Babam parama el koyacak

birboslukta

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
489
22
103
28
Merhaba önceden konu açmıştım aynı meseleyle ilgili üstünden nerdeyse bir sene geçecek aynı stresle aynı konuyla buraya gelmek zorunda kaldım. 22 yaşında ailemle yaşıyorum ve ailem ev masraflarını kendileri alır harcar ama ben kişisel tüm ihtiyacımı kendim karşılarım babam işe giridğimdsn beri (yaklaşık iki senedir) sürekli para biriktir paranı harcama diye baskı kurar son aylarda özellikle bankada ne kadar param olduğunu sormamıştı bugün işe bırakırken sordu ve ben biriken miktarı söylediğimde çok kızdı sen o kadar parayı ne yaptın şimdiye kadar çok birikmiş olması gerekiyordu bilmem ne dedi adama cevap veremiyorsun geçmişte kaç defa beni dövdüğü de oldu şimdide aynı arabada bağırdı çağırdı en son deid ki yarın bankaya gidip ekstre ni çıkartıp bakıcam bakalım o kadar birikmiş olması gereken para nereye harcanmış acaba dedi sonra da en son kartına el koyucam dedi bende vermicem dedim bana yine bağırdı artık napacağımı şaşırdım adam sanıyo ki hiç harcamayım hep biriktireyim geleceğim için ben napcam bilmiyorum bu olayın stresi altında çok üzülüyorum eziliyorum adamla tartışmaya bile girilmiyor çok mutsuzum annem de bişey yapamaz ona da baskın çıkıyor hayatımı istediğim gibi yaşayamayız şekillendiremiyorum ölmek istiyorum sırf bu adamın stresinden baskısından ötürü artık dayanamayıp eşyalarımı alıp işyerinde yatıcam artık düşünmüyor değilim kafayı yicem lütfen bana fikir verin yarın bankada bile üstüme yürüyebilir ekstreleri gördükten sonra sen makyaja bu para verdin bilmem ne diye (

Asgari alıyorum ve stresten boşluktan makyaj alışverişi falan tabi ki yaptım. Evden çıksam şimdi işyerinde yatar kalkarım benim için hiç sorun değil ama anneme üzülürüm anca o evde o adamla kalacak içim rahat olmayacak ve ben yokum diye çok üzülecek.. Yarın o adama kartımı vermek istemiyorum boyun eğmek istemiyorum yoksa hep mutsuz olacağım Bi yandan küçüklükten beri bitmeyen o korkum da var ona karşı. Bi çare bulamıyorum yani konuşmaya çalışsam kabul etmiyor açıklamalarıma inanmıyor halım değilmiş gibi davranıyor. Bıktım artık

ben olsam evden ayrılırdım. ailen zor durumda olur rica eder, borç gibi alır senden uygun oldukça öder bu olabilir mesela ama kalkıp despot diktatör gibi bankadan hesabını çıkarttıracağım diye ültimatom veremez.

yavaştan evden kaçmanın yolunu yap bence.

kartınızı vermeyin!!
biliyorum çok zor sizin için
pıstırılmış insanlara bunu söylemesi kolay kendimden biliyorum
ben başaramadım siz başarın!!

Arkadaşlar bbam beni küçükken de kızar çok döverdi ben babamdan hep nefret ettim şimdi de yarının stresini yaşıyorum ve ben napcam bilmyiorum evden çıksam işyerinde kalabilirim ama babam gelir işyerine de bağırır çağırır rezil olurum burda. Aklıma şu geldi yarın onu kabullenip kartımı verip Bikaç ay daha maaşım yatmasını birikmesini bekleyip daha sonra ondan gizlice kartımı alıp birikmiş paramla evden kaçıp kiralık eve mi taşınsam. Çünkü yarın benden kartımı isteyecek ve ben dirensem de sonu ya kavga ya dayak olacak

Genç kızsınız ihtiyaçlarınız olur bu ihtiyaçlarınızı babanıza yük olmadan karşılıyormuşsunuz, hesap ekstresini göstermek zorunda değilsiniz, kartınızı da vermeyin, babanızdır geleceğinize yatırım için birikim yapmanızı istiyordur tamam ama kartınızı elinizden alma hakkı yok.

Anneme baskın çıkıyor annemin elinden bişey gelmez kadına üzülüyorum aksine hep o çekti ne olduysa. Kartımı vermicem deyip reddetmekle olmuyor arkadaşlar adam kabul etmiyor, haklısın kızım senin özel hesabın maaşın deyip vazgeçmesi falan söz konusu değil yani. Aklıma çözüm gelmiyor intihar edicem artık ben bu adam yüzünden kartımı alırsa tüm enerjim mutluluğum sönecek. Bari kart annemde dursun dicem bakalım ona bile karşı çıkar. Artık aynı evde yaşamak bile istemiyorum onla

Asgari maaşın nesini biriktircen nasıl bir kafa bu hayatı para biriktirmek olarak görüyor
Gençsin gezip yemek istersin o yapmamış sende yapma diyor saçma sapan işler
Evden ayrıl arkadaşınla falan seni dövmeye kalkarsa polis çağır

Banka ekstresini vs vermeyin. O isterse de vermezler zaten. “Bana bu kadar baskı yaparsan ayrı eve çıkarım. O zaman da bütün birikimim yok olur gider, en ufak bir para da biriktiremem. Böyle büyük bir felakete (!) sebep olmak istemiyorsan bana baskı yapmayı bırak. Bundan sonra altın hesabı açıp, her ay önce şu kadar TL ile o hesaba altın alacağım, merak etme” deyin.

Konu anne veya baba olunca tıkanıyorum.
Ayrı eve çıkmak, kendi evinizden ayrılmak zorunda kalmak çok zor. Babanızın derdi ne yahu? Söylemeyin maaşınızı, biriken paranızı.

Yakın bir arkadaşımın babası da böyle, maaşından 200-300 tl gibi komik bir rakamı arkadaşıma verip gerisine el koyar.
Arkadaşım maalesef ayrı ve çıkamıyor ancak maaşını yanlış söylüyor örneğin 2500 lira alıyorsa 2000 alıyorum diyor.

Hmmn- baba baban hakli geldi.
-ben yetiskin bir kadinim, kimse paramin hesabini soramaz diyorsun ama babaevinde rahat rahat ekmek, su gölden yasiyorsun-
simdi payina düsen kirayi versen, payina düsen mutfak parasina yardimci olsan zaten catur cutur harcamaya paran kalmaz. baban sana cok güzel bir firsat sunmus- bedava yasa ama parani biriktir demis.
bunun neresi kötü? ve iki sene icinde kac para birikti?

‘O adam’, ‘O adam’ ve “o adam”...

Baba demek dahi içinden gelmeyecek kadar ne yapmış olabilir, ilginç bir durum...
Yapıyorlar valla. Ben de babamdan böyle bahsederim. Burda iki konum bile var. Ölsün diye dua ettirir böyle adamlar. 28 yaşındayım ve 18 yıldır ölse de kurtulsak diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…