Bankada ortak hesap olması konusunda.

Daha önce kirayı kayinvalide ödeyecek dedin. Nişanlımin hiç parası kalmıyor borçlara gidiyor maaşı dedin.
Eşi vefat etmiş evde iki çocuğu olan kadın daha ne yapsın size ya? Evlenme arafesi masrafın en çok olduğu zamanda işten çıkacağına çalışsaydın sende. Kolay oturduğun yerde kayinvalide şu kadarcık masraf yaptı demek. Cidden tehlikeli bir insansın ama kayinvade de sana pabuç bırakacak cinsten değil.

Yapmak zorunda değil ama. 50 binde az değil bence. Elinden gelen oymuş onu yapmış.
Anlamamakta neden israrcisiniz.Yillarca çalışıp didinip gençler ailesine para veriyor.Maasini komple ama o aileler evlatlarına birikim yapabilir değil mi ? Asgari den biraz yüksek maaş alıyor eşim.Yasadiklari yer küçük bir ilçe.Fazla masrafsız bir yer.Esimin annesi de çalışıyor.Ellerine 30 35 bin lira para geçiyor.Biz babamla 11 bin lira geçiniyoruz babam şikayet etmiyor.Sagdan soldan borç buldu.Borcu olanlar var bize onları sıkıştırmadi.Bana da kizim evlenene kadar çalışma dedi.İs ortamını gördü babam.Ben annem öldükten sonra 10 gün sonra bile mobimng e uğradım.Annem ölüm dosegindeydi mobbinge uğradım.İspatlardim ses kaydı bile aldım.Esim mahkeme uzun sürer dedi.

Söyle o zaman gerek yok senin ödemene biz bir şekilde geçiniriz de. Is baksin hatta nişanlın şimdiden,hemen gir ise calis. Malum nişanlınin maaşı borçlara ancak yeter. Öyle istemiyorum demekle olmuyor.
Sıkar biraz o. Hele nişanlısına açsın o konuyu, kaç çeşit laf duyduğunu gelir yazar buraya.

Zorla evlenen de sensin, sanki çalışıp kendi masrafını karşılayacak bir tip gibi çöküşün insanların başına. Ay nereden tutulsa elde kalırsın,evlerden ırak.
Çalışcam diye mikmik ettiğine bakma, ilk geceden kazara hamilelik hikayesini dinleyeceğimiz zamanlar da gelecek.

Sıkar biraz o. Hele nişanlısına açsın o konuyu, kaç çeşit laf duyduğunu gelir yazar buraya.
CV verdim ona.Kasiyerlik tecrübem var.Sagligim el vermedi.Ayakta durarak çalışmak yordu.Birde mobbing'e dayanamadım.Ben biraz dikbasliydim.Hep.hakkimi savundum.Ama eşim borcunu ödeyen kadar dikbaslilik yapmam çalıştigim yerde.Evleniyim 1 hafta evde olurum.Sonra yavaş yavas iş ararım.Ne olursa artık.Ben çalışmayı seven tipim.Evi sevmiyorum.İsten çıktım.Dugune az kaldı.Birde şehir değişikliği yapacağım için ise girmek istemedim.

Sanane kadının elinde geçen paradan? 10 binle geçinmeye çalışıp, babana sağdan soldan borç bulduracagina çalışsaydın. İyi bir şey gibi anlatıyor birde.
Sen bu kafayla evlendikten sonra da çalışmasın, kocan illa çalışacaksın diye diretirse belki ufak bir ihtimal. O yüzden nasılsın geçiniriz diye dertlen sen yapacağın maksimum sey o olur.

Çalışcam diye mikmik ettiğine bakma, ilk geceden kazara hamilelik hikayesini dinleyeceğimiz zamanlar da gelecek.
Benim hayalim aslında o hemen çocuk sahibi olmak Eşim korunmayı düşünüyor.Olursa da ek ise girsin baksın ne yapabilirim.

Cevir kazi yanmasin.
Once babasi telefonda masraflsri yollayalim demisti, kayinvalide istemeyince yollamamislardi. Sonra beni alintiladigi bir yorumunda babamin yaptığı masraf 200bini gecti dedi. Simdi soruyorum zaten esyalarin bir kismi hediye, salon ve yemek odasını eşi almis, perde halilarin bir kismini kayinvalide karsiladi, 200bin nereye harcandi?
Kendisi zaten calismayacak, kocasinim 10binlik maasinin 9bini krediye gidiyor, kayninin 3 kurusluk yetim maasini alacaklar, neyin hesabini yapıyor anlamadim

Ay tabi ya, babam sağdan soldan borç buldu beni çalıştırmadi diye biri evlenince çalışır mı? Olmayan parasını kayınvalideden kaçırsın hayal dünyasında böyle.

Çalışmaktan değil, kaynananın yapacağı yardımlardan bahsediyorum. Desene nişanlına annenin yardımını istemiyorum diye. Yapabilir misin? Var mı o cesaret?

Eşim 14 bin lira alıyor.O işte yilbasindan önce zam gelmeden önce annesi ödedi diye biliyorum kirayı evi acele edip ocakta tuttular.Subatta zamlı maaş aldı.

Çalışmaktan değil, kaynananın yapacağı yardımlardan bahsediyorum. Desene nişanlına annenin yardımını istemiyorum diye. Yapabilir misin? Var mı o cesaret?
Dedim.Allah şahidim dedim.Sen neye güveniyorsunuz derseniz şuan babam var.Sana para gönderirim kocana yedirme diyor.Yedirme sebebi de çok beklenti içine girdiler babamdan dolayı.

Calismak istemeyen kadinlarada saygi duyuyorum. Keske babadan zengin olsam da ülke ülke gezsem, girisimci olsam batma korkusu olmadan biseylerle ugrassam. Hayatta gidip sabah 8 aksam 5 calismam. Baska islerle ugrasirim.
Bak nurancim ben acik acik soyluyorum.sen neden calismak istemedigini, esinin ve ailesinin sana bakmasini istedigini kabul etmiyorsun?

Yeter ki kendi çalışmasın, hak yemiş, birilerinin hayatına çökmüş umurunda değil. Babasınin o kadar masraf yaptığı yalan tabi ya. O kafada biri de değil baba zaten. Adamın öyle bir parası da yok.
Şu haliyle kalkmış ortak hesap, kayinvadeye para vermem diyor ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…