kal ve mücadele et diyen arkadaşlara katılıyorum.. şimdi sinir anınız öfkelisiniz içinizden bin bir türlü bela okuyorsunuzdur kim bilir ? ama siz hiç ailenin yokluğunu tatmamışsınız. yazdıklarınızın tamamını okudum üzgünüm ama hiç alttan alan birine benzemiyorsunuz, dik kafalısınız bence. öncelikle bu huyunuzdan vazgecin derim. ailenizin geçim sıkıntısı,stresleri vb.. problemleri olduğunu unutmayın. tek siz değilsiniz bunları yaşayan.. dedenizin yanına gitmeniz eşinizin yanında kalıpta sonuç alamayışınızla eş değer olacaktır. çok üzülerek soruyorum sizin bir nebzede olsa ailenizden utanma gibi bir hissiyatınız var mı ? anadolu insanıdır aileniz tıpkı benim ailem gibi oralardan gelmiştir.. ama ne var 'kadıköyde calısması bir sürü insanla konusuyo olması özünü ve kendi içindeki kurallarını değiştirmez.' kardeşinizin üstüne düşülmesinide bu kadar yadırgamayın. belki ailenizin tek umududur nerden bilebilirsiniz ki ? nacizane fikirlerimi söyledim.. karar sizin.. Allah size kolaylık versin
sadece kendi geminle yol almaya bak, başka liman arama. günümüz şartları kimseye güvenilmiyor.
babanla olan dargınlıktan sonra arada ki mesafeyi saygısızlık olmayacak şekilde iyice açmanı tavsiye ederim.
kendin için birşeyler yap. mesela yazdığın gibi birikim falan.
Okudum canım. Dedenle aran nasıl? Eğer iyiyse, anlaşıyorsanız git tabi. Baban dedenlerde kaldın diye sana kızmaz herhalde. Sanıyorum sürekli tartışma halindesiniz, bu yüzden neden gittiğini anlayacaktır.
Sen bir kaç gün kafanı dinlersin. Baban da evde biraz sakinleşir belki. Eve döndüğünde bambaşka biri gibi ol ve o şekilde davran muhakkak. Sessiz sakin ve anlayışlı ol. İçinde kopan fırtınaları dışarıya yansıtma. Değiştiğini farketsinler.
ordan burdan kırpıp konuyu baska tarafa cok guzel cekmısssınız
arkadasın bırı bana bnm babam cahıldır yazmıs burda bnde ona yazdım cahıl degıl ama hadı cahıl olsun ıstanbul gbı yerde calsııyor senelrdır hıcmı bırsey ogrenemedı dedım kı dedgımın sonuna kdr arkasındayım aıleme karsı utanmıyorum eger gecenın bı yarısı uykundan seslerle bagrısmalarla uyanıp babanı annenın basına sılah dayamıs sekılde gorseydıon sende utanmazdın emın ol evet alttan almıyorum bunu dogru tahmın etmıssın cunkı susmaktan ve sınmekten sıkıldım
ordan burdan kırpıp konuyu baska tarafa cok guzel cekmısssınız
arkadasın bırı bana bnm babam cahıldır yazmıs burda bnde ona yazdım cahıl degıl ama hadı cahıl olsun ıstanbul gbı yerde calsııyor senelrdır hıcmı bırsey ogrenemedı dedım kı dedgımın sonuna kdr arkasındayım aıleme karsı utanmıyorum eger gecenın bı yarısı uykundan seslerle bagrısmalarla uyanıp babanı annenın basına sılah dayamıs sekılde gorseydıon sende utanmazdın emın ol evet alttan almıyorum bunu dogru tahmın etmıssın cunkı susmaktan ve sınmekten sıkıldım
kal ve mücadele et diyen arkadaşlara katılıyorum.. şimdi sinir anınız öfkelisiniz içinizden bin bir türlü bela okuyorsunuzdur kim bilir ? ama siz hiç ailenin yokluğunu tatmamışsınız. yazdıklarınızın tamamını okudum üzgünüm ama hiç alttan alan birine benzemiyorsunuz, dik kafalısınız bence. öncelikle bu huyunuzdan vazgecin derim. ailenizin geçim sıkıntısı,stresleri vb.. problemleri olduğunu unutmayın. tek siz değilsiniz bunları yaşayan.. dedenizin yanına gitmeniz eşinizin yanında kalıpta sonuç alamayışınızla eş değer olacaktır. çok üzülerek soruyorum sizin bir nebzede olsa ailenizden utanma gibi bir hissiyatınız var mı ? anadolu insanıdır aileniz tıpkı benim ailem gibi oralardan gelmiştir.. ama ne var 'kadıköyde calısması bir sürü insanla konusuyo olması özünü ve kendi içindeki kurallarını değiştirmez.' kardeşinizin üstüne düşülmesinide bu kadar yadırgamayın. belki ailenizin tek umududur nerden bilebilirsiniz ki ? nacizane fikirlerimi söyledim.. karar sizin.. Allah size kolaylık versin
öncelikle size ailemle ilgili yaşadığım seyleri anlatmayacağım ama tecrübelerimin ne derece fazla olduğunu ailem dahil yakınlarım cok iyi biliyor.
bir diğeride ordan burdan kırpmam.. üzgünüm ama gülüyorum ordan burdan dediğiniz sey sizin yazdıklarınız. ben gördüğümü ve fikirlerimi söyledim bu kadar hiddetlenmenizi gerektirecek bir durum görmüyorum.. destek aldığınız mesajlar olduğu gibi sizi eleştiren mesajlarada açık olmalısınız. iyi dilekte bulunmakla hata mı ettim bilemiyorum arkadaşım..
canım usttekı arkadas ınan kotu bısey dememıs ve dogru solemıs...bak senı ben cok ıyı anlıorm benzerını yasadım..ama demek ıstedıgımızı yanlıs anlama ne olur..dedende olsa teyzende olsa ablanda olsa evıne gıdınce bı sure sonra o kapılar kapanır;su ankı halınden daha kotusunu yasarsın..yalnız kalamazsın hayat o kadar kolay deıl ve dedım ya ne olursa olsun anadır babadır ya...senın kılına zarar gelsın ıstemezler sadece daha ılımlı olman yeterlı ınan sen ters gıtme hepsı sana tapar..ben sana bısı dıım mı buda benım fıkrım benım babam bana hıc vurmadı
ama bugun bısı olsa gercekten yanlısım olsa haklısın derım..gıtme kımsenın evıne ama ılımlı ol aılene karsıda..bı gun bana hak verıceksın bu soledıklerıme aynen katılacaksın bılıorm ama sakın aılenın senı sevmedıını dusunme mumkun deıl bole bısı ınan
Hatalar karşılıklıdır. Kimse tek başına mükemmel değildir. Elbette konu sahibi arkadaşımızın hataları da var. Fakat eleştirilerinizi çok ağır buldum ve sanki söyledikleriniz aileyi aklamaya çalışmak gibi.
Sakın beni yanlış anlamayın, düşüncelerinize çok büyük saygı duyuyorum ve tabiki size de ... Ama ben aile konuları söz konusu olduğunda, böyle olumsuz durumlarda çocukların her şeyi kabul etmesini, her zorluğu tek başına çekmesini doğru bulmuyorum.
Elbette annemiz, babamızsa söz konusu olan mümkün olduğunca anlayışlı ve sevgi dolu olmalı, her bireyin farklı olduğunu algılayıp ailelerimizi de olduğu gibi kabul etmeliyiz. Ama bazı durumlar ne yazık ki bu durumun dışında.
Ben ailenizden utanma hissiyatınız var mı derken ne demek istediğinizi de anlamadım pek. Ayrıca belki kardeşiniz ailenizin tek umududur demişsiniz ama abla olarak konu sahibi kardeşine iş bulmuş, ailesine maddi destek sağlamış ve hala da bunu yapmaya devam ediyor. Hatalarına rağmen ailesine sorumluluklarını yerine getiriyor, yani ailesinin konu sahibini de bir umut olarak görmemesi için bir nedeni yok. ( Eğer evden kaçmasını göz önüne alıyorsanız, baba affetmiş, evini açmış ve kızım ben bakarım sana demiş. Bundan sonra kafasına kakması çok yanlış. )
Ayrıca anne babaların bu umut arayışı da çok saçma geliyor bana. Eğer bir aile mutluysa, anne baba çocuklarına sevgi saygı gösteriyorsa, annenin babanın umut beslemesine, yarın bize ancak oğlumuz/kızımız bakar diye bir çocuğunu fazla kayırmasına gerek yoktur. Zaten bir laf var ya ummadık taş baş yarar diye.
bi cok konuda haklısınız ama adam bılmıyor olabılır yanı onların dunyaları apayrı olabılır.onların bıze uyum saglamasını bekleyemeyız ama bızler daha aydın oldugumuz ıcın daha kolay uyum saglayabılırız onlara...bende bu düşüncedeyimHatalar karşılıklıdır. Kimse tek başına mükemmel değildir. Elbette konu sahibi arkadaşımızın hataları da var. Fakat eleştirilerinizi çok ağır buldum ve sanki söyledikleriniz aileyi aklamaya çalışmak gibi.
Sakın beni yanlış anlamayın, düşüncelerinize çok büyük saygı duyuyorum ve tabiki size de ... Ama ben aile konuları söz konusu olduğunda, böyle olumsuz durumlarda çocukların her şeyi kabul etmesini, her zorluğu tek başına çekmesini doğru bulmuyorum.
Elbette annemiz, babamızsa söz konusu olan mümkün olduğunca anlayışlı ve sevgi dolu olmalı, her bireyin farklı olduğunu algılayıp ailelerimizi de olduğu gibi kabul etmeliyiz. Ama bazı durumlar ne yazık ki bu durumun dışında.
Ben ailenizden utanma hissiyatınız var mı derken ne demek istediğinizi de anlamadım pek. Ayrıca belki kardeşiniz ailenizin tek umududur demişsiniz ama abla olarak konu sahibi kardeşine iş bulmuş, ailesine maddi destek sağlamış ve hala da bunu yapmaya devam ediyor. Hatalarına rağmen ailesine sorumluluklarını yerine getiriyor, yani ailesinin konu sahibini de bir umut olarak görmemesi için bir nedeni yok. ( Eğer evden kaçmasını göz önüne alıyorsanız, baba affetmiş, evini açmış ve kızım ben bakarım sana demiş. Bundan sonra kafasına kakması çok yanlış. )
Ayrıca anne babaların bu umut arayışı da çok saçma geliyor bana. Eğer bir aile mutluysa, anne baba çocuklarına sevgi saygı gösteriyorsa, annenin babanın umut beslemesine, yarın bize ancak oğlumuz/kızımız bakar diye bir çocuğunu fazla kayırmasına gerek yoktur. Zaten bir laf var ya ummadık taş baş yarar diye.
degısme ve araya mesafe koyma fıkrı bana cok mantıklı geldı
zaten susarsam onun ıcın sıkıntı yok ustume gelmeye devam edecekler
ıyı dıleklerın ıcın cok tesekkur ederım bıraz gergınım ama babam cahıl bır ınsan degıl sen yanlıs anlamıs olablırmısın mesajın o kısmıınnı?
senı kırdıysam kusuruma bakma
Hatalar karşılıklıdır. Kimse tek başına mükemmel değildir. Elbette konu sahibi arkadaşımızın hataları da var. Fakat eleştirilerinizi çok ağır buldum ve sanki söyledikleriniz aileyi aklamaya çalışmak gibi.
Ayrıca anne babaların bu umut arayışı da çok saçma geliyor bana. Eğer bir aile mutluysa, anne baba çocuklarına sevgi saygı gösteriyorsa, annenin babanın umut beslemesine, yarın bize ancak oğlumuz/kızımız bakar diye bir çocuğunu fazla kayırmasına gerek yoktur. Bütün çocuklar seferber olur anne babası için bu durumda.
Ama birini kayırıp diğerini ezersen, kayırdığın evladının da istediğin gibi davranacağı ne yazık ki net değil. Hem ne derler, umulmadık taş baş yararmış.
gıtmıycem vazgectım haklısınız ,
ama dayanamıyorum sussam olmuyo ıcıme atıp kendı kendıme konusuyorum delı gbı
susmasamda kavga cıkıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?