Babamın düğünü

anneniz vefat edeli ne kadar oldu
 
Merhaba.Empati yapınca gerçekten zor bir durum.Ama her iki taraf açısından da düşününce en doğal hakları.Anneciğine Allah rahmet etsin.Kabullenmesi zor bir durum olsada karşıdaki bayanın hayalleri de gözardı edilmemeli.Düğüne katılmaman babanın buruk olmasından başka bişeye yaramaz.İlerleyen zamanda babanın eşiyle çok iyi de anlaşabilirsin.Onun açısından düşünsene.Eşi vefat etmiş biriyle evleniyosun bu yüzden mutlu olmaya,düğün yapmaya hakkın olmaz mı?Bugün o olmasa yarın başka biri olur.Erkekler için aslında insan için yanlız yaşamak çok zor.Tabiki annenin yerini tutamaz ama abla kardeş olabilirsiniz.İyi düşün iyi olsun inşallah.
 
Anneciğine Allah’tan rahmet diliyorum içinde bulunduğun durum elbette çok ağır, çok zor. Ben de babamı kaybettim acını anlıyorum. Baban tahminimce henüz gençtir, ikinci kez evlenmesi çok normal, onun evleniyor olması senin utanacağın bir durum değil, evet kabullenmek çok zor ama ortada utanılacak bir durum yok. Senin de belirttiğin gibi belki hissettiklerin genç kız duyguları, ama bu şekilde kendini üzerek kendine zarar verirsin, nickinden anladığım kadarıyla mimarlık öğrencisisin, derslerin çok ağır zaten üzerinde okul stresi varken bir de sen kendini üzme. Düğüne git, çünkü babanın yanında olman gerekiyor ilerde babanın yeni eşi, kızın düğüne gelmedi diye seni eleştirebilir. Umarım babanın evleneceği kadın vicdanlı, iyi huyludur da böyle gereksiz diyaloglar yaşanmaz ama şu aşamada her ihtimali düşünmek gerek yine de kadını tanımadan önyargılı olma olur mu?
 
Konu sahibine düğüne gitmesi yönünde yorum yapmıştım fakat annesini henüz 1 yıl önce kaybettiğini bilmiyordum, 1 yıl çok yeni sayılır böyle ağır acılarda o nedenle ilk yorumumdaki fikrim değişti, düğüne katılmayabilirsin @architecturestudent95
 

Benim teyzemin eşi vefat etmişti kanserden. Teyzem bir süre anneannemle kaldı, ama kaldıkları mahallede maalesef teyzeme "dul kadın" gözüyle bakıldı, kadın sığamadı eve. Sonra kendisi gibi senelerce önce eşini kaybetmiş bir adamla evlendi. Düğün vs asla olmadı, nikah yapıldı sadece aile arasında. Eniştenin iki çocuğu var biri bekar kız biri de evli erkekti, kız teyzeme çok tepkiliydi oysa teyzem çok anlayışlı davrandı. Şimdi evlendi kız ama bilmiyorum ya çok zor.

Ne diyeceğimi bilemedim.
 
Ben giderdim düğüne

Annenizin akrabaları neden bilmesin ki

eşi vefat edenin evlenmesi ayıplanacak bir şey değil

Ben babanızın yerinde olsam annenizin ailesini de davet ederim

3 çocuğum var evde de desteğe ihtiyacım var bu hanımla evleneceğim ama çocuklarımın da hep arkasındayım derim

Düğün de ister kına da yapar o babanın eşinin talebi ve olağan

Sen de Zamanı gelince evlenirsin sıkma canını annenin yeri ayrı babanda bu hanımın yeri ayrı
 
Ben evlenmesin demedimki..eşi vefat etmis bi adamin kisa sure sonra dugun yapmasini dogru bulmuyorum dedim.
 
Annenizi kaybedeli 1 sene mi oldu gerçekten? Mekanı cennet olsun, sabır diliyorum size. Çok yeni daha. Kendimi yerinize koyuyorum, ki ben annemi kaybedeli 19 sene oldu, hala canım yanıyor, 1 senede o acı çok çok daha taze. Ben de gidemezdim düğüne filan. Baba olarak bir evladın anne acısını öncelikli tutmalı babanız, kendi düğün eğlencesini değil. Bunu anlayamıyorsa, çok da düşünmeye gerek yok bence kırılır mı bozulur mu diye.
 
Konusursaniz diyelim babaniz dugun yapmaktan vagecse bile kadinla araniz bozulabilor ileriki sureclerde.
Kadinin bunu dusunmesi gerekirdi..esi vefat etmis hemde gecen yil sade bi nikahlada evlenebilir babanizi o sekilde kabul edebilirdi.bu durumda sanirim bu olayi sindirip önunuze bakacaksiniz.
Insallah kadin iyi biridir ve babaniz mutlu olur..sonucta yanliz hayat gecmez..kötüyü düşünup kendinizi bunaltmayın..iyi olumlu yönlerinden bakmaya çalisın..dugune gitseniz bile sade bi sekikde gider babanizin yaninda olursunuz..
 
Gitme tabiki düğüne gitmen çok saçma babanda nikaha ikna etseydi keşke kesinlikle gitme evlenmesi tabi normal ve hakkı ama daha fazlası istenmez zorlanamaz babanda çok çok üzülmez merak etme o şimdi düğün telaşında biran
 
sevgili @architecturestudent95 çok zor durumun, yazdım, düşününce tekrar yazmak istedim. anneciğinin mekanı cennet olsun. insan kaç yaşında olursa olsun annesizlik çok ağır bence, hele senin gibi gencecikken. süresi de çok kısa.

ama sakın benim evleneceğim yaşta babama ne oluyor diye düşünme. sen genceciksin daha, Allah böyle buyurmuş, acın hafiflesin, gezeceksin, eğleneceksin, yine güleceksin. bak ne güzel mimar olacaksın, çevren ona göre şekillenecek. herşeyi vakti gelince en güzel şekilde yaşayacaksın. en güzel düğünü sevdiğin adamla, içine sinerek yapacaksın.

benim uzak bir akrabam var, annesini hiç tanıyamadan küçücük yaştayken kaybetmiş daha, o çocukken üvey anneyle büyümüş. anne sevgisini bilememiş. amaaa Allah eşinden evliliğinden yana öyle bir güldürdü ki yüzünü... sevgi, saygı, bolluk bereket, mutluluk içinde bir evliliği var. inşallah senin de öyle olacak.

şimdi ailenin bir ferdini kaybetmişken babana çok daha ihtiyaç duyuyorsun onu da anlıyorum ama sen de kardeşlerin de yolunuzu çizdiğinizde, yuvadan uçup gittiğinizde inan babanın evli olması gözünün arkada kalmasını engelleyecek. bileceksin ki hayat arkadaşı var, size yük olmayacak. (belki şimdi ne yükü diyen olacak ama bak bunlar olacak şeyler, diyelim babanın ufak bir rahatsızlığı olacak, hastaneye gitmesi gerekecek, kocanın ve senin tatil planınız olacak vs vs) o yüzden nolur kendini üzme, böyle daha iyi olacak.
 
Hani diyorsunuz ya ben evlenmeden babam evleniyor diye tamda bu sebepten evleniyor belki. 3 kardeşsiniz hepiniz eninde sonunda evlenip kendi hayatınızı yeni biriyle kuracaksınız,babanız yanlız kalacak bu durumda. Bırakın evlensin,doğru insanı bulduysa birde ne güzel, mutlu olsun. Sizde ileride evlenip giderken gözünüz arkada kalmaz malum genç değiller artık.
Benim babam öldü 2004 yılında,annem evlenmedi ama evleneceğim dese ne diyebilirim ki,ben evlendim çoluk çocuğa karıştım yuvamı kurdum,annemde evleneceğim deseydi saygı duyabilirdim ancak. Kabul insan üzülür,bende içten içe üzülebilirdim ama annem mutlu olsa sevinebilirdim yanlız kalmadı diye.
Düğün konusunda şunu söyleyebilirim,yapilabilir muhtemelen eş adayı ilk kez evlendigi için istiyordur,gidin kalkıp oynamazsınız,sadece babanızın yanında olun.
 
Ya babanıza anlayış gösterin, düğüne gidin diyenlere şaşırıyorum. Elbette baba sonsuza kadar bekar kalmak zorunda değil, evleneceği kadın düğün istiyorsa o da onların bileceği iş... Eee neden her şeye uyum göstermek zorunda olan daha annesini geçen yıl kaybetmiş gencecik bir kız? Neden baba evlenmek için biraz daha bekleyeyim, evlatlarımın acısı çok taze diyemiyor ya da evleneceği kadın bu ailenin acısı taze, şimdi düğün zamanı değil vazgeçelim ya da ille düğün olacaksa, biraz daha bekleyelim diyemiyor? Yani herkes hayatını yaşamakta özgür, ne yapmak istiyorlarsa onu yapsınlar ama annelerini yeni kaybetmiş gençler, babalarının kalbi kırılmasın diye kendi kalplerinin sızısını görmezden gelip, düğüne gitsinler öyle mi? Anne acısı nasıl bir şeydir biliyor musunuz? Allah yaşamayana gecinden versin, çok çok gecinden hem de. Ama anlamıyorum gerçekten, bu kadar basit mi bu mevzu? Ben mi çok duygusalım?
 
Zor bir durum gercekten
Gitmek istemiyosanız sebepleriyle beraber babanıza anlatın bence
 
arkadaşlar yanlış anlamayın kimsenin yorumuna karışıp ahkam kesmek gibi bir derdim yok ama bence konu sahibine babası ve yeni eşiyle ilgili kışkırtıcı yorumlar yapmayın tam tersi sakinleştirici yorumlar yapmak lazım

anne vefaat etmiş Allah rahmet eylesin,bundan sonraki hayatında baba ve yeni eş olacak ona göre sağduyulu olmak lazım
 
Haklısınız çok güzel ifade etmişsiniz ilk yorumum düğüne katılması yönündeydi ama yanlış düşünmüşüm, neden fedakarlık gencecik bir kızdan bekleniyor, üstelik anne acısı bu çok büyük.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…