Bana bir akıl verin :(

Sizce ne zaman başlamalı?

• Bu sene mi?

OY: 40 63,5%
  • Seneye mi?

OY: 23 36,5%

• Ankete Katılan
    63
Eğer kardeş geliyor, sen de okula gideceksin gibi ikisi aynı zamanda söylenmediyse bağdaştırmaz. Nitekim konu sahibi çok çok öncesinden hazırlamış okula, çok önceden kardeş geleceği belli olmadan okul gündemdeymiş

Haksızsın demiyorum kesinlikle; sen de, buraya yorum yazan herkes de haklı. Kendi çocuğum için en doğrusuna karar verebilsem...

Görevli konusunu sorayım,iyiki yazdınız. Bir de o yaş grubunun öğretmeni önümüzdeki hafta başlayacakmış, ağustos ayı içinde tanışmaya gideceğiz. İnş. iyi, merhametli biridir.
Evet sorun muhakkak. Biz başlarken 2 görevli vardı,geçen sene teke düşürmüşler tabi hoş olmadı. Kadın yemek yapıyor,temizlik yapıyor yetemiyor tabi kocaman okula,sonra olan çocuklara oluyor. Kızımın hasta olduğu hafta sınıfın yarısı hastaymış zaten.
Birde tek öğretmen tek görevli olan okullar vardı ki bu sene araştırırken rastladim koşarak uzaklaşmak lazim. Bizim sınıfta 3 öğretmen vardı 12 çocuğa anca yetiyorlardı,tek öğretmeni düşünemiyorum.
İnşallah iyidir öğretmeniniz,güleryüzlü ve işini seven biriyse zaten gerisi gelir,biz bu konuda şanslıydık. Dilerim sizde öyle olursunuz.

Ayy inşallah ben de kreşe gidince böyle şeyler hissederim canım.

Gelişim çağı oyun dönemi falan ama şöyle diyeyim benim 5 yasındaki yeğenim de anasınıfına gitti sonrasında çıkmak istedi kıskançlığı daha fazla oluyor annemle kardeşim evde ne yapıyor diye sürekli düşünüyormuş

Ben olsam gönderirdim. Bütün gün bebeğinle ilgilenirken ona kreşte arkadaşlarıyla oynamak daha iyi gelir diye düşünüyorum. Başka bir dünyası daha olur ve bebeğe karşı olumsuz duyguları daha az olur, abla olduğunu anlar gibi geliyor.

Kırmızı olanlar sanki benim iç sesim...
Ben çocuğum benimle daha fazla vakit geçirsin. Diye tekrar hamile kalip 2 sene ücretsiz izine ayrılmayı dusunmus bi insanım:) ama kocam istemedigi için yapamadim tâbi sizin yerinizde olmayı çok isterdim gerçekten su an. Bence çocuklarınızla evde ilgilenin güzelce amaaaan eskiden kreş mi vardı annelerimiz 4- 5 tane çocuğu nasıl büyüttüler sanki:) gözünüzde büyümesin bence ikisiyle de gayet güzel ilgilenirsiniz..

Kızlar anketi yorum yazanlar oyluyor değil mi,sonucu benim için çok önemli.

Bence gönderin çünkü orda paylaşmayı daha çok iletişimi daha çok oyumu öğrenecek. Bende yalnız bi çocuk olarak 4 yaşıma kadar geldim kardeşim doğana kadar beni de kreşe gönderdiler bundan 20 yıl önce ve çok mutluydum orda. Hem kiskanacagini düşünmüyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Nasıl bu kadar eminsiniz?
Şöyle ki, kardeşinin gelmesinden çok önce okula gideceği söylenmiş, çocuk heveslenmiş, kendi yatağında yatmaya başlamış filan. Nitekim 4 ay çocuklar için çok uzun zaman. 4 ay o bağlantıyı kurup düşünmez. O sırada yeni bir ortam tanıyacak, yeni alışkanlıklar edinecek, bambaşka bir düzene gidecek. Yeni dünyasını tanıyıp alıştıktan sonra kardeşi gelecek. O süre çocuğun dünyasında çok uzun bir süre. Benim fikrim çocuğun yaşını da göz önünde tutarsak o kadar zaman varken arada kardeşle kreş olayını bağdaştırmayacağı yönünde

Kırmızı olanlar sanki benim iç sesim...
Benim iç sesimde kızınıza haksızlık diyor,önümüz kış,bebekle ha deyince çıkamayacaksınız,ağlayacak,altı kirlenecek,acıkacak derken baya bir vaktinizi minnoş alacak,abla dışarı çıkmak isteyecek,oyun oynamak isteyecek,sıkılacak. Anneniz çıkarsa dışarı sizi yine paylaşmış olacak vs vs. Iyi bir okul bulduysanız hiç düşünmeyin derim zira Hira sizden daha hazır okula gitmeye. Heveslenmiş,o hevesle yatağında uyumaya bile başlamış.
Ama sizide anlıyorum,bende gönderirken çok kararsız kaldım,bırakınca içim acıdı,eksikliğini çok hissettim ama onun keyifli olması,okuldan gelince bıcır bıcır konuşarak yaptığı etkinliği anlatmasi,öğrendiği şarkıyı söylemesi vs beni cidden rahatlattı.

Batmanda 15 gün krese gitti oğlum, 2 gün gitti araya 1 ay girdikten sonra 13 gün daha gitti, dün son günüydü bugün göndermedim benimle işe geldi izin alıp eve geldik, yarında zaten ayrılış yapıyorum tayin dolayısıyla...

İlk gittiği o 2 gün hariç diğer günler hep lanet ederek götürüp bıraktım, kamuda izinler kalktı izin de alamadım,peki neden?, öğretmenimiz gudubetti, oğlum için ısırma huyu var ilerde arkadaşı olmayacak dedi, her gün yarın da gelecek mi diye sordu

Dolmuşum kusura bakmayın...öğretmen vicdanlı biri olsun en önemlisi o, binanın güzel olması falan fasa fiso

Kötü biri denk gelmiş üzüldüm İnş. iyi insanlarla karşılaşırız hepimiz. Tayinin nereye çıktı,hayırlı olsun

haftada 2-3 gun yarim gun yazdirin hem ona hem size iyi gelir bence

Ben dogum yaptigimda oglum 2 bucuk yasindaydimda 1 ay sonra verdim krese daha iyi oldu evde kardesine vuruyordu ve Ben emzirirken agliyordu birak diye kreste arkadaslari oldu ve arkadaslarinin kardeslerini sevmesine sahit oldu ve dogal bi durum oldugunun farkina vardi almaya giderken hep kizimi da götürürdüm diger cocuklar aaa bebek cok tatli derlerdi ve sevmeye calisirdi hamza kardesin gelmis dedikce oglumun hosuna giderdi simdi tamamen alisti 4 yasina girecek sükür krese oynaya oynaya gidiypr

haftada 2-3 gun yarim gun yazdirin hem ona hem size iyi gelir bence
Haftada 2-3 gün yoktu sanırım, hep süreklilik olmazsa bölünmüş olur adapte olamaz gibi düşünüyorum nedense.O yüzden 5 yarım günü daha iyi gibi.
Bir de işin ücret kısmı var, çocuklara kontenjan ayırıyorlar haklılar tabi ama tam günle yarım gün arasında 100tl gibi komik bir rakam fark var. 5 yarım günle 2 yarım gün arasında hem fark yoktur ya da çok azdır; hem de başta da dediğim gibi sürekli gitmeyince ısınamaz,adapte olamaz sanki.

Bence gitsin zaten yarım gün diyorsun hem sen biraz rahat edersin geldikten sonrada istediğin kadar vakit geçirirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…