Babamın düğünü

Üzülseniz de gitmelisiniz, babanız sizi görmezse ne kadar üzülür kim bilir.

Kadından düğün yapmamasını talep etmeniz ona haksızlık olur.

cok zor seyler yasamissiniz,
o yuzden gitmek istemiyorsaniz kendinizi zorlamain,
babanizla konusursaniz o da size darilmaz bence.

ancak ben yerinizde olsaydim babamin onemli gununde yaninda olmak isterdim.
Annem annemdir babam da babam,
en guzeli de birlikte mutlu olmalaridir, ama kader iste.
kayinpederim vefat etti,
esim annesine hep diyor, cik gez dolas hayatini yasa, bak olum kapida, sakin kendini eve hapsetme...
bence bu kadar uzun yillar evlilik surdurmus insanlari hayatlarina devam etmeleri konusunda yureklendirmek gerekiyor.
Babaniza destek olabilirsiniz diye dusunuyorum bu sebeple.

Zor bir durum elbette ama o düğüne gitmeniz gerekiyor. Ayrıca anne tarafınızdan da gizlemenize gerek yok. Babanız annenizi aldatmıyor, anneniz vefat etmiş.

Annesini kaybetmiş bir evladın acısı zaten hiç dinmez ki, her daim taze olacak.
Zaten 1 sene geçmiş, daha ne kadar ve neden beklesinler?
Beklemenin kime ne faydası olacak?

Düğün neden olmasın istiyorsunuz. Hiç tanımadığınız bir insanın hayallerine niye taş koyuyorsunuz.

Düğüne gidin tabi babanız o sizin anneniz birbirinize emanet etmiş sahip çıkın destek olun ayrıca düğün yapmayın diye niye konusacaksiniz ki kardesleriniz ya da siz evlenecek olsanız düğün yapmayacak misiniz?annemiz ölmüş acimiztaze demez hiçbiriniz onun yeri ayrı onun yeri ayri

Basiniz sagolsun, anneniz nurlar icinde yatsin.

Babanizin evlenmek istemesi cok dogal, adam dogasi geregi bir eşe ihtiyac duyuyor. Erkekler Kadinlar gibi duygusal degiller. Bizler ayrildigimiz sevgilimizin bile yasini tutatiriz fakat onlar uzun süreli iliskisini bitirip 3 ay sonra evlenme karari alabiliyorlar.
Bence babaniza haksizlik yapmayin hem adamin kalbi kirilmasin, hem karsi tarafa laf vermeyin. Gidip dügün baslangicinda orda olun tebrik edip, hediyenizi verin sonra vedalasip cikin. Kimse sizden halay basi olmanizi beklemez.

Annesini kaybetmiş bir evladın acısı zaten hiç dinmez ki, her daim taze olacak.
Zaten 1 sene geçmiş, daha ne kadar ve neden beklesinler?
Beklemenin kime ne faydası olacak?
Elbette beklemek istemeyebilirler. Lakin tek taraflı bir anlayış beklemek değil de, bunun yerine baba kızının düğüne katılmamasına anlayış göstermeli mesela ve bu bir sorun olmamalı. Ya da en az acıtacak şekilde, çocukların da fikri alınarak yapılmalı organizasyonun şekli. Düğün yapıyoruz, çocuklar da her şeye rağmen katılmalı düşüncesini acımasız buluyorum.

biz teyzemi evlendirdik.evlendiği kişinin eşi vefat etmişti.hiç evlenmemiş bir kadın sonuçta teyzem.onunda hayalleri vardı.bu yüzden büyük çaplı olmayan bi kına organize edildi ve kınada gelinlik giydi.bikaç saat eğlenildi.düğüne çocuklar katılmıştı ama biri müzik başlayınca çok kötü olmuştu.kendimi düşünüyorum.gidemezdim sanırım ben düğüne ama babamında yanında olmak isterdim bilemedim.en güzeli nikah merasimine katılın.eğlence olayı girince ordan ayrılın.başka çözüm gelmedi aklıma

Oncelikle basiniz sagolsun. Annenizi kaybetmissiniz cok buyuk bir aci. Benim dedem anneannemin ölümünden sadece 4ay sonra tekrar evlenmis. Beterinde beteri var. Erkekler bu konuda daha hizli davraniyorlar. Ben olsam gidemezdim. Fakat babanizla evlenecek olan kadininda bir sucu yok. Onun dugun istemek hakki diye dusunuyorum ilk evliligi imis.

Gitmeseniz bile babanizin bu karariniza saygi duymasi gerekir. Sizin aciniz hala taze ve sizin acinizi yasamaya hakkiniz var. Babanizla hicbir sekilde dugun yapma gibi bir konusma icerisine girmeyin bence. Sizde onun bu kararina saygi duyun. Su an cok duygusal yaklasiyorsunuz olaylara. Hazirana daha cok var, dusunmek icin bolca vaktiniz var.

evleneceği kadının annelik duygusunu tatma hakkı yok mu yaş 23 ama kafa çok küçük sizde..hayatın akışı bu anneniz babanız boşanmış olsa anlarım ,kadın rahmet içinde yatsın geride kalan adam tabiki önüne bakacak.

Bu yaşına kadar belki çocuğu olamayacağı için evlenememiş ve herkezin hayalidir çmründe 1 kere gelinlik giymek ister düğün hayali kurar
Baban için de buruk geçer zaten anneni hatırlar oan belki yani anne tarafının babana kızacağı bişey yok ki hayat devam ediyo ve kadın olsa kendini idare eder ama bi erkek evlenmeli bencede
Düğün karşı tarafın içinde kalmaması için yapılmış bişey bence destek olmalısın oda utanıyodur ama bence 1kadın mutlaka o gelinliği giyip düğününde kendini prenses gibi eşsiz hissetmeli
Anne tarafına açıklama yapmak zorundada değilsin babanın yanında ona destek oöman önemli bence hem bu annene saygısızlık değil kimse annenin yerini alamaz zaten

Annenizin geçen yıl vefat ettiğini yeni gördüm başınız sağolsun gitmeyecelseniz de babanlada eşiylede konuş sizinle ilgisi yok orda duygularıma hakim olamam sizi de üzmek istemem deyin gönüllerini alıp gitmeyin

yas ilerledikce coluk cocuk kendi mesgalesine dalıyor aile kuruyor yasli anne-baba yalniz kaliyor. insallah babanizin evlenecegi kisi babanıza iyi bir dost size iyi bir abla olur. babaniz hasta olsa ustunu o degistirecek o yikayacak gectim hasttaligi dostluk muhabbet kuracak. Allah anneciginize rahmet eylesin ama gelen kisi size anne olmayacak zaten ayni kisi gibi dusunmeyin. maalesef hayat tek basina yasamak icin fazla zor. bence babaniza karsi cikmayin, evlensin.

dugun meselesine gelince, bence hic katilmamak dogru degil. sade ve sik bir elbiseyle katilin nikahi izleyin tebrik edin eglence baslayinca kalkarsiniz.

Yalniz yasamak ne kadar zor. Ozellikle belli bir yastaki erkek icin.
Babami kaybedeli yaklasim 10 yil oldu. Annem yalniz yasiyor. Kiz kardesime ve bana geliyor zaman zaman. Baslarda asla kafamda bile kuramazdim ama simdi annem çıksa ben evleniyorum dese o kadar mutlu olurum ki. Geceleri yalniz kalmak, yalniz kahvalti yapmak, yemek yemek en basiti bir arkadas, yoldas herkes buna ihtiyac duyar.
Bence fazla duygusal dusunuyorsunuz. Babaniz yalniz kalmadigi icin mutlu olun ve o dugune gidin. Evlenecegi hanim da bekar oldugu icin dugun istemekte hakli.

Öncelikle annene allah rahmet eylesin ancak hayat devam ediyor. Ve baban annenin 40ı çıkmadan evlenme kararı almamış üzerinden zaman geçmiş.

Ben evlenmem gerekirken babam evleniyor bir kaç sene daha babama muhtacim karşı çıkamam gibi laflar cidden hiç hoş değil. Çok bencilce.

Ee bi kaç sene sonra mesleğini eline alırsın kafa dengin birini bulur evlenir gidersin baban ne yapacak yalnız başına? Ayrıca düğün olacak olmayacak buna evleneceği kişi ve baban karar verebilir. Isterlerse 3. Ya da 5. Kere evlensinler istedikleri kadar düğün yapabilirler.

Ben babamı yalnız bırakmazdım ve giderdim. Isteyen istediği gibi baksın bana umrumda olmazdı babam için herşeyi yaparım. Sonuçta kötü birşey yapmıyor adam yuva kuruyor yeniden bu utanılacak birşey değil ki. Tabi gaz verdim diye gidip halay başıda olmada.

Konuşmayın size kinlenmesin kadın. Ama düğünlerine katılmayın ben asla asla gitmezdim

Ben böyle bir düğüne şahit oldum.Konu neredeyse aynı;ilk eş vefat etmiş,sizin yaşınızda bir kızı vardı evlenen kişinin.
Kız o kadar ağırbaşlı ve asil bir duruşla katıldı ki herşeye,herkesin takdirini topladı.
Güleryüzle düğüne katıldı,misafirlerle ilgilendi,öyleki ben bile"sanırım benim babam evleniyor olsa orada kendimi tutamaz ağlardım" dedim.
Devamı da aynı geldi maşallah,zamanla abla kardeş ilişkisi geliştirdiler.Yapabilirmisiniz bilemem,ama en yakışanı bu sanırım,hepimizin harcı olmasa da.
Orada ben olgunluğu bu gepegenç kızda canlı canlı gördüm,sanırım hanımefendilik ve asalet böyle bir şey

Başın sağolsun kuzum, anneciğin ışıklar içinde yatsın.

Bir yıl olmuş vefat edeli böyle hissetmen normal.

Ben de 22 yaşında kaybettim annemi üniversiteden mezun olmamıştım daha, ve o zaman diyordum ki babam evlenmek istese kızarım ona. Çünkü daha çok yeni, çok taze acılar. Şimdi 5 yıl olmak üzere ben evlendim 3 yıl oldu ve babam yapayalnız kaldı başka bir şehirde... Aklım hep onda, onu üzmeyecek naif, arkadaş olacak bir hanım olsa da evlenseler diyorum. Kafa yapım, düşüncelerim değişti.

Elbette baban da yalnız kalmak istemeyebilir. Sadece evlilik kararı biraz erken ve ilk kez evlenecek bir hanım ile olması sıkıntılı. Düğün olayı bilemiyorum, yaşları vardır ikisinin de sade bir nikah yapılsa ve tüm çocukları da yanında olsa daha hoş olabilirdi ama buna da onlar karar verecek, siz çocukları olarak babanızı yalnız bırakmayın derim.

Katılıyorum benim de babam 5 yıldır yalnız yaşıyor ve ben 14 saatlik mesafedeyim aklim hep ama hep onda.
Annemin vefatının ilk yılı düşünemezdim bile, kendim evlenince daha iyi anladım yanlış düşündüğümü... Kafa dengi, düzgün, onu üzmeyecek biri olsa ben seve seve kabul ederim şimdi. Mutlu olmasını çok istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…