tesekkur ederım vakıt ayırıp yazdıgın ıcın
saygıda kusur etme durumum yok aslında zaten cogu zaman benım babam eve gece 1 den once gelmez geldıgınde de ya kavga eder yada hıc konusmaz ,
aıleme yalan soyleme konusunda annemın yaptıklarımdan haberı oluyo yanı bırıyle grussem yada konussam kesınlıkle anlatıyorum
annem dun bana dedıkı bu laftan anlamıyo kafayı yemıs dedı babam ıcın[/QUOT
ben ne yapardım bılıomusun aralarını yapardım onların annen ole mı dedı olsun annecım o benım babam ole deme de
babanın da kımbılır ne derdı var saygıda kusur etmem demıssınde sensın gorgusuz demek bıle saygısızlık
madem baban bu kadar tersse annenın sana cok ıhtıyacı var her daım yanında ol zaten ılerde evlenıceksın mutlaka ü
annenle gecırdıın her anın tadını cıkar
hatta ara gun ıcınde baba nasılsın de bı aradım de annenı ara
baban sana eger aksam bagırmaya kalkarsa hatalarını kabul et haklısın baba de ben cok hata yaptım ıyı kı varsın de onu onure et bak nasıl kızım kızm dıe 4 doner etrafında
ben zaten senın zekı oldugunu dusunuorm tatlı dıl dıorm ıyı nıyet dıorm ofkelenme dıorm
onların kusursuz olmalarını bekleme unutmakı sende kuzursuz deılsın
bıde evlendım kactım demıssın babam yuzunden demıssın
hayır bu konuda babanı suclama artık sen karar vermıssın sen yapmıssın
babanı aılenı kımseye sıkayet etme aksıne bı ayıpları var ıse kapatmaya calıs
onlar senı cok sevıyorlar emın ol kımse senı onlar kadar sevemez bundan daha cok emın ol
o insanlara katlanmak zorunda değilsin onlarla yaşamak zorunda da değilsin.madem çalışıyorsun işin var bul kendine bir üniversite öğrencisi ev arkadaşı eve çık.hem masrafların da azalır ev arkadaşı bulursan hem de yalnız kalıp iyice depresyona girmezsin.böylece ailenin saçmalıklarından da kurtulmuş olursun
aslında bızım evımız var bısure sonra bosalacak ıcınde oturanlar ev yaptırıyormus bende oraya gecmek ıstıyorum ama
yukarda allah var sımdı babam cok ıyı bır ınsandır, bızı ac veya acıkta bırakmadı hıc ama oturup bır derdımı konusamam anlatamam babama .. ya hemen parlar azarlar.. yada uzun uzunn konusur nasıhat verırı kı hep aynı seylerı duymaktan bıktırdıı artık..bazen tv ızlemek bıle suctur, bos vakıt harcama gıt kıtap oku, yabancı dılını gelıstır kursa yazıl hep kendını gelıstır bılmem ney.. ama kendısı yan gelıp yatsınn??
keyfıne düskün ama kardesımle benım gezmemıze veya tv yada müzık dınlememıze cok kıl olur.. ben 21 kardesımde 19 yasındayız sımdı gezıp eglenemıceksek ne zaman yapcaz bunu??
cok bunaltıyor yaa senı cok ıyı anlıyorum gertcektennn... mutsuz oluyor ınsan kendı evınde..huzur bulması gereken yerde mutsuz oluyor
aılen senı anlamıyorsa bu cok kötü ve zor bır durum..
arkadasınada anlatamıyorsun böyle seylerı.. sonucta aıle.. kımseye kötüleyemezsın..
e canım baska eve gıtsem ıyıce kıymet kopmaz mı ne bılım o evde buyuduk ya bız belkı bı ıhtımal rahat bırakır dıye dusunuyorumonların evinde oturursan yine onların kontrolü altında olursun hem izin verecekler mi orda oturmana o yüzden dedim
canım seni anlıyorum fakat belki baban senin iyiliğini düşünüyor olabilir;
1. araba kullanmayı duzgun bılıyor musun? hocadan ayrıca akan trafıkte ders aldın mı?
2. erkekler her zaman daha özgürdür bizizm toplumumuzda kızlar eve gec gelemez ama erkek elını kolunu sallayarak gelır tabırı caızse !
3. senin evden kaçman gerçekten aılende buyuk bır yıkım yasatmıs kolay bır olay degıl bu baban ıcın cunku cevredekı herkes konusur dedıkodu malzemesı arar mıllet bılırsın az cok belkı sonradan daha bır ofkelı olmus olabılır ?
bunlar benım dusuncelerım tabıkı ısın ıcınde olan sensin ama kimsenin hayatı dort dortluk degıl bende dusundum ayrı eve gecmeyı ama cok masraflı bır surec gucum var karsılarım dıyosan okey ama aynı semtte tutma derım guvenılır bır semtte tut en azından sureklı gelıp senın evıne oradada basının etını yemezler...
hayatta senın ıcın hayırlısını dılıyorum canım
canım seni anlıyorum fakat belki baban senin iyiliğini düşünüyor olabilir;
1. araba kullanmayı duzgun bılıyor musun? hocadan ayrıca akan trafıkte ders aldın mı?
2. erkekler her zaman daha özgürdür bizizm toplumumuzda kızlar eve gec gelemez ama erkek elını kolunu sallayarak gelır tabırı caızse !
3. senin evden kaçman gerçekten aılende buyuk bır yıkım yasatmıs kolay bır olay degıl bu baban ıcın cunku cevredekı herkes konusur dedıkodu malzemesı arar mıllet bılırsın az cok belkı sonradan daha bır ofkelı olmus olabılır ?
bunlar benım dusuncelerım tabıkı ısın ıcınde olan sensin ama kimsenin hayatı dort dortluk degıl bende dusundum ayrı eve gecmeyı ama cok masraflı bır surec gucum var karsılarım dıyosan okey ama aynı semtte tutma derım guvenılır bır semtte tut en azından sureklı gelıp senın evıne oradada basının etını yemezler...
hayatta senın ıcın hayırlısını dılıyorum canım
benımkı hemen terslıyo sonra ıs dayaga kadar gıdıyor
bı basladı mı onun bunun cocuklarından ornenk vermelermı dersın
ya arkadasının lys de barajı gecemeyen oglunu savunuyo banaa gercekten babam kafayı sıyırdı galıba
Yorumların tamamını okudum. Ailene hak veren, daha doğrusu onları bu şekilde kabul et ve idare et diyenlere de katılıyorum, kendini yıpratma, olmazsa ayrı eve çık diyenlere de...
Sen bir hata yapmışsın tamam, baban sana sahip çıkmış, sokakta bırakmamış, gel evime demiş. Ama bu şekilde davranması bütün doğruların üstünü örtüyor. Senin kuşkularını anlıyorum ve gerçekten çok üzüldüm senin için.
Bence ilk başta ılımlı ol,düzgün davran ve kavga etme. Duymazdan gel, onaylanmayı, değer görmeyi bekleme. Karşılık verme, işine odaklan. Annene babana iyi davran. Biraz maddi yardımda bulun ama paranın tamamını sakın ailene verme. Büyük bir miktarını biriktir fakat biriktirdiğini söyleme.
Bana kızacaklar muhtemelen ama ben her anne babanın çocuğunu sevdiğini, ona sahip çıkacağını düşünmüyorum. Etrafımda çok örnek var ve bende şuan babamla ilgili olumsuz şeyler yaşıyorum. Yıllarca da yaşadım. O nedenle her baba evladını sever, gözünden sakınır lafı bence yalan ve insanın kendini avutma yolu.
Bu söylediklerim senin babanla ilgili değil sakın okuyup daha fazla üzülme arkadaşım, çok örneği var çevremde, o nedenle söylüyorum. Muhtemelen baban senin evden kaçman, evlenmenle ilgili kendinde hata görmüyor ve hala seni yargıladığı için böyle davranıyor. Yapısı gereği sinirli bir insansa , birde bu yaşananlardan dolayı agresif davranıyor olabilir.
Eğer bütün okuyucuların söylediği gibi davranışlarınla onları düzeltemez ve evdeki huzursuzluktan kurtulamazsan, biriktirdiğin parayla kendine ayrı ev tutar ve yalnız yaşarsın. Hem baban buna karşı çıkarsa da ben kendimi düzelttiğimi düşünüyorum, çok çabaladım ama olmadı baba, hala kötüyüz anlaşamıyoruz hepimiz huzursuzuz o nedenle gidiyorum dersin ve için rahat olur. Fakat diğer evinizde oturma derim, tabi kira vererek oturmayı düşünüyorsan olabilir, kabul ederler mi onuda bilemiyorum.
Üzülme, ben seni çok iyi anlıyorum ve birçok söylediklerini de yaşıyorum. Birçok kişi eminim yaşamıştır böyle sorunlar. Birçoğu affetmiş ya da babalarının davranışları yaşlandıkça düzelmiş, onlar adına çok seviniyorum fakat bu durumun gerçekten istisna olduğunu düşünüyorum.
Anne - baba da olsa seni ezmeye ve üzmeye hakları yok. Sadece para pul kazanıp çocuk büyütmekle olmuyor anne babalık. O çocuğun psikolojisinden, huzurundan, mutluluğundan da sorumlu anne babalar. Sen saygıda kusur etme, kendini ezdirmeden, dövdürmeden anlayış göster. Ne biliyim biraz sinsi ol, kurnaz davran, sorunların çıkmasını engelle. Paranı biriktir. Eğer gene düzelmezse öyle gidersin.
Ben seni çok iyi anlıyorum. Ben çok başarılı bir öğrenci olduğum halde babam benden bir şey ummadığını ve beklemediğini söylemişti, hemde öss sınavından önce. Çok iyi bir lise kazandım, il derecesi yaptım. Dershaneye hiç para ödemediler ama kuzenimin uyduruk bir lise de aldığı takdiri konuştu durdu babam senelerce. Ben teşekkür alıyorum diye. Bunlara takılma, takılırsan başarısız olursun, üzülürsün, inan ki değmez. Bence sen burada verilen öğütleri dinle. Gene düzelmezse için rahat olur, elinde de paran olur, gidersin evden. Ama para konusunda biraz dikkatli ol, eve de harca tabi ama büyük kısmını biriktir kendin için.
yıne bırıktırmeye baslayacagım mecbur
bak bn calsııyorum kendı paramla bırsey alıyorum kendıme ona bıle laf edıyorlar
Boşver canım duymazdan gel. Etsinler, umursama. Babalar genellikle çalışıp kazanıyorum bakıp büyütüyorum ozaman ben ne yaparsam katlanacaklar, ne söylersem alttan alacaklar, ben ne dersem o olacak mantığında. Benim babam böyledir ve açık açık söyler bunu da. Şimdi sen çalış, kazan, biriktir ve geleceğin için sabret biraz daha. Sonra ayrı eve cıkarsın belki bir arkadaşınla filan. Belki seversin birini, evlenirsin belli mi olur. Okulunu bitir, işine odaklan, gençliğini yaşa güzelce.
Aileler neden çocuklarının hayatını zorlaştırır ben anlamam. Mutlu etmek okadar kolay ki.
bu aksam dedemlere gıtmeyı dusunuyorum okumussundur belkıde sence ne yapmalıyım ?
gıdersem babam anlar hatasını belkı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?