Babamdan nefret ediyorum...

kal ve mücadele et diyen arkadaşlara katılıyorum.. şimdi sinir anınız öfkelisiniz içinizden bin bir türlü bela okuyorsunuzdur kim bilir ? ama siz hiç ailenin yokluğunu tatmamışsınız. yazdıklarınızın tamamını okudum üzgünüm ama hiç alttan alan birine benzemiyorsunuz, dik kafalısınız bence. öncelikle bu huyunuzdan vazgecin derim. ailenizin geçim sıkıntısı,stresleri vb.. problemleri olduğunu unutmayın. tek siz değilsiniz bunları yaşayan.. dedenizin yanına gitmeniz eşinizin yanında kalıpta sonuç alamayışınızla eş değer olacaktır. çok üzülerek soruyorum sizin bir nebzede olsa ailenizden utanma gibi bir hissiyatınız var mı ? anadolu insanıdır aileniz tıpkı benim ailem gibi oralardan gelmiştir.. ama ne var 'kadıköyde calısması bir sürü insanla konusuyo olması özünü ve kendi içindeki kurallarını değiştirmez.' kardeşinizin üstüne düşülmesinide bu kadar yadırgamayın. belki ailenizin tek umududur nerden bilebilirsiniz ki ? nacizane fikirlerimi söyledim.. karar sizin.. Allah size kolaylık versin

sadece kendi geminle yol almaya bak, başka liman arama. günümüz şartları kimseye güvenilmiyor.
babanla olan dargınlıktan sonra arada ki mesafeyi saygısızlık olmayacak şekilde iyice açmanı tavsiye ederim.
kendin için birşeyler yap. mesela yazdığın gibi birikim falan.

ordan burdan kırpıp konuyu baska tarafa cok guzel cekmısssınız
arkadasın bırı bana bnm babam cahıldır yazmıs burda bnde ona yazdım cahıl degıl ama hadı cahıl olsun ıstanbul gbı yerde calsııyor senelrdır hıcmı bırsey ogrenemedı dedım kı dedgımın sonuna kdr arkasındayım aıleme karsı utanmıyorum eger gecenın bı yarısı uykundan seslerle bagrısmalarla uyanıp babanı annenın basına sılah dayamıs sekılde gorseydıon sende utanmazdın emın ol evet alttan almıyorum bunu dogru tahmın etmıssın cunkı susmaktan ve sınmekten sıkıldım

mesafeyı acmak da ıyı fıkır ama aynı evın ıcınde nasıl olıur kı

degısme ve araya mesafe koyma fıkrı bana cok mantıklı geldı
zaten susarsam onun ıcın sıkıntı yok ustume gelmeye devam edecekler

öncelikle size ailemle ilgili yaşadığım seyleri anlatmayacağım ama tecrübelerimin ne derece fazla olduğunu ailem dahil yakınlarım cok iyi biliyor.
bir diğeride ordan burdan kırpmam.. üzgünüm ama gülüyorum ordan burdan dediğiniz sey sizin yazdıklarınız. ben gördüğümü ve fikirlerimi söyledim bu kadar hiddetlenmenizi gerektirecek bir durum görmüyorum.. destek aldığınız mesajlar olduğu gibi sizi eleştiren mesajlarada açık olmalısınız. iyi dilekte bulunmakla hata mı ettim bilemiyorum arkadaşım..

canım usttekı arkadas ınan kotu bısey dememıs ve dogru solemıs...bak senı ben cok ıyı anlıorm benzerını yasadım..ama demek ıstedıgımızı yanlıs anlama ne olur..dedende olsa teyzende olsa ablanda olsa evıne gıdınce bı sure sonra o kapılar kapanır;su ankı halınden daha kotusunu yasarsın..yalnız kalamazsın hayat o kadar kolay deıl ve dedım ya ne olursa olsun anadır babadır ya...senın kılına zarar gelsın ıstemezler sadece daha ılımlı olman yeterlı ınan sen ters gıtme hepsı sana tapar..ben sana bısı dıım mı buda benım fıkrım benım babam bana hıc vurmadı
ama bugun bısı olsa gercekten yanlısım olsa haklısın derım..gıtme kımsenın evıne ama ılımlı ol aılene karsıda..bı gun bana hak verıceksın bu soledıklerıme aynen katılacaksın bılıorm ama sakın aılenın senı sevmedıını dusunme mumkun deıl bole bısı ınan

Hatalar karşılıklıdır. Kimse tek başına mükemmel değildir. Elbette konu sahibi arkadaşımızın hataları da var. Fakat eleştirilerinizi çok ağır buldum ve sanki söyledikleriniz aileyi aklamaya çalışmak gibi.

Sakın beni yanlış anlamayın, düşüncelerinize çok büyük saygı duyuyorum ve tabiki size de ... Ama ben aile konuları söz konusu olduğunda, böyle olumsuz durumlarda çocukların her şeyi kabul etmesini, her zorluğu tek başına çekmesini doğru bulmuyorum.

Elbette annemiz, babamızsa söz konusu olan mümkün olduğunca anlayışlı ve sevgi dolu olmalı, her bireyin farklı olduğunu algılayıp ailelerimizi de olduğu gibi kabul etmeliyiz. Ama bazı durumlar ne yazık ki bu durumun dışında.

Ben ailenizden utanma hissiyatınız var mı derken ne demek istediğinizi de anlamadım pek. Ayrıca belki kardeşiniz ailenizin tek umududur demişsiniz ama abla olarak konu sahibi kardeşine iş bulmuş, ailesine maddi destek sağlamış ve hala da bunu yapmaya devam ediyor. Hatalarına rağmen ailesine sorumluluklarını yerine getiriyor, yani ailesinin konu sahibini de bir umut olarak görmemesi için bir nedeni yok. ( Eğer evden kaçmasını göz önüne alıyorsanız, baba affetmiş, evini açmış ve kızım ben bakarım sana demiş. Bundan sonra kafasına kakması çok yanlış. )

Ayrıca anne babaların bu umut arayışı da çok saçma geliyor bana. Eğer bir aile mutluysa, anne baba çocuklarına sevgi saygı gösteriyorsa, annenin babanın umut beslemesine, yarın bize ancak oğlumuz/kızımız bakar diye bir çocuğunu fazla kayırmasına gerek yoktur. Bütün çocuklar seferber olur anne babası için bu durumda.

Ama birini kayırıp diğerini ezersen, kayırdığın evladının da istediğin gibi davranacağı ne yazık ki net değil. Hem ne derler, umulmadık taş baş yararmış.

Son düzenleme:
selam canım
sen de tahmin ediyorsundur ki onun bu tavrı normal değil, belli ki adamın ruh sağlığı bozuk
nasıl ki hastalık tedavi edilmezse kötüye gider, ruhsal hastalıklar da tedavi edilmezse ilerler ve aklını kaybetmeye kadar varabilir
ailece üzerinize düşen bir şey var: baban ne yaparsa yapsın onu kızdıracak her şeyden çekinmek
bu çok zor
insan patlıyor sonunda
ama hiç istemeyeceğin duruma gelmemesi için böyle yapmanız lazım
peki baba de geç
baktın çok sinirleniyorsun, tamam babacım de, hemen başka odaya geç
sinirlendiğinde aynı ortamda olursan sakinliğini koruyamazsın
bir de ikna edebilirseniz muhakkak psikiyatriste götürün
unutma ki o evde çok bunalsan da dünyada senin iyi olmanı onlardan başkası da pek istemez
bak güvenmişsin o çocuğa, sana ihanet etmiş
ama sonunda yine sana ailen kucak açmış
zayıf olduğunu gören kullanmaya çalışır
birinden tokat yiyeceksen o kişi yabancı olmasın ailen olsun
ailen hem seni sinir eder, hem de yine en çok onların canı yanar sana zarar gelirse
bir de unutma ki babandan nefret etmek için sebeplerin olabilir ama bir gün onu kaybedersen yaptığı hiçbir kötü şeyi hatırlamayacaksın, sadece çok üzüleceksin, pişman olacaksın, keşke yanımda olsaydı diyeceksin
değiştiremeyeceğin şeyler için kendini paralama, onu kabullen diyor psikiyatrist
bir de bu dediklerimi dene canım
el, aile gibi olmaz
Allah yardımcınız olsun
bu sıkıntınızın hayırlısıyla çözülmesi ve onun iyileşmesi, düzelmesi için çok dua edin

Son düzenleme:

ıyı dıleklerın ıcın cok tesekkur ederım bıraz gergınım ama babam cahıl bır ınsan degıl sen yanlıs anlamıs olablırmısın mesajın o kısmıınnı?
senı kırdıysam kusuruma bakma

gıtmıycem vazgectım haklısınız ,
ama dayanamıyorum sussam olmuyo ıcıme atıp kendı kendıme konusuyorum delı gbı
susmasamda kavga cıkıyor

eleştirilerinize ve size saygı duyuyorum teşekkür ederim.. yalnız bir şeyi belirtmek isterim aileyi aklamaya calısmak gibi bir derdim yok nihayetinde ne konu sahibi arkadasımı ne de ailesini tanıyorum yazılanlar doğrultusunda fikrimi belirtmek istedim. amacım kimseyi kırmak değil kendi yorumumla bişeyleri anlatmaya calıştım umarım hadsizlik yapmamışımdır.. sevgiler..

bi cok konuda haklısınız ama adam bılmıyor olabılır yanı onların dunyaları apayrı olabılır.onların bıze uyum saglamasını bekleyemeyız ama bızler daha aydın oldugumuz ıcın daha kolay uyum saglayabılırız onlara...bende bu düşüncedeyim
hıc hos seyler yasamamıs konu sahıbı bılıorm ama ısterse ılımlı olursa ustesınden gelebılır herseyın..ama cevap vererek sınırlenerek hır gurle degıl
bı yerlerde nefes aldıklarını bılmek ole buyuk bı guc kı bunuda ne yazık kı gec anlıyoruz

degısme ve araya mesafe koyma fıkrı bana cok mantıklı geldı
zaten susarsam onun ıcın sıkıntı yok ustume gelmeye devam edecekler

Canım bak şimdilik evden ayrılma bence. Sadece birkaç gün kafanı toplamak için deden de kal. Eğer sorun olmayacaksa. Kafanı toparla, kendinle ilgili kararlar al. Nasıl davranacaksın, babanla iletişimin nasıl olacak hepsini planla.

Daha sonra eve dön ve bir daha evden başka biryer de kalma. Biraz mesafe de koy tabiki. Ama saygı da kusur etme, kibar ve tahammüllü ol.

Yine düzelmezse, biriktirdiğin paranla kendine bir ev bulur öyle çıkarsın. Bu süreçte biraz daha olgunlaşırsın, kendine gelirsin. Emin ol her şey yoluna girer.

Seni çok iyi anlıyorum, bende çok büyük sorunlar yaşadım ve yaşıyorum da. Fakat bu süreçte soğukkanlı olmalısın bence..

Son düzenleme:
Benim de babamla benzer problemlerim var, annemle babam da anlaşamazdı, sonuç olarak da boşandılar, velhasıl ben bundan çok memnunum... Sana gelince arkadaşım, gerçekten üzüldüm ve bir benzerini yaşayan biri olarak, yorum yazma ihtiyacı hissettim... Bazı arkadaşlar gibi ben değişeceklerini düşünmüyorum. Seni sürekli hırpalayan, ezen, yok sayan, üstelik bir de şiddet uygulayan bir aileyle, sırf ailen diye bir arada kalmak, bunları sürdürmek zorunda değilsin. Gerçekten yaşadıkların çekilir gibi değil, bu durumda bile pes etmeyip çözüm arayacak kadar aklı başında kalabilmişsin, mantıklı davranabilmişsin... Sana ilk söyleyebileceğim, kendi ayaklarının üstünde dur, bunun için elinden geleni yap. Ailenin olumsuz davranışlarını da umursama sadece kendine odaklan. Kendi hayatını kur, kendi paranı kazan... Kimsenin seni sömürmesine izin verme, kendine inan. Dedeme gitmek istiyorum demişsin, bu bence geçici çözüm... Dedene gidip kendi ayaklarının üzerinde durana kadar orada yaşayabileceksen hiç durma derim ama yine babanın evine döneceksen bence gereği yok. Senin yapacağın şey bir an önce ekonomik bağımsızlığını elde edip kendi yolunu çizmen. Eğer kendine bir ev tutup yaşayabileceksen de aynı şekilde, hiç durma... Hayat çok kısa ve yaşadığın şeyler, sana edilen muamele kaldırılacak gibi değil... Bazı arkadaşlar sana birtakım tavsiyerde bulunmuş saygıda kusur etme kavga etme vs diye, tabii ki saygıda kusur etme ama değişmesi gereken sen değilsin, onlar ve onların bu yaştan sonra değişeceklerine pek ihtimal vermiyorum... Bu noktadan sonra senin edeceğin fedakarlıklar seni daha fazla yıpratmaktan başka bir şeye yaramaz. Olumsuzluklara takılma; onların ezmesini, yok saymasını ciddiye alma, şiddet uygulamalarına da sakın izin verme! Baba da olsa sana şiddet uygulamaya hakkı yok... Şiddet uygulamasına neden olacak davranışlardan kaçın ve tek derdin kendi hayatın, ayaklarının üzerinde durman, bunu bir an önce yapmak olsun... Önüne bak, kendi geleceğine odaklan, senin için kalıcı çözüm bu, benim fikrim...

inanın anlıyorum sizi.. elbette cahil biri değil bende bunu anlatmaya calışmıştım.. tabiki yanlış anlamış olabilirim af dilenicek bir durum yok arkadasım kırılmadım

yazdıklarına harfıyen katılıyorum ben dunyanın en ıyısıde olsam en basarılısıda olsam eger onların dedgı olmazsa hıcbıranlamı olmuyor onlar ıcın
tmm ataerkıl toplum dıyoruz ama bu kadarda olmaz bn ablası olarak kardesıme hıcbırsey soyleyemıyorum uyaramıyorum yanlsıı oldgunda
cunkı annem babam bana kızıyor zoruna gıdıyor kardesıme bırsey demem
ama yerı gelıncede sen en bıcım ablasın kardesıne sahıp cıkmıyorsun demeyıde bılıyorlar dengesızler gercekten

gıtmıycem vazgectım haklısınız ,
ama dayanamıyorum sussam olmuyo ıcıme atıp kendı kendıme konusuyorum delı gbı
susmasamda kavga cıkıyor

canım benım ya ıcıne de atma ama üslubun guzel olsun onlara karsı
bellı bı sure sonra yoluna gırer hersey
sen onları degıstıremezsın ama kendını degıstırebılırsın
bence dogru yoldasın calısıosun okuosun kesınlıkle super bu
bırazda sınırlerını kontrol et babana tabı kı ıtıraz et ama aklını kullan tatlı dılını kullan
ben ınanıorm sen aılenı cok guzel toparlarsın
ıstedıgın kıvamada getırırsın ama nefret etme onlardan olur mu
ne olur bak sabahtan berı yazıorm kımsenın evıne gıdıpte kendını daha guc duruma sokma
cok deıl 15 gun dedıklerımı uygula bak nasıl farklı olcak hersey
hem bak annenın de sana ıhtıyacı var

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…