Bankaya mı borçlanmak daha iyi altına mı???

elele

canlarım benim....
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2009
1.619
6
156
Diğer
selamlar
sinirden hıçkıra hıçkıra ağlmamak için kendimi zor tutuyorum..
7 senelik evliyiz eşim ailede öyle görmüş sanırım ;ne derdini anlatır ne borcu harcı var onu paylaşır..bense defalarca güzellikle de konuştum kızarak da konuştum;"bana içini açmasını benim de bilmeye hakkımın olduğunu kapalı kutu gibi kalmamasını;benim buna üzüldüğümü sanki yabancıymışım gibi davrandığını " dile getirdim.

Konuyu açarsam;6 ay önce başımıza dolandırılma olayı geldi eski konularımdan bilen bilir...kredi kartlarından para çekilerek ödemeye çalıştı..şi,mdi kred kartlarına en aşağı 5-6 bin borcumuz var.ev kira...Allah izin verirse mayıs ortasında ikinci bi bebeğimiz olcak....ve eşimin bu aralar işten çıkarılma riski var aklıma geldikçe gece gündüz dua ediyorum inşallah işten çıkarılmaz diye...
2 haftadır morali çoook bozuk geliyor eve ..üstüne varmammaya çalışıyorum.kızımı "aman babaayı üzme" diye tembihliyorum ama kredi kartı ekstrelerini gördükçe canım çok sıkılıyor nasıl ödücez diye düşünmekten mahvoldum ;eminim eşim de bunları düşünüyordur..ama bana kapalı kutu gibi olması beni çokk üzdü yine..

2 gündür düşündüğüm şeyi açıkladım bugün; "annemden bilezik alalım banka borçlarını kapatalım sonra gramı neyse aynı bilezik için bankaya ödeyeceğimize azar azar atıp köşeye öderiz" dedim..bi sürü bağırdı:" bana lazım değil param var benim yavaş yavaş ödüyorum işte borçları" ...diye tersledi..sakince anlatmaya çalıştım olmadı...bu arada borç konusunu bir açsam "param var" der olmayan parası nasıl varsa! Daha 2 hafta evvel bankadan yine 450 tl çekmiş sorsan grur yapar para var der!!!
sizce mantıklı değil mi benim dediğim;???

Banka, kredi kartın asgarisini ödediğinde faize devam ediyor..asgarisini ödüyoruz ama faizle; aynı kartlarla mecbur ev alışverişi yapılıyor elde maaaş kalmayınca;yani borç pek azalmıyor...bileziklerle tamamen silsek borcu kafamız rahat etse hem sıkıştıran da olmaz banka gibi diyorum..tek sorun işte şu anda düşüşte olan altın yazın birden fırlayabilir zarar eder miyiz o zaman??
hani altını alıp da zarar edersek eşimin dilinden kurtulamam diye de korkuyorum..

Ne yapsam kızlarrr?

Doğuma az kaldı inşallah mayıs ayında annemler gelcek "gelirken bilezik getir anne tarttırın gramını biz borçları kapatalım" diyeceğim ama yanlış mı yaparım acaba?..malum şimdi olmasa bile yakın zamanda altın feci bir yükselişteydi herkes: "altınla borçlananlar bankaya borçlanana göre daha çok zarar etti "diyordu..ama ne yapayım bişiler yapmak istiyorum ..daha ortada bebeğimin beşiği bile yok..hadi bunu fazla sorun etmiyorum beşiksiz de büyür Allah ömür vermişse...ama Allah vermesin yüreğim ağzımda "işten çıkardılar "diyecek diye aklım çıkıyor 2 haftadır...ya işten çıkarsa o zaman banka borçları mahveder bizi diyorum...lütfen bizim için dua edin..inşallah bi an önce öderiz bu borçları...

(Aklıma sonradan geldi acaba altınların biraz yükselmesini beklesek de öyle mi altını alıp bozdursak malum şu aralar bayağı düştü.. hani yaz ayları düğün mevsimi olduğu için yazın yükseliyor yaz 2-3 ay daha mı beklesek altın bozdurmak için ??)

Son düzenleme:
ahhhhhhhhh canım benım benımkıde kumar oynamıs 10bıne yakın kredı kartı borcu yapmıs bende dusunmekten kafayı yıcem halada devam edıyo allahtan cocuk yok ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN

anneye borçlanmak bankaya borçlanmaktan her zaman daha ıyıdır
pekı annenden altınları ıstesen eşının tepkısı ne olacak? Izın verır mı
daha çok gurur meselesı yapmasın sonra allah korusun sızın aranız bozulur

ınşallah en kısa sürede kurtulursunuz bu borçlardan canım
bebeğın uğurlu gelır ınşallah

Allah sizin de yardımcınız olsun..düşünmekten ülserim azdı seneler sonra..saçlarım nasıl beyaldı anlatamam...ya düşün düşün..hayır bi de konuşmuyor el gibi susuyor..içine atıyor..erkeklik grurunu mu düşürmek istemiyor onuruna mı dokunuyor anlamadım...ama ben karısıyım ya..

aminnn inşalah canım ..uyarısını da yaptı "kendi kendine iş yapma ha!" yani bunu da dile getirdi kendince isteme diye...bir küser iki küser mecbur barışır da....canım işten çıkarsa mazallah korkuyorum kalırız o kadar borçla ortada...
benim diğer korkum altına borçalanmak kötü mü hani banka faziinden çok oldu ya bi ara devamlı yükselerek???

Son düzenleme:
eşin senden de kötüdür canım eminim.malesef paylaşmayı da sevmiyorlar.senin dediğin mantıklı gibi de altın da yükselirse aranızda sorun olur.eşin de zaten kabul etcek gibi görünmüyor.ondan habersiz de kalkışma sakın canım.nakit olarak borç verebilecek biri yokmu.eşin de kabul edecekse tabi

yok canım malesef sadece bir arkadaşım var memlekette birikim yapıyorlar ev için bana da "maddi anlamda yardımınıza ihtiyaç varsa ederiz "dedi..ama ne şekil birikim yapaıyorlar bilemiyorum hani nakit mi altın mı?hem alsak bize 1 sene mühlet verebilcek mi ona sorsam aslında iyi ocak..ama annemleri kabul etmiyen onun için neder bilemem...altının yükselmesi elbet sorun olcak ama her ay asgarisini ödeyebiiyoruz bir ay bazı kartlar yatırılmıyorsa diğer ay diğer kartlar yatırılmıyor...o zman da faizi oluyor..ne yapacağımı şaşırdım.....

İnşallah eşin işten çıkarılmaz,bebeğinde sağlıkla,nasibiyle gelir inşallah..Bu borçlanma işleri gerçekten zor hele ki kredi kartları hepimizi yiyip bitiriyor,neyse kötü düşünmeyelim şimdi..Aileden birine borçlanmak iyi fikir gibi ama borç zamanında ödenirse iyidir,annengilin acil ihtiyacı olabilir,istemek zorunda kalabilirler,kocanında para konusunda hassas olduğunu yazmışsın,bu duruma bozulabilir..Belkide lazım olduğunda istemeye bile çekinebilirler,aranız bozulmasın diye,Altının bu saatten sonra düşmesi zor gibi geliyor bana yaz geliyor bence dahada artar.Bankadan ihtiyaç kredisi çekseniz kredi kartlarının hepsini ve tüm borclarınızı kapasanız,bu da mantıklı ama kartlar kapandıktan sonra kullanmamak lazım ki tekrar borçlanmayasınız,ayrıca düzenli ödemelisiniz ki bir ay aksatmak bile sorun olur..Bu kararları eşinle oturup ayrıntılı bir şekilde konuşmak daha mantıklı,herkes ona göre davranır bütçeyi aşmamaya çalışır..Allah yardımcınız olsun..

iyi de siz zaten borcun asgarisini ödüyorsunuz bu durumda altındaki artış zaten banka faiziyle boy ölçüşemez...ayrıca bankaya borçlu olmaktansa kişiye olmak her zaman daha mantıklıdır. Ayrıca kartın asgarisi yatırırsınız ama ihtiyaç olunca ''aaaa kart geçirelim'' durumu söz konusu olur.Bu durumda da o borcu ödemek çok daha zaman alır.Annenizden borç alın,kredi kartını da hemen kesin atın ya da her duruma karşı limitini düşürün .Ben öyle yaptım.1000tl de sınırladım..bu nedenle batarsam da en fazla 1000 TL batarım

inşallah...annemlerin şuanda ihtiyacı yok bizeliklerin hepsini istemizcem zaten bi kısmını hacca giderim niyetiyle biriktiriyor..inşllah gider ama 2 seneye kadar gidiş görünmüyor...banka ihtiyaç kredisini en fazla 20000 çekebildi işyeri maaşını asgari gösteriyor "vergiden nası kaçırcaklar yoksa!) o nedenle de bankalar kredi vermiyor bi dekartların hepsini düzenli ödeyememek durumunu da araştırıyorlar haliyle..gerçekten de kredi kartı insanı mahvediyor ama eşim mecburen açil durumda para çekmek zorunda kaldı milletin pisliğini kapamak için!akrabasının dolandırmasıyla biz sıkıştık....haciz gelmek üzereyken banka kartlarından para çekerek kurtardık durumu....şimdi de böyle düşünüyoruz...
eşimle konuşamıyoruz bile bu konuları....inşallah bebeğim fazla fazla nasiple doğar evimize...öderiz hepsini...amin..

canım tek korkum altın birden fırlarsa....bu sonbaharda abimden duydum "iyi ki altın borcu almamışım 15bin tl lik altın 2 haftada 3 binlik zarar olurdu bana o kadar yükselmiş" demişti çok şaşırmıştım... öyle bişi oluverir diye korkuyorum..yoksa dinlemicem eşimi ben bu karardayım böyle bu kadar yükselip zrara etmiyeceğimizi bi bilsem eşimi dinlemeden alıcam kartları kapatıcam..kartları kapatsak inşallah zaten kartların kullanımını da temelli kapattırcam elimize 2 tane kalsa yeter kimiti de düşük olmak şartıyla...

aslında borcu borçla kapatmak çok doğru değil ama şunu da yapabilirsiniz.borç 5-6 bin diyorsun.7000 falan kredi çekersin.2 yıl ödemeyle çeksen ayda 350 falan ediyor.borçları kapatırsın kalanada çeyrek altın alırsın.aylık öderken zorlandığında bir çeyrek altın bozdurursun.böyle biraz idare edilebilir.hatta 3 yıllık çeksen 250 ediyor.böyle yapmak en mantıklısı.hiç değilse borç belli olur.sürekli içeri girmezsin.

canım malesef önceki mesajımda da yazdım bankadan işyerininin oyunu dolayısıyla kredi çekemiyoruz maaaşı asgari gösteriyorlar muhasebe kayıtlarında hep vergiden kaçırcaklar ya!

Son düzenleme:
Ama bankadan 7000 kredi çekilirse bu faiziyle 8500 ü bulur....Ben yazın 6000 TL kredi çektim Faizleriyle beraber 7200 olarak ödüyorum:26::26:

canım malesef önceki mesajıomda da yazdım bankadan işyerininin oyunu dolayısıyla kredi çekemiyoruz maaaşı asgari gösteriyorlar muhasebe kayıtlarında hep vergiden kaçırcaklar ya!

Canım benim ben de asgari ücretli gösteriliyorum ve yazın kredi çekmek için banka banka dolaştım ve sadece bir banka onay verdi.Diğerleri reddetti....:26:

Bende böyle düşündüm canım gayet mantıklı en güzeli bu.. ama arkadaşın eşi ne der kabul eder mi bilemiyorum tabi :44:

Ama bankadan 7000 kredi çekilirse bu faiziyle 8500 ü bulur....Ben yazın 6000 TL kredi çektim Faizleriyle beraber 7200 olarak ödüyorum:26::26:

evet şimdi baktım kredilere 7000 çeksek 24 ay süreli 8240 ediyor en düşük banka kredisi olarak toplam...yani yine fazi tabi aylık 340 falan ödemesi...ama çekemiyoruz...babama bizim için çek desem o daha beter ola ki bi ay ödenemedi ki işyeri maaşları geciktirmede usta!!! o daha beter sıkıntıya sokar bizi onların adına fazi işler diye..tek düşünebildiğim altın alsak 1 sene zarfında ödemeye çalışsak ya da 2 sene zararımız çok mu olur?
düşüne düşüne kafayı yicem..

Canım benim ben de asgari ücretli gösteriliyorum ve yazın kredi çekmek için banka banka dolaştım ve sadece bir banka onay verdi.Diğerleri reddetti....:26:

canım bu borç kapımıza geldiğinde 2000 tl yi bile zor verdi ihtiyaç kredisi olarak bankalar hep reddetti......((( ah bu bankalara Allah kimseyi mecbur etmesin...elini veren kolunu da kaptırıyor bi de bu var...

bencede altinla öde borcunu, hem faize girmezsin hemde annene borclanirsin yani ödeyemedigin zaman kapina haciz getirmez. her zaman sahistan borclanmak bankadan borclanmaktan daha evladir.

yani altin yazin yükselecekse kisin düser borcu bugün alip yarin verecek haliniz yok ya.
ayrica yazin dügünlerin artmasi altinda öyle dramatik cikislara nedne olmaz, ancak ekonomide sarsici gelismeler olursa altin da fiyatlar oynar.
ama tabi bunu ön görmek zor,

Altın için kimse sabit bişey diyemez ki canım sana. Bi bakarsın çıkmış bi bakarsın düşmüş kimbilir o zamana ne olur altın fiyatları.. Ama sonuçta bu da bi risk yani zararda edebilirsin. Bişeye karar verirken , adım atarken her zaman en kötüsünü düşünmen gerek, ki üzülmeyesin.. Zararın çok olabilir de olmayabilir de.. Şans işi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…