Babamın düğünü

Neden kendini kötü hissediyorsunki. Tabiki başa gelmeden bilinmez ama şahsen ben babamın yanlız yaşlanmasını istemezdim. Sonuçta annen vefat etmiş (Allah rahmet eğlesin) hayat devam ediyor tabiki babanda kendine bir hayat kuracak. Kadına gelince ilk defa evleniyor kim olsa düğün ister hakkıdır. Bence önyargılı olmadan tanış önce belki sevicek anlaşıcaksın babamı mutlu edicek diyede sevineceksin. Yani umarım böyle olur.

Neden bunları düşünüyorsunuz?
Babanız annenizi aldatmamış, yarı yolda bırakmamış.
Evlilikleri ecel sebebi ile son bulmuş( Allah gani gani rahmet eylesin).
Daha 1 sene olmadan da evlenmiyorsa, aksine o düğüne katılarak mutlu edin babanızı.
O ister miydi böyle kaderi olsun, aynı yastığa yıllarca baş koyduğu kadından başkasını gelinlikle görmek?
Ama mutlu olmak ve hayata tutunmak onun da hakkı.
Kadın meselesine girmiyorum bile, ister düğün yapar ister horon teper.
Yuva yukan değil, katil, hırsız değil.
İnşallah bundan sonra yüzleri güler ve çok mutlu olurlar.
Siz de anne yadigarı olarak mutluluklarına ortak olum.

Başınız sağolsun öncelikle.kabullenmek çok zor farkındayım. Ama artık olan olmuş. Biraz empati yapmanı tavsiye ederim.hiç evlenmemis bi bayan. Bu isteği doğal aslında.farklı bi bakış açısı tavsiye edicem.hayatınıza yeni biri giriyo.nasıl başlarsa öyle devam eder.siz güzel yaklaşın üstünüze düşeni yapın,emin olun öyle devam edicek. Diğer kardeşler evli bekar bilmiyorum ama,siz baba evinden gelinlikle ayrılirken en az anneniz kadar üzülücek.annemin bi komşusu var.eşinin eski eşiyle görüşüyo.çünki cocukları çok seviyo

Kadin ilk kez evlenecekse düğün istemesi normal. Hatta ikinci kez evlense de normal. Siz gitmek zorunda degilsiniz. Ama düğünü iptal etmelerini istemeniz yanlis. Anne tarafiniz neden bilmiyor? Adam yanlis birsey yapmiyor sonucta

Beni ilgilendirmez tabide , babanızda amma aceleci davranmış daha kadının senesi bitmiş hemen evlenmek nedir anlamadım.
Ben olsam gitmezdim kimsede zorlayamazdı.
Babanda bi zahmet saygı duysun.

Annenize Allah'tan rahmet dilerim, ışıklar içinde uyusun.
Babanız da hayatındaki hanımefendi de birer "insan" mutant değiller, önce bir bunu kanıksayın lütfen. Hayat herkese farklı şeyler yaşatıyor, babanızın müstakbel eşinin hayatına bu zamana kadar doğru insan girmemiş ve evlenmemiş, isteği de bu yüzden düğün yapmak yönünde olabilir ki babanız da olması gerekeni yapmış ve saygı duymuş. Fedakârlık her zaman ebeveynlerin yapması gereken bir şey değildir, babanız annenize hayattayken iyi bir eş, size iyi bir baba olduysa sizin de bugün aynı şekilde babanızın yanında olmanız gerekir. Hatta bu fedakarlık bile degil olması gerekendir çünkü herkesin kendi içinde bir yaşantısı var. Bunun için de kimseye (annenizin ailesine) hesap vermek, yalan söylemek zorunda değilsiniz. Dediğim gibi eğer babanız bu zamana kadar iyi bir eş/iyi bir baba olduysa söylemeniz gereken tek şey; "annem ve babam güzel bir evlilik yaşadılar ve babam annemin hatırasına saygısızlık etmedi, şimdi babam ikinci baharında yanına bir yol arkadaşı istediyse saygı duymak zorundayız." Sağduyulu olmaya, empati yapmaya ve karşındakinin senin baban olmaktan önce duyguları olan bir insan olduğunu asla unutmamaya çalış derim.

Ne alakası var kendi tarafınızdan bakıyorsunuz hep adamın eşi yok eşi eşi, yıllardır düzenli kurduğu bir hayatı vardı birerkek için kolay mı bu zannediyorsun . Tabiki evlenecek ve sen onun kızı olarak kesinlikle gitmek zorundasın . Neden bunları diyorum çünkü benim de babam boşandı ve geçen sene evlendi

Siz gitmek istemezsiniz. Bunu uygun bir dille babanıza anlatır gitmezsiniz.
Ama başka isnsanlain evlilik planına karisamazsiniz. Karşı tarafın yerine koyun kendinizi burda konu acsaniz
' benim ilk evliliğim eşimin ikinci evlilige olacak. Ben ilk defa evleneceğim için çok heyecanliyih. Hep hayalini kurduğum gelinliği giyip düğün yapmak istiyorum. Nisanlim ile kararladtirdik ama kızı istemiyor. Düğünü iptal etmemi istiyor ' nasıl yorumlar alır sizce. Kadın 100 yaşında da evlense düğün yapmak isteyebilir hakkı var.
Allah rahmet eylesin annenize. Ölümünden epey geçmiş zaten. Ömür boyu matem tutulmaz

Cok zor bi durum lakin benden tavsiye gitmelisin
Öncelikle en sevecen kadın bile dügüne gitmezsen babanı doldurur gelmedi etmedi vs diye ve kaba olucak ama babanı da kaybetme tehliken var
Birde dügüne gitsende konusucak millet gitmesende
Gitmediginde de kızı tepki koymus bak yok vs diye tantana yapacaklar
Siyah düz bir elbise bide fön ne abartı ne oynama vs olmadan bi köşede oturursun
Baban hayatını böyle yasamak istiyor her zaman yanında siz olmayacaksınız öyle düşün belki erken biraz ama artık buna yapacak bişey yok kararını vermiş babana destek cıkmalısın

Öncelikle başınız sağolsun. Rabbim böyle acılar yaşatmasın kimseye.

Konuşun tabi ki ama şöyle anlatabilirsiniz.

Evlenmenize asla karşı değilim ki babamın en doğal hakkı fakat onlar boşanarak ayrılmadılar, benim annem vefat etti ve tahmin edersin ki bu konu benim için çok hassas. Düğüne gelmek istememem evlenmenizi de istemediğim anlamına gelmiyor. Ama bu konuda hassasiyetim için anlayış göstermenizi ve bana kırılmamanızı rica ediyorum. '' Şkelinde bir açıklama da bulunursanız bence iki tarafta anlayış gösterecektir.

Babanızın düğün yapması neden size bu kadar dert oldu. Anneniz vefat etmiş Allah rahmet etsin ama hayat devam ediyor. Bırakın yapsınlar siz de gidin onun bu güzel gününde yanında olun.
Olgun düşünemiyorsunuz maalesef. Ben dert edecek bir şey bulamadım. Biraz bencil davranıyorsunuz.
Kendi hayatınıza babanız müdahale etse ortalığı ayağa kaldırırsınız ama bu resmen babanızın hayatına müdahale etmektir. Bırakın koca insanlar ne yapacaklarına kendileri karar verebilirler değil mi?

Ölenle ölünmez derler.

Allah rahmet eylesin annenize.
Ama annenizin anısına olan saygınıza istinaden onun size baba olarak seçtiği adamın mutlu gününde ona destek olmanız annenizi daha mutlu etmez miydi?
Anneniz sizi kenarda süssüz bir elbiseyle, mutsuz görünce “ben seni böyle mi yetiştirdim” deyip üzülmez miydi?

Biri annenizse diğeri de babanız. Babanıza haksızlık değil mi bu düşündükleriniz sizce?

Ayrıca ilk evlilik de olsa beşinci de olsa herkesin düğün yapmayı istemesi çok normal. Kadının daha önce evlenmemiş olmasının bahsi neden geçiyor anlaşılmaz. Evlenip boşanmış veya eşini kaybetmiş kadınları ötekileştirme değil mi sizce de bu yapılanlar???

“Benim evlenmem gereken yaş” derken de abartmışsınız. Daha 23’sünüz. Üniversite okuyorsunuz. Olayları çok dramatize etmeyin.

Babanızın hayatına girecek kadın sizinde hayatınıza girecek ben en çok buna takıldım
Düğün yapmaya karar verecek kadar işi ileriye götürüp de hala sizinle tanışma zahmetine girmemesi çok saçma Aklı selim bir kadın ne yapar eder tanışırdı sizinle
Düğün meselesine gelince vefat eden annemin yerini alacak kadın için yapılan “eğlenceye” gidemezdim babanızın bu konuda ısrar etmesi çok yanlış bu konuda anlayışlı olmalı

Eğer içinizden gelmiyorsa ve hatta mutsuz oluyorsanız gitmeyin hem belki bu şekilde kadında babanıza sizinle ilgili istediği herşeyi yaptıramayacağını anlar
2.eş konusunda önyargılı değilim hatta bende 2.eşim ama herkes durması gereken yeri bilmeli bence

ben de senin gibi düşünürdüm

annem toprak altında yatarken babamın çalgılı çengili düğün yapmasını kabullenemezdim

hadi aradan 10-20 yıl geçse anlarım

1 sene olmuş daha bu ne acele ne çabuk atlatıp ta yeni bi kadınla kaynaştın evliliğe kadar götürdün bu işi ayıp yahu

uygun bi dille babana gelmek istemediği söylemelisin bence

seni gerecek üzecek ortamda bulunma zorunluluğun yok

Bence kadının düğün istemesi de garip, kusura bakmasın. Kendine, eşi vefat etmiş, çocukları olan birini bulduğunda bazı şeylerin eksik olabileceğini tartması lazımdı. Ben olsam gitmem. Babanlada uygun bir dille konuş istersen. “Babacığım, senin mutlu olmanı çok istiyorum fakat duygularıma hakim olamıyorum. Gelirdem gözyaşlarımı tutamam, üzülmene sebep olurum “falan diye konuş

ne münasebet! yani annenizi kaybetmenizin acısı çok farklı, allah size sabırlar versin. ancak kusura bakmayın da bundan o kadına ne? o da ilk kez evlilik yaşayacak,ilk heyecanı. siz neye dayanarak düğün yapmamasını isteyeceksiniz?
bence düğüne katılın gayet mesafeli de olsa kadınla aranızda soğukluk olmasını engellersiniz.

Duygularımla cevap verince gitme diyor içim.
Ancak babanızın doldurulma ihtimaline karşılık ta gidin diyorum. Insanların bakışından cekinmeyin. Orada bulunan her insan sizin hislerini anlayacaktır emin olun evet size acıyacaktır çoğu acıma bakışlarından mi kaçınıyorsunuz bilmiyorum ama.
Ileriye dönük te aranızda saygı ve resmiyet olsun fazla samimi olmayın sırlarınızı paylaşmayın çok iyi niyetli görüp yapmayın yani. Ve soğukta olmayın babanızın doldurulmasına fırsat vermeyin.
Ben bu duruma baba evinde ele karışmak diyorum Allah yanınızda olsun zor bir durum.

Babanız hayatın devam etme kararı almış biri ile tanışmış anlaşmış ve evlenmeye karar vermiş, sizde küçük değilsiniz yetişkin bir bireysiniz birkaç sene sonra babanızla bağınız kalmayacak bile iş evlilik vs nedenlerinden dolayı, o da yetişkin bir birey olarak kararını vermiş. Sonuçta evleneceği kişi için herşey ilk kaç yaşında olursa olsun herşeyin usulüne göre olmasını istemek düğün yapmak gelinlik giymek onun en doğal hakkı buna siz engel olamazsınız!
Zaten o kişi size annelik yapmayacak, annenizin yerini de doldurmayacak babanıza eş olacak siz isterseniz size bir abla fazlası değil.
Bence siz babanızı paylaşmak istemiyorsunuz, halen maddi anlamda ona bağlı olduğunuzdan evlenirse size olan ilgi alaka azalır diye düşünüyorsunuz, birde annenizin yasını tutuyorsunuz ve evleneceği kişi size annelik yapmaya kalkarsa onu anne olarak kabul etmek zorunda kalırsanız diye düşünüyorsunuz ama bence korkularınız yersiz.
Siz ne kadar anlayışlı olursanız , babanız o kadar mutlu olur, eş adayı da sizin davranışlarınıza göre size tepki verir..
Birde henüz tanışmamışınız sanırım , bu babanızın tutumundan kaynaklıdır bazıları demiş ne yapar ne eder tanışırdı sizinle diye ama babanız istemedi ise ya da siz kadın ne yapabilir ki..

bu konuya 3 kişi açısından bakıyorum üçünüz de haklısınız

yeni eş ilk defa evleniyor düğün yapmak elbette hakkı

baba bu gününde kızını yanında ister o da haklı

siz annesini kaybeden bir evlat olarak kararsız kalmakta ve üzülmekte haklısınız

zor bir durum ama bence düğüne gidin,babanızın yanında olun yalnız bırakmayın

Bence sizin de bu durumu sindirmek için zamana ihtiyacınız var.Allah rahmet eylesin annenize ...yorumlardan anladığım kadarıyla henüz 1 yıl olmuş anneniz vefat edeli.Bilemiyorum... insan o kadar kısa sürede kaybı bile kabullenemiyorken sizden istenen de ağır bence.Biraz zamana bırakın derim hazmetmek icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…