anneye borçlanmak bankaya borçlanmaktan her zaman daha ıyıdır
pekı annenden altınları ıstesen eşının tepkısı ne olacak? Izın verır mı
daha çok gurur meselesı yapmasın sonra allah korusun sızın aranız bozulur
ınşallah en kısa sürede kurtulursunuz bu borçlardan canım
bebeğın uğurlu gelır ınşallah
eşin senden de kötüdür canım eminim.malesef paylaşmayı da sevmiyorlar.senin dediğin mantıklı gibi de altın da yükselirse aranızda sorun olur.eşin de zaten kabul etcek gibi görünmüyor.ondan habersiz de kalkışma sakın canım.nakit olarak borç verebilecek biri yokmu.eşin de kabul edecekse tabi
İnşallah eşin işten çıkarılmaz,bebeğinde sağlıkla,nasibiyle gelir inşallah..Bu borçlanma işleri gerçekten zor hele ki kredi kartları hepimizi yiyip bitiriyor,neyse kötü düşünmeyelim şimdi..Aileden birine borçlanmak iyi fikir gibi ama borç zamanında ödenirse iyidir,annengilin acil ihtiyacı olabilir,istemek zorunda kalabilirler,kocanında para konusunda hassas olduğunu yazmışsın,bu duruma bozulabilir..Belkide lazım olduğunda istemeye bile çekinebilirler,aranız bozulmasın diye,Altının bu saatten sonra düşmesi zor gibi geliyor bana yaz geliyor bence dahada artar.Bankadan ihtiyaç kredisi çekseniz kredi kartlarının hepsini ve tüm borclarınızı kapasanız,bu da mantıklı ama kartlar kapandıktan sonra kullanmamak lazım ki tekrar borçlanmayasınız,ayrıca düzenli ödemelisiniz ki bir ay aksatmak bile sorun olur..Bu kararları eşinle oturup ayrıntılı bir şekilde konuşmak daha mantıklı,herkes ona göre davranır bütçeyi aşmamaya çalışır..Allah yardımcınız olsun..
iyi de siz zaten borcun asgarisini ödüyorsunuz bu durumda altındaki artış zaten banka faiziyle boy ölçüşemez...ayrıca bankaya borçlu olmaktansa kişiye olmak her zaman daha mantıklıdır. Ayrıca kartın asgarisi yatırırsınız ama ihtiyaç olunca ''aaaa kart geçirelim'' durumu söz konusu olur.Bu durumda da o borcu ödemek çok daha zaman alır.Annenizden borç alın,kredi kartını da hemen kesin atın ya da her duruma karşı limitini düşürün .Ben öyle yaptım.1000tl de sınırladım..bu nedenle batarsam da en fazla 1000 TL batarım
aslında borcu borçla kapatmak çok doğru değil ama şunu da yapabilirsiniz.borç 5-6 bin diyorsun.7000 falan kredi çekersin.2 yıl ödemeyle çeksen ayda 350 falan ediyor.borçları kapatırsın kalanada çeyrek altın alırsın.aylık öderken zorlandığında bir çeyrek altın bozdurursun.böyle biraz idare edilebilir.hatta 3 yıllık çeksen 250 ediyor.böyle yapmak en mantıklısı.hiç değilse borç belli olur.sürekli içeri girmezsin.
canım malesef önceki mesajıomda da yazdım bankadan işyerininin oyunu dolayısıyla kredi çekemiyoruz maaaşı asgari gösteriyorlar muhasebe kayıtlarında hep vergiden kaçırcaklar ya!
aslında borcu borçla kapatmak çok doğru değil ama şunu da yapabilirsiniz.borç 5-6 bin diyorsun.7000 falan kredi çekersin.2 yıl ödemeyle çeksen ayda 350 falan ediyor.borçları kapatırsın kalanada çeyrek altın alırsın.aylık öderken zorlandığında bir çeyrek altın bozdurursun.böyle biraz idare edilebilir.hatta 3 yıllık çeksen 250 ediyor.böyle yapmak en mantıklısı.hiç değilse borç belli olur.sürekli içeri girmezsin.
Ama bankadan 7000 kredi çekilirse bu faiziyle 8500 ü bulur....Ben yazın 6000 TL kredi çektim Faizleriyle beraber 7200 olarak ödüyorum:26::26:
Canım benim ben de asgari ücretli gösteriliyorum ve yazın kredi çekmek için banka banka dolaştım ve sadece bir banka onay verdi.Diğerleri reddetti....:26:
evet şimdi baktım kredilere 7000 çeksek 24 ay süreli 8240 ediyor en düşük banka kredisi olarak toplam...yani yine fazi tabi aylık 340 falan ödemesi...ama çekemiyoruz...babama bizim için çek desem o daha beter ola ki bi ay ödenemedi ki işyeri maaşları geciktirmede usta!!!o daha beter sıkıntıya sokar bizi onların adına fazi işler diye..tek düşünebildiğim altın alsak 1 sene zarfında ödemeye çalışsak ya da 2 sene zararımız çok mu olur?
düşüne düşüne kafayı yicem..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?