çok acılı olmuyor. Zaten yemek düşünecek kavga edecek kadar da kendindeymiş. Kendi bir organizasyon yapsaymış. Etini alıp gelseydi mesela.
Yine de şu cenaze evinde yemek yenmez muhabbetine ben sinir oluyorum sonuç olarak. Cenaze evine yemek götürülür yemek de yenir. Gelen genç kadın misafirler mutfağa girişir ikramları hazırlar. Cenaze sahibi bunlarla uğraşmaz.
Bir kadına kalmadı. Geldi maalesef kalmadı dedik. Kuzenimi tanıyor bul bana ben pide istiyorum diye defalarca söyledi. Ya gerçekten suratına bir tane patlatmamak için çok zor tuttum kendimi. İnsan evinde bir yumurta kırar yer yine de bu terbiyesizliği yapmaz. Biri sırf kedilerine vermek için poşetine 2-3 paket koymuştu.Ne terbiyesiz insanlar var. Gerçekten kusasım geliyor.
aha yemek geldi koyda yiyelim bir dedi yemek azdı yetmez koymuycaz kimseye dedim sonra bir çorba Bali pişirin ne ayıp böyle seymi olur dedi bende acımız var yapamayız hicbirsey dedim sonra biri sorrun bı dedi çünkü kadın herkesin içinde resmen ekmeği aldı oturdu söylene söylene yedi o ve 4 kişi dışında kisme yemek düşünmedi yemedi de sonra geldi yok çiçek suluycam ben bana şu ver dedi
Cenaze evine yemek götürülür. Tabi ki gelenler de yer ama asıl amaç cenaze sahiplerini doyurmaktır, Çok acılı olduklarından yemek düşünemezler, hatta yemek yemeği unuturlar veya üzüntüden yemeden içmeden kesilirler ve aç kalmasınlar diye götürülür. Öncelikle de cenaze sahibine yedirilir, sonra diğerleri de acıktıysa yer. Dediğiniz gibi cenaze sahibi yemek hazırlamaz ve gelenlere hizmet etmez.Sizin ortamınız nasıl oluyor bilmiyorum olayın içinde değildim ama yakın zamanda ard arda 3 cenazem oldu. Öncelikle kimse yemek yemeğe gelmiyor. (Ama İstanbul’dayız köyde değiliz. Köyde bence de yemek vermeye gerek yok ama uzaktan gelen varsa bilmiyorum) İstanbul’da herkes uzak yollardan geliyor. Bir yerden bir yere gitmek min 1 saat. Trafik oluyor artıyor. Yok cami başka yerde yok mezarlık başka yerde. Bu sürede de insanlar acıkıyor. Acımızı paylaşmak için gelmişler. Karınlarını doyurmak gerekiyor. Kimsenin de yemeğe gömüldüğünü görmedim 3 cenazede de. Sadece dua okumaya gelen hoca her gelişinde yanına Yemek istedi
Bu arada bu yemek organizasyonunu da cenaze sahibi değil yakınlarının yapması gerekiyor. Yani anneannem öldüğünde eşim yaptı mesela anne teyze kendinde değildi. Ya da başka birinde ölen kişinin eşinin yeğenleri yaptı. Acısı görece daha az olan en yakınlar üstlenir bu işi.
Onun dışında gelen yakınlar da boş gelmez zaten. Bizim çok akrabamız ne lazım yiyecek diye aradı. Dolma börekle gelen çok oldu. Evinde tencere yemeği yapıp gelen çoktu. Sonra o yemekleri ne yapacağımızı bilemedik.
Halanız da böyle sürekli eleştireceğine yapıcı davranıp çözümle gelseydi daha iyidi. Yaşl ölümlerinde ev ortamı çok acılı olmuyor. Zaten yemek düşünecek kavga edecek kadar da kendindeymiş. Kendi bir organizasyon yapsaymış. Etini alıp gelseydi mesela.
Yine de şu cenaze evinde yemek yenmez muhabbetine ben sinir oluyorum sonuç olarak. Cenaze evine yemek götürülür yemek de yenir. Gelen genç kadın misafirler mutfağa girişir ikramları hazırlar. Cenaze sahibi bunlarla uğraşmaz.
Sevdiğini kaybetmiş kişilerin cenazeye gelenlere acısını unutup hunharca yemek servisi yapması benim miğdemi bulandırıyor Hele insanların restorana gelmiş gibi davranmaları akıl alır gibi değil ...Babaanemm yeni kaybettik 13 ünde ayın ertesi gün gömülecegi zaman köyden bir halam geldi herkes aç yemek ne yapmadinizmi dedi bende pide yaptırduk köyde dağıtılacak ama dedik çünkü köyde daha çok akraba var ve oraya gidicekfi herkes aç siz bunu nasıl dusunmezsiniz dedi bendee sinirle ya buraya yemek yenmeye gelmiyor cenaze evi burası yemek derdimiz olmaz yemek düşünemeyiz dedim ters ve yüksek sesle sonra bir akrabamız sadece bize yemeklik yemek getirmiş hemen geldi ve aha yemek geldi koyda yiyelim bir dedi yemek azdı yetmez koymuycaz kimseye dedim sonra bir çorba Bali pişirin ne ayıp böyle seymi olur dedi bende acımız var yapamayız hicbirsey dedim sonra biri sorrun bı dedi çünkü kadın herkesin içinde resmen ekmeği aldı oturdu söylene söylene yedi o ve 4 kişi dışında kisme yemek düşünmedi yemedi de sonra geldi yok çiçek suluycam ben bana şu ver dedi ben biz hallederiz onları sonra diye tersledim evlutte de çok sıkıntı cikarti hep tersledim ve herkes bana ayıp yapmışsın dediler nerde yanlış var doğru olan cenaze evine yemel gelmesi degilmi
Biz göçmeniz ve birbirimize çok bağlıyız. Cenaze oldu mu herkes dört elle bir şeylere koşturur. Çok özenli yemek servisleri yapılır ve bu süreçte cenaze sahibi hiç rahatsız edilmez. Ben bu cenaze evinde yemek yenmez muhabbetine şaşırıyorum biraz o yüzden. Cenaze günü özellikle çok koşturmalı geçiyor. Herkes yoruluyor. Şöyle bir saat uğramaya gelen ayıp olmasın diye yer helvadan alayım der genelde. Yanlarında pide paket yaptırmalar falan burada okudum şok oldum.Cenaze evine yemek götürülür. Tabi ki gelenler de yer ama asıl amaç cenaze sahiplerini doyurmaktır, Çok acılı olduklarından yemek düşünemezler, hatta yemek yemeği unuturlar veya üzüntüden yemeden içmeden kesilirler ve aç kalmasınlar diye götürülür. Öncelikle de cenaze sahibine yedirilir, sonra diğerleri de acıktıysa yer. Dediğiniz gibi cenaze sahibi yemek hazırlamaz ve gelenlere hizmet etmez.
Guzelce denir bir yemek varmı diye ama o gelipde yemek yapmadinizmi düşünmediniz mi siz bunu der söylene söylene oturup ekmek yerse öyle insan terslenir de gerekirse haddi de bildirilirBaşınız sağolsun acınız var anlıyorum da insan kendi dilinde kendini hiç mi anlatamaz bunu anlamıyorum. Öyle bir karman çorman yazmışsınız ki kim kime ne dedi kim ne yedi hiçbir şey anlamadım.
Öyle tabiki acı paylaşmaya gelinmiuor bizdede oldu malesef paket yapıp goturdulerKesinlikle haklısınız.
Cenaze evinden yemek bekleyecek kadar bu millet ne yaşıyor bilmiyorum. Bu ocak ayında ailemden birini kaybettim, zaten canımız burnumuzda. Bir de milleti doyurmaya uğraştık. Kendi yiyip bir de eve paket yaptıranı gördüm. Lokanta mıyız aş evi miyiz anlamadım valla.
Gecenin üçünde ölüm haberi almışız, şok halindeyiz bir düşünsenize halimizi. Kimse acını paylaşmaya falan gelmiyor bence.
Yazma yetisi olmadığı gibi okuduğunu anlama yetisi de yokGuzelce denir bir yemek varmı diye ama o gelipde yemek yapmadinizmi düşünmediniz mi siz bunu der söylene söylene oturup ekmek yerse öyle insan terslenir de gerekirse haddi de bildirilir
Okudugumu anlıyorum burda yazanlar hep anlamış ama bı siz anlamamissiniz anlama yetisi olmayan sizsiniz bence bı dikkat edinYazma yetisi olmadığı gibi okuduğunu anlama yetisi de yok
Ben insanları niye terslediniz diye mi sormuşum mesajı okuyun bakalım tekrar
aha yemek geldi koyda yiyelim bir dedi yemek azdı yetmez koymuycaz kimseye dedim sonra bir çorba Bali pişirin ne ayıp böyle seymi olur dedi bende acımız var yapamayız hicbirsey dedim sonra biri sorrun bı dedi çünkü kadın herkesin içinde resmen ekmeği aldı oturdu söylene söylene yedi o ve 4 kişi dışında kisme yemek düşünmedi yemedi de sonra geldi yok çiçek suluycam ben bana şu ver
Ah evet, yukarıda alıntıladığım metin çok anlaşılır bir metindi sorun kesinlikle bendeOkudugumu anlıyorum burda yazanlar hep anlamış ama bı siz anlamamissiniz anlama yetisi olmayan sizsiniz bence bı dikkat edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?