Bana fikir verebilir misiniz ?

Ben dis hekimligini kazanmak icin kafa patlaticam, sonra okuyup mezun olmak icin gecemi gunduzume katicam, ailemin emeklerini hic saymiyorum bile sonra gidip sirf bana klinik acacak diye elin uyanigina kolelik yapicam.
Gir eskisehirde bir ise, biriktir parani. Sonra kredi falan ac kendi muayenehaneni. Ailen de sana vedikleri emeklerin karsiligini, seni isinin basinda gorup gururlanarak alsinlar hic olmazsa.
Ne bu acele? Daha kendi ayaklarinin ustunde durmadan hemen evlenmek neden?
Ayrica adamlar iyi yere tezgah acmislar. Sen o pazari boz canim. Kendine acimiyorsan ananin babanin emegine aci.
Cunku karsi tarafin planinda sana karsi bir iyi niyet gorunmuyor.

Ayyy bı an hayal ettim de o bile gerdi beni

oyle bir adamin ölum ihtimalini dusunecegini pek sanmiyorum ama bosanma durumunu dusunerek yapmak istedigi bariz

Şu konuya upuzun yazardım da ne sizi üzmek ne böylesine saçma bir teklif için kendimi yormak istemiyorum. Nişanlınız olacak çakala şöyle söyleyin, babanın parasını hiç karıştırmayalım, kredi çekelim kliniğin kazancından payıma düşenle krediyi ben ödeyeceğim senin hiç borcun olmayacak. Bakın bakalım bunu kabul ediyor mu o sizin kötülüğünüzü hiç istemeyecek aşırı düşünceli vatandaş.

Zaten bende aileme bunu söyleyemedim. Çok seviyorum. Söylesem babam annem asla razı gelmez direk nişan atılır. Nişanlımda biliyor bu durumu ama kendisi inanılmaz haklıymış gibi savunuyor.
Annem ergenlik yıllarımda bana demişti ki " bana anlatamadığın herşey yanlıştır" muhteşem bir cümle. Tam sizin duruma da uygun. Nişanlı da elbette kendini haklı görecek ve bu uğurda elinden gelen her türlü güzel şeyi de yapacak çünkü kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez.

oyle bir adamin ölum ihtimalini dusunecegini pek sanmiyorum ama bosanma durumunu dusunerek yapmak istedigi bariz
Aynen, miras boşanma işleri. Aman para dışarı gitmesin. Aman yabancıya gitmesin.bosanmasalar kızın pay %1 ve üstüne artık ellerine ne Kadar verirlerse, bosansalar sadece %1. Herşeyi anne üstüne yapsalar sanki annesi satacak mi, tabiki oglușuna bırakacak. kavga olsa babası para vermese ne olacak? Her türlü zarar. Olayların psikolojik boyutuna bakmadık bile. Bu iş böyle olmaz.

En sinir olduğum şey, babası sizin ne istediginizj nerden bilecek de biriktirecek, tatile gitmek isterseniz belki gidemeyeceksiniz çünkü paranin yarısı yok,büyük ihtimal kendilerine yeni bir ev alacaklar parayla sonra size kalacak o ev, siz ne yapacaksınız yıllar sonra eski olacak evi....çalışın kendi paranizii keyfinize göre harcayın, yani adam diyor ki ben başka şehirde yaşamam Erzurum'a geleceksin yapma çok pişman olursun ,

Aklımda beninde tam bu teklifi yapmak var...

Vallahi sinirden hızımı alamıyorum. Yaşayacağınız yere karar vermiş. Ne şekilde çalışacağınıza karar vermiş. Dolaylı olarak aylık gelirinize karar vermiş. Sizin hayatınız üzerinde ne söz hakkınız kalmış ki? Bir de sizi manipüle etmeye çalışıyorlar o küçücük algılarıyla. Sizin aileniz yok mu da onun ailesinin yanında yaşamak zorundasınız? İki tarafa da yakın bir ilde yaşayın. Kasada duracaklarmış bir de. Gece gece sinirim tepeme çıktı ya. Akrabam olsanız benimle konuşmamanız pahasına bunu ailenize anlatırdım ki nişan hemen atılsın.

Bu son yorumum olsun. İstediği olmayınca senden ayrılmak tehdit ediyor, diğer cümleleri zaten manipüle etmek için. Yaz bak. manipülasyon cümleleri nedir? Sana karşı bunları kullanıyor mu? Umarım çok iyi düşünürsün. Çok seviyorum, onsuz ölürüm diyorsan da sen bilirsin.

Bu konu gibi her şeyin apaçık ortada olduğu konularda malesef konu sahipleri her seyin farkına varsa da çok sevdiği için bile bile lades diyor. Çok üzücü.
Hala orta yol bulma cabasindasiniz. Ama aslinda buradaki sorun isin nasil ne sekilde kurulacagi degil.
Size bu menfaatci ve kurnaz teklifi yapan sizi kullanmaya calisan insanlarin zihniyeti. Onu ne yapacaksınız?

Böyle bir nişanlı için şehir degiştirmezdim. Ve tek başıma iş yeri açardım.

Erzurum’da yaşayabilecek misin? Gittin mi? Kaldın mı hiç?
Gittim fakat açıkçası pek ısınamadım ama nişanlımı seviyorum işim gücüm burada olur alışırım dedim başta o yüzden kabul etmiştim ama bu teklife ama şimdi her şeyi yeniden gözden geçirmeye karar verdim.

Bu gece fikirlerinizle beni çok aydınlattınız ayrıca çok teşekkür ederim. Şimdi hemen bakıyorum.

Zaten bende aileme bunu söyleyemedim. Çok seviyorum. Söylesem babam annem asla razı gelmez direk nişan atılır. Nişanlımda biliyor bu durumu ama kendisi inanılmaz haklıymış gibi savunuyor.
Bana böyle bir teklifle gelen adamın sevgisini sorgularım.Herkes aynı şeyi söylüyor ben çok uzatmayacağım.Sizi fazlasıyla hafife alıyor. Muhtemelen sizin ona olan aşkından güç alıyor nişanlı kişisi …

Ne diplomamı ne de kendimi kullandırırım!!baştan böyleyse sonradan ne duruma sokarlar sizi.. kimseyle ortak olup karşı tarafa kazandırmam kendim yaparım. İmkanlar sizden kâr hissesi onlara kalacak oldu başka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…